Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jun. 12)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Τον Πρωθυπουργο ενημερωσε το πρωι ο Θεοδωρος Παγκαλος, σχετικα με τις επαφες του στη Βοννη και τη σταση του Κλαους Κινκελ στα ελληνοτουρκικα.
  • Διαβημα διαμαρτυριας θα επιδοθει σημερα στον πρωτο γραμματεα της τουρκικης πρεσβειας για την χθεσινη παρενοχληση σε "ιπταμενο δελφινι".
  • Διαδοχικες συναντησεις θα εχει το απογευμα ο Πρωθυπουργος με τον υπουργο Παιδειας και τους πρυτανεις των Πανεπιστημιων.
  • Φωτια εκδηλωθηκε το πρωι σε ιστιοπλοικο σκαφος, ανοιχτα της Λεσβου. Σωοι και οι τεσσερις Γαλλοι τουριστες.
  • Παραδοθηκε το μεσημερι στον Κωστα Λαλιωτη η μελετη του Πολυτεχνειου για τη χωροθετηση των νεων χωρων υγειονομικης ταφης απορριμματων.
  • Με τον Μιλτιαδη Εβερτ, συναντηθηκε το μεσημερι ο Σωτηρης Κουβελας.
  • Τριωρη σταση εργασιας εχει εξαγγειλει για αυριο η ΓΣΕΕ για το θεμα των συνταξεων.
  • Τρομοκρατικη ενεργεια με πολιτικους στοχους ηταν η χθεσινη βομβιστικη επιθεση στο μετρο της Μοσχας, με τεσσερις νεκρους.
  • Θανατηφορος καυσωνας πληττει την Ιταλια οπου τρια ατομα εχασαν τη ζωη τους. Το θερμομετρο αγγιξε τους 40 βαθμους.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τον Πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη ενημερωσε το πρωι ο υπουργος Εξωτερικων Θεοδωρος Παγκαλος σχετικα με τις επαφες που ειχε στη Βοννη, με το Γερμανο ομολογο του και τη σταση του Κλαους Κινκελ στις ελληνοτουρκικες σχεσεις. Η συναντηση του κ. Σημιτη με τον κ. Παγκαλο διηρκεσε μια ωρα ενω δεν εγιναν δηλωσεις. Σημειωνεται οτι κατα τη χθεσινη συναντηση των δυο υπουργων διαπιστωθηκε διαφωνια για τις εξελιξεις στο Αιγαιο, καθως η Γερμανικη πλευρα εθεσε τρια ζητηματα προς τη χωρα μας. Να αρει δηλαδη η κυβερνηση τις επιφυλαξεις της για τη χρηματοδοτηση της Τουρκιας, να αρχισει διαλογο με την Αγκυρα και οι δυο πλευρες να αποκλιμακωσουν την ενταση στο Αιγαιο. Επισης, ο κ. Κινκελ, τονισε οτι δεν μπορει να τεθει θεμα υπερασπισης των εξωτερικων συνορων απο την Ευρωπαικη Ενωση. Παντως, ο κ. Παγκαλος κατεστησε σαφες οτι η Αθηνα δεν θα συναινεσει για τη χρηματοδοτηση στην Τουρκια αν η χωρα αυτη δεν αναιρεσει την επεκτατικη της πολιτικη εναντι της Ελλαδας.

Διαβημα διαμαρτυριας επιδοθηκε το μεσημερι στον πρωτο γραμματεα της τουρκικης πρεσβειας σχετικα με τη χθεσινη παρενοχληση "ιπταμενου δελφινιου" απο τουρκικη ακταιωρο κοντα στη Συμη.

Στο μεταξυ ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος σε συνεντευξη του το μεσημερι, αναφερθηκε στις ελληνοτουρκικες σχεσεις και στην χθεσινη συναντηση του στη Βοννη με το Γερμανο ομολογο του. Σχολιαζοντας την προσφατη δηλωση του τουρκου υπουργου Εξωτερικων, Εμρε Γκιονενσαι, σχετικα με τη Γαυδο ειπε οτι ειναι ανεπαρκης η δηλωση του, πως το θεμα ειναι τεχνικο ζητημα. Τονισε οτι δεν συνιστα προοδο αφου υπαρχουν αλλες δηλωσεις τουρκων αξιωματουχων οι οποιες λενε το αντιθετο. Ζηταμε προσθεσε ο κ. Παγκαλος μια δηλωση με την οποια δεν θα αμφισβητειται η κυριαρχια της Γαυδου. Αναφερομενος στη σταση της Γερμανιας τη χαρακτηρισε λανθασμενη, επεσημανε οτι δεν μπορει η κοινοτητα να διεκδικει κοινη εξωτερικη πολιτικη, χωρις να τοποθετειται οταν μια χωρα, οπως ειναι η Τουρκια αμφισβητει διεθνεις συνθηκες. Προσθεσε δε, οτι η διεθνης κοινοτητα δεν ειναι απαθης, τονισε ομως οτι δεν παιρνει καποιες συγκεκριμενες πρωτοβουλιες. Αναφερομενος στην ιταλικη προεδρια, καθως και στην προσκληση που απεστειλαν προς την τουρκικη ηγεσια να παρακαθησει στο γευμα στη συνοδο κορυφης στη Φλωρεντια, ο κ. Παγκαλος, τονισε οτι η προεδρια θα πρεπει να προσεξει μηπως τελειωσει αδοξα τη θητεια της με αυτη την προσκληση. Επανελαβε δε, οτι η Ελλαδα δεν προκειται να αρει το βετο για τη χρηματοδοτηση στην Τουρκια εαν η Αγκυρα δεν αναιρεσει την επεκτακτικη της πολιτικη.

Εξαλλου, ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, δηλωσε οτι η ελληνικη κυβερνηση ειναι ικανοποιημενη οταν γινονται δεκτες οι ελληνικες θεσεις απο τη διεθνη κοινοτητα ενω, προσθεσε, για τα οσα εγιναν χθες στη Γερμανια, δεν εχει κανενα λογο να ειναι ικανοποιημενη.

Ο αρχηγος του τουρκικου στολου, σε δηλωσεις που του αποδιδει η εφημεριδα ΤΖΟΥΜΧΟΥΡΙΕΤ , υποστηριζει οτι "υπαρχουν νησια και νησιδες στο Αιγαιο η κυριοτητα των οποιων ειναι συζητησιμη απο την αποψη του νομικου καθεστωτος τους". Ο ναυαρχος περιελαβε την ΙΜΙΑ και την Γαυδο, στα νησια για τα οποια μπορει να υπαρχουν αμφιβολιες.

Οι ελληνοτουρκικες σχεσεις θα ειναι το αντικειμενο των συζητησεων που θα εχει σημερα και αυριο ο υπουργος Εθνικης Αμυνας, Γερασιμος Αρσενης στις Βρυξελλες, με τον αμερικανο και τους ευρωπαιους ομολογους του στο περιθωριο της Συνοδου των υπουργων Αμυνης του ΝΑΤΟ.

Διαδοχικες συναντησεις θα εχει το απογευμα ο Πρωθυπουργος, με τον υπουργο Παιδειας και τους πρυτανεις των Πανεπιστημιων, ενω οι διοικητικοι υπαλληλοι του υπουργειου Παιδειας αφηνουν ανοικτο το ενδεχομενο να απεργησουν στην περιοδο των γενικων εξετασεων, παρα τη διαβεβαιωση του κ. Παπανδρεου για επιλυση του αιτηματος τους. Ο κ. Παπανδρεου αναφερομενος στις κινητοποιησεις των διοικητικων υπαλληλων του υπουργειου, διαβεβαιωσε οτι οι εξετασεις θα γινουν κανονικα.

Φωτια εκδηλωθηκε το πρωι σε ελληνικο ιστιοπλοικο σκαφος με τεσσερις Γαλλους τουριστες, το οποιο επλεε στη θαλασσια περιοχη ανοικτα της Λεσβου, στα διεθνη χωρικα υδατα με κατευθυνση τα τουρκικα παραλια. Στην περιοχη επλεαν τουρκικα αλιευτικα, τα οποια περισυνελεξαν τους Γαλλους τουριστες οι οποιοι ειναι καλα στην υγεια τους.

Σε εξελιξη βρισκεται απο το πρωι γιγαντιαια επιχειρηση της αστυνομιας στη Μεσσηνια για τον εντοπισμο και τη συλληψη των δραστων της χθεσινης ενοπλης ληστειας στο ταχυδρομικο ταμιευτηρια της Κοινοτητας Αρτεμησιας στον Ταυγετο, με λεια 1. 750. 000 δραχμες. Συμφωνα με πληροφοριες στη ληστεια ενεχεται και ο βαρυποινιτης δραπετης, Βαγγελης Ρωχαμης. Στην επιχειρηση μετεχει και ελικοπτερο της ελληνικης αστυνομιας, ενω εχουν στηθει δεκαδες μπλοκα στην περιοχη.

Παραδοθηκε το μεσημερι στον υπουργο ΠΕΧΩΔΕ, Κωστα Λαλιωτη απο τον Ενιαιο Συνδεσμο Δημων και Κοινοτητων, η μελετη του Πολυτεχνειου για την χωροθετηση των νεων χωρων υγειονομικης ταφης απορριμματων. Το πορισμα θα παραδοθει στη συνεχεια στα νομαρχιακα και περιφερειακα συμβουλια, τα οποια καλουνται μεχρι τις 20 Ιουλιου να υποβαλλουν τις εισηγησεις τους. Το πρωι ο κ. Λαλιωτης συναντηθηκε με το Δημαρχο και το Δημοτικο Συμβουλιο της Κερατεας, για το θεμα των χωματερων.

Με τον Προεδρο της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδη Εβερτ, συναντηθηκε το πρωι στη Ρηγιλλης, ο πρωην υπουργος Σωτηρης Κουβελας, ο οποιος ζητησε διευκρινισεις για τις καταγγελιες του, οτι στελεχος της ΟΝΝΕΔ παρακολουθουσε γευμα βουλευτων του κομματος της αξιωματικης αντιπολιτευσης.

Τριωρη σταση εργασιας εχει εξαγγειλει για αυριο η ΓΣΕΕ, απο τις 10 το πρωι εως τη μια το μεσημερι για το θεμα των συνταξεων. Οι συνταξιουχοι θα πραγματοποιησουν αυριο το πρωι συγκεντρωση στην Πλατεια Κανιγγος, ενω αναλογες συγκεντρωσεις θα πραγματοποιηθουν και σε αλλες πολεις της χωρας. Σημειωνεται οτι η ΓΣΕΕ και οι συνταξιουχοι, εξεφρασαν την αντιρρηση τους για τα προσφατα μετρα που εξηγγειλε ο Πρωθυπουργος, ενω επιμενουν στην επανασυνδεση των κατωτατων συνταξεων με τα 20 ημερομισθια του ανειδικευτου εργατη. Στο μεταξυ, υπερ της αναμορφωσης του ασφαλιστικου συστηματος και της συνδεσης της αμοιβης με την παραγωγικοτητα, ταχθηκε ο κ. Σημιτης, μιλωντας στο συνεδριο που οργανωσε το περιοδικο "Εψονομιστ", για τις στρατηγικες του μανατζμεντ και την ευημερια της Ελλαδας. Προσθεσε οτι η ποιοτικη αναβαθμιση της εργασιας θα πρεπει να συνοδευεται και απο σημαντικη μισθολογικη βελτιωση.

Την Κρητη επισκεπτεται απο αυριο ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, οπου θα εξετασει θεματα που αφορουν την αναπτυξη του νησιου και θα ενημερωθει για την πορεια των εκτελουμενων εργων. Πρωτος σταθμος της τετραημερης περιοδειας του κ. Σημιτη θα ειναι το Ηρακλειο οπου αυριο το βραδυ θα μιλησει σε ανοικτη συγκεντρωση στο Δημοτικο Θεατρο "Νικος Καζαντζακης".

Αλλο ενα ατομο εχασε τη ζωη του στην Αθηνα απο υπερβολικη χρηση ηρωινης. Προκειται για τον Χρηστο Κολοφωτια, 34 ετων, ο οποιος βρεθηκε νεκρος τα ξημερωματα στην πλατεια Βαθης.

Εκδοθηκαν σημερα απο το ΑΣΕΠ τα αποτελεσματα για την πληρωση των 1. 181 θεσεων απο επιλαχοντες του διαγωνισμου της 8ης Απριλιου 1995. Ηδη, οι καταλογοι απεσταλησαν στις νομαρχιες και τα επαρχια της χωρας, οπου και θα αναρτηθουν. Παραλληλα, συνολικοι πινακες θα αναρτηθουν και στο υπουργειο Εσωτερικων, Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης, στην οδο Βασιλισσης Σοφιας 15.

Λοχιας Πεζικου τραυματιστηκε θανασιμα απο εκπυρσοκροτηση οπλου, κατα την εκτελεση εκπαιδευτικης βολης, στο πεδιο βολης Καλαματας. Συμφωνα με ανακοινωση του ΓΕΣ, προκειται για το μονιμο λοχια πεζικου Γιωργο Παπουτση, 22 χρονων απο την Αμαλιαδα, που τραυματιστηκε στην κοιλιακη χωρα απο εκπυρσοκροτηση οπλου νεοσυλλεκτου, σε εκπαιδευτικη βολη. Ο τραυματιας μεταφερθηκε επειγοντως στο Κρατικο Νοσοκομειο Καλαματας, οπου και εξεπνευσε.

Η Δημοσια Επιχειρηση Πετρελαιου, ανακοινωσε το μεσημερι τη μειωση των τιμων πωλησης διυλιστηριου, της βενζινης και του ντηζελ. Ετσι απο τα μεσανυχτα η τιμη της βενζινης μειωνεται κατα 1,7 δραχμες το λιτρο και κατα 1,5 η τιμη του ντηζελ.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Τρομοκρατικη ενεργεια με πολιτικους στοχους" ηταν η χθεσινοβραδυνη βομβιστικη επιθεση στο μετρο της Μοσχας, που προκαλεσε το θανατο 4 ατομων και τον τραυματισμο αλλων 11, συμφωνα με πρωινη ανακοινωση της Ομοσπονδιακης Υπηρεσιας Ασφαλειας. Ο ρωσος Προεδρος Μπορις Γιελτσιν, καταδικασε τη βομβιστικη επιθεση και τονισε οτι η καλυτερη απαντηση του λαου στην πραξη αυτη, ειναι να ψηφισει υπερ της κοινωνικης ειρηνης και της σταθεροτητας στις προεδρικες εκλογες της Κυριακης. Εξαλλου, ο δημαρχος της Μοσχας κατηγγειλε οτι η επιθεση εγινε "απο αντιδραστικες δυναμεις με στοχο την υπονομευση των προεδρικων και δημοτικων εκλογων, αφηνοντας να εννοηθει οτι υπευθυνοι ειναι οι κομμουνιστες. Μεχρι στιγμης καμμια οργανωση δεν εχει αναλαβει την ευθυνη για την επιθεση.

Θανατηφορος καυσωνας πληττει την Ιταλια οπου τρια ατομα εχασαν τη ζωη τους. Οι πολυ υψηλες για την εποχη θερμοκρασιες που πληττουν τις τελευταιες ημερες την κεντρικη και κυριως Βορειο Ιταλια, αρχισαν να δημιουργουν αρκετα προβληματα με αποτελεσμα οι αρχες να λαβουν εκτακτα μετρα. Το θερμομετρο σε αρκετες περιοχες αγγιξε τους 40 βαθμους.

Ενας ανωτατος δικαστικος τραυματιστηκε σημερα απο εκρηξη παγιδευμενης επιστολης, που ειχε σταλει στο γραφειο του στο ανωτατο δικαστηριο στο κεντρο της Μαδριτης, ανακοινωσαν δικαστικες πηγες. Συμφωνα με πληροφοριες ο δικαστης αυτος διερευνα την υποθεση του "βρωμικου πολεμου" εναντιον των βασκων αυτονομιστων της ΕΤΑ στην διαερκεια της 10ετιας του 1980.

Στα χωρικα υδατα της Κινας εισηλθε το πρωι το σκαφος της οικολογικης οργανωσης Γκρην Πις, η οποια διαμαρτυρεται για τις προσφατες πυρηνικες δοκιμες του Πεκινου. Στο σκαφος, επιβιβαστηκαν αργοτερα κινεζοι στρατιωτικοι, οι οποιοι εδωσαν διαταγη στον κυβερνητη του σκαφους να εγκαταλειψει τα κινεζικα χωρικα υδατα, πραγμα που εγινε λιγο αργοτερα.

Αναβληθηκε για μια εβδομαδα η υπογραφη της συμφωνιας για τον αφοπλισμο στην Πρωην Γιουγκοσλαβια, προκειμενου να δοθει χρονος στις ενδιαφερομενες πλευρες να επιλυσουν τις διαφωνιες τους σχετικα με το στατους της σερβικης δημοκρατιας της Βοσνιας στο προοιμιο της συμφωνιας.

Ο υπουργος Αμυνας των ΗΠΑ Ουιλλιαμ Περρυ δηλωσε σημερα οτι θα συνιστουσε την εκ νεου αποστολη αμερικανικων στρατευματων στη Βοσνια τον ερχομενο χρονο, αν το ΝΑΤΟ αποφασιζε να αναπτυξει μια νεα χερσαια δυναμη, προκειμενου να αποτρεψει την αναζωπυρωση των πολεμικων συγκρουσεων. Ο Περρυ διευκρινησε οτι δεν εχει ληφθει παρομοια αποφαση, προειδοποιησε ομως οτι η Ατλαντικη Συμμαχια δεν θα αφηνε να πανε χαμενες οι δαπανηρες της προσπαθειες για την διασφαλιση της ειρηνης στην ταραγμενη Βοσνια. Στο μεταξυ, ο κ. Περι, εφτασε το πρωι στα Σκοπια οπου θα συναντηθει με τον Προεδρο Κιρο Γκλιγκοροφ και τον ομολογο του και θα συζητησουν θεματα που αφορουν στην αναπτυξη της στρατιωτικης συνεργασιας μεταξυ των δυο χωρων.

Εφετειο στο Παρισι διεταξε τη διεξαγωγη ερευνων αναφορικα με την καταγγελια του διαβοητου τρομοκρατη Καρλος οτι απηχθη απο τις γαλλικες αρχες οταν ειχε συλληφθει το 1994 στο Σουδαν, ανακοινωσαν δικαστικες πηγες. Το δικαστηριο εκρινε οτι η συλληψη του Καρλος πραγματοποιηθηκε "εκτος καθε νομικου πλαισιου και χωρις να υπαρχει διεθνες ενταλμα η συνθηκη εκδοσης αναμεσα στη Γαλλια και το Σουδαν". Το "Τσακαλι" μεταφερθηκε μετα τη συλληψη του στη Γαλλια και εκτιει ηδη ποινη ισοβιας καθειρξης με την κατηγορια της δολοφονιας δυο μυστικων πρακτορων το 1975.

Τουλαχιστον δεκαεννεα ατομα εχασαν τη ζωη τους και αλλα 20 τραυματισθηκαν, σημερα, μετα απο καταρρευση τετραωροφου κτιριου, στην πολη Χιντεραμπαντ στο νοτιο Πακισταν. Τα περισσοτερα θυματα ηταν γυναικες και παιδια που κοιμοντουσαν. Οι ανδρες, κοιμοντουσαν στο υπαιθρο, λογω της καλοκαιρινης ζεστης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγωνιστικη ``απραξια`` σημερα για το Ευρωπαικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου στη Βρετανια, αφου ολες οι ομαδες εχουν ρεπο, και ετσι οι σημαντικοτερες μεχρι στιγμης αθλητικες ειδησεις αφορουν το μπασκετ. Ηδη ανακοινωθηκαν αρκετες μεταγραφες, σπουδαιοτερες απο τις οποιες ειναι η συμφωνια του Παναθηναικου με τον Ιταλοαργεντινο γκαρντ Ουγκο Σκονοκινι, ενω ο Αρης πηρε τον πλει-μεικερ των Αμπελοκηπων Γιωργο Φλωρο και ο Απολλων Πατρων τον φοργουορντ Κωστα Ταμπακη απο την Δαφνη. Σημερα, εξαλλου, αναμενεται απο την Χαλκιδικη ο Γιαννης Ιωαννιδης, ο οποιος θα εχει τις τελικες επαφες του με την ΑΕΚ προκειμενου να αναλαβει την τεχνικη ηγεσια του ``δικεφαλου`` για την επομενη περιοδο.

Ο Ολυμπιακος κανει την υστατη προσπαθεια για την αποκτηση του Σερβου γκαρντ της Μπολονια Αλεξαντερ Τζορτζεβιτς, ο οποιος συμφωνα με πληροφοριες δεν προτιθεται να ανανεωσει το συμβολαιο του με τον Ιταλικο συλλογο, ενω ο Παναθηναικος στοχευει να ενταξει στη δυναμη του τον Ιταλο σεντερ της Στεφανελ Μιλανου Γκρεγκορ Φουτσκα.

Στο ποδοσφαιρο, ο Παναθηναικος φαινεται οτι αποκλειει την περιπτωση αποκτησης του Γερμανου επιθετικου της Λεβερκουζεν Μαρκους Φαλντχοφ, αφου οι οικονομικες απαιτησεις του Γερμανικου συλλογου κρινονται υπερβολικες και ετσι οι ``πρασινοι`` προσανατολιζονται και παλι στην αποκτηση του Πολωνου φορ της Λεγκια Βαρσοβιας Μαρτιν Μιετσελ. Σημερα αναμενεται να ολοκληρωθει τελικα η μεταγραφη του επιθετικου του Εδεσσαικου Γιωργου Νασιοπουλου, ενω παραλληλα ο Παναθηναικος βρισκεται κοντα στην αποκτηση του Στελιου Γιαννακοπουλου απο τον Πανηλειακο και του Μπλενταρ Κολα του Απολλωνα.

Στον Ολυμπιακο ``μετρανε τις ωρες`` για τον ερχομο του Ντουσαν Μπαγεβιτς και την επισημη ανακοινωση της συνεργασιας του με τους ``ερυθρολευκους``. Ο πρωην τεχνικος της ΑΕΚ θα ελθει αυριο στην Αθηνα και θα συναντηθει εκ νεου με τον προεδρο της ΠΑΕ Σωκρατη Κοκκαλη. Χθες το βραδυ ο Ρεφικ Σαμπανατζοβιτς ``αποχαιρετησε`` με την σειρα του την ``ενωση`` και απομενει να ανακοινωθει και τυπικα η συμφωνια του με τον Ολυμπιακο, ενω ο ερχομος του Μπαγεβιτς θα σηματοδοτησει την ολοκληρωση και των υπολοιπων στοχων των ``ερυθρολευκων``, που ειναι ο επιθετικος του Πανηλειακου Πρεντραγκ Τζορτζεβιτς και ο τερματοφυλακας του Ερυθρου Αστερα Σβονκο Μιλογιεβιτς.

Οσο για το .. .σηριαλ του Ντεμη Νικολαιδη, δεν υπηρξε χθες καμια εξελιξη οσον αφορα την πολυκροτη μεταγραφη του διεθνη επιθετικου του Απολλωνα. Ο παικτης βρισκεται παντα στην Αεξανδρουπολη και δεν ειχε καμια απολυτως επαφη με τον προεδρο του συλλογου του, Κωστα Αλαμανο, ο οποιος ως γνωστον εχει δεσμευθει για την παραχωρηση του στον Ολυμπιακο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστουν και σημερα οι ισχυροι βορειοι ανεμοι στα ανατολικα. Στα βορεια ηπειρωτικα αναμενεται το απογευμα να εκδηλωθουν σποραδικες βροχες και καταιγιδες, κυριως στα ορεινα. Στην υπολοιπη χωρα, επικρατει σχεδον αιθριος καιρος. Η θερμοκρασια στο Ιονιο θα φθασει τους 34 βαθμους, στα ηπειρωτικα τους 35 και στα νησια του Αιγαιου τους 31 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, προβλεπεται αιθριος καιρος και μονο το απογευμα θα συννεφιασει τοπικα στη Μακεδονια και τη Θρακη και ειναι πιθανο να βρεξει. Η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη. Στην Αττικη, επικρατει σχεδον αιθριος καιρος ενω η θερμοκρασια θα φθασει τους 34 βαθμους. Στη Θεσσαλονικη ειναι πιθανον να σημειωθει το απογευμα προσκαιρη βροχη η καταιγιδα, ενω η
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Wednesday, 12 June 1996 - 14:20:19