Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Sep. 20)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Τουλαχιστον τρεις στρατιωτες εχασαν το πρωι τη ζωη τους σε μοναδα ΛΟΚ της Ναουσας απο ηλεκτροπληξια.
  • Πεφτει αποψε η αυλαια της προεκλογικης περιοδου, με ομιλια του Κωστα Σημιτη στο Πεδιον του Αρεως.
  • Σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ ο κ. Σημιτης εκφραζει βεβαιοτητα για την εκλογικη νικη του ΠΑΣΟΚ και προσδιοριζει τους στοχους της κυβερνητικης πολιτικης.
  • Συμβολικη επισκεψη στο Καστελοριζο πραγματοποιησε το πρωι ο Μιλτιαδης Εβερτ. Τονισε οτι οι ελληνοτουρκικες σχεσεις χειροτερευουν, λογω της επιθετικοτητας της Αγκυρας.
  • Η Αλεκα Παπαρηγα επισκεφθηκε το πρωι τα κεντρικα γραφεια του ΟΤΕ στην Αθηνα. Περιοχες της Αθηνας περιοδευσε το πρωι ο Αντωνης Σαμαρας.
  • Στο νομο Ηλειας βρισκεται ο Νικος Κωνσταντοπουλος. Ο Δημητρης Τσοβολας περιοδευει στην Κω, την Καλυμνο και τη Λερο.
  • Σε επιφυλακη η Τροχαια για την εξοδο των ετεροδημοτων ψηφοφορων.
  • Εμποδια στις σχεσεις Τουρκιας - Ευρωπαικης Ενωσης δημιουργει το ψηφισμα - κολαφος του Ευρωκοινοβουλιου κατα της Αγκυρας.
  • Εναντιον ελικοπτερου των βρετανικων βασεων στην Κυπρο εβαλαν Τουρκοι στρατιωτες.
  • Θεαματικη βελτιωση παρουσιαζει η υγεια του Φραγκλινου Παπαδελλη, συμφωνα με το μεσημβρινο ιατρικο δελτιο.
  • Στην Ασφαλεια Θεσσαλονικης κρατουνται δυο Αλβανοι, που φερονται οτι ενεχονται στην υποθεση απαγωγης του 23χρονου φοιτητη.
  • Προβληματισμοι στην αμερικανικη κυβερνηση για την πολιτικη στο Ιρακ.
  • Ανησυχια στο Τσερνομπιλ απο αλυσιδωτη αντιδραση στις εγκαταστασεις του εργοστασιου.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τουλαχιστον τρεις στρατιωτες εχασαν τη ζωη τους και αλλοι τρεις τραυματιστηκαν βαρεια σε ατυχημα που συνεβη το πρωι σε μοοναδα της Ναουσας, εγινε γνωστο απο εγκυρη στρατιωτικη πηγη. Ο θανατος των στρατιωτων συμφωνα με τις πρωτες πληροφοριες οφειλεται σε ηλεκτροπληξια και οι σοροι τους, οπως επισης και οι τραυματιες μεταφερθηκαν στο νοσοκομειο της πολης της Ναουσας. Θεραποντες γιατροι επιβεβαιωσαν στο ΑΠΕ την υπαρξη τριων νεκρων στρατιωτων και δηλωσαν οτι η κατασταση των τραυματιων ειναι κρισιμη. Το ατυχημα σημειωθηκε σε μοναδα των Λ.Ο.Κ. που εδρε'υει στο στρατοπεδο Ζαφειρακη στον Αγιο Νικολαο Ναουσας.

Εγιναν το μεσημερι γνωστα απο το Γενικο Επιτελειο Στρατου τα ονοματα των τριων καταδρομεων και των αλλων τριων τραυματιων απο το ατυχημα ηλεκτροπληξιας, που σημειωθηκε το πρωι, στο στρατοπεδο των ΛΟΚ στην περιοχη Ζαφειρακη στη Ναουσα. Ειδικοτερα, νεκροι ειναι: ο Δοκιμος Εφεδρος Ανθυπολοχαγος, Αλεξανδρος Τσακανικας του Χρηστου, 25 ετων, κατοικος Αρτας και οι στρατιωτες Δημητρης Δελλιος του Ιωαννου, 20 ετων, κατοικος Αρριδεας και Νικολαος Ριζος του Δημητριου, 20 ετων, κατοικος Ναουσας. Εκτος κινδυνου, νοσηλευονται στο νοσοκομειο Ναουσας οι στρατιωτες: Βασιλειος Καβουριδης του Ιωαννη, 24 ετων, Ιωαννης Καλτσιδης του Ανδρεα, 20 ετων και ο λοχιας καταδρομων, Γεωργιος Μπελλας, 27 ετων.

Ολοκληρωνεται αποψε και επισημα η προεκλογικη περιοδος, με την κεντρικη συγκεντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Πεδιον του Αρεως, στις 8. 30, με ομιλητη τον Κωστα Σημιτη. Ο πρωθυπουργος σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ εκφραζει βεβαιοτητα για την εκλογικη νικη του ΠΑΣΟΚ και προσδιοριζει τους στοχους της κυβερνητικης πολιτικης. Ο κ. Σημιτης δηλωνει πως το νεο κυβερνητικο σχημα ειναι ετοιμο για δουλεια απο τη Δευτερα, ενω ετοιμος ειναι και ο προυπολογισμος του 1997, ο οποιος δεν θα περιλαμβανει εμμεσους και αμεσους φορους. Ασκει οξεια κριτικη στο Μιλτιαδη Εβερτ, τον οποιο κατηγορει οτι δεν αντιλαμβανεται τι λεει για τα εθνικα θεματα και προσθετει οτι το ΠΑΣΟΚ δεν θελησε να τα εκμεταλλευθει για μικροπολιτικους λογους. Επισημαινει οτι η ενοτητα στο ΠΑΣΟΚ ειναι το μεγαλο οπλο, ενω μετα τις εκλογες θα αναληφθουν συγκεκριμενες πρωτοβουλιες για την προωθηση του διαλογου με αντικειμενο την κεντροαριστερα.

Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ εκλεισε τις προεκλογικες περιοδειες του, με μια συμβολικη επισκεψη το πρωι στο ακριτικο Καστελοριζο. Τονισε οτι με την επισκεψη του αυτη, στελνει το μηνυμα προς ολους τους Ελληνες, ανεξαρτητως πολιτικης τοποθετησης, οτι στις ακριτικες περιοχες παλλεται η καρδια της Ελλαδας και πρεπει να στηριχθουν αυτες οι περιοχες, για να στηριχθει, οπως ειπε, η ιδια η Ελλαδα. Τονισε οτι η καλυτερη θωρακιση των νησιων ειναι η οικονομικη αναπτυξη. Αναφερομενος στις ελληνοτουρκικες σχεσεις, ο κ Εβερτ ειπε οτι χειροτερευουν λογω της επιθετικοτητας της Αγκυρας. Επεσημανε πως η χωρα μας επιθυμει τη συνεργασια με την Τουρκια, αλλα προειδοποιησε οτι, αν χρειαστει, θα υπερασπιστουμε την ακεραιοτητα της πατριδας. Ο κ. Εβερτ θα επιστρεψει το απογευμα στην Αθηνα, ενω αυριο θα μεταβει στην Αλεξανδρουπολη, προκειμενου την Κυριακη να ασκησει εκει το εκλογικο του δικαιωμα.

Η Γενικη Γραμματεας του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρηγα, στο πλαισιο των επισκεψεων της σε εργασιακους χωρους, πηγε το πρωι στα κεντρικα γραφεια του ΟΤΕ στην Αθηνα. Δηλωσε οτι συνιστουν προκληση οι χθεσινες εξαγγελιες του πρωθυπουργου για το κοινωνικο κρατος. Και αυτο γιατι, οπως ειπε, παρομοια μετρα εχουν εξαγγελθει πολλες φορες στο παρελθον χωρις ομως να εχουν εφαρμοσθει. Το βραδυ η κυρια Παπαρηγα θα μιλησει στο Νεο Ηρακλειο. Ο Προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης, Αντωνης Σαμαρας, περιοδευει περιοχες της Αθηνας, ενω ο Προεδρος του Συνασπισμου, Νικος Κωνσταντοπουλος, επισκεπτεται το νομο Ηλειας και το βραδυ θα δωσει την προγραμματισμενη τηλεοπτικη του συνεντευξη σε δικτυο καναλιων, η οποια θα μεταδοθει στις 10. 45. Τελος ο Προεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημητρης Τσοβολας επισκεπτεται απο το πρωι την Κω, την Καλυμνο και τη Λερο.

Σε επιφυλακη εχει τεθει απο το πρωι η Τροχαια, στα δυο εθνικα δικτυα, για να διευκολυνει την κινσηη των ετεροδημοτων ψηφοφορων. Απο το μεσημερι παραχωρηθηκε μια επιπλεον λωριδα κυκλοφοριας στην εθνικη οδο Αθηνων - Κορινθου, ενω κυκλοφοριακες παρεμβασεις γινονται στην εθνικη οδο Αθηνων - Λαμιας. Για την καλυτερη εξυπηρετηση των ετεροδημοτων, με υπουργικη αποφαση, δεν θα πληρωνουν διοδια στις εθνικες οδους απο αυριο στις 6 το πρωι εως τις 6 το πρωι της ερχομενης Δευτερας.

Σημερα και τη Δευτερα θα παραμεινουν κλειστα ολα τα σχολεια, ενω τα νυχτερινα κεντρα θα λειτουργησουν κανονικα την παραμονη και το βραδυ των εκλογων. Επισης δεν θα υπαρξει απαγορευση στην κυκλοφορια των αυτοκινητων.

Μεγαλα εμποδια στις σχεσεις της Τουρκιας με την Ευρωπαικη Ενωση δημιουργει το χθεσινο ψηφισμα - κολαφος το Ευρωκοινοβουλιου κατα της Αγκυρας, λογω των παραβιασεων των ανθρωπινων δικαιωματων και της προκλητικης της πολιτικης στην Κυπρο. Με το ψηφισμα ενισχυονται γενικοτερα οι ελληνικες θεσεις, ενω ανοιγει η διαδικασια για το παγωμα της οικονομικης βοηθειας απο την Ευρωπαικη Ενωση προς την Τουρκια. Ο πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης αναφερομενος στο ψηφισμα το χαρακτηρισε νικη της εξωτερικης πολιτικης της κυβερνησης. Ο υπηρεσιακος υπουργος Τυπου, Δημητρης Κωνστας ειπε οτι ειναι σταθμος στην εξελιξη των σχεσεων της Ευρωπαικης Ενωσης με την Τουρκια. Η υπουργος Εξωτερικων της Τουρκιας, Τανσου Τσιλερ αντεδρασε εντονα και ειπε οτι το ψηφισμα και οι Ευρωβουλευτες ειναι προκατειλλημμενοι.

Εναντιον ελικοπτερου των Βρετανικων βασεων στην Κυπρο εβαλαν τουρκοι στρατιωτες που επανδρωνουν φυλακια στην περιοχη Βρυσουλες. Η ενεργεια αυτη, που σημειωθηκε τα ξημερωματα της Πεμπτης, προκαλεσε την εντονη αντιδραση των Βρετανων, οι οποιοι συμφωνα με πληροφοριες, ετοιμαζουν διαβημα προς τις κατοχικες αρχες. Το περιστατικο καταγραφηκε και απο τα Ηνωμενα Εθνη. Στο μεταξυ, ο υπουργος Εξωτερικων της Κυπρου, Αλεκος Μιχαηλιδης, αποκαλυψε οτι τα ρωσικα βαρεα αρματα μαχης τυπου "Τ-80" θα μεταφερθουν στην Κυπρο με πλοιο υπο ρωσικη σημαια και οχι με σημαια αλλου κρατους. Επεσημανε οτι την περασμενη Τριτη ειχε πληροφορια πως οι τουρκοι θα βυθιζαν το σκαφος που θα μετεφερε στην Κυπρο τα αρματα. Ο κ. Μιχαηλιδης, επεσημανε ομως, οτι η πληροφορια αποδειχθηκε αβασιμη. Οι δυναμεις ασφαλειας της Κυπρου παντως, βρισκονται σε επιφυλακη και λογω του καταπλου τουρκικου αρματαγωγου στο λιμανι της Αμμοχωστου, που μετεφερε οχηματα και ανταλλακτικα οπλικων συστηματων για τον κατοχικο στρατο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιφατικες ειναι οι εκτιμησεις στους κολπους της αμερικανικης κυβερνησης, για το κατα ποσον ηταν επιτυχης η πολιτικη των ΗΠΑ στο Ιρακ. Ο διευθυντης της ΨΙΑ Τζον Ντοιτς, υποστηριξε οτι η στρατιωτικη προελαση του Σανταμ στο Κουρδισταν, καθως και η ανασχετικη στρατηγικη της Ουασινγκτον στον Περσικο, που δημιουργησε εκνευρισμο στους ευρωπαιους συμμαχους, κατεστησαν τον Σανταμ πολιτικα δυνατοτερο. Απο την αλλη πλευρα παντως ο αμερικανος προεδρος Μπιλ Κλιντον και ο υπουργος Αμυνας, Ουιλλιαμ Περι χαρακτηρισαν επιτυχη την αμερικανικη πολιτικη στο Ιρακ. Στο μεταξυ σημερινα δημοσιευματα τουρκικων εφημεριδων αναφερουν οτι ο τουρκος ισλαμιστης πρωθυπουργος, Νετζμετιν Ερμπακαν δηλωνει αντιθετος σε μια νεα στρατιωτικη επιχειρηση των ΗΠΑ κατα του Ιρακ, εκτιμωντας οτι μια τετοια επιθεση μπορει να οξυνει την κατασταση στην περιοχη.

Ανησυχια εχει προκαλεσει αλυσιδωτη αντιδραση που σημειωθηκε τις τελευταιες ημερες στον πυρηνικο αντιδραστηρα του Τσερνομπιλ, οπου τον Απριλιο του 1986 ειχε προκληθει το μεγαλυτερο πυρηνικο δυστυχημα στην ιστορια. Συμφωνα με ουκρανο επιστημονα η αντιδραση ηταν ηπιας μορφης, και δεν δημιουργησε τον παραμικρο κινδυνο. Ο ιδιος τονισε οτι το φαινομενο οφειλεται στην αυξηση της υγρασιας στο εσωτερικο της σαρκοφαγου που προκληθηκε απο τις προσφατες βροχες, που διαποτισαν το τσιμεντενιο καλυμα του αντιδραστηρα.

Η Ευρωπαικη Ενωση απορριπτει την αποφαση της Βρετανιας να αναστειλει την προγραμματισμενη σφαγη βοειδων που κινδυνευουν να προσβληθουν απο την ασθενεια των τρελλων αγελαδων. Ο προεδρος της Ευρωπαικης Επιτροπης, Ζακ Σαντερ, δηλωσε οτι η Βρετανια οφειλει να εφαρμοσει το ηδη συμφωνημενο σχεδιο που προβλεπει τη σφαγη 147. 000 ακαταλληλων βοοειδων, ως μερος της συμφωνιας που θα συμβαλει στην αρση της απαγορευσης των εξαγωγων βρετανικου βοδινου.

Ο ηγετης του Κομμουνιστικου Κομματος της Ρωσιας Γκενναντι Ζιουγκανωφ προειδοποιησε σημερα οτι η χωρα πρεπει να προετοιμαζεται για νεες προεδρικες εκλογες ζητωντας για μια ακομη φορα τη θεσπιση νομου που θα υποχρεωνει τους πολιτικους να γνωστοποιουν τακτικα την πραγματικη κατασταση της υγειας τους. Ο Ζιουγκανωφ, τονισε οτι ειναι απαραιτητη η δια νομου δημοσιοποιηση των πιστοποιητικων υγειας των πολιτικων που κατεχουν δημοσια αξιωματα, προσθετοντας οτι μονο οι ανευθυνοι δεν το καταλαβαινουν.

Δεν εχουν αναφερθει μεχρι στιγμης θυματα η ζημιες απο τις δυο ισχυρες σεισμικες δονησεις μεγεθους 6,4 και 6,2 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ, που συγκλονισαν τις πρωινες ωρες τις νοτιες περιοχες των Φιλιππινων.

Ενα πρωτοτυπο τροπο βρηκαν οι ταξιδιωτες στη Ταιβαν, προκειμενου να εξασφαλιζουν δωρεαν εισιτηρια απο τις διεθνεις αεροπορικες εταιριες. Οπως μεταδισει το ΑΠΕ απο τη Μελβουρνη καθε φορα, που τα αεροσκαφη των αυστραλιανων αεροπορικων εταιριων φτανουν αργα στον προορισμο τους, οι επιβατες - συνηθως ντοπιοι - αρνουνται να εξελθουν των αεροσκαφων ως ενδειξη διαμαρτυριας για την καθυστερηση! Οι εταιριες για να τους πεισουν να εξελθουν - και για να αποφυγουν και νεες πολυδαπανες καθυστερησεις - τους δελεαζουν με διαφορα δωρα ως αποζημιωση. Ηδη η αυστραλιανη εταιρια Ανσεττ εχει προσφερει δωρεαν αεροπορικα εισιτηρια συνολικης αξιας 300 χιλιαδων δολαριων σε επιβατες της.

Οι πρωτες κρατουμενες γυναικες, δεκαπεντε συνολικα, που δουλευουν σε καταναγκαστικα εργα, εκαναν χθες την εμφανιση τους στο Φοινιξ, των ΗΠΑ που αλυσσοδεμενες η μια με την αλλη κατω απο τον καυτο ηλιο, καθαριζουν τους δρομους της αμερικανικης πολιτειας. Οπως αναφερει ο εμπνευστης του συγκεκριμενου μετρου, Σεριφης Τζο Αρπαιο ο επονομαζομενος 'πιο σκληρος αστυνομικος των ΗΠΑ', το εγκλημα δεν εχει φυλο, το ιδιο πρεπει να ισχυει και για την τιμωρια. Ο ιδιος χαρακτηρισε το μετρο του ως επαναστατικο για το κινημα της ισοτητας των δυο φυλων.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεαματικη βελτιωση παρουσιασε το προηγουμενο 24ωρο η κλινικη εικονα του υφυπουργου Υγειας, Φραγκλινου Παπαδελλη. Αυτο αναφερεται στο ιατρικο δελτιο, που εκδοθηκε το μεσημερι και στο οποιο προστιθεται οτι χθες σταματησε η μηχανικη υποστηριξη, ενω το απογευμα αποσωληνωθηκε. Απο τοτε αναπνεει κανονικα και ολες οι ζωτικες του λειτουργιες ειναι φυσιολογικες. Κινει συμμετοχικα και τα τεσσερα ακρα και εχει επαφη με το περιβαλλον και εκτελει εντολες. Σημειωνεται οτι ο κ. Παπαδελλης αναπνεει χωρις υποστηριξη.

Στην Ασφαλεια Θεσσαλονικης κρατουνται απο χθες δυο Αλβανοι, που φερονται οτι ενεχονται στην υποθεση απαγωγης του 23χρονου φοιτητη, Διαμαντη Τσαμπαζη. Σε βαρος των δυο Αλβανων, που εργαζονται ως οδηγος και συνοδηγος αντιστοιχα λεωφορειου του ΟΣΕ, που εκτελει το δρομολογιο Θεσσαλονικη - Κορυτσα ο εισαγγελεας ασκησε ποινικη διωξη για συνεργεια σε αρπαγη και εκβιαση με σκοπο το οφελος. Συμφωνα με τη δικογραφια, που σχηματιστηκε, οι Αλβανοι Πυρος Ηρακλης και Αλμπερ Τονε μετεφεραν στην Αλβανια πακετο με 150 εκατομμυρια δραχμες, που εστειλε ως λυτρα ο πατερας του απαχθεντα νεαρου Δημητριος Τσαμπαζης προς τους αγνωστους απαγωγεις του, προκειμενου να τον απελευθερωσουν. Η ασφαλεια Θεσσαλονικης συνεχιζει με πληρη μυστικοτητα τις ερευνες για τον εντοπισμο των δραστων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ηττα με 67-64 απο τη γερμανικη Αλμπα Βερολινου, γνωρισε η ομαδα μπασκετ του Ολυμπιακου, σε αγωνα για το δευτερο ομιλο της Ευρωλιγκα που διεξηχθη στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας. Οι "ερυθρολευκοι", απο την αρχη του αγωνα φανηκαν οτι δεν μπορουν να επιβαλλουν το ρυθμο τους, κατι που συνεχιστηκε και στο δευτερο μερος, οταν οι Γερμανοι επικρατησαν και σε αμυνα και σε επιθεση, κανοντας την ομαδα του Ολυμπιακου να "κυνηγαει" στο μεγαλυτερο μερος της συναντησης, στο σκορ τη γερμανικη ομαδα. Στα τελευταια 12 δευτερολεπτα της συναντησης και ενω το σκορ ηταν 62-65 για την Αλμπα, ο Νακιτς δεν καταφερε να ευστοχησει σε σουτ τριων ποντων, ενω και το λει-απ του Φασουλα, ο οποιος κερδισε το ριμπαουντ, δεν κατεληξε στο καλαθι.

Χθες παντως, ο Πανιωνιος, ξεκινησε με το δεξι τις υποχρεωσεις του στην Ευρωλιγκα, κερδιζοντας 72-67 την ρωσικη ΤΣΣΚΑ Μοσχας. Ο αγωνας κριθηκε ουσιαστικα 35 δευτερολεπτα πριν τη ληξη και ενω το σκορ ηταν 68-67 υπερ των νεοσμυρνιωτων. Τοτε, ο Μποσγανας "εκλεψε" την μπαλα απο τον Γκουντελιν και με λει-απ εκανε το σκορ 70-67, ενω στη συνεχεια ο Γκουντελιν αστοχησε σε σουτ τριων ποντων που επιχειρησε. Το παιχνιδι τελειωσε με δυο ευστοχες βολες του Χαμινγκ και ετσι η ομαδα του Βλαντο Τζουροβιτς, πετυχε την πρωτη της νικη στο νεο αυτο ευρωπαικο θεσμο. Νικηφορα ξεκινησε την Ευρωπαικη του πορεια και ο Παναθηναικος που κερδισε προχθες στην Αθηνα τη Σλοβενικη Ολυμπια Λιουμπλιανας με 75-67.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις επικρατουν και σημερα στις περισσοτερες περιοχες της χωρας με βροχες στα δυτικα, κεντρικα και βορεια. Βελτιωση αναμενεται να παρουσιασει ο καιρος το απογευμα, απο τα βορειοδυτικα. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 24 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 28 και στα νησια του Αιγαιου τους 27 βαθμους Κελσιου. Αυριο θα υπαρχουν σε ολη τη χωρα λιγες νεφωσεις, αυξημενες στα δυτικα και βορεια. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις εως μετριοι, ενω η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Friday, 20 September 1996 - 23:00:59