Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jun. 20)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Ολα ειναι ετοιμα στο υπουργειο Παιδειας για την αυριανη εναρξη των γενικων εξετασεων, που ξεκινουν με την εκθεση στις τρεις πρωτες δεσμες.
  • Συνομιλια για τα εσωκομματικα ενδεχεται να εχουν το απογευμα εν πτηση προς τη Φλωρεντια οι κυριοι Σημιτης και Τσοχατζοπουλος.
  • Αρχιζουν αυριο στην ιταλικη αυτη πολη οι εργασιες της Συνοδου Κορυφης της Ευρωπαικης Ενωσης.
  • Την εκπληξη της χωρας μας εξεφρασε ο Κωνσταντινος Μπικας, για τις οξυτατες αντιδρασεις της Τουρκιας για τις ελληνο-αρμενικες σχεσεις.
  • Αρχιζουν αυριο το απογευμα οι εργασιες της Εθνικης Συνδιασκεψης της Νεας Δημοκρατιας.
  • Φωτια ξεσπασε το μεσημερι σε εργοστασιο χρωματων στη Θεσσαλονικη πισω απο το στρατοπεδο "Καρατασου".
  • Τρια εκατομμυρια δραχμες αρπαξαν δυο αγνωστοι το πρωι απο την Εθνικη Τραπεζα στην Πατησιων.
  • Η Τανσου Τσιλερ ενδεχεται να αναβαλει τις συνομιλιες της με τον Νετσμεντιν Ερμπακαν.
  • Ο Μπορις Γιελτσιν απελυσε σημερα δυο αξιωματουχους της κρατικης ασφαλειας για τη χθεσινοβραδυνη συλληψη συνεργατων του.
  • Στην ΑΕΚ τελικα θα αγωνιζεται για τα επομενα τρια χρονια ο διεθνης ποδοσφαιριστης του Απολλωνα, Ντεμης Νικολαιδης.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Αγκυρα αποφευγει να σχολιασει την τοποθετηση του εκπροσωπου του Αμερικανικου υπουργειου Εξωτερικων, ο οποιος με σαφηνεια δηλωσε οτι η Γαυδος ειναι ελληνικη, και επαναλαμβανει τις αποψεις για την "αναγκη διασαφηνισης" "νομικων ασαφειων" στο Αιγαιο, ενω εγκαλει την Ελλαδα οτι παραβιαζει τις υφισταμενες συμφωνιες εξοπλιζοντας νησια στο Αιγαιο. "Δεν επιθυμουμε να σχολιασουμε επι του παροντος, τη δηλωση του εκπροσωπου του Αμερικανικου υπουργειου Εξωτερικων, σχετικα με τη Γαυδο" αναφερεται σε γραπτη δηλωση του εκπροσωπου του τουρκικου υπουργειου Εξωτερικων. "Υπαρχουν, προστιθεται στην ανακοινωση, διαφορα σημεια στις συμφωνιες και τα εγγραφα που καθοριζουν το καθεστως του Αιγαιου, τα οποια πρεπει να αποσαφηνισθουν" και υποστηριζεται οτι οι ασαφειες αυτες επηρεαζουν την γεωγραφια του Αιγαιου. Στην ιδια ανακοινωση σημειωνεται οτι "η εμμονη σε διαφορα γεωγραφικα σημεια, προτου υπαρξει προσφυγη στη νομικη οδο, θα ειχε ως αποτελεσμα την παραιτερω κλιμακωση της εντασης αναμεσα στις δυο χωρες" . "Επειδη καταληγει η ανακοινωση η Τουρκια προτιμα την επιλυση των διαφορων της με την Ελλαδα με ειρηνικους, νομικους τροπους, δεν θεωρει καταλληλη αυτη τη στιγμη για να γινουν γεωγραφικοι προσδιορισμοι. Αυτο δεν σημαινει οτι η Τουρκια εχει αλλαξει αποψεις αναφορικα με οποιοδηποτε γεωγραφικο σημειο".

Η Τουρκια, ζητησε απο την Ευρωπαικη Ενωση να μην αποδεχθει την ελληνικη προταση στο πλαισιο της Διακυβερνητικης για τα θεματα προστασιας των εξωτερικων συνορων και της κοινοτικης αλληλεγγυης. Στη Φλωρεντια, δεν αποκλειεται να τεθει και το θεμα ΜΕΔΑ, του προγραμματος χρηματοδοτησης της Τουρκιας και αλλων μεσογειακων χωρων. Στην περιπτωση αυτη, η Ελλαδα θα επιμεινει στο βετο. Η κυβερνηση, αναμενεται να αποφασισει στη Φλωρεντια, για τη σταση που θα κρατησει αναφορικα με το δειπνο στον Τουρκο Πρωθυπουργο. Το Ευρωπαικο Κοινοβουλιο σε ψηφισμα του τονιζει οτι στη συνοδο Κορυφης, πρεπει να τεθει προς συζητηση η επιθετικη σταση της Τουρκιας και η ενταση που προκαλει στο Αιγαιο.

Την εκπληξη της Ελλαδας για τις οξυτατες αντιδρασεις της Τουρκιας για τη συσφιξη των ελληνο-αρμενικων σχεσεων, εξεφρασε το μεσημερι ο εκπροσωπος του υπουργειου Εξωτερικων Κωνσταντινος Μπικας. Τονισε οτι η Ελλαδα επιθυμει ειρηνικες σχεσεις, με ολες τις χωρες της περιοχης, σχεσεις που οπως ειπε θα βασιζονται στο Διεθνες Δικαιο και θα προαγουν τη διμερη και πολυμερη συνεργασια σε καθε τομεα.

Στο μεταξυ, η Τουρκια συνεχιζει τις στρατιωτικες ασκησεις της τοσο στην Ανατολικη Μεσογειο οσο και στο κατεχομενο τμημα της Κυπρου. Χθες, τουρκικα μαχητικα αεροπλανα παραβιασαν τον εναεριο χωρο της Κυπρου και η κυβερνηση προβαινει σε διαβηματα διαμαρτυριας για τη νεα αυτη προκληση ενω η εθνοφρουρα εχει τεθει σε επιφυλακη.

Ολα ειναι ετοιμα για την αυριανη εναρξη των γενικων εξετασεων διαβεβαιωνει το υπουργειο Παιδειας, οι μηχανισμοι του οποιου εχουν τεθει σε ετοιμοτητα, προκειμενου να αντιμετωπιστει οποιοδηποτε προβλημα προκυψει. Ηδη, εχουν ολοκληρωθει και οι τελευταιες δοκιμαστικες εκπομπες για να μην υπαρξει κανενα προβλημα στη μεταδοση των θεματων στα 335 εξεταστικα κεντρα ολης της χωρας. Αυριο οι υποψηφιοι των τριων πρωτων δεσμων, θα διαγωνιστουν στο μαθημα της εκθεσης, ενω στο ιδιο μαθημα θα διαγωνιστουν και οι υποψηφιοι της τεταρτης δεσμης το Σαββατο. Τα μεσανυχτα θα συγκεντρωθουν στον εβδομο οροφο του υπουργειου Παιδειας και τα 35 μελη της επιτροπης των γενικων εξετασεων για να αρχισουν την επεξεργασια του θεματος της εκθεσης. Σημειωνεται οτι για τη διευκολυνση των μαθητων και των επαιδευτων δεν θα ισχυσει απο αυριο και ως τις 5 Ιουλιου, ο δακτυλιος στο κεντρο της Αθηνας.

Με τον Προεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρεα Παπανδρεου ενδεχεται να συναντηθει το βραδυ στην Εκαλη ο Γραμματεας του κομματος Κωστας Σκανδαλιδης, ενω συνεχιζεται η εσωκομματικη αντιπαραθεση στο κυβερνων κομμα ενοψει του συνεδριου. Το απογευμα δεν αποκλειεται να εχουν συνομιλια για τα εσωκομματικα, οι κυριοι Σημιτης και Τσοχατζοπουλος, οι οποιοι θα συνταξιδευσουν προς τη Φλωρεντια. Ο Πρωθυπουργος θα συμμετασχει στις εργασιες της Συνοδου Κορυφης της Ευρωπαικης Ενωσης, ενω ο κ. Τσοχατζοπουλος θα συμμετασχει στη συνοδο των ευρωπαικων σοσιαλιστικων κομματων. Η Βασω Παπανδρεου σε συνεντευξη της στο ΜΕΓΚΑ, ταχθηκε υπερ της ενιαιας εκφρασης κυβερνησης και κομματος καθως και υπερ της εκλογης Σημιτη, σε περιπτωση θεσπισης θεσης αντιπροεδρου.

Πρωτοφανη και απαραδεκτη ενεργεια χαρακτηρισε το μεσημερι ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, το αυριανο κλεισιμο της Βουλης. Ενεργεια, οπως ειπε, που υποβαθμιζει το κυρος του κοινοβουλιου. Ο κ. Εβερτ διερωτηθηκε τι εχει να φοβηθει η κυβερνηση, την αληθεια, τον ελληνικο λαο η το κοινοβουλιο; Η κυβερνηση, τονισε ο Προεδρος της Ν.Δ. , οφειλε να εχει προχωρησει στην προ ημερησιας διαταξεως συζητηση που ειχε ζητησει το κομμα του. Προσθεσε οτι θα επρεπε να ειχε γινει η πρωτη συζητηση στην ολομελεια για την αναθεωρηση του συνταγματος, γιατι οπως ειπε, υπαρχει κινδυνος αν διεξαχθουν εκλογες προωρα, η επομενη Βουλη να μην ειναι αναθεωρητικη. Πραγμα που υποβαθμιζει το κοινοβουλιο. Ο κ. Εβερτ, απεδωσε το κλεισιμο της Βουλης στην αδυναμια του Πρωθυπουργου, της κυβερνησης αλλα και τα εσωκομματικα προβληματα που αντιμετωπιζει, οπως ειπε το κυβερνων κομμα. Ο αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης, ειπε οτι υπαρχει κλιμα στην κυβερνηση για τη διεξαγωγη προωρων εκλογων και ανεφερε οτι χθες, ο υπουργος Οικονομικων τονισε οτι πρεπει να διεξαχθουν εκλογες.

Κατατεθηκε το μεσημερι στη Βουλη απο τον υπουργο Δικαιοσυνης, Ευαγγελο Βενιζελο, ο νομος περι ευθυνης υπουργων. Ο νεος νομος προβλεπει οτι η παραπομπη των πολιτικων θα πρεπει να εγκριθει απο ειδικη πλειοψηφια που θα ειναι ιση με τους βουλευτες οι οποιοι στηριζουν την κυβερνηση, δηλαδη αυτους που εδωσαν ψηφο εμπιστοσυνης συν το ενα δεκατο των βουλευτων της αντιπολιτευσης. Εφοσον ομως η πλειοψηφια αυτη δεν συγκεντρωθει, σε δεκα ημερες προβλεπεται νεα ψηφοφορια στην οποια χρειαζεται η απολυτη πλειοψηφια, δηλαδη 151 βουλευτες για την παραπομπη. Στο νεο νομο, προβλεπεται επισης οτι οι αξιοποινες πραξεις πολιτικων, παραγραφονται μετα απο πεντε χρονια, τα οποια αρχιζουν να προσμετρωνται μετα τη ληξη της βουλευτικης περιοδου στην οποια τελεστηκαν οι αξιοποινες πραξεις. Ο νεος νομος περι ευθυνης υπουργων ειναι θεσμικο νομοσχεδιο, και δεν μπορει να συζητηθει στα θερινα τμηματα και η συζητηση του, προβλεπεται να αρχισει τον Οκτωβριο.

Σβηστηκε το μεσημερι η πυρκαγια που εκδηλωθηκε απο αγνωστη αιτια σε βιοτεχνια χημικων προιοντων στην Πολιχνη Θεσσαλονικης διπλα στο στρατοπεδο "Καρατασου". Η φωτια σβηστηκε υστερα απο εγκαιρη επεμβαση της πυροσβεστικης υπηρεσιας ενω συμφωνα με τις πρωτες εκτιμησεις η φωτια πρεπει να προκληθηκε απο σπινθηρα στο χωρο των διαλυτικων της εταιριας. Οι ζημιες υπολογιζονται σε 20 εκατομμυρια δραχμες.

Ιδιαιτερα αισιοδοξος για την απορροφηση των πορων απο το κοινοτικο πλαισιο στηριξης εμφανιστηκε το μεσημερι ο υφυπουργος Εθνικης Οικονομιας Χρηστος Παχτας. Τονισε οτι κατα το 1996, θα απορροφηθει το 100% των προβλεπομενων κονδυλιων. Προσθεσε οτι δεν αποκλειεται να καλυφθει ακομη και ενα τμημα των καθυστερησεων που ειχαν σημειωθει στην προηγουμενη διετια.

Αρχιζουν αυριο το απογευμα στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας, οι εργασιες της Εθνικης Συνδιασκεψης της Νεας Δημοκρατιας που θα ολοκληρωθουν την Κυριακη. Θα συζητηθουν οι εσωκομματικες εξελιξεις και η πορεια του κομματος ενω θα ασκηθει κριτικη στην πολιτικη του ΠΑΣΟΚ. Οι εργασιες της συνδιασκεψης στην οποια θα συμμετασχουν 1500 στελεχη της Νεας Δημοκρατιας, θα αρχισουν με ομιλια του Προεδρου Μιλτιαδη Εβερτ, ενω θα μιλησουν οι κυριοι Μητσοτακης και Βαρβιτσιωτης καθως και αλλα στελεχη του κομματος της αξιωματικης αντιπολιτευσης.

Φωτια ξεσπασε το μεσημερι σε εργοστασιο χρωματων στη Θεσσαλονικη πισω απο το στρατοπεδο "Καρατασου". Ισχυρες δυναμεις της πυροσβεστικης υπηρεσιας καταβαλουν προσπαθειες προκειμενου να ελεγξουν την πυρκαγια για να μην επεκταθει στο στρατοπεδο.

Τρια εκατομμυρια δραχμες αρπαξαν οι δυο αγνωστοι, οι οποιοι ληστεψαν το πρωι το υποκαταστημα της Εθνικης Τραπεζας στην οδο Πατησιων 288. Οι δραστες με την απειλη κοντοκανης καραμπινας, ακινητοποιησαν υπαλληλους και πελατες αρπαξαν το ποσο αυτο και εξαφανιστηκαν με παπακι.

Προβληματισμος εξακολουθει να υπαρχει στην αγορα των ΙΧ αυτοκινητων μετα την προταση της Ευρωπαικης Επιτροπης για καταργηση της σουπερ και απλης βενζινης μεχρι το 2000 και για χρηση μονο της αμολυβδης. Η υφυπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Ελισαβετ Παπαζωη δηλωσε οτι τα κινητρα της ΚΟΜΙΣΙΟΝ δεν ειναι περιβαλλοντικα αλλα βιομηχανικα. Επεσημανε οτι για την οριστικη αποφαση που θα ληφθει απο το συμβουλιο υπουργων θα προηγηθουν πολλες διαδικασιες.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τανσου Τσιλερ ενδεχεται να αναβαλει τις συνομιλιες της με τον ισλαμιστη ηγετη Νετσμετιν Ερμπακαν που εχουν προγραμματιστει για σημερα, ανακοινωσε εκπροσωπος της πρωην πρωθυπουργου της Τουρκιας. Το Κομμα της Ευημεριας του Ερμπακαν περιμενει σημερα την απαντηση της Τσιλερ στην προταση του να σχηματισουν κυβερνηση συνασπισμου, η οποια θα εδινε στους ισλαμιστες το μεγαλυτερο μεριδιο εξουσιας που ειχαν ποτε στην συγχρονη ιστορια της Τουρκιας. Τις τελευταιες ημερες δυο βουλευτες του κομματος του Ορθου Δρομου της Τανσου Τσιλερ παραιτηθηκαν σε ενδειξη διαμαρτυριας για το ενδεχομενο συμπραξης με τους ισλαμιστες. Το κομμα του Ορθου Δρομου πραγματοποιησε εξαλλου χθες μια θυελλωδη συνοδο, προκειμενου να αποφασιστει εαν πρεπει να συνεργαστει με τους ισλαμιστες.

Ως αποπειρα ενος ειδους πραξικοπηματος που απεβλεπε στη ματαιωση του δευτερου γυρου των προεδρικων εκλογων στη Ρωσια, ερμηνευεται η χθεσινοβραδυνη συλληψη δυο στενων συνεργατων του προεδρου Μπορις Γιελτσιν, οι οποιοι αφεθηκαν το πρωι ελευθεροι. Οι συλληψεις διαταχθηκαν απο τους επικεφαλης της ομοσπονδιακης υπηρεσιας ασφαλειας και των υπηρεσιων ασφαλειας του Κρεμλινου, τους οποιους επαυσε σημερα ο Προεδρος της Ρωσιας. Απο την πλευρα του ο στρατηγος Αλεξαντερ Λεμπεντ, ο νεος ισχυρος ανδρας του Κρεμλινου σε θεματα εθνικης ασφαλειας, δηλωσε οτι δεν θα επιτρεψει οποιαδηποτε προσπαθεια ματαιωσης του δευτερου γυρου των εκλογων.

Οι Ηνωμενες Πολιτειες θα αντιταχθουν στην παραμονη του Μπουτρος Γκαλι στο αξιωμα του Γενικου Γραμματεα του ΟΗΕ, η θητεια του οποιου ληγει στις 31 Δεκεμβριου, κατεστησε σαφες αμερικανος αξιωματουχος. Για το θεμα αυτο οι ΗΠΑ, εχουν ηδη αρχισει επαφες με τα μελη του Συμβουλιου Ασφαλειας τονιζοντας οτι επιθυμουν την εκλογη ενος προσωπου που θα καταστησει τον ΟΗΕ, περισσοτερο διαθεσιμο σε μεταρρυθμισεις.

Τη "δυσαρεσκεια" της κυβερνησης των ΗΠΑ για τον τροπο διεξαγωγης του δευτερου γυρου των βουλευτικων εκλογων στην Αλβανια, την περασμενη Κυριακη, εξεφρασε ο εκπροσωπος του αμερικανικου υπουργειου Εξωτερικων Νικολας Μπερνς. Ο ιδιος προσεθεσε πως η Ουασιγκτον απαιτησε απο τα Τιρανα "να επανεξετασουν τη θεση τους" και να καθορισουν σε συνεργασια με τον ΟΑΣΕ τον τροπο διεξαγωγης μιας δημοκρατικης εκλογικης αναμετρησης.

Το ζητημα της αποχωρησης των ισραηλινων στρατευματων απο την πολη της Χεβρωνας στα νοτια της Δυτικης 'Οχθης, θα εξετασθει σοβαρα απο το γραφειο του ισραηλινου Πρωθυπουργου Μπενζαμιν Νετανιαχου, ανακοινωθηκε σημερα απο επισημη πηγη. Η αποχωρηση των ισραηλινων στρατιωτων απο τη Χεβρωνα ειχε προβλεφθει για τα τελη Μαρτιου ομως αναβληθηκε για μετα τις εκλογες της 29ης Μαιου.

Οι κολπικες πλυσεις φαινεται οτι μειωνουν τη γονιμοτητα στις υγιεις γυναικες και ιδιαιτερα στις νεαρες, αποδεικνυει μια νεα μελετη, που δημοσιευεται στην Αμερικανικη επιθεωρηση Δημοσιας Υγειας. Αμερικανοι ερευνητες δηλωνουν οτι δεν γνωριζουν γιατι η κολπικη πλυση εχει αυτη τη συνεπεια, και τονιζουν παραλληλα οτι η συγκεκριμενη αυτη μεθοδος δεν αποτελει αξιοπιστο αντισυλληπτικο μεσο. Οι επιστημονες διαπιστωσαν οτι οι κολπικες πλυσεις, με οποιο διαλυμα και αν γινονται εχουν τα ιδια αποτελεσματα, ενω ακομα και η χρηση σκετου νερου επηρεαζει τη γονιμοτητα.

Κινεζοι γιατροι χρησιμοποιησαν αρσενικο για να θεραπευσουν ασθενεις με λευχαιμια και το δηλητηριο αποδειχτηκε ευεργετικο στη θανατωση των νοσουντων κυτταρων, μετεδωσε το πρακτορειο Νεα Κινα. Η εφαρμογη της θεραπειας σε ασθενεις εγινε αφου προηγηθηκαν πειραματα σε ποντικους τα οποια ειχαν θετικα αποτελεσματα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναδειχθηκαν και τα αλλα δυο ζευγαρια της προημιτελικης φασης του Ευρωπαικου Πρωταθληματος ποδοσφαιρου μετα τους αγωνες που εγιναν χθες για τον Γ 'και Δ' ομιλο. Ετσι μετα τους αγωνες Αγγλιας- Ισπανιας και Γαλλιας-Ολλανδιας που θα γινουν το Σαββατο στο Λονδινο και το Λιβερπουλ αντιστοιχα, τα αλλα δυο ζευγαρια που αναδειχθηκαν μετα τους χθεσινους αγωνες ειναι η Γερμανια με την Κροατια και η Τσεχια με την Πορτογαλια. Ο πρωτος αγωνας θα γινει την Κυριακη στο Μαντσεστερ και ο δευτερος στο Μπερμιγχαμ την ιδια ημερα. Στους αγωνες που εγιναν χθες η Πορτογαλια συνετριψε 3-0 την Δανια, η Τσεχια αναδειχθηκε ισοπαλη 3-3 με την Ρωσια, η Δανια κερδισε την Τουρκια με 3-0 και η Γερμανια αναδειχθηκε ισοπαλη χωρις τερματα με την Ιταλια. Παντως ο αποκλεισμος του Ιταλικου συγκροτηματος απο τη συνεχεια του Ευρωπαικου πρωταθληματος, δεν προκειται να εχει επιπτωσεις στο μελλον του προπονητη Αριγκο Σακι, οπως δηλωσε ο προεδρος της Ιταλικης ομοσπονδιας Αντονιο Ματαρεζε.

Στην ΑΕΚ θα αγωνιζεται τελικα για τα επομενα τρια χρονια, ο διεθνης ποδοσφαιριστης του Απολλωνα, Ντεμης Νικολαιδης. Η οριστικη συμφωνια επιτευχθηκε μεταξυ των προεδρων των δυο ΠΑΕ, τα μεσανυχτα. Για τη μεταγραφη του διεθνους ποδοσφαιριστη θα δοθουν απο την ΑΕΚ 300 εκατομμυρια δραχμες στον Απολλωνα και 180 στο Νικολαιδη, ο οποιος θα υπογραψει τριετες συμβολαιο. Επισης, στον Απολλωνα θα παραχωρηθουν και δυο παιχτες των κιτρινομαυρων.

Ο τερματοφυλακας του Ολυμπιακου Αλεκος Ραντος, ανανεωσε το συμβολαιο του για αλλα δυο χρονια με την "ερυθρολευκη" ΠΑΕ, αντι 40 εκατομμυριων δραχμων. Ακομη οπως εγινε γνωστο απο την Βεροια, ο Ολυμπιακος απεκτησε τον τερματοφυλακα της ομαδας της Ημαθιας, Αλεκο Δελιο, χωρις ομως να γινουν γνωστα και τα ανταλλαγματα.

Τελειωνει οριστικα το σηριαλ τιμωριας της ΕΠΟ απο την ΦΙΦΑ αφου με εγγραφο που εστειλε χθες στην Ελληνικη Ποδοσφαιρικη Ομοσπονδια της κανει γνωστο οτι μετα τις διαβεβαιωσεις της οτι το θεμα του καταστατικου εχει τελειωσει, αποφασισε να αρει την τιμωρια που της ειχε επιβαλει.

Σε τεντωμενο σχοινι βρισκονται οι σχεσεις του διεθνη μπασκετμπολιστα του Παναθηναικου, Φραγκισκου Αλβερτη και του ΤΑΚ της αθηναικης ομαδας, αφου ο νεαρος ασος εχει εκφρασει την επιθυμια να αγωνιστει σε ομαδα του εξωτερικου, αλλα ο προεδρος ττων ``πρασινων`` Παυλος Γιαννακοπουλος, δεν δειχνει να ανησυχει αφου οπως υποστηριζει ο παικτης ειναι ακομη δεσμευμενος με συμβολαιο.

Εφτασε χθες στη Θεσσαλονικη, ο Γαλλος προπονητης του μπασκετ, Μισελ Γκομεζ, προκειμενου να συζητησει με τη διοικηση του ΠΑΟΚ τις λεπτομερειες για να αναλαβει την τεχνικη ηγεσια της ομαδας. Στο μεταξυ ο Μπανε Πρελεβιτς δεν υπεγραψε ακομη το νεο του συμβολαιο με τον ΠΑΟΚ, κατι που αναμενεται να γινει αυριο το πρωι. Για να συμβει αυτο θα πρεπει να προηγηθει συναντηση μεταξυ του παικτη και του προεδρου του ΤΑΚ, κ. Αλεξοπουλου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος καιρος επικρατει σημερα και μονο το απογευμα ειναι πιθανο να σημειωθουν λιγες καταιγιδες στα ορεινα της Μακεδονιας και της Θρακης. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι. Η θερμοκρασια φθανει στα ηπειρωτικα τους 32 και στα νησια τους 29 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, σε ολοκληρη τη χωρα προβλεπεται σχεδον αιθριος καιρος. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις εως μετριοι ενω η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη ανοδο.
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Thursday, 20 June 1996 - 19:21:38