Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των κακοποιών
  • [02] Αθώο το υποπτο δέμα έξω από την αμερικανική πρεσβεία
  • [03] Πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο στέλνουν οι ΗΠΑ
  • [04] Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι, εξετάζουν να β¦ θανατώσουν οι ίδιοι τα ζώα τους!
  • [05] Νέα συγκέντρωση για τους μετανάστες
  • [06] 50% μείωση της χρηματοδότησης στις σχολικές μονάδες του Ν. Χανίων
  • [07] Άγνωστοι οι δράστες του φόνου
  • [08] Επιστημονική εκδήλωση για τις αγγειακές παθήσεις
  • [09] Αντίθετοι οι ξενοδόχοι
  • [10] Παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών
  • [11] Μ. Σκουλάκης: Το Λιμάνι της Σούδας θα είναι έτοιμο για να υποδεχτεί σε ένα μήνα, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο
  • [12] Στέρνες: έσφαξαν 40 πρόβατα
  • [13] Αδιέξοδο για το «Συμπαραστάτη»
  • [14] Επιστημονική εκδήλωση για τις αγγειακές παθήσεις
  • [15] Συνέντευξη αντι-περιφερειάρχη Ζακύνθου για το περιφερειακό συμβούλιο
  • [16] Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καλαμάτας
  • [17] Συνάντηση Αποστολόπουλου - Αναστασόπουλου
  • [18] Κομάντος συνόδευσαν το C-160 στην έρημο της Σαχάρας
  • [19] Οι Αμερικάνοι ζήτησαν άδεια για χρήση της Σούδας
  • [20] Σύσκεψη για την υποδοχή πολιτών των Φιλιππίνων από την Λιβύη στην Κρήτη

    [01] Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των κακοποιών

    Τεταρτη, 02 03 2011 08:31

    Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αδίστακτων ληστών που γάζωσαν με καλάσνικοφ, την Τρίτη το βράδυ αστυνομικούς στην περιοχή του Ρέντη. Δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσαν νεκροί ενώ άλλοι δυο νοσηλεύονται στο Κρατικό Νίκαιας. Την βαθιά του οδύνη για το θάνατο των δυο νεαρών αστυνομικών την ώρα του καθήκοντος, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Συγκλονισμένος γιατί κάποιοι έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τον κύκλο του αίματος δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής.

    Εκτός κινδύνοι οι τραυματίες

    Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, νεκροί είναι ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών.

    Οι τραυματίες είναι ο Παναγιώτης Γλινιάς, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο. Και οι δυο νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

    Και οι δυο αστυνομικοί νοσηλεύονται εκτός κινδύνου . Για τον δεύτερο, οι γιατροί θα προχωρήσουν σε αγγειοχειρουργική επανεκτίμηση.

    Τη ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης επίθεσης.

    Οι δράστες που γάζωσαν με καλάσνικοφ τους αστυνομικούς, είχαν διαπράξει νωρίτερα ληστεία σε περίπτερο.

    Όταν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στην περιοχή του Ρέντη, το κλεμμένο τζιπ, με το οποίο είχαν διαφύγει τότε άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

    Στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας εξετάζονται ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι που βρέθηκαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, που εγκατέλειψαν οι κακοποιοί.

    Αποτροπιασμός για το θλιβερό περιστατικό

    Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το θλιβερό περιστατικό.

    Τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο των δυο νεαρών αστυνομικών την ώρα του καθήκοντος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο Κάρολος Παπούλιας, επεσήμανε ότι ζούμε σε μία άγρια εποχή που το έγκλημα γίνεται όλο και πιο βίαιο σημειώνοντας ότι το γεγονός προκαλεί θλίψη και ανησυχία.

    «Ζούμε σε μια άγρια εποχή: Το έγκλημα γίνεται όλο και πιο βίαιο, αποκτά όλο και πιο αποκρουστικές μορφές. Είναι μια διαπίστωση που προκαλεί θλίψη και ανησυχία, που γίνεται δραματική όταν διατυπώνεται στο βαρύ απόηχο της δολοφονίας δύο ανθρώπων που μόλις ξεκινούσαν τη ζωή τους» σημείωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους δικούς τους ανθρώπους.

    Την άνανδρη επίθεση κατά των αστυνομικών καταδίκασε η κυβέρνηση.

    «Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, και η Κυβέρνηση, εκ μέρους και των Ελλήνων πολιτών, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την άνανδρη επίθεση κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο δύο νέων αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων δύο» ανέφερε στη δήλωσή του ο Γ. Πεταλωτής.

    «Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «μαζί με την εντονότατη καταδίκη μας, εκφράζουμε την βεβαιότητα για τη σύλληψη και την τιμωρία των εγκληματιών».

    «Είτε προέρχονται από το οργανωμένο έγκλημα, είτε από τον χώρο της τρομοκρατίας, οι δράστες θέλουν τη συνέχιση ενός κύκλου αίματος», δήλωσε στη ΝΕΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα από την Άγκυρα.

    «Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά η χρήση των καλάσνικοφ οδηγεί σε συμπεράσματα όπου αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να τα επιβεβαιώσει, οδηγεί όμως σε ενδείξεις πολύ σοβαρές, γιατί καλάσνικοφ χρησιμοποιούν και οι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος που δρουν και η τρομοκρατία» πρόσθεσε.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 61482

    [02] Αθώο το υποπτο δέμα έξω από την αμερικανική πρεσβεία

    Τεταρτη, 02 03 2011 10:05

    Συναγερμός στην αστυνομία σήμανε το πρωί στις 09:00 με αφορμή ένα ύποπτο βαλιτσάκι στην πιλοτή πολυκατοικίας κοντα στην αμερικανική πρεσβεία, το οποίο αντιλήφθηκε περαστικός και ειδοποίησε τις αρχές. Το δέμα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών με αποτέλεσμα να κλείσει η οδός Σεμιτέλου, όπου βρίσκεται το κτήριο, για περίπου μισή ώρα. Μετά την έκρηξη διαπιστώθηκε ότι το βαλιτσάκι περιείχε ρούχα και προσωπικά αντικείμενα που κάποιος ξέχασε εκεί. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και ο συναγερμός έληξε.

    Πηγή ΝΕΤ Είδηση: 61526

    [03] Πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο στέλνουν οι ΗΠΑ

    Τεταρτη, 02 03 2011 09:52

    Εντείνονται οι πιέσεις στο Λίβυο ηγέτη, Μ. Καντάφι να παραδώσει την εξουσία την ώρα που οι μάχες συνεχίζονται σε όλη τη χώρα. Τυφλά αεροπορικά χτυπήματα πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα στην πόλη Μπρέγκα, η οποία νωρίτερα καταλήφθηκε από δυνάμεις του Μ. Καντάφι.Δυο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ εισήλθαν νωρίτερα στη διώρυγα του Σουέζ κατευθυνόμενα προς τη Μεσόγειο, για να βοηθήσουν στην εκκένωση των προσφύγων από τη Λιβύη και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Για τη Μεσόγειο αποπλέει επίσης καναδική φρεγάτα για να βοηθήσει στην παράδοση ανθρωπιστικού υλικού και να συνδράμει στην επιχείρηση μεταφοράς ξένων υπηκόων. Σε ένα βυτιοφόρο που πήρε φωτιά αποδίδονται τελικά οι ισχυρές εκρήξεις που ακούστηκαν το πρωί σε συνοικία της Τρίπολης.

    Αμετακίνητος ο Καντάφι

    Το βυτιοφόρο ανεφλέγη, κοντά στο ξενοδοχείο Rixos όπου διαμένουν πολλοί ξένοι ανταποκριτές.

    Πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή και μέχρι να διαπιστωθεί τι ακριβώς είχε συμβεί υπήρξε έντονη ανησυχία.

    Ο Καντάφι, πάντως, επιχειρεί με βομβαρδισμούς και τελεσίγραφα προς τους αντικαθεστωτικούς να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης.

    Νωρίτερα, αντικατέστησε δυο υπουργούς που έχουν προχωρήσει στους αντικαθεστωτικούς και διόρισε νέο γενικό Εισαγγελέα στη θέση του προηγούμενου που υπέβαλε την παραίτησή του για να προσχωρήσει στην Αντιπολίτευση.

    Από την άλλη πλευρά, η Αντιπολίτευση και το στρατιωτικό συμβούλιο που συγκροτήθηκε στη Βεγγάζη συζητούν το ενδεχόμενο να ζητηθεί η αεροπορική συνδρομή ξένων δυνάμεων κατά του καθεστώτος.

    Την Τρίτη πάντως, ο ΟΗΕ ανέστειλε τη συμμετοχή της Λιβύης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων . Ήδη τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ διαβουλεύονται ώστε να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο ως απάντηση στην κρίση.

    Από πλευράς Ε.Ε. έχει προγραμματιστεί έκτακτη Σύνοδος με θέμα την κατάσταση στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική.

    Στη Μεσόγειο αμερικανικά πολεμικά πλοία

    Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο.

    Ήδη το USS Kearsarge και το USS Ponce βρίσκονται στη νότια είσοδο της διώρυγας και αναμένεται να τη διαπλεύσουν κατά τις 15.30- 16.00 ώρα Ελλάδας.

    Για τη Μεσόγειο αποπλέει και φρεγάτα του καναδικού πολεμικού ναυτικού προκειμένου να συμμετάσχει στις διεθνείς επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Λιβύη.

    Η φρεγάτα θα βρίσκεται στην περιοχή σε μία εβδομάδα και θα βοηθήσει στην παράδοση ανθρωπιστικού υλικού στο λαό της Λιβύης, αλλά και στην επιχείρηση μεταφοράς από τη χώρα των ξένων υπηκόων.

    Πηγή: ΝΕΤ FM- ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 61532

    [04] Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι, εξετάζουν να β¦ θανατώσουν οι ίδιοι τα ζώα τους!

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:19

    Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, όπως και όλη της χώρας, που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα σίτισης των ζώων τους. Η απόγνωσή τους δε, έχει φθάσει σε τέτοιο βαθμό, που συζητούν ακόμη, και το ενδεχόμενο να β¦ θανατώσουν οι ίδιοι τα ζώα τους, αν δεν μπορούν να τα συντηρήσουν. Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά, στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, κ. Γιάννης Γκρίνιας. Όπως είπε, η τιμή των ζωοοτροφών έχει τριπλασιαστεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία κάλυψης της πιο στοιχειώδους ανάγκης των ζώων που είναι η σίτισή τους.

    Μπροστά στην κατάσταση αυτή και με δεδομένη τη θέση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα του κλάδου για οικονομική ενίσχυση, οι κτηνοτρόφοι ξεκινούν κινητοποιήσεις, με τη μορφή συλλαλητηρίων, σε πρώτη φάση. Στη Θεσσαλία, οι κινητοποιήσεις αυτές, έχουν προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου, ενώ οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν αποφασισμένοι για κλιμάκωση τους. Είδηση: 61585

    [05] Νέα συγκέντρωση για τους μετανάστες

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:42

    Συγκέντρωση συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς. Σε κάλεσμά του το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών αναφέρεται, μεταξύ άλλων ότι από το μεσημέρι της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου 36 μετανάστες ξεκίνησαν απεργία δίψας σταματώντας να λαμβάνουν νερό, ζάχαρη και αλάτι.

    Όπως δήλωσαν οι γιατροί της ομάδας ιατρικής στήριξης, όσοι απεργοί πείνας νοσηλεύονται λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ορισμένους να μείνουν ανάπηροι, να χάσουν τα νεφρά τους ή ακόμη τη ζωή τους και καλούνται οι πολίτες να σταθούν αλληλέγγυοι στον σκληρό αλλά δίκαιο αγώνα τους.

    Σοφία Θεοδωράκη Είδηση: 61602

    [06] 50% μείωση της χρηματοδότησης στις σχολικές μονάδες του Ν. Χανίων

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:40

    Στο 50% ανέρχεται το ποσοστό μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές μονάδες του Ν. Χανίων σύμφωνα με συγκεκριμένα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, για τους 25 Δήμους των Χανίων, μέχρι και το τέλος του Δεκέμβρη του 2010, παρουσιάζεται μια συνολική μείωση των χρηματοδοτήσεων, που δόθηκαν το 2010, της τάξης του 50,8%, σε σύγκριση με το 2009.

    Σοφία Θεοδωράκη Είδηση: 61601

    [07] Άγνωστοι οι δράστες του φόνου

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:39

    Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει σχετικά με την ανακάλυψη των δραστών του στυγερού εγκλήματος του 46χρονου επιχειρηματία Παναγιώτη Θεοδ. Γυφτέα, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στο πορτ-μπαγκαζ του αυτοκινήτου του στην περιοχή «Αγριώματα», ανατολικά της Καλαμάτας, προχθες το μεσημέρι.

    Ο Παναγιώτης Θεοδ. Γυφτέας, επιχειρηματίας, πατέρας δύο μικρών παιδιών, είχε φύγει από το σπίτι του τα μεσάνυχτα της Κυριακής και δεν είχε επιστρέψει μέχρι το πρωί της επομένης. Τότε τον αναζήτησαν οι συγγενείς του και το μεσημέρι της Δευτέρας, η σύζυγός του εντόπισε το αυτοκίνητο του θύματος μέσα σ' ένα κτήμα, σε απόσταση 200 μέτρων από στο σπίτι τους, στα «Αγριώματα» και ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αίματα στο εσωτερικό και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ στο πόρτ-μπαγκάζ του βρήκαν το πτώμα του 46χρονου με χειροπέδες στα χέρια, στο πίσω μέρος του σώματός του και με δεμένα τα πόδια του με μονωτική ταινία. Επιτόπου έσπευσαν αξιωματικοί της Αστυνομίας και η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα διαπίστωσε ότι ο Παν. Γυφτέας έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με τέμνον όργανο, ή βαρύ αντικείμενο, από τα οποία επήλθε ο θάνατός του. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν διαλεύκαναν την υπόθεση και παραμένει άγνωστο αν ο 46χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού ή στο πορτ - μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Ίσως όμως απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του δώσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ή οι εξετάσεις γενετικού υλικού. Η Αστυνομία ερευνά εξονυχιστικά την υπόθεση για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονίας.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 61600

    [08] Επιστημονική εκδήλωση για τις αγγειακές παθήσεις

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:30

    Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Οι αγγειακές παθήσεις από την πρόληψη στην αντιμετώπιση» διοργανώνει αύριο στις 6.30 το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων με την υποστήριξη της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Δήμου.

    Η εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν καθηγητές αγγειοχειρουργικής Πανεπιστήμιων της χώρας απευθύνεται και στο ευρύ κοινό με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση τους για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των πιο κοινών αγγειακών παθήσεων Είδηση: 61595

    [09] Αντίθετοι οι ξενοδόχοι

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:46

    Tην ρητή και κατηγορηματική αντίθεση όλων των επιχειρηματιών των Χανίων που εμπλέκονται με τον τουρισμό στην εμπλοκή της Σούδας σε στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη, εκφράζει η σχετική δήλωση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Νίκου Κόρακα. (flashnews.gr)

    Είδηση: 61604

    [10] Παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:45

    Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης ή μοναδικής κατοικίας, όπως ανακοίνωσε χθες η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Νομού Χανίων.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, επειδή κυκλοφορεί έντονα μεγάλη παραπληροφόρηση στους δανειολήπτες, επισύροντας φόβο και ανασφάλεια, η Ένωση ενημερώνει ότι, σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση οι καταναλωτές μπορούν να λάβουν από τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών.

    Σοφία Θεοδωράκη Είδηση: 61603

    [11] Μ. Σκουλάκης: Το Λιμάνι της Σούδας θα είναι έτοιμο για να υποδεχτεί σε ένα μήνα, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:36

    Την αισιοδοξία του ότι «το λιμάνι της Σούδας θα είναι καθ' όλα έτοιμο για να υποδεχτεί, σε ένα μήνα, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο», εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την διάρκεια χθεσινής επίσκεψης, στο χώρο του πολυχρηστικού λιμένα.

    Ακολούθησε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Σούδας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Λιμενάρχη, προϊσταμένου Τελωνείου Χανίων, τουριστικών πρακτόρων, Σύλλογο Καταστηματαρχών Σούδας, κ.α.), κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Χανίων, ζήτησε τον ορισμό χρονοδιαγράμματος για την εκτέλεση των έργων και παρεμβάσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο Λιμάνι της Σούδας και την ευρύτερη περιοχή καθώς και την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος αυτού.

    Σοφία Θεοδωράκη Είδηση: 61599

    [12] Στέρνες: έσφαξαν 40 πρόβατα

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:34

    Περίπου 40 πρόβατα νεκρά με μαχαιριές στο λαιμό, εντόπισε χθες το μεσημέρι 41χρονος κτηνοτρόφος σε περιφραγμένο χώρο στις Στέρνες Ακρωτηρίου στα Χανιά.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 61597

    [13] Αδιέξοδο για το «Συμπαραστάτη»

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:34

    Δεν ευδοκίμησε ούτε προχθές, στην τέταρτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η απόπειρα ανάδειξης του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», καθώς ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης επέμεινε στην πρότασή του για ανάδειξη του δικηγόρου Γιώργου Μπουλούκου στην συγκεκριμένη θέση.τ. διευθυντής της Περιφέρειας Παν. Μπαζίγος και 4 ο δικηγόρος Γιώργος Τσόγκας, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά. Στη δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Μπουλούκος πήρε 31 ψήφους, και ο κ. Βραχνός 10, ενώ βρέθηκαν και 8 λευκά. Έτσι, μετά από 8 ψηφοφορίες, δηλαδή 2 σε κάθε συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από 6 συνολικά ψηφοφορίες δεν κατόρθωσε να εκλέξει «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», καθώς χρειάζονται τα 2/3 των μελών του, δηλαδή 34 ψήφοι, που δεν συγκέντρωσε ο Γ. Μπουλούκος, στον οποίον επέμενε πεισματικά η πλειοψηφία του Σώματος.

    Στην πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», υπήρχαν διαρροές από τη πλειοψηφία, καθώς ο κ. Μπουλούκος έλαβε 28 ψήφους, από τους 30 παρόντες συμβούλους της πλειοψηφίας. Από τους άλλους υποψήφιους 8 ψήφους έλαβε ο δημοσιογράφος Χαρ. Βραχνός.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 61598

    [14] Επιστημονική εκδήλωση για τις αγγειακές παθήσεις

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:30

    Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Οι αγγειακές παθήσεις από την πρόληψη στην αντιμετώπιση» διοργανώνει αύριο στις 6.30 το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων με την υποστήριξη της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Δήμου.

    Η εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν καθηγητές αγγειοχειρουργικής Πανεπιστήμιων της χώρας απευθύνεται και στο ευρύ κοινό με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση τους για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των πιο κοινών αγγειακών παθήσεων Είδηση: 61596

    [15] Συνέντευξη αντι-περιφερειάρχη Ζακύνθου για το περιφερειακό συμβούλιο

    Τεταρτη, 02 03 2011 10:44

    Αιχμές και πολλά υπονοούμενα άφησε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφεριάρχης Ζακύνθου, Διονύσιος Μυλωνάς, αναφερόμενος στο θέμα της υποψηφιότητας που είχε θέσει ο κ.Κ. Καποδίστριας για τη θέση του περιφερειακού συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης. Δηλώνοντας ότι ο ίδιος δε γνωρίζει εάν ο κ.Καποδίστριας είχε έρθει σε επαφή με τον περιφερειάρχη κ. Σπύρου και διευκρινίζοντας ότι οι αντιπεριφερειάρχες δεν ψηφίζουν, υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ότι κάποιοι υποψήφιοι ενώ από τον α΄γύρο έβλεπαν ότι αντέχουν μέχρι ένα σημείο, ωστόσο δεν απέσυραν την υποψηφιότητά τους στο δεύτερο γύρο, οπότε και δεν κατέστη εφικτή η εκλογή συμπαραστάτη. Επίσης, χαρακτήρισε ως πολιτικό λάθος, αν δεν έγινε εν τη ρύμη του λόγου, το γεγονός ότι ο κ. Καποδίστριας ευχαρίστησε δημόσια μόνο δύο συμβούλους για την ψήφο που του έδωσαν και όχι και τους τέσσερις - όσους δηλαδή τον ψήφισαν στο πρώτο γύρο- λέγοντας όμως, παράλληλα, ότι οι ευχαριστίες του κ. Καποδίστρια στον κ. Αγαλιανό ενδεχομένως να οφείλονται στο γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος Ζακυνθίων χρώσταγε στον κ. Καποδίστρια, λόγω του γεγονότος ότι ο κ. Καποδίστριας είχε υπάρξει σύμβουλός του. Επιπλέον, ανέφερε ότι το θέμα της εκλογής συμπαραστάτη είχε συζητηθεί από το συνδυασμό, ωστόσο, οι σύμβουλοι δεν είναι άβουλα όντα αλλά ελεύθερες προσωπικότητες και κατά τούτο ψήφισαν κατά συνείδηση, ενώ, όπως είπε, ο ίδιος σε συνάντηση που είχε με τον κ.Καποδίστρια του είχε πει να μη θέσει υποψηφιότητα.

    Αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε με εκπρόσωπο της Αντικαπισταλιστικής Αριστέρας στο περιφερειακό συμβούλιο, υποστήριξε ότι δε γνωρίζει εάν είχε προηγηθεί συνεννόηση της επικεφαλής του συνδυασμού-περιφερειακής συμβούλου, Τώνιας Λαχανιώτη, με τον πρόεδρο του σώματος κ. Άνθη, ώστε λόγω της ασθένειάς να γίνει η εισήγηση που είχε αναλάβει από εκπρόσωπο του συνδυασμού, αλλά, όπως ο ίδιος διαπίστωσε ετσιθελικά κάποια υποψήφια κατέλαβε τη θέση της κας Λαχανιώτη, ενώ, όπως υποστήριξε ούτε ο πρόεδρος του οργάνου αλλά ούτε και το προεδρείο κάλεσαν την αστυνομία. Εντός των ημερών θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της απογραφής που έγινε στην πρώην νομαρχία Ζακύνθου, όπως ενημέρωσε εχθές ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου και πρώην πρόεδρος του οργάνου, Διονύσιος Μυλωνάς. Χαρακτηριστικά, όπως με νόημα επεσήμανε ο κ.Μυλωνάς, ούτε 4 εκατ. 700 χιλ. ευρώ υπάρχουν ως προίκα, όπως έχει ειπωθεί, αλλά ούτε υπάρχει και έλλειμμα, ενώ, τόνισε ότι η Ζάκυνθος δεν είναι γυμνή -όπως κάποιοι θέλουν να την παρουσιάζουν- καθώς υπάρχουν μελέτες ώριμες και προγραμματικές συμβάσεις που θα υπογραφούν άμεσα, όπως π.χ. για τη νέα πτέρυγα του ΟΔΑΖ. Η τελευταία αναφορά του κ. Μυλωνά, αφορούσε και σε δηλώσεις που είχε κάνει ο γεν. γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος - κατά τον κ. Μυλωνά- ήταν πλημμελώς ενημερωμένος και δεν είχε πλήρη εικόνα. Επιπροσθέτως, ο κ. Μυλωνάς, χαρακτήρισε ως γερμανικό τελεσίγραφο και εμπαιγμό την προθεσμία που έδωσε το υπουργείο πριν από λίγες ημέρες ώστε μέχρι τις 2 Μαρτίου να έχουν υποβληθεί οι προτάσεις των συλλογικών οργάνων για την κάλυψη των αναγκών προσωπικού με οκταμηνίτες συμβασιούχους, ενώ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η όλη διαδικασία να εντάσσεται σε σκοπιμότητες λόγω του ότι επίκεινται εκλογές. Για τη Ζάκυνθο όπως είπε, υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, όπως στις δ/νσεις υγείας, συγκοινωνιών αγροτικής ανάπτυξης και τις τεχνικές υπηρεσίες, ενώ, οι θέσεις που ζητήθηκε να καλυφθούν δεν είναι περισσότερες από 4-5, με την υποβολή της σχετικής πρόταση να γίνεται βάσει του προγραμματισμού του 2009 και του 2010. Μαρίνα Μάντζου Είδηση: 61557

    [16] Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καλαμάτας

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:26

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 08:00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», του Διοικητηρίου, προκειμένου να συζητήσει τα 9 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

    Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ο καθορισμός Αυτοτελών Οικισμών Δήμου Καλαμάτας, η επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης, παραχώρηση ειδικών θέσεων στάθμευσης, και μονοδρόμηση της οδού Ντ. Μακρόπουλου, η συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, η συγχώνευση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Κοινωφελών Επιχειρήσεων του Δήμου Καλαμάτας, ο ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Ακόμα θα συζητηθεί και η επιβολή τέλους 0,5% και 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων εστιατορίων, κέντρων διασκέδασης κλπ. και τέλους παρεπιδημούντων 0,5% και στις περιοχές του Δήμου Καλαμάτας που δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 61590

    [17] Συνάντηση Αποστολόπουλου - Αναστασόπουλου

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:22

    Το νέο τοπίο που δημιούργησε η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης, η πορεία των έργων που βρίσκονται ενταγμένα σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις από υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η αποτύπωση ώριμων μελετών που είναι σε θέση να ενταχθούν στο Ε.Σ.Π.Α. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Υποδομών κ. Σπύρος Κοντοθανάσης.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 61587

    [18] Κομάντος συνόδευσαν το C-160 στην έρημο της Σαχάρας

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:51

    Ειδικά εκπαιδευμένοι κομάντος, που προστατεύουν τα γερμανικά αεροσκάφη C-160 σε κρίσιμες επιχειρήσεις, διαμένουν στον στρατωνισμό του Πεδίου Βολής Κρήτης, μετά την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης του απεγκλωβισμού 17 Ελλήνων και Κυπρίων, πολιτών που ήταν εγκλωβισμένοι στην έρημο της Σαχάρας, το προηγούμενο Σάββατο 26/2.

    Οι κομάντος, συνόδευσαν με ασφάλεια τους Γερμανούς πολίτες που επέβαιναν στην ίδια πτήση με τους Έλληνες και Κύπριους υπηκόους, ενώ η αποστολή τους έγινε με κάθε μυστικότητα. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες, σκοπό έχουν να προστατεύσουν το αεροσκάφος σε επικίνδυνες αποστολές, μέσα σε αφιλόξενα εδάφη. Σήμερα, οι κομάντος αναχωρούν για την πατρίδα τους, αφού η αποστολή τους ολοκληρώθηκε με επιτυχία. (flashnews.gr) Είδηση: 61606

    [19] Οι Αμερικάνοι ζήτησαν άδεια για χρήση της Σούδας

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:49

    Νέα εμπλοκή της Σούδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις καθώς 3 αμερικανικά μεταγωγικά πλοία ζήτησαν άδεια από τις ελληνικές αρχές και πρόκειται να καταπλεύσουν τις προσεχείς ώρες στη βάση ώστε να βοηθήσουν, εφόσον χρειαστεί, σε επιχειρήσεις εκκένωσης και διάσωσης στη Λιβύη.

    Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα αίτημα για παροχή «αμιγούς» στρατιωτικής συνδρομής (π.χ ανεφοδιασμός πολεμικών αεροσκαφών) της βάσης.

    Κατερίνα Πολύζου Είδηση: 61605

    [20] Σύσκεψη για την υποδοχή πολιτών των Φιλιππίνων από την Λιβύη στην Κρήτη

    Τεταρτη, 02 03 2011 11:53

    Οι διαδικασίες ως προς τον συντονισμό των επιχειρήσεων για την υποδοχή πολιτών των Φιλιππίνων από την Λιβύη στην Κρήτη και στην συνέχεια τον επαναπατρισμό τους, συζητήθηκαν χθες στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ. Αθανάσιου Καρούντζου.

    Όπως ανέφερε ο κ. Καρούντζος, αυτές τις ημέρες η προσπάθεια στηρίζεται σε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο από πλευράς της Κίνας, ενός πολύ μεγάλου κράτους με μεγάλα οικονομικά μεγέθη. Επομένως, ό,τι συμφωνεί αυτό το κράτος με το υπουργείο Εξωτερικών, υλοποιείται στο ακέραιο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο". Στο μεταξύ μεγάλος αριθμός από πολίτες χωρών κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία σε ξενοδοχεία στο κέντρο των Χανίων. Πρόκειται για πολίτες που εγκατέλειψαν τη Λιβύη και έφτασαν στην Κρήτη κυρίως με κάποιο από τα πλοία που είχε ναυλώσει η κινεζική κυβέρνηση για την απομάκρυνση υπηκόων της από την εμπόλεμη ζώνη. Ωστόσο, οι πολίτες αυτοί -οι περισσότεροι εκ των οποίων αποτελούν επιστημονικό και εργατικό δυναμικό που εργάζονταν στην Λιβύη- δεν είχαν μαζί τους τα σχετικά έγγραφα λόγω, όπως υποστηρίζουν, της έκρυθμης κατάστασης και της εσπευσμένης αναχώρησης τους. Άλλοι, πάλι, αναφέρουν πως έπεσαν θύματα ληστείας με αποτέλεσμα να χάσουν όλα τα χαρτιά που είχαν πάνω τους. Οι πολίτες αυτοί παραμένουν σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης και αναμένουν να λυθεί το ζήτημα των εγγράφων τους προκειμένου να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

    Σοφία Θεοδωράκη Είδηση: 61607


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 March 2011 - 10:24:09 UTC