Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τυνησία: Χάος και βία - Ο Μ. Άλι εγκατέλειψε την χώρα-Tέλος εποχής
  • [02] H εισαγγελία κάλεσε τον Σ. Μπερλουσκόνι για την υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων
  • [03] Κ. Παπούλιας: «Το 2011 θα είναι καλή χρονιά»
  • [04] Πρόταση αντεισαγγελέα Μ. Ανδρειωτέλλη: Σε παραγραφή η υπόθεση του Βατοπεδίου
  • [05] Έληξε η κινητοποίηση στα διόδια Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς
  • [06] Ο Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας
  • [07] Αυτοψία Τατούλη στους δρόμους
  • [08] Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων
  • [09] Το νέο πολεοδομικό της Καλαμάτας
  • [10] Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ
  • [11] Στον Αντιπεριφερειάρχη για το Νοσοκομείο
  • [12] Ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου
  • [13] Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού
  • [14] Εκδήλωση στα Φιλιατρά για τα διόδια
  • [15] Εκλογή Σ.Ε. ενάντια στα διόδια
  • [16] Τη Δευτέρα ο συμπαραστάτης του Πολίτη
  • [17] Ινδία: Εξήντα τέσσερις οι νεκροί από ποδοπάτημα σε προσκύνημα
  • [18] Ένταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με αφορμή το βιβλίο του Γ. Μπράουν

    [01] Τυνησία: Χάος και βία - Ο Μ. Άλι εγκατέλειψε την χώρα-Tέλος εποχής

    Παρασκευη, 14 01 2011 20:14

    Ο πρόεδρος της Τυνησίας Ζίν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μία κρίση χωρίς προηγούμενο , εγκατέλειψε σήμερα την χώρα, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ο πρόεδρος της βουλής ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου της χώρας.

    Σύγχυση προκαλεί το γεγονός ότι και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μοχάμεντ Γανούσι ανακοίνωσε ότι εκτελεί προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου, ενώ υποσχέθηκε ότι θα σεβαστεί το σύνταγμα και θα επαναφέρει τη σταθερότητα.

    Τράπηκε σε φυγή ο πρόεδρος της χώρας, Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι

    Αντιμέτωπος με μια κρίση χωρίς προηγούμενο με αφορμή τις υψηλές τιμές των τροφίμων και την καλπάζουσα ανεργία και μετά από πολυήμερες αιματηρές συγκρούσεις που είχαν επεκταθεί πλέον σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Τυνησίας, Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, εγκατέλειψε σήμερα τη χώρα, προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πότε και πώς έφυγε ο Μπεν Άλι από τη χώρα, ούτε το πού θα καταφύγει. Ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι ανακοίνωσε ότι, με τη στήριξη του στρατού, αναλαμβάνει προσωρινά και την προεδρία της χώρας, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει την τάξη και τη σταθερότητα και θα σεβαστεί το σύνταγμα και τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, διαβουλευόμενος με όλες τις πολιτικές πλευρές, περιλαμβανόμενων των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων.

    Λίγες ώρες νωρίτερα ο Μπεν Άλι, που κυβερνούσε τη χώρα από το 1987, είχε καθαιρέσει την κυβέρνησή του και προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα σε έξι μήνες. Ταυτόχρονα, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη τη χώρα και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, δίνοντας εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση των όπλων τους εναντίον όσων δεν υπακούσουν στις εντολές τους.

    Ο στρατός της Τυνησίας ανέλαβε σχεδόν αμέσως τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Τύνιδας, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ενώ έκλεισε και ο εναέριος χώρος.

    Ωστόσο, οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο κέντρο της Τύνιδας συνεχίζονταν και ένας ξένος φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο.

    Η ομάδα των διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των Λεωφόρων Μπουργκίμπα και Παρί στο κέντρο της Τύνιδας άρχισε να πετάει πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

    «Μπεν Άλι, δολοφόνε», φώναζαν ορισμένοι διαδηλωτές.

    Αστυνομικοί, που καταλήφθηκαν από πανικό, αναδιπλώθηκαν στη Λεωφόρο Μπουργκίμπα και οι διαδηλωτές πέταξαν πίσω τα δακρυγόνα προς την κατεύθυνσή τους.

    Ένας αστυνομικός έριξε από πολύ κοντά σε έναν φωτορεπόρτερ του πρακτορείου EPA ένα δακρυγόνο, το οποίο τον χτύπησε στο κεφάλι και άρχισε να αιμορραγεί προτού διακομισθεί σε νοσοκομείο.

    Το βράδυ της Πέμπτης άλλοι 13 διαδηλωτές πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στην Τύνιδα παρά την υπόσχεση που είχε δώσει ο Μπεν Άλι ότι η αστυνομία θα σταματούσε να χρησιμοποιεί πραγματικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών.

    Λόγω της έκρυθμης κατάστασης και των εκτεταμένων επεισοδίων σε όλη τη χώρα, Γαλλία και Γερμανία εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για την Τυνησία, ενώ γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία αποφάσισαν να επαναπατρίσουν περίπου 2.000 τουρίστες.

    Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν η αστυνομία απαγόρευσε σε έναν άνεργο απόφοιτο πανεπιστημίου να πουλάει φρούτα χωρίς άδεια. Στην απελπισία του, ο νεαρός αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε λίγο αργότερα από τα εγκαύματα, που είχε υποστεί.

    Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τις βίαιες συγκρούσεις ήταν 23 νεκροί. Ωστόσο, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στο Παρίσι, υποστήριζαν ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 66.

    Περισσεύει η βία

    Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών για την αντιμετώπιση των ταραχών στο κέντρο της Τύνιδας κατά τις οποίες ένας ξένος φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που είναι παρόντες.

    Ορισμένοι αστυνομικοί, που καταλήφθηκαν από πανικό, αναδιπλώθηκαν στη Λεωφόρο Μπουργκίμπα και οι διαδηλωτές πέταξαν πίσω τα δακρυγόνα προς την κατεύθυνσή τους.

    Ένας αστυνομικός έριξε από πολύ κοντά σε έναν φωτορεπόρτερ του πρακτορείου EPA ένα δακρυγόνο, το οποίο τον χτύπησε στο κεφάλι και άρχισε να αιμορραγεί προτού διακομισθεί σε νοσοκομείο, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Αναστάτωση για τους ξένους υπηκόους

    Το ταξιδιωτικό γραφείο Thomas Cook ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την επιστροφή σήμερα 1.800 Βρετανών και Ιρλανδών τουριστών από την Τυνησία, την ώρα που το αντίπαλο πρακτορείο TUI Travel προχώρησε σε ακυρώσεις αναχωρήσεων από την Βρετανία.

    Σε ανακοίνωσή του, το Thomas Cook UK & Ireland ανέφερε ότι αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση των πελατών του "λόγω των πολιτικών ταραχών και διαδηλώσεων στην Τυνησία".

    Το ταξιδιωτικό γραφείο ακύρωσε επίσης τις επόμενες αναχωρήσεις από την Βρετανία και την Ιρλανδία προς την Τυνησία που είχαν προγραμματιστεί για της 16 Ιανουαρίου.

    Η γερμανική θυγατρική του Thomas Cook είχε νωρίτερα ανακοινώσει την επιστροφή 2.000 τουριστών.

    Αντίθετα, το ταξιδιωτικό γραφείο TUI Travel UK έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία η εσπευσμένη επιστροφή των 1.500 πελατών του που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τυνησία.

    Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών

    Ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση στην Τυνησία εξέδωσε και το Ελληνικό ΥΠ. ΕΞ.

    "Σήμερα, στις 14.01.2010 κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Τυνησία η οποία περιλαμβάνει την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

    Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τύνιδα είναι σε επαφή με τους Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα, οι οποίοι δεν έχουν αναφέρει προβλήματα. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης."

    Το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τυνησία ζητούν οι ΗΠΑ

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Τυνησία μετά από τις πληροφορίες ότι ο πρόεδρος Μπεν Άλι εγκατέλειψε την χώρα και κάλεσε τις αρχές στην χώρα να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    "Καταδικάζουμε την τρέχουσα βία κατά πολιτών στην Τυνησία και καλούμε τις τυνησιακές αρχές να εκπληρώσουν τις σημαντικές δεσμεύσεις που εξήγγειλε ο πρόεδρος Μπεν Άλι στην χθεσινή ομιλία του προς τον λαό της Τυνησίας, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της τόσο αναγκαίας διαδικασίας πολιτικής μεταρρύθμισης" ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μάικ Χάμερ σε ανακοίνωσή του.

    Γαλλία: Αναμένεται η άφιξη του τυνήσιου προέδρου Μπεν Αλι

    Πηγή της γαλλικής αστυνομίας -που ζήτησε να μην κατονομαστεί- δήλωσε αργά σήμερα ότι αναμένει την άφιξη του τυνήσιου προέδρου Μπεν Άλι σε αεροδρόμιο κοντά στο Παρίσι.

    Τέλος εποχής για τον Α. Μ. Άλι μετά από 23 χρόνια στην εξουσία

    Ο Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, ο πρόεδρος της Τυνησίας που εγκατέλειψε σήμερα τη χώρα μετά από 23 χρόνια στην εξουσία, θεωρείτο στο εξωτερικό ως ένα αποτελεσματικό "ανάχωμα" απέναντι στους ισλαμιστές, παρά τις -συχνά ήπιες- επικρίσεις που δεχόταν για τη βραδύτητα με την οποία προχωρούσε ο εκδημοκρατισμός της χώρας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο 74χρονος Μπεν Άλι εξελέγη για πέμπτη συνεχόμενη φορά στην προεδρία της Τυνησίας το 2009, με ποσοστό που άγγιζε το 90% των ψήφων, μολονότι οι εκλογές αυτές δέχτηκαν σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση.

    Στις 7 Νοεμβρίου 1987, όταν ο Μπεν Άλι διαδέχτηκε τον ασθενή Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, τον "πατέρα της ανεξαρτησίας" της χώρας, όλοι οι Τυνήσιοι, συμπεριλαμβανομένων και των ισλαμιστών, χαιρέτισαν την αλλαγή που έγινε "χωρίς βία και αίμα" αν και ορισμένοι δεν δίστασαν να την χαρακτηρίσουν "ιατρικό πραξικόπημα". Οι υποστηρικτές του τον θεωρούσαν "σωτήρα" της χώρας, αναγνωρίζοντάς του ότι έθεσε τις βάσεις για τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και την καταστολή του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα.

    Αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία ο Μπεν Άλι κατήργησε την ισόβια προεδρία που είχε καθιερώσει ο Μπουργκίμπα και περιόρισε το χρονικό διάστημα του προέδρου της χώρας σε μόνο τρεις θητείες. Ακολούθησε τη λεγόμενη κοινωνική πολιτική "αλληλεγγύης", δημιουργώντας ένα ειδικό ταμείο για τους φτωχούς και αναπτύσσοντας ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ευνοϊκών πολιτικών για τις γυναίκες. Ταυτόχρονα όμως, το καθεστώς του σκλήρυνε, καταστέλλοντας κάθε αντιπολίτευση απ' όπου και αν προερχόταν, είτε από την Αριστερά είτε από τους ισλαμιστές, που συλλαμβάνονταν κατά χιλιάδες τη δεκαετία του 1990. Επέβαλε επίσης περιορισμούς στον Τύπο και στα συνδικάτα, που κταγγέλονταν από τους πολιτικούς αντιπάλους του, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, ζούσαν εξόριστοι.

    Ο Μπεν Άλι ήταν στρατιωτικός καριέρας. Γεννήθηκε στο Χαμάμ Σους και φοίτησε στην Ειδική Στρατιωτική Σχολή του Σεν-Σιρ, στη Γαλλία και την Ανωτάτη Σχολή Πληροφοριών και Ασφάλειας των ΗΠΑ. Πολύ γρήγορα απέκτησε το βαθμό του στρατηγού και το 1984 διορίστηκε αρχικά υφυπουργός Εθνικής Ασφάλειας και κατόπιν υπουργός Εσωτερικών. Τρία χρόνια αργότερα αναλαμβάνει την πρωθυπουργία, μέχρι την ανατροπή του Μπουργκίμπα.

    Δηλώνοντας υπέρμαχος του εκδημοκρατισμού "χωρίς βιασύνες", το 1994 εισήγαγε τον πλουραλισμό σε "μικρές δόσεις" και πέντε χρόνια αργότερα οργάνωσε τις πρώτες πολυκομματικές εκλογές στην ιστορία της Τυνησίας, τις οποίες κερδίζει με ποσοστό 99,4%. Το 2002 ωστόσο οργανώνει δημοψήφισμα τροποποιώντας το σύνταγμα ώστε να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία μετά τη λήξη της τρίτης θητείας του. Στις εκλογές του 2004 επανεκλέγεται με ποσοστό 94,48% και το 2009 διεκδικεί και κερδίζει την πέμπτη θητεία του, με ποσοστό 89,62%.

    Οι οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν το καθεστώς του ως "αυταρχικό", ιδίως μετά την καταστολή από το στρατό, το 2008, των ταραχών που ξέσπασαν με αφορμή την υψηλή ανεργία και το νεποτισμό στη χώρα.

    Στα μέσα Δεκεμβρίου ένας άνεργος πτυχιούχος πανεπιστημίου αυτοπυρπολήθηκε όταν η αστυνομία του απαγόρευσε να πουλάει φρούτα στο δρόμο χωρίς άδεια. Ο θάνατος του νεαρού πυροδότησε μια σειρά κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων που επεκτάθηκαν μέχρι και την πρωτεύουσα Τύνιδα και οδήγησαν τελικά στην πτώση του Μπεν Άλι.

    Φήμες στην Τυνησία για συλλήψεις μελών της οικογένειας του φυγά προέδρου Μπεν Άλι

    Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Νέσμα στην Τυνησία μετέδωσε σήμερα πως διάφορα συγγενικά πρόσωπα του τέως προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι έχουν συλληφθεί.

    Σύμφωνα με το δίκτυο, σε έκτακτη είδησή του, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο γαμβρός του Μπεν Άλι Σάχερ Ματέρι, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στην Τυνησία. Προς ώρας δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

    Ο Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε να δώσει άδεια εισόδου στον έκπτωτο τυνήσιο πρόεδρο Μπεν Άλι

    Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε να δώσει άδεια στον φυγά πρόεδρο της Τυνησίας Ζιν αλ Αμπεντίν Μπεν Άλι να εισέλθει στη Γαλλία, μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα επίσημες πηγές.

    Τα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα LCI και i-Tele δεν προσθέτουν άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την άρνηση του Σαρκοζί να δεχθεί σε γαλλικό έδαφος τον Μπεν Άλι.

    O έκπτωτος τυνήσιος πρόεδρος κατευθύνεται στον Κόλπο, και ειδικότερα στο Κατάρ

    Ο τυνήσιος πρόεδρος Ζιν αλ Αμπεντίον Μπεν Άλι κατευθύνεται αεροπορικώς προς τον Κόλπο, μεταδίδει σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

    Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο ο Μπεν Άλι κατευθύνεται στο Κατάρ.

    Το δίκτυο προσθέτει επίσης πως η σύζυγος του Μπεν Άλι Λέιλα Τραμπέλσι βρίσκεται από πολλών ημερών στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, που έχει έδρα του το Ντουμπάι, επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές για να τονίσει με τη σειρά του πως η χώρα στην οποία κατευθύνεται ο Μπεν Άλι είναι όντως το Κατάρ.

    ΑΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56946

    [02] H εισαγγελία κάλεσε τον Σ. Μπερλουσκόνι για την υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων

    Παρασκευη, 14 01 2011 21:57

    Η εισαγγελία του Μιλάνου, με επίσημο ανακοινωθέν της, επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με την κατηγορία υποστήριξης της εκπόρνευσης ανηλίκων και κατάχρησης δικαιώματος.

    Η εισαγγελία προσθέτει ότι η έρευνα ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου και ότι ο "Καβαλιέρε" έχει κληθεί να καταθέσει. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, είχε "στενές επαφές" με την δεκαεπτάχρονη συνοδό πολυτελείας Καρίμα Ρούμπι αλ Χασάν, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο του 2010 και η σχετική κλήση σε απολογία που του εστάλη από τους εισαγγελείς του Μιλάνου, πλαισιώνεται "από αναλυτικές πληροφορίες που συνδέονται με αποδεικτικά στοιχεία". Η κύρια αναφορά, είναι σε σειρά συνομιλιών, από κινητά τηλέφωνα.

    Η κατηγορία κατάχρησης δικαιώματος, αφορά την παρέμβαση του "μίστερ τιβί", με την οποία, στις 28 Μαίου του 2010, ζήτησε από τους υπεύθυνους της διεύθυνσης αστυνομίας του Μιλάνου, να αναθέσουν την προσωρινή φροντίδα της Ρούμπι, στην περιφερειακή σύμβουλο του κόμματος "Λαός της Ελευθερίας" Νικόλ Μινέττι.

    Η μαροκινή ανήλικη είχε οδηγηθεί στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας της ιταλικής συμπρωτεύουσας, μετά από καταγγελία φίλης της, που την κατηγορούσε για κλοπή προσωπικών αντικειμένων.

    Η Νικόλ Μινέττι, κατηγορείται, έλαβε κλήση σε απολογία για παραβίαση του εθνικού νόμου περί εκπόρνευσης αλλά και για προώθηση της εκπόρνευσης ανηλίκων, την περίοδο, ακριβώς, κατά την οποία η Ρούμπι αλ Χασάν φέρεται να συναναστράφηκε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Σήμερα το μεσημέρι, τέλος, η αστυνομία, πραγματοποίησε έφοδο, τόσο στην προσωπική κατοικία της Μινέττι, στο Μιλάνο, όσο και της μαροκινής συνοδού πολυτελείας-η οποία, στο μεταξύ, ενηλικιώθηκε-στην Γένοβα.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56961

    [03] Κ. Παπούλιας: «Το 2011 θα είναι καλή χρονιά»

    Παρασκευη, 14 01 2011 21:49

    Την αισιοδοξία του ότι το 2011 θα είναι καλή χρονιά εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την κοπή, σήμερα, της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των εργαζομένων στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Ο κ. Παπούλιας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "η χαμηλή ομίχλη έρχεται τις πρώτες ώρες της ημέρας κι ύστερα χάνεται" και τόνισε ότι "έτσι θα γίνει και με το 2011, το τέλος της χρονιάς θα είναι καλύτερο". Κάλεσε δε τους παρευρισκόμενους να είναι αισιόδοξοι.

    ΑΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56960

    [04] Πρόταση αντεισαγγελέα Μ. Ανδρειωτέλλη: Σε παραγραφή η υπόθεση του Βατοπεδίου

    Παρασκευη, 14 01 2011 21:33

    Σε παραγραφή του αδικήματος της απιστίας που αποδόθηκε από τη Βουλή στους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα και Αλέξανδρο Κοντό για την υπόθεση του Βατοπεδίου οδηγείται ο Άρειος Πάγος, μετά την πρόταση του αντεισαγγελέα, Μιλτιάδη Ανδρειωτέλλη, προς το δικαστικό Συμβούλιο.

    Σε παραγραφή οδηγείται, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου στο οποίο εμπλέκονται οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος.

    Όπως τόνιζαν ανώτεροι δικαστές ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Μ. Ανδρειωτέλλης θα προτείνει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που αντιμετωπίζουν οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ.

    Τον τελικό λόγο για την παραγραφή ή μη της υπόθεσης του Βατοπεδίου έχει - σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών - το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί επί της πρότασης του κ. Ανδρειωτέλλη. Το Δικαστικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τον πρόεδρό του, αρεοπαγίτη Α. Αθηναίο, τους αρεοπαγίτες Π. Κομνηνάκη και Ι. Γιαννακόπουλο (ανακριτής), τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Παν. Πικραμμένο και τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου. Όλα τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκαν από τη Βουλή στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

    Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο και θα εκδοθεί στους κατηγορουμένους και στον πρόεδρο της Βουλής μέσα σε προθεσμία δέκα ημερών από την έκδοσή του. Το βούλευμα επιδίδεται και στον εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου.

    Επίσης, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί εάν η δικαστική έρευνα για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση του Βατοπεδίου μη πολιτικά πρόσωπα (μοναχοί, συμβολαιογράφοι, κ.λπ.) θα κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη ή θα παραμείνει στην αρμοδιότητα του Δικαστικού Συμβουλίου. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση θα επιστραφεί στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προκειμένου να συνεχίσει την ανάκριση για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

    Το ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων για την υπόθεση του Βατοπεδίου είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή από νομικούς, όταν ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διέλυσε πρόωρα τη Βουλή.

    Τέλος, να σημειωθεί ότι επιχειρήθηκαν μεν νομικές κατασκευές με μοναδικό σκοπό να διασωθεί η δυνατότητα παραπομπής με το να θεωρηθεί ότι δεν έχει επέλθει παραγραφή, αλλά αποκρούστηκαν από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά και από καθηγητές της Νομικής και έγκριτους νομικούς.

    Αντίδραση της ΝΔ

    «Κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ» χαρακτηρίζουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ, την πρόταση του εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο που εξετάζει την παραπομπή τριών υπουργών της ΝΔ για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας.

    Σχετικά με τη θέση του εισαγγελέα, πως η Βουλή θα έπρεπε να είχε ήδη διαπιστώσει την παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων και να μην παραπέμψει τους τρεις υπουργούς στο δικαστικό συμβούλιο, οι κύκλοι της ΝΔ, παρατηρούν πως «η παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο η σκευωρία, έπεσε στο κενό».

    «Η κυβέρνηση επεχείρησε θεσμική εκτροπή. Η ΝΔ εξ αρχής την κατήγγειλε. Η σημερινή πρόταση του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού, αποτελεί δικαίωση της ΝΔ, της θεσμικής τάξης και της κοινής λογικής. Αποκαλύπτεται περίτρανα πλέον, ο πολιτικός αμοραλισμός και ο λαϊκισμός, απ' τον οποίον διακατέχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, οι κύκλοι της ΝΔ.

    NET-AΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56959

    [05] Έληξε η κινητοποίηση στα διόδια Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς

    Παρασκευη, 14 01 2011 21:07

    Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, στα διόδια των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και της Λεπτοκαρυάς Πιερίας.

    Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, μέλη του ΠΑΜΕ, που ζητούν την κατάργηση των διοδίων, άνοιξαν τις μπάρες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επιτρέποντας στα οχήματα να διέρχονται ελεύθερα, χωρίς οι οδηγοί τους να πληρώνουν το προβλεπόμενο χρηματικό αντίτιμο.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56958

    [06] Ο Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

    Παρασκευη, 14 01 2011 19:48

    Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος κατά μία βαθμίδα στο ΒΒ+, από την προηγούμενη του ΒΒΒ-, γεγονός που τοποθετεί την χώρα της ευρωζώνης στην κατηγορία των λιγότερο αξιόπιστων κρατών για την έκδοση ομολόγων.

    Υπουργείο Οικονομικών: Απάντηση στην υποβάθμιση

    Η πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή και στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών που μαζί προσδιορίζουν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ελληνικού δημοσίου χρέους έχουν μόλις πρόσφατα αξιολογηθεί θετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο της εκταμίευσης του δανειακού προγράμματος των 110 δισ. ευρώ. Αυτό απαντά το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωση της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον χρηματοοικονομικό οίκο αξιολόγησης Fitch.

    Με βάση αυτή την αξιολόγηση η σημερινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch κατά μία βαθμίδα (ΒΒΒ-σε ΒΒ+) με αρνητικές προοπτικές υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη ενός νέου πλαισίου για τους οίκους αξιολόγησης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και τονίζει ότι η σημερινή απόφαση της Fitch έρχεται ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας ένστασης την οποία υπέβαλε η χώρα στην πρόθεση του οίκου αξιολόγησης για μεγαλύτερη υποβάθμιση.

    Επίσης, το υπουργείο αναφέρει: "Στην ανακοίνωση της υποβάθμισης η Fitch αναγνωρίζει ότι η δημοσιονομική επίδοση της χώρας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σημειώνει την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η χώρα μας το 2010 - 6 μονάδες του ΑΕΠ παρά την ύφεση - όπως επίσης και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης στη συνέχιση του προγράμματος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    Η ανακοίνωση βασίζει την απόφαση του οίκου σε αμφιβολίες για την μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και πρόσβασης στις αγορές, στην αβεβαιότητα για τους ρυθμούς ανάπτυξης το 2011 καθώς και στην «έλλειψη σαφήνειας» για την στήριξη της Ελλάδας από τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέλλον.

    Η συνέπεια της πορείας του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί αλλά και αυτές που έχουν δρομολογηθεί και η επικείμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ είναι όλα στοιχεία που αναδεικνύουν ότι η απόφαση υποβάθμισης δεν μπορεί να αιτιολογηθεί από τα αντικειμενικά πραγματικά δεδομένα για την Ελλάδα.

    Ταυτόχρονα, με την απόφαση αυτή αναδεικνύεται η ανάγκη να παρθούν σύντομα οι αναγκαίες αποφάσεις για την ολοκλήρωση της συγκροτημένης Ευρωπαϊκής απάντησης στην κρίση.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί πώς η ανακοίνωση της Fitch τονίζει ότι υψηλότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη μαζί με την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής μπορεί να επιφέρει αναθεώρηση της πιστοληπτικής προοπτικής από αρνητική σε σταθερή και θα έχει θετική επίδραση στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56933

    [07] Αυτοψία Τατούλη στους δρόμους

    Παρασκευη, 14 01 2011 20:53

    Αυτοψία στον κλάδο του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο-Σπάρτη και στο τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα, που ανακατασκευάζεται θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από αιρετούς της περιφέρειας και τεχνικούς.

    Η αυτοψία θα ξεκινήσει από το τμήμα Λεύκτρο-Παραδείσια που παραδόθηκε το Δεκέμβριο, στο σημείο κοντά στον κόμβο των Παραδεισίων, όπου την τελευταία εβδομάδα γίνονται εργασίες αποκατάστασης στο οδόστρωμα.

    Σύνταξη είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56957

    [08] Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων

    Παρασκευη, 14 01 2011 20:46

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που συνεδρίασε χθες στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου αποφάσισε τον ορισμό του Νίκου Μπασακίδη στη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης «Φάρις», του Σαράντη Μαρινάκη στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ και του Στέλιου Στασινόπουλο στην Δημοτική Επιχείρηση «Διοκλής», στην οποία μετονομάζεται η ΑΔΕΚ, ενώ στην αρμοδιότητά της θα υπάγεται και η δημοτική περιουσία.

    Ακόμα Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης ορίστηκε ο Γιάννης Μπάκας. Εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο, στην ίδια συνεδρίασή του αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση ακινήτου στο Νοσοκομείο, για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. Πριν αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έγινε η κοπή της βασιλόπιτας.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56956

    [09] Το νέο πολεοδομικό της Καλαμάτας

    Παρασκευη, 14 01 2011 20:43

    Την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα συνάντηση του γενικού γραμματέα Περιφερειακής Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για τα νέα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Καλαμάτας.

    Στη διάρκεια της συνάντησης θα εξεταστούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν -ιδιαίτερα για την περιοχή της Βέργας- μετά τη γνωμοδότηση του Περιφερειακού ΣΧΟΠ για το συγκεκριμένο σχέδιο.

    Σύνταξη είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56955

    [10] Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ

    Παρασκευη, 14 01 2011 20:40

    Στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης οι γραμματείες Πελοποννήσου του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών - από κοινού με αντιπροσωπείες του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ ,γονείς και κηδεμόνες- θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, « ενάντια στο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωσή τους.

    Στην ίδια ανακοίνωση, ζητείται «να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές και μορφωτικές ανάγκες των μαθητών» και εκφράζεται η αντίδραση τους «στο ολοήμερο σχολείο της αγοράς, της εξάντλησης των παιδιών, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ταξικής διαφοροποίησης και στα σχέδια συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων, όπως και στο πέταγμα στους δρόμους χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από τα Αθλητικά και Καλλιτεχνικά σχολεία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

    Παράλληλα, σε δίωρη στάση εργασίας (12:00 - 02:00 μ.μ.) καλεί σήμερα η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας τα μέλη της έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας στη 1 μετά το μεσημέρι εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις σχολείων.

    Σύνταξη είδησης: Γ. Ξιάρχος - Β. Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56954

    [11] Στον Αντιπεριφερειάρχη για το Νοσοκομείο

    Παρασκευη, 14 01 2011 20:38

    Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος επισκέφθηκε χθες το πρωί τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Χρήστο Μαλαπάνη στο Διοικητήριο. Κατά τη συνάντηση δόθηκε η δυνατότητα στο κ. Μπέζο να ενημερώσει τον κ. Μαλαπάνη για όλες τις εξελίξεις στα θέματα του Νοσοκομείου και των υγειονομικών δομών ευθύνης του.

    Η ενημέρωση στράφηκε στην στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, στην προμήθεια μέσω ΕΣΠΑ ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπως μαγνητικός και αξονικός Τομογράφος - μαστογράφος, ψηφιοποίηση ακτινολογικών κ.α. Ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τις υποδομές υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο όπως το Κέντρο Υγείας Αίπειας, τα Περιφερειακά Ιατρεία Βλαχόπουλου, Άρη και Πεταλιδίου, για την άμεση έναρξη λειτουργίας της Ψυχιατρικής Κλινικής και από 1η Φεβρουαρίου της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας. Άλλα θέματα ενημέρωσης ήταν η ολοκλήρωση των εργασιών και των προϋποθέσεων για την λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου το επόμενο δίμηνο και η μεταστέγαση του «Ψυχαργώς» από το κτίριο της Καρδιολογικής στο Παλαιό Νοσοκομείο, στην λυόμενη κατασκευή του πρώην Τεχνητού Νεφρού, αφού ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής του (σημειωτέων 10 χρόνια η κατασκευή αυτή παραμένει κλειστή). Στο τέλος της συνάντησης ο Διοικητής του Νοσοκομείου δήλωσε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.: «Από την ουσιαστική συνεργασία που ως Διοίκηση δεσμευόμαστε ότι θα έχουμε με τον κ. Μαλαπάνη, είμαι σίγουρος ότι μόνο οφέλη θα μπορεί να έχει ο κόσμος της Καλαμάτας και γενικότερα η Μεσσηνιακή Κοινωνία στο θέμα της Υγείας». Από την πλευρά του ο κ. Μαλαπάνης αφού εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει το τελευταίο διάστημα δεσμεύτηκε ότι θα είναι ο αρωγός και στενός συνεργάτης της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56953

    [12] Ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου

    Παρασκευη, 14 01 2011 20:36

    Η ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας πρόκειται να αρχίσει σε δύο εβδομάδες. Κατά την ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου, τα εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν τις καθημερινές, πέραν των πρωινών, όπως μέχρι τώρα, και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, ενώ και τα Σάββατα θα γίνονται εξετάσεις από τις 08:00 το πρωί έως τις 02:00 το μεσημέρι.

    Οι γιατροί, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό που επιθυμεί να απασχοληθεί και τις απογευματινές ώρες, υποβάλει στη γραμματεία του νοσοκομείου τις σχετικές αιτήσεις. Να σημειωθεί ότι η απογευματινή λειτουργία του νοσοκομείου θα γίνεται κατά προτεραιότητα με την απασχόληση μόνιμου ιατρικού και άλλου προσωπικού, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, χωρίς όμως να απαλλάσσεται από τα καθήκοντα του κατά την τακτική λειτουργία του Ιδρύματος.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56952

    [13] Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού

    Παρασκευη, 14 01 2011 20:33

    Στις μονάδες υγείας της Μεσσηνίας θα γίνουν 61 προσλήψεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλου προσωπικού, στο πλαίσιο της προκήρυξης συνολικά 2.987 θέσεων από το ΑΣΕΠ σε πανελλαδικό επίπεδο, για τις ανάγκες των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

    Οι θέσεις που προκηρύσσονται για τη Μεσσηνία, αφορούν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Γαργαλιάνων και στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών και το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Χώρας. Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου, ενώ τα σχετικά έντυπα διατίθενται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, www.asep.gr. Σύνταξη είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56951

    [14] Εκδήλωση στα Φιλιατρά για τα διόδια

    Παρασκευη, 14 01 2011 20:28

    Ανοικτή συζήτηση για τις τιμές των διοδίων και τις δυνατότητες αντίδρασης των πολιτών απέναντι σε αυτό το καθεστώς που «επιβάλλεται στους ελληνικούς δρόμους», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 07:00 το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά.

    Στην συζήτηση έχουν κληθεί και μέλη των «Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια» από το Πανελλαδικό συντονιστικό όργανο και θα παρευρεθούν νομικοί που ανήκουν στο συγκεκριμένο κίνημα, ώστε να μπορέσουν να απαντήσουν σε κάθε νομικής φύσεως απορία που θα θέσουν οι πολίτες των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56950

    [15] Εκλογή Σ.Ε. ενάντια στα διόδια

    Παρασκευη, 14 01 2011 20:26

    Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Πελοποννήσου ενάντια στα Διόδια διοργανώνει την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, στην Τρίπολη, συγκέντρωση για τη συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής Πελοποννήσου και τον καθοριασμό των μελλοντικών δράσεων.

    Στη συγκέντρωση, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδίων μαζί με νομικούς, καλούνται να παραστούν όλοι οι φορείς και οι ενεργοί πολίτες της περιφέρειάς μας.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56949

    [16] Τη Δευτέρα ο συμπαραστάτης του Πολίτη

    Παρασκευη, 14 01 2011 20:22

    Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 05:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης για να επιλέξει τον συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, θέση για την οποία προτάθηκε από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο δικηγόρος Γ. Μπουλούκος, χωρίς όμως να καταστεί τελικά συμφωνία στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.

    Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τη θέση του συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης προκηρύχθηκε την Τρίτη, με απόφαση του περιφερειάρχη, και όσοι επιθυμούν θα πρέπει να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους με δήλωσή τους στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής του συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης την επόμενη Δευτέρα.

    Ο θεσμός του συμπαραστάτη του πολίτη και της Επιχείρησης, υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και επιχειρήσεων και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός 30 ημερών στους διοικούμενους.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56948

    [17] Ινδία: Εξήντα τέσσερις οι νεκροί από ποδοπάτημα σε προσκύνημα

    Παρασκευη, 14 01 2011 22:26

    Στους 64 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το ποδοπάτημα που σημειώθηκε σήμερα κατά την διάρκεια προσκυνήματος στη νοτιοδυτική Ινδία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας της Κεράλα Κοντιουγέρι Μπαλακρισνάν.

    "Εξήντα τέσσερις σοροί απομακρύνθηκαν από την περιοχή όπου συνέβη το δυστύχημα. Εβδομήντα πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται" πρόσθεσε ο Ινδός υπουργός.

    Το δυστύχημα συνέβη στην ορεινή περιοχή της πολιτείας Κεράλα κατά την διάρκεια ενός προσκυνήματος στο ινδουιστικό ναό της Σαμπαριμάλα, ο οποίος κάθε χρόνο προσελκύει περίπου 4 εκατομμύρια άτομα.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56963

    [18] Ένταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με αφορμή το βιβλίο του Γ. Μπράουν

    Παρασκευη, 14 01 2011 22:02

    Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν, λέγοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση, μαζί με όλους τους Έλληνες, "αγωνίζονται για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, η ηγεσία της Ν.Δ. παραμένει...χαμένη στη μετάφραση".

    Ο κ. Πεταλωτής κάλεσε τη ΝΔ να ξαναδιαβάσουν το αυθεντικό κείμενο του βιβλίου του κ. Γκόρντον Μπράουν "και να είναι περισσότερο προσεκτικοί στο τι αντιλαμβάνονται, τι υιοθετούν και τι αναπαράγουν".

    Όπως είπε ο κ.Πεταλωτής ο πρώην Πρωθυπουργός της Αγγλίας , στο βιβλίο του και στο επίμαχο σημείο, αναφέρεται στις καθυστερήσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, για βοήθεια προς την Ελλάδα, και όχι του έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Αυτή ακριβώς η καθυστέρηση, αναφέρει ο κ. Μπράουν, ανέβασε το κόστος διάσωσης της Ελλάδας, στο ποσό που αντιστοιχεί στον μηχανισμό στήριξης που δημιουργήθηκε ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε:

    "Αν δεν πρόκειται για παροιμιώδη γκάφα της ηγεσίας της Ν.Δ., πρόκειται απλά για συνειδητή και ωμή προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και απόπειρας παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών από αυτούς που λιποτάκτησαν".

    Ανταπάντηση της ΝΔ στον Γ.Πεταλωτή για το βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν

    Για προσπάθεια εξαπάτησης προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να αποκρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση με την οποία ανταπαντά σε δήλωσή του με την οποία επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για τους ισχυρισμούς της ότι σε βιβλίο του βρετανού πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν διατυπώνεται κριτική κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

    Το γραφείο τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωσή του επιμένει ότι ο Γκόρντον Μπράουν στο βιβλίο του "θέτει ευθέως ζήτημα για τους συμβουλάτορες του Πρωθυπουργού και τις λάθος συμβουλές στη διαχείριση της Οικονομίας και φέρνει σαν παράδειγμα τις καθυστερήσεις στη λήψη αναγκαίων αποφάσεων".

    "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με το "λεφτά υπάρχουν". Στη συνέχεια φούσκωσε το έλλειμμα, προσθέτοντας έξοδα και καταργώντας έσοδα. Ύστερα διέσυρε της χώρα ως διεφθαρμένη, παρομοίαζε την Οικονομία της με "Τιτανικό" και μιλούσε για "επικείμενη χρεοκοπία". Τότε άρχισαν να εκτοξεύονται τα spreads. Ακόμη και τότε, όμως, μπορούσε να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια. Δεν το έκανε!" αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση "για μεγάλο διάστημα εξαπατούσε τους Έλληνες, λέγοντας πως "δεν χρειάζονται νέα μέτρα" και αναφέρει ότι "ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζητούσε επίμονα την λήψη μέτρων, με δική τους ευθύνη ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν ένα πρόβλημα ελλείμματος κοινό σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, σε κρίση δανεισμού μοναδική στην Ευρώπη".

    Και η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι "τελικά υπέγραψε το Μνημόνιο που επιβάλλει ακόμη σκληρότερα μέτρα, χωρίς να διαπραγματευτούν και χωρίς να ξέρουν τι υπογράφουν".

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56962


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 January 2011 - 22:12:00 UTC