Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνητικές για τους συμβασιούχους οι εισηγήσεις των Αρεοπαγιτών
  • [02] Δωρεάν το «test Παπ» σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία για μία εβδομάδα
  • [03] Συνεχίζουν την απεργία οι φαρμακοποιοί
  • [04] Απογραφή πληθυσμού και κτιρίων
  • [05] Απογραφή πληθυσμού και κτιρίων
  • [06] Ο Καιρός
  • [07] Οι Αντιδήμαρχοι Ζαχάρως
  • [08] Βοτανικός Κήπος στην Α. Ολυμπία
  • [09] Η εκδίκαση της ένστασης
  • [10] Ορκίστηκε αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ ο Αθαν. Μπαντούλης
  • [11] Εκδήλωση της Τ.Ο. Πύργου της ΝΔ για την Οικονομία
  • [12] Μπαρόζο: Οι Γερμανοί δίνουν πολλά παίρνουν όμως και πολλά από την Ε.Ε.
  • [13] Ζητούν τη μονιμοποίησή τους οι συμβασιούχοι καθαριότητας στο Δήμο Χανίων
  • [14] Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες
  • [15] Το καρναβάλι αρχίζει
  • [16] Στην Τρίπολη χώροι για τις μειοψηφίες του Π.Σ
  • [17] «Ουρές» στα φαρμακεία
  • [18] Τα θέματα Υγείας του Δήμου Μεσσήνης
  • [19] Σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των συνεταιρισμών
  • [20] Η Αχαϊα στη Γ΄ Ζώνη Κινήτρων
  • [21] Εργοστάσιο απορριμμάτων
  • [22] Καταδίκη για τους δύο αρχιφύλακες της Νέας Αλικαρνασσού για τις «συστατικές», υπέρ Λαγουδάκη επιστολές
  • [23] Αυτοκτονία 60χρονου στο νοσοκομείο Χανίων
  • [24] Ημερίδα για την καλλιέργεια μανιταριών

    [01] Αρνητικές για τους συμβασιούχους οι εισηγήσεις των Αρεοπαγιτών

    Παρασκευη, 21 01 2011 10:46

    Απορριπτική ήταν η εισήγηση του Αρείου Πάγου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών που εργάστηκαν στον ΟΠΑΠ από το 1991 έως το 1998. Η εισήγηση προκάλεσε την οργή 3.000 συμβασιούχων που είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από το ανώτατο δικαστήριο. Οι συνήγοροι των καθαριστριών προανήγγειλαν προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η απόφαση που αναμένεται σε περίπου δύο μήνες θα αποτελέσει νομολογία για τις δικαστικές προσφυγές και άλλων συμβασιούχων.

    Τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες όσο και ο αρεοπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης σημείωσαν ότι ορθά η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με τις παλαιότερες αποφάσεις δεν έχει δεχθεί την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, εφόσον δεν συντρέχουν οι τιθέμενες με το Π.Δ. 164/2004 προϋποθέσεις, ακόμα και αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

    Ο κ. Τέντες αφήνοντας αιχμές κατά των πολιτικών κομμάτων, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν θα ωφελήσουν άλλες παλινωδίες» στο ζήτημα των συμβασιούχων και τόνισε: «Και αυτό το λέω με σεβασμό στους εργαζόμενους που είτε αναιτίως, είτε συνυπαιτίως με το πολιτικό σύστημα έχουν ταλαιπωρηθεί».

    Οι δικηγόροι της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ κι άλλων φορέων οι οποίοι έχουν κάνει παρέμβαση στην επίμαχη υπόθεση υπέρ των καθαριστριών, όπως και ο δικηγόρος τους αντέκρουσαν τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς επικαλούμενοι την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τονίζοντας ότι την επταετία 1991 έως 1998, δεν είχε επέλθει ακόμα η διάταξη του αναθεωρημένου το 2001 Συντάγματος που δεν επιτρέπει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

    Από την άλλη πλευρά το Γ' Τμήμα του ΣτΕ επικύρωσε τη μονιμοποίηση 17 συμβασιούχων καθαριστριών της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (Α.Τ.Ε.), οι οποίες απασχολούνταν με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Οι εργαζόμενες είχαν δικαιωθεί το 2008 με απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

    Πηγή ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57819

    [02] Δωρεάν το «test Παπ» σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία για μία εβδομάδα

    Παρασκευη, 21 01 2011 09:47

    Υγεια

    Δωρεάν test Παπανικολάου θα μπορούν να κάνουν, χωρίς να κλείσουν ραντεβού, όσες γυναίκες από 15 ετών και άνω, το επιθυμούν, στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου από 24 έως 31 του μηνός. Η πρωτοβουλία για το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

    Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες.

    Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους.

    «Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Το άγχος της καθημερινότητας και η δουλειά συχνά μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε για «άλλη μέρα» αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας. Είναι ευκαιρία αυτή την βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας .

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57796

    [03] Συνεχίζουν την απεργία οι φαρμακοποιοί

    Παρασκευη, 21 01 2011 09:32

    Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι εκτός Αθηνών. Το Σάββατο, συνεδριάζει εκτάκτως, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου να αποφασισθούν οι τρόποι κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

    Στο μεταξύ, παράνομη κηρύχθηκε και η δεύτερη 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη βουλή για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας.

    Παράσταση διαμαρτυρίας για τα βαρέα και ανθυγιεινά διοργανώνει το πρωί, το ΠΑΜΕ, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57795

    [04] Απογραφή πληθυσμού και κτιρίων

    Παρασκευη, 21 01 2011 11:05

    Με πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Γιαν. Αργυρόπουλο και αναπληρωτή τον επίσης Αντιδήμαρχο Βασ. Παναγόπουλο, συγκροτήθηκε η Επιτροπή Απογραφής του Δήμου Πύργου. Υποχρέωσή της μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είναι να καταγράψει τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του Δήμου Πύργου όσο και του Ιάρδανου και του Βώλακα.

    Εξάλλου, η Γενική Στατιστική Αρχή θα διενεργήσει τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού - Κατοικιών από 1-28 Φεβρουαρίου και από 30 Μαρτίου έως 15 Απριλίου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57821

    [05] Απογραφή πληθυσμού και κτιρίων

    Παρασκευη, 21 01 2011 11:05

    Με πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Γιαν. Αργυρόπουλο και αναπληρωτή τον επίσης Αντιδήμαρχο Βασ. Παναγόπουλο, συγκροτήθηκε η Επιτροπή Απογραφής του Δήμου Πύργου. Υποχρέωσή της μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είναι να καταγράψει τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του Δήμου Πύργου όσο και του Ιάρδανου και του Βώλακα.

    Εξάλλου, η Γενική Στατιστική Αρχή θα διενεργήσει τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού - Κατοικιών από 1-28 Φεβρουαρίου και από 30 Μαρτίου έως 15 Απριλίου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57822

    [06] Ο Καιρός

    Παρασκευη, 21 01 2011 10:54

    Επιδείνωση του καιρού προβλέπει για τις επόμενες ώρες η ΕΜΥ. Τα κύρια χαρακτηριστικά σήμερα θα είναι οι πυκνές νεφώσεις και οι βροχές ενώ το Σαββατοκύριακο προβλέπονται καταιγίδες και άνεμοι που θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία όπως και σήμερα θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57817

    [07] Οι Αντιδήμαρχοι Ζαχάρως

    Παρασκευη, 21 01 2011 10:53

    Πέντε Αντιδημάρχους στη Ζαχάρω όρισε ο Δήμαρχος Παντ. Χρονόπουλος και είναι οι Αναστ. Λαμπρόπουλος, Κων. Κρανίτης, Βελούδω Δαΐκου, Αθηνά Γαλάνη και Δημ. Χρονόπουλος.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57816

    [08] Βοτανικός Κήπος στην Α. Ολυμπία

    Παρασκευη, 21 01 2011 10:50

    Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του Βοτανικού Κήπου στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της περ. Τρίτης.

    Ο «Ολυμπιακός Βοτανικός Κήπος», όπως θα ονομαστεί, θα κατασκευαστεί στο χώρο μεταξύ των βόρειων και βορειοδυτικών πρανών του Κρόνιου Λόφου, σε μια έκταση 24 στρεμμάτων, και θα περιλαμβάνει είδη που χρησιμοποιήθηκαν για την αναδάσωση της πυρόπληκτης περιοχής.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57815

    [09] Η εκδίκαση της ένστασης

    Παρασκευη, 21 01 2011 10:49

    Μέσα σε κλίμα έντασης ξεκίνησε χθες η εκδίκαση της ένστασης του ΟΦΗ κατά του κύρους του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο διέκοψε τη συνεδρίαση για τη Δευτέρα ζητώντας την κατάθεση υπομνημάτων από τις δύο πλευρές. Ο ΟΦΗ ζητάει είτε να κατοχυρωθεί υπέρ του το παιχνίδι, είτε να επαναληφθεί σε ουδέτερο γήπεδο κεκλεισμένων των θυρών.

    Η ομάδα των Ιωαννίνων προσκόμισε ερασιτεχνικό βίντεο, το οποίο δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι ο οπαδός που μπήκε στο γήπεδο ήθελε να κολλήσει ένα αυτοκόλλητο πάνω στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και όχι να τον χτυπήσει. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του ΟΦΗ αναφέρθηκαν στο κλίμα τρομοκρατίας που υπήρχε στα Γιάννινα, ενώ υποστήριξαν ότι ο αρχικά ο διαιτητής Λαμπρόπουλος τους είπε ότι διακόπτει οριστικά το παιχνίδι, οι παίκτες άρχισαν να κάνουν μπάνιο και να ντύνονται, όταν ενημερώθηκα ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57813

    [10] Ορκίστηκε αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ ο Αθαν. Μπαντούλης

    Παρασκευη, 21 01 2011 10:34

    Ο γιατρός κ. Αθανάσιος Μπαντούλης , ορκίστηκε χθες από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Πέτρο Τομάρα, αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ Λάρισας.

    Στην ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας παραβρέθηκαν ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Αθανάσιος Τσάτσος, ο Διοικητής του ΓΝ Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Καραμπάτσας, ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝ Λάρισας κ.κ. Ηλίας Σκυλλάκος και Λάζαρος Μακρής.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57811

    [11] Εκδήλωση της Τ.Ο. Πύργου της ΝΔ για την Οικονομία

    Παρασκευη, 21 01 2011 10:33

    Ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικού της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην αυριανή εκδήλωση - συνεστίαση που διοργανώνει η Τ.Ο. Πύργου της ΝΔ στο κέντρο «Κίρκη» στον Αγ. Γεώργιο.

    Ο κ. Μηταράκης θα μιλήσει για την παρούσα κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας και τις προοπτικές της, ενώ νωρίτερα στις 7 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57810

    [12] Μπαρόζο: Οι Γερμανοί δίνουν πολλά παίρνουν όμως και πολλά από την Ε.Ε.

    Παρασκευη, 21 01 2011 10:46

    Ζωτικής σημασίας χαρακτήρισε την έναρξη της συζήτησης για την αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Ευρωζώνης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Είναι ζωτικής σημασίας, όχι γιατί η μία ή η άλλη χώρα έχουν ανάγκη από τόσα χρήματα, αλλά γιατί θα ήταν πολύ καλύτερο να λάβουμε αυτήν την απόφαση σε σχετικά ήρεμες συνθήκες παρά σε πίεση» ανέφερε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία, η οποία διατυπώνει την αντίθεση της αν και προσφέρει πολλά στην Ευρώπη, δέχεται ταυτόχρονα και πολλά από την Ευρώπη.

    «Οι Γερμανοί δίνουν πολλά, παίρνουν όμως και πολλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το μήνυμα προς τις αγορές θα πρέπει να είναι ότι «δεν κάνουμε δηλώσεις αλλά λαμβάνουμε αποφάσεις».

    «Αυτό δεν είναι απλώς η άποψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι επίσης η άποψη της ΕΚΤ» ξεκαθάρισε.

    Αναφερόμενος στις φημολογίες περί αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας τόνισε ότι τέτοιες φημολογίες δεν είναι χρήσιμες, ούτε έξυπνες .

    Για ανοησίες έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, ενώ είχε προηγηθεί η διάψευση της γερμανικής κυβέρνησης.

    Ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημερώνοντας την Πέμπτη, το υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η επιμήκυνση του χρέους αλλά και η μείωση των επιτοκίων δανεισμού, έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος της χώρας.

    Όσον αφορά στην επιμήκυνση ο υπουργός τόνισε πως η θετική ετυμηγορία των Βρυξελλών είναι ουσιαστικά προδιαγεγραμμένη, ενώ για την αναπροσαρμογή του επιτοκίου είπε ότι θα υπάρξει μεγάλο «παζάρι».

    Στο μεταξύ, κατά 11 δισεκατομμύρια ευρώ μειώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2010, ενώ τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 5,5%, σε σύγκριση με το 2009, και οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 9,1%.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ -ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57812

    [13] Ζητούν τη μονιμοποίησή τους οι συμβασιούχοι καθαριότητας στο Δήμο Χανίων

    Παρασκευη, 21 01 2011 11:43

    Τη μονιμοποίησή τους ζητούν οι συμβασιούχοι οι οποίοι εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Χανίων.

    Χθες, ημέρα 24ωρης πανελλαδικής απεργίας του κλάδου, οι συμβασιούχοι στα Χανιά προχώρησαν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας: Κρατώντας τη σκούπα και το φαράσι τους συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο επί της οδού Κυδωνίας.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57839

    [14] Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες

    Παρασκευη, 21 01 2011 11:42

    Εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους αγρότες ξεκινά από τη Δευτέρα και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας καλεί τα μέλη της σε εγρήγορση.

    Αύριο εξάλλου στις 9 το βράδυ θα συνεδριάσει στο Εργατικό Κέντρο Πύργου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

    Χρ. Πλευριάς

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57837

    [15] Το καρναβάλι αρχίζει

    Παρασκευη, 21 01 2011 10:54

    Το ντόμινο, ο πιερότος, ο τρελός αρλεκίνος, η μπούλα μαζί με χιλιάδες Πατρινούς πιστούς στο καρναβαλικό έθιμο, αναμένεται να δώσουν τον τόνο και να μοιράσουν απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά, στη φετινή έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, αύριο στις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.

    Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Καρναβαλιού Στάθης Χρυσικόπουλος, ανακοίνωσαν χθες το πρόγραμμα του φετινού καρναβαλιού, το οποίο θα στηριχθεί κυρίως, στο τοπικό καλλιτεχνικό και πολιτιστικό δυναμικό.

    «Το φετινό καρναβάλι θα είναι ένα καρναβάλι λιτότητας, όμως δεν θα του λείπει τίποτα αφού σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις του θα πραγματοποιηθούν κανονικά», δήλωσε ο κ. Χρυσικόπουλος.

    Ο Δήμαρχος Πατρέων, αναφέρθηκε στη διαφορετική φιλοσοφία που έχει η νέα δημοτική αρχή για το καρναβάλι, ενώ ανακοίνωσε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος ο χορός του Δημάρχου.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Δημαράς «η εποχή δεν ενδείκνυται για δημόσιες σχέσεις και ψυχαγωγία του Δημάρχου. Αντί του χορού θα ζητήσω από τη κοινωφελή επιχείρηση του καρναβαλιού, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, να προχωρήσει στη διοργάνωση χορών σε συνοικίες της πόλης », δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων.

    Α. Ανυφαντή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57818

    [16] Στην Τρίπολη χώροι για τις μειοψηφίες του Π.Σ

    Παρασκευη, 21 01 2011 11:42

    «Θα τηρηθεί απόλυτα η νομιμότητα και οι διαδικασίες που ορίζονται από το νόμο 3852/2010 (που αφορά στον «Καλλικράτη»), αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνης, με αφορμή δημοσιεύματα περί μη διάθεσης χώρων στους συνδυασμούς της μειοψηφίας στο Διοικητήριο, στην Καλαμάτα. Όπως διευκρινίζει ο αντιπεριφερφειάρχης, «θα διατεθούν χώροι και γραμματειακή υποστήριξη στις μειοψηφίες στην έδρα της Περιφέρειας».

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57835

    [17] «Ουρές» στα φαρμακεία

    Παρασκευη, 21 01 2011 11:42

    Ουρές σχηματίζονται καθημερινά, στα ελάχιστα φαρμακεία που λειτουργούν στην Πάτρα, εξαιτίας της απεργίας των Φαρμακοποιών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαϊας, στο χορό των κινητοποιήσεων, μπαίνουν από σήμερα και τα φαρμακεία των Καλαβρύτων.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ανδρέα Σοφιανόπουλο, «οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη στάση τους με κινητοποιήσεις ακόμα πιο σκληρές», ενώ μία πρόταση που συζητείται έντονα, ως μορφή αντίδρασης, είναι τα φαρμακεία ασφαλείας, να λειτουργούν μόνο κατά τις νυκτερινές ώρες!

    Η απεργία των φαρμακοποιών της Πάτρας θα λήξει το βράδυ της Κυριακής και έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους και τους πολίτες, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη να καλύψουν τις ανάγκες τους, να προμηθευτούν αποθέματα, καθώς από την ερχόμενη Τετάρτη μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, έχει προγραμματιστεί νέο «λουκέτο» στα φαρμακεία.

    Α. Ανυφαντή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57836

    [18] Τα θέματα Υγείας του Δήμου Μεσσήνης

    Παρασκευη, 21 01 2011 11:12

    Το Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος.

    Ο Διοικητής του Νοσοκομείου είχε την δυνατότητα να ενημερώσει το Δήμαρχο Μεσσήνης και τους συνεργάτες του, για την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν το Κέντρο Υγείας Αίπειας, το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Πεταλιδίου και την μεταφορά της λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου του Δημοτικού Διαμερίσματος Αριστομένη στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος. Επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών στα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Μεσσήνης. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μεσσήνης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την διάθεση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για κοινή συμπόρευση.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57824

    [19] Σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των συνεταιρισμών

    Παρασκευη, 21 01 2011 11:43

    Αλλάζει το τοπίο στον τομέα των αγροτικών συνεταιρισμών καθώς μετεξελίσσονται σε παραγωγικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη νέα δομή που προβλέπει το σχέδιο νόμου το οποίο παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης. Όσες αγροτικές ενώσεις δεν έχουν αντικείμενο και είναι ανενεργές θα συγχωνευτούν με άλλες ή θα κλείσουν. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στόχος είναι «να αναδειχθεί το ισχυρό συνεταιριστικό κίνητρο στην αναμόρφωση της ελληνικής γεωργίας. Πρέπει να βάλουμε τέλος στο καθεστώς της απαξίωσης της μιζέριας και των συνεταιρισμών σφραγίδων.»

    Σύμφωνα με το προσχέδιο που δόθηκε για διαβούλευση δημιουργούνται τρείς νέες μορφές συνεταιριστικής δράσης. Οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις (ΑΣΟ), οι αγροτικές εταιρικές συμπράξεις (ΑΕΣ) με τη μορφή κεφαλαιουχικής εταιρίας ΑΕ-ΕΠΕ και οι ομάδες παραγωγών (ΟΠ) σύμφωνα με το κοινοτικό κανονιστικό πλαίσιο.

    Αυτές θα ενταχθούν στο εθνικό Μητρώο συλλογικών αγροτικών οργανώσεων, την κατάρτιση και τον έλεγχο του οποίου θα έχει εποπτική Αρχή που θα συσταθεί. Μέχρι το 2011 όσοι συνεταιρισμοί δεν έχουν δραστηριότητα θα πρέπει ή να συγχωνευθούν ΅ε άλλους ή διαφορετικά να φύγουν από το μητρώο.

    Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται επίσης

    η αναμόρφωση των διεπαγγελματικών οργανώσεων

    η δημιουργία δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων

    η σύσταση Διατροφικών Περιφερειακών Συμπράξεων για την προώθηση των «καλαθιών προϊόντων»

    η θεσμοθέτηση της συμβολαιακής γεωργίας

    Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρουν οι παραγωγοί πριν τη συγκομιδή πόσο θα πουλήσουν τα προϊόντα τους και θα σταθεροποιηθούν οι τιμές.

    Στόχος είναι να χτυπηθούν οι μεσάζοντες και να λειτουργήσει καλύτερα η αγορά.

    Η ΝΔ αντέδρασε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν διαθέτει τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να προλάβει και να αντιμετωπίσει κρίσιμα προβλήματα, που αφορούν την αγροτική οικονομία και κοινωνία». «Ως ΝΔ έχουμε επεξεργασμένες θέσεις για το θέμα των συνεταιρισμών, τις οποίες και θα καταθέσουμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, συμβάλλοντας υπεύθυνα και εποικοδομητικά στην εθνική υπόθεση της αγροτικής ανάπτυξης στην πατρίδα μας», σημείωσε Γ. Κασαπίδης Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ.

    «Αγροτική Παραγωγή Α.Ε.» αυτός είναι ο μόνος τίτλος που ταιριάζει στο κείμενο» ήταν το σχόλιο της Ειρήνης Κατσινοπούλου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, η οποία σημειώνει πως η απάντηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο χρεοκοπημένο συνεταιριστικό σύστημα, που το ίδιο συντήρησε, είναι: «όλα στην ελεύθερη αγορά». Όπως τονίζει ο ΣΥΝ στηρίζει τη λειτουργία αγροτικών συνεταιρισμών σαν κοινωνικές επιχειρήσεις που υπερασπίζονται το μόχθο των αγροτών και των εργαζομένων σε αυτούς και την ανάπτυξη της υπαίθρου.

    Πηγή ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57846

    [20] Η Αχαϊα στη Γ΄ Ζώνη Κινήτρων

    Παρασκευη, 21 01 2011 11:50

    Την ικανοποίησή του για την υπαγωγή της Αχαϊας στην Γ΄ Ζώνη Κινήτρων που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επεσήμανε ότι η υπαγωγή και της Αχαϊας, μετά την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, στην υψηλότερη ζώνη ενισχύσεων, δημιουργεί όρους πραγματικής τόνωσης των νέων επενδύσεων, σε μια εποχή που είναι αναγκαία η ώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, η στήριξη της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας και παραγωγής και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Ο κ. Κατσιφάρας, το μεσημέρι της Τετάρτης είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον κ. Χρυσοχοϊδη, στη διάρκεια της οποίας ανέφερε στην Υπουργό, τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία η ένταξη της Αχαϊας στην Γ΄ Ζώνη Κινήτρων.

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης απεδέχθη το αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, αίτημα που υποστηρίχθηκε αποτελεσματικά και από τους βουλευτές της Αχαϊας.

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που έρχεται να βελτιώσει το επενδυτικό περιβάλλον στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να δημιουργήσει όρους ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων».

    Α. Ανυφαντή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57845

    [21] Εργοστάσιο απορριμμάτων

    Παρασκευη, 21 01 2011 11:47

    Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για τα τεύχη δημοπράτησης και να έχουν ενσωματωθεί οι όποιες παρατηρήσεις, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων.

    Αυτό επισημάνθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Β΄ Διαχειρισ

    τικής Ενότητας Δυτικής Αχαϊας, η οποία διεξήχθη παρουσία του Δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά και του αρμοδίου αντιδημάρχου, Γιώργου Σιγαλού. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ενότητας και του Δήμου Πατρέων, ο οποίος διαθέτει την επάρκεια για τον τεχνικό έλεγχο και την παραλαβή για λογαριασμό της Διαχειριστικής Ενότητας των τευχών δημοπράτησης, για την κατασκευή του εργοστασίου.

    Μετά από συζήτηση συμφωνήθηκε με τα μέλη του ΔΣ, να παραταθεί η προγραμματική σύμβαση που έληξε στις 31/12/2010 έως και τις 28/12/2011. Σε αυτό το διάστημα, οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων θα κάνουν τον τεχνικό έλεγχο των τευχών δημοπράτησης που έχει παραδώσει ο ανάδοχος, ώστε να είναι σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις του τεχνικού συμβούλου του Υπουργείου και να είναι δυνατή η παραλαβή τους.

    Στο μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την παρουσία του Υφυπουργού Θάνου Μωραϊτη, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και υπηρεσιακών παραγόντων. Θέμα της σύσκεψης θα είναι η κατασκευή εργοστασίου μηχανικής και βιοχημικής επεξεργασίας στερεών αστικών αποβλήτων, στην περιοχή Στράτου της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

    Α. Ανυφαντή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57843

    [22] Καταδίκη για τους δύο αρχιφύλακες της Νέας Αλικαρνασσού για τις «συστατικές», υπέρ Λαγουδάκη επιστολές

    Παρασκευη, 21 01 2011 12:03

    Ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κάθισαν χθες στο εδώλιο με την κατηγορία της απλής και κατ' εξακολούθηση παράβασης καθήκοντος. Οι δύο υπάλληλοι άσκησαν έφεση κατά της απόφασης. Για αθωότητα των κατηγορουμένων μίλησε ο συνήγορός τους, κ. Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος, επισημαίνοντας ότι στο Εφετείο η υπόθεση θα εκδικαστεί από μηδενική βάση και μέχρι τότε πρέπει να τους αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας.

    Ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή, Αντώνης Χορευτάκης, χαρακτήρισε αναμενόμενη την ποινή, αν και όπως θεωρεί έπρεπε να τους επιβληθεί μεγαλύτερη, ενώ δήλωσε: «Η απόφαση ήταν δικαίωση στον αγώνα που κάνουμε για τη μνήμη του παιδιού μας και για την κοινωνία. Οι κατηγορούμενοι είναι μέρος ενός αποστήματος το οποίο υπάρχει και οι οποίοι λειτούργησαν μεθοδευμένα για να αποφυλακίσουν τον πιο επικίνδυνο εγκληματία της Κρήτης. Τα κίνητρά τους. Ανέφερα ως πιθανό κίνητρο να υπήρχε κάποια συναλλαγή με τον κατηγορούμενο ή να δέχτηκαν πιέσεις από κάποιον ανώτερο ή ισχυρό, εντός και εκτός φυλακής. Και αυτό γιατί είδα ότι ο Λαγουδάκης διαχρονικά είχε μία ισχυρότατη προστασία και μία ευνοϊκή μεταχείριση που δεν έχουν άλλοι κατηγορούμενοι». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση της μητέρας του θύματος, Ειρήνης Χορευτάκη: «Με ικανοποίησε ακόμα περισσότερο διότι σε αδρές γραμμές αναδείχθηκε αυτό που υποστηρίζαμε πάντα, ότι υπάρχει ένα κύκλωμα και ότι ο κατηγορούμενος σωφρονιστικός ομολόγησε ότι στο γραφείο του πρώην Διευθυντή, μπροστά στο Λαγουδάκη, του ζήτησε να κάνει κάτι ώστε να ευνοηθεί ο φονιάς του παιδιού μου. Από πότε οι Διευθυντές των φυλακών γίνονται προστάτες τέτοιων φονιάδων. Πρόκειται για ένα γεννημένο φονιά, από τα δεκαπέντε του φορτώθηκε σκληρά εγκλήματα». Η αυτεπάγγελτη διαδικασία προέκυψε μετά από τις αποκαλύψεις της οικογένειας Χορευτάκη και της δημοσιογράφου Κατερίνας Πολύζου γύρω από ένα σκοτεινό πλέγμα υπηρεσιών προστασίας υπέρ εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματιών. Στην προκειμένη περίπτωση, ο πρώην αρχιφύλακας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Αλικαρνασσού κι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος της ίδιας φυλακής, με «ευνοϊκές» επιστολές τους προς το συμβούλιο πλημμελειοδικών Ηρακλείου, σχετικά με τη διαγωγή αλλά και τη στάση του Ζαχαρία Λαγουδάκη στην μεγάλη εξέγερση των φυλακών το 2007, βοήθησαν στην πρόωρη αποφυλάκιση του ανθρώπου που δολοφόνησε στη συνέχεια εν ψυχρώ τον άτυχο φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη, ενώ αποπειράθηκε να δολοφονήσει και τον αστυνομικό που τον εντόπισε και συνέλαβε λίγες μέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε διαπράξει. (Κατερίνα Πολύζου)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57849

    [23] Αυτοκτονία 60χρονου στο νοσοκομείο Χανίων

    Παρασκευη, 21 01 2011 12:00

    Τέλος στη ζωή του έδωσε 60χρονος, ο οποίος «βούτηξε» στο κενό χθες το πρωί από τον τέταρτο όροφο της β' παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων, όπου νοσηλευόταν. Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Χαράλαμπο Δουλγεράκη, ο 60χρονος είχε έρθει τις πρώτες πρωινές ώρες στο νοσοκομείο, με τη γυναίκα του, γιατί είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα φαρμάκων.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57848

    [24] Ημερίδα για την καλλιέργεια μανιταριών

    Παρασκευη, 21 01 2011 11:57

    Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης του Δήμου Φλώρινας διοργανώνει ημερίδα επιμόρφωσης ενηλίκων, με θέμα: «Καλλιέργεια μανιταριών», αύριο Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας στο Φλάμπουρο. Η ημερίδα αφορά κυρίως κατοίκους ορεινών περιοχών και έχει στόχο την εκμάθηση της καλλιέργειας των μανιταριών.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57847


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 21 January 2011 - 11:28:32 UTC