Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Sep. 20)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Με την ομιλια του πρωθυπουργου στο Πεδιο του Αρεως κλεινει η προεκλογικη περιοδος. Βεβαιος για την εκλογικη νικη του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημιτης που δηλωνει οτι ο προυπολογισμος του 1997 δεν περιλαμβανει ουτε εμμεσους ουτε αμεσους φορους.
  • Με συμβολικη επισκεψη στο ακριτικο Καστελοριζο ολοκληρωσε και ο Μιλτιαδης Εβερτ την προεκλογικη του εκστρατεια. Η Νεα Δημοκρατια εχει ολες τις πιθανοτητες να κερδισει τις εκλογες δηλωνει ο Κωνσταντινος Μητσοτακης.
  • Τα κεντρικα γραφεια του ΟΤΕ επισκεφθηκε η Αλεκα Παπαρηγα, ενω ο Αντωνης Σαμαρας περιοδευσε περιοχες της Αθηνας και μετεβη στην Πυλο. Ο Νικος Κωνσταντοπουλος επισκεπτεται την Ηλεια και το βραδυ δινει την τηλεοπτικη του συνεντευξη. Κω, Καλυμνο και Λερο επισκεφθηκε ο Δημητρης Τσοβολας.
  • Αρχισε η αναχωρηση των ετεροδημοτων. Χωρις διοδια απο αυριο και ως τις εξι το πρωι της Δευτερας.
  • Τραγωδια σε στρατοπεδο της Ναουσας. Τρεις στρατιωτες νεκροι και τρεις τραυματιες απο ηλεκτροπληξια.
  • Εναντιον ελικοπτερου των βρετανικων βασεων στην Κυπρο εβαλλαν Τουρκοι στρατιωτες. Εντονη αντιδραση του Λονδινου που ετοιμαζει διαβημα διαμαρτυριας.
  • Θεαματικη βελτιωση παρουσιαζει η υγεια του Φραγκλινου Παπαδελλη.
  • Πολυ σοβαρη και πολυωρη θα ειναι η εγχειρηση του Μπορις Γιελτσιν δηλωνουν οι θεραποντες γιατροι.
  • Κατα της διευρυνσης του ΝΑΤΟ προς Ανατολας ταχθηκε εκ νεου ο Ρωσος υπουργος Εξωτερικων.
  • Εντονη αντιδραση της Τουρκιας στο ενδεχομενο αμερικανικης επιθεσης στο Ιρακ.
  • Προφυλακισθηκαν οι δυο Αλβανοι που φερονται να ενεχονται στην απαγωγη του φοιτητη Διαμαντη Τσαμπαζη.
  • Δυο ληστειες τραπεζων σημερα μια στην Κρητη και μια στη Θεσσαλονικη.
  • Ανοδος 0,25% στο Χρηματιστηριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυλαια της προεκλογικης περιοδου μετα την κεντρικη συγκεντρωση του ΠΑΣΟΚ αποψε στο Πεδιον του Αρεως με ομιλητη τον Κωστα Σημιτη. Ο κ. Σημιτης εξεφρασε τη βεβαιοτητα οτι το ΠΑΣΟΚ θα κερδισει τις εκλογες της Κυριακης, τονιζοντας οτι το ΠΑΣΟΚ θα ειναι κυβερνηση της επομενης τετραετιας και θα οδηγησει τη χωρα στον 21ο αιωνα. Σημερα, ειπε, μπορουμε να πουμε στον Α. Παπανδρεου και σε ολους τους αλλους που εφυγαν, οτι το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω, η δυναμη της ελπιδας, η δυναμη ευθυνης, το ΠΑΣΟΚ της νεας εποχης και της νεας νικης. Οι εκλογες, προσθεσε ο Πρωθυπουργος, γινονται για να ληφθουν οι αποφασεις για τις τυχες της χωρας και του λαου. Κατηγορησε επισης τη ΝΔ οτι ενω υποσχοταν 100 χιλιαδες νεες θεσεις εργασιας, δημιουργησε 120 χιλιαδες επιπλεον θεσεις ανεργιας, χαρακτηρισε ακομα ως επτα θαυματα αναξιοπιστιας και μνημεια προχειρων υποσχεσεων τις εξαγγελιες του κ. Εβερτ. Για τα ελληνοτουρκικα, ειπε οτι τα κυριαρχικα μας δικαιωματα ειναι αδιαπραγματευτα, τονιζοντας οτι η Ελλαδα αρνειται το διαλογο με τη μορφη που τον επιζητει η Τουρκια, εφ ολης της υλης δηλαδη και χωρις ατζεντα, ενω ανεφερε οτι μετα τα γεγονοτα στα Ιμια, η Ελλαδα βγηκε κερδισμενη αφου η Τουρκια, απετυχε παταγωδως στους στοχους της. Κκατηγορησε τον κ. Εβερτ οτι εφθασε στο σημειο να δηλωνει διατεθειμενος να διαπραγματευθει συνθηκες πανω στις οποιες στηριζονται τα κυριαρχικα μας δικαιωματα. Τελος, εκλεισε την ομιλια του λεγοντας οτι στις 22 Σεπτεμβριου, το διλημμα ειναι απλο. Η θα υπαρχει σταθερη και δικαιη κυβερνηση, η θα υπαρχει κυβερνηση της ΝΔ που θα τιναξει στον αερα ολες τις κατακτησεις του ελληνικου λαου.

Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ εκλεισε τις προεκλογικες περιοδειες του, με μια συμβολικη επισκεψη το πρωι στο ακριτικο Καστελοριζο. Τονισε οτι με την επισκεψη του αυτη, στελνει το μηνυμα προς ολους τους Ελληνες, ανεξαρτητως πολιτικης τοποθετησης, οτι στις ακριτικες περιοχες παλλεται η καρδια της Ελλαδας και πρεπει να στηριχθουν αυτες οι περιοχες, για να στηριχθει η ιδια η Ελλαδα. Τονισε οτι η καλυτερη θωρακιση των νησιων ειναι η οικονομικη αναπτυξη. Αναφερομενος στις ελληνοτουρκικες σχεσεις, ο κ Εβερτ ειπε οτι χειροτερευουν λογω της επιθετικοτητας της Αγκυρας. Επεσημανε πως η χωρα μας επιθυμει τη συνεργασια με την Τουρκια, αλλα προειδοποιησε οτι, αν χρειαστει, θα υπερασπιστουμε την ακεραιοτητα της πατριδας. Ο κ. Εβερτ αυριο θα μεταβει στην Αλεξανδρουπολη, προκειμενου την Κυριακη να ασκησει εκει το εκλογικο του δικαιωμα.

Η Γενικη Γραμματεας του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρηγα, στο πλαισιο των επισκεψεων της σε εργασιακους χωρους, μετεβη το πρωι στα κεντρικα γραφεια του ΟΤΕ στην Αθηνα. Δηλωσε οτι συνιστουν προκληση οι χθεσινες εξαγγελιες του πρωθυπουργου για το κοινωνικο κρατος. Και αυτο γιατι παρομοια μετρα εχουν εξαγγελθει πολλες φορες στο παρελθον χωρις ομως να εχουν εφαρμοσθει. Η κυρια Παπαρηγα εκλεισε την προεκλογικη εκστρατεια της με ομιλια στο Νεο Ηρακλειο. Ο Προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης, Αντωνης Σαμαρας, περιοδευσε το πρωι περιοχες της Αθηνας και το απογευμα μετεβη στην ιδιαιτερη πατριδα του την Πυλο.Ο Προεδρος του Συνασπισμου, Νικος Κωνσταντοπουλος, επισκεφθηκε το νομο Ηλειας και το βραδυ εδωσε την προγραμματισμενη τηλεοπτικη του συνεντευξη σε δικτυο καναλιων. Τελος ο Προεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημητρης Τσοβολας επισκεπτεται απο το πρωι την Κω, την Καλυμνο και τη Λερο.

Την αμεση επεμβαση της Εισαγγελιας Πειραια για να διαπιστωθει ποιοι υποψηφιοι βουλευτες και στις δυο εκλογικες περιφερειες του Πειραια, παραβιασαν τον σχετικο νομο, που οριζει τα οικονομικα του εκλογικου τους αγωνα, ζητησαν σημερα με μηνυτηρια αναφορα τους οι υποψηφιοι βουλευτες του Συνασπιμσου, Παναγιωτης Λαφαζανης και Βασιλης Ιωαννιδης. Οι δυο υποψηφιοι φερουν ως παραδειγμα τη Β' εκλογικη περιφερεια του Πειραια, οπου οι υποψηφιοι των κομματων, ενω εχουν οριο ποσο των 8. 500. 000 δρχ καποιοι υποψηφιοι εχουν υπερβει τα 20. 000. 000 με τα αεροπανω και τα διαφημιστικα φυλλαδια.

Σε επιφυλακη εχει τεθει απο το πρωι η Τροχαια, στα δυο εθνικα δικτυα, για να διευκολυνει την κινσηη των ετεροδημοτων ψηφοφορων. Απο το μεσημερι παραχωρηθηκε μια επιπλεον λωριδα κυκλοφοριας στην εθνικη οδο Αθηνων - Κορινθου, ενω κυκλοφοριακες παρεμβασεις γινονται στην εθνικη οδο Αθηνων - Λαμιας. Για την καλυτερη εξυπηρετηση των ετεροδημοτων, με υπουργικη αποφαση, δεν θα πληρωνουν διοδια στις εθνικες οδους απο αυριο στις 6 το πρωι εως τις 6 το πρωι της ερχομενης Δευτερας.

Κλειστα θα παραμεινουν τη Δευτερα ολα τα σχολεια, ενω τα νυχτερινα κεντρα θα λειτουργησουν κανονικα την παραμονη και το βραδυ των εκλογων. Επισης δεν θα υπαρξει απαγορευση στην κυκλοφορια των αυτοκινητων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι φημες τελικα αποδεικνυονται πραγματικοτητα οσον αφορα την σοβαροτητα της καταστασης της υγειας του ρωσου προεδρου, Μπορις Γιελτσιν. Πολυ σοβαρη και πολυωρη θα ειναι η εγχειρηση καρδιας στην οποια θα υποβληθει ο προεδρος, δηλωσε ο επικεφαλης του ιατρικου κεντρου του Κρεμλινου, δικαιολογωντας ετσι την αποφαση των ιατρων να κρατησουν τον προεδρο μερικες μερες παραπανω στο ιατρικο κεντρο για την περατωση των εξετασεων. Ηδη χθες, ο ρωσος προεδρος με σειρα διαταγματων εδωσε πληρη εξουσιοδοτηση στον πρωθυπουργο Βικτορ Τσερνομιρντιν, κατα την διαρκεια που αυτος θα νοσηλευεται. Δικαιως λοιπον, ο ηγετης του κομμουνιστικου κομματος Γκεναντι Ζιουγκανοφ, προειδοποιησε οτι η χωρα πρεπει να προετοιμαζεται για νεες προεδρικες εκλογες. Παραλληλα, ζητησε για μια ακομα φορα την θεσπιση νομου που θα υποχρεωνει τους πολιτικους να γνωστοποιουν τακτικα την πραγματικη κατασταση της υγειας τους.

Στη Βιεννη, ο ρωσος υπουργος Εξωτερικων Γεβγκενι Πριμακοφ απο την εδρα του ΟΑΣΕ ταχθηκε και παλι κατα της διευρυνσης του ΝΑΤΟ προς Ανατολας, εκφραζοντας την ελπιδα οτι η Αυστρια δεν θα παραχωρησει την ουδετεροτητα της εναντι της ενταξης της στο ΝΑΤΟ. Η τελευταια αυτη δηλωση του Πριμακοφ ερχεται σε αντιθεση με τη θεση του Κρεμλινου κατα τον Ψυχρο Πολεμο, το οποιο ειχε επιβαλει την ουδετεροτητα της Αυστριας ως αναγκαιο ορο στους Συμμαχους μετα τον Β Παγκοσμιο Πολεμο.

Στην περιοχη του Κολπου οι Ηνωμενες Πολιτειες συνεχιζουν να κανουν επιδειξη δυναμης συγκεντρωνοντας συνεχως δυναμεις για μια ενδεχομενη επιθεση κατα του Ιρακ, πιθανοτητα ομως η οποια ολο και λιγοστευει. Την ιδια ωρα ομως στο διπλωματικο επιπεδο η κατασταση περιπλεκεται, καθως η Ουασιγκτον προσπαθει να συμμαχησει, κατα καποιο τροπο, με το Δημοκρατικο Κομμα του Κουρδισταν, ενω η Αγκυρα υπαναχωρει ατακτως στη συμμαχια της με τις Ηνωμενες Πολιτειες. Μετα απο σιωπη τριων εβδομαδων, ο πρωθυπουργος της Τουρκιας Νετζμετιν Ερμπακαν, δηλωσε σημερα οτι ειναι αντιθετος σε μια αμερικανικη επιθεση κατα του Ιρακ, τονιζοντας οτι κατι τετοιο θα οξυνει την ολη κατασταση.

Το κακο παιδι της Ευρωπαικης Ενωσης, η Βρετανια, προκαλεσε μυδρους παλι με την αποφαση της να αναστειλει την επιλεκτικη σφαγη 130. 000 βοοειδων που κινδυνευουν να προσβληθουν απο την νοσο των τρελλων αγελαδων. Ο γερμανος υπουργος εξωτερικων, Κλαους Κινκελ, χαρακτηρισε απαραδεκτη την αποφαση αυτη, ενω ο επιτροπος της Ευρωπαικης Ενωσης, αρμοδιος για αγροτικες αποφασεις προειδοποιησε οτι με την αποφαση αυτη της Βρετανιας, η αρση της εξαγωγης του βρετανικου βοδινου παρατεινεται επ'αοριστον.

Πανεθνικο ενοπλο αγωνα κηρυξαν οι αριστεροι ανταρτες της Κολομβιας, καθως ξεσπασαν σφοδρες συγκρουσεις στα βορειοδυτικα της χωρας, οπου συμφωνα με δημοσιογραφικες πληροφοριες, περισσοτεροι απο 30 ανταρτες σκοτωθηκαν. Ο αποκαλουμενος ενοπλος αγωνας περιεχεται σε ανακοινωση του Εθνικου Απελευθερωτικου Στρατου, της δευτερης μεγαλυτερης ανταρτικης οργανωσης της χωρας, η οποια υποσχεθηκε να κλεισει τα σχολεια, να σταματησει τις συγκοινωνιες και να διακοψει καθε επιχειρηματικη και βιομηχανικη δραστηριοτητα σε ολοκληρη την Κολομβια.

Στην Εσθονια, επανεξελεγη προεδρος ο Λεναρτ Μερι μετα απο ειδικη συνεδριαση της Βουλης που τελικα του εδωσε την υποστηριξη της. Ο Μερι αναγκαστηκε να περασει την δοκιμασια της ψηφοφοριας πεντε φορες, πριν καταφερει να υπερισχυσει του αντιπαλου του Αρνολντ Ρουουτελ.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις στρατιωτες σκοτωθηκαν και τρεις τραυματισθηκαν σε ατυχημα που σημειωθηκε νωρις το μεσημερι σε στρατοπεδο της Ναουσας. Το δυστυχημα συνεβη οταν ομαδα εξι ατομων στο πλαισιο εργασιας για την κατασκευη στιβου μαχης κινησαν μεταλλικο πλαισιο που ακουμπησε στα συρματα της ΔΕΗ. Ακαριαιο θανατο βρηκαν ο δοκιμος εφεδρος ανθυπολοχαγος καταδρομων Αλεξανδρος Τσακανικας του Χρηστου και οι στρατιωτες καταδρομων Δημητριος Δελιος του Ιωαννου και Νικολαος Ριζος του Δημητριου. Εκτος κινδυνου νοσηλευονται στο νοσοκομειο Ναουσας οι Βασιλειος Καβουριδης, Ιωαννης Καλτσιδης και Γεωργιος Μπελλας.

Εναντιον ελικοπτερου των Βρετανικων βασεων στην Κυπρο εβαλαν τουρκοι στρατιωτες που επανδρωνουν φυλακια στην περιοχη Βρυσουλες.Η ενεργεια αυτη, που σημειωθηκε τα ξημερωματα της Πεμπτης, προκαλεσε την εντονη αντιδραση των Βρετανων, οι οποιοι συμφωνα με πληροφοριες, ετοιμαζουν διαβημα προς τις κατοχικες αρχες. Το περιστατικο καταγραφηκε και απο τα Ηνωμενα Εθνη. Στο μεταξυ, ο υπουργος Εξωτερικων της Κυπρου, Αλεκος Μιχαηλιδης, αποκαλυψε οτι τα ρωσικα βαρεα αρματα μαχης τυπου "Τ-80" θα μεταφερθουν στην Κυπρο με πλοιο υπο ρωσικη σημαια και οχι με σημαια αλλου κρατους. Επεσημανε οτι την περασμενη Τριτη ειχε πληροφορια πως οι τουρκοι θα βυθιζαν το σκαφος που θα μετεφερε στην Κυπρο τα αρματα. Ο κ. Μιχαηλιδης, επεσημανε ομως, οτι η πληροφορια αποδειχθηκε αβασιμη. Οι δυναμεις ασφαλειας της Κυπρου παντως, βρισκονται σε επιφυλακη και λογω του καταπλου τουρκικου αρματαγωγου στο λιμανι της Αμμοχωστου, που μετεφερε οχηματα και ανταλλακτικα οπλικων συστηματων για τον κατοχικο στρατο.

Μεγαλα εμποδια στις σχεσεις της Τουρκιας με την Ευρωπαικη Ενωση δημιουργει το χθεσινο ψηφισμα - κολαφος το Ευρωκοινοβουλιου κατα της Αγκυρας, λογω των παραβιασεων των ανθρωπινων δικαιωματων και της προκλητικης της πολιτικης στην Κυπρο. Με το ψηφισμα ενισχυονται γενικοτερα οι ελληνικες θεσεις, ενω ανοιγει η διαδικασια για το παγωμα της οικονομικης βοηθειας απο την Ευρωπαικη Ενωση προς την Τουρκια. Ο πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης αναφερομενος στο ψηφισμα το χαρακτηρισε νικη της εξωτερικης πολιτικης της κυβερνησης. Ο υπηρεσιακος υπουργος Τυπου, Δημητρης Κωνστας ειπε οτι ειναι σταθμος στην εξελιξη των σχεσεων της Ευρωπαικης Ενωσης με την Τουρκια. Η υπουργος Εξωτερικων της Τουρκιας, Τανσου Τσιλερ αντεδρασε εντονα και ειπε οτι το ψηφισμα και οι Ευρωβουλευτες ειναι προκατειλλημμενοι.

Θεαματικη βελτιωση παρουσιασε το προηγουμενο 24ωρο η κλινικη εικονα του υφυπουργου Υγειας, Φραγκλινου Παπαδελλη. Αυτο αναφερεται στο ιατρικο δελτιο, που εκδοθηκε το μεσημερι και στο οποιο προστιθεται οτι χθες σταματησε η μηχανικη υποστηριξη, ενω το απογευμα αποσωληνωθηκε. Απο τοτε αναπνεει κανονικα και ολες οι ζωτικες του λειτουργιες ειναι φυσιολογικες. Κινει συμμετοχικα και τα τεσσερα ακρα και εχει επαφη με το περιβαλλον και εκτελει εντολες. Σημειωνεται οτι ο κ. Παπαδελλης αναπνεει χωρις υποστηριξη.

Στις φυλακες Διαβατων οδηγηθηκαν, αφου κριθηκαν προφυλακιστεοι οι δυο Αλβανοι, που φερονται ως ενεχομενοι στην υποθεση απαγωγης του 23χρονου φοιτητη Διαμαντη Τσαμπαζη. Προκειται για τους Πυρρο Ηρακλη και Αλμπερ Τονε, οι οποιοι εργαζονται ως οδηγοι του λεωφορειου του ΟΣΕ που εκτελει το δρομολογιο Θεσσαλονικη-Κορυτσα. Σε βαρος των δυο Αλβανων, ο εισαγγελεας ασκησε χθες ποινικη διωξη για συνεργεια σε αρπαγη και εκβιαση με σκοπο το οφελος. Συμφωνα με τη δικογραφια που σχηματιστηκε, οι Αλβανοι Πυρρος Ηρακλης και Αλμπερ Τονε μετεφεραν στην Αλβανια πακετο με 150 εκατομμυρια δραχμες, που εστειλε ως λυτρα ο πατερας του απαχθεντα νεαρου Δημητριος Τσαμπαζης προς τους αγνωστους απαγωγεις του, προκειμενου να τον απελευθερωσουν.

Δυο ληστειες τραπεζων σημειωθηκαν σημερα. Το πρωι αγνωστοι αφαιρεσαν το ποσο των 2. 595. 000 δραχμων απο το Υποκαταστημα της Τραπεζας Πιστεως στον Πλατωνια Κυδωνιας Χανιων. Στη 1. 20 το μεσημερι στη Θεσσαλονικη, δυο αγνωστοι με την απειλη οπλων ληστεψαν το υποκαταστημα της Εθνικης Τραπεζας στον Ευοσμο Θεσσαλονικης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πολυκροτο θεμα Μπορελι επανηλθε στο προσκηνιο. Την Δευτερα προκειται να εκδικασει η ΦΙΦΑ την υποθεση του Αργεντινου ποδοσφαιριστη του Παναθηναικου, ο οποιος οπως ειναι γνωστο εχει υπογραψει και στην ισπανικη Οβιεδο. Ο Παναθηναικος , που κληθηκε απο την ΦΙΦΑ να παραστει και να αναπτυξει τις αποψεις του , δεν φαινεται να ανησυχει , ενω στους κυκλους της αθηναικης ομαδας επικρατει η αποψη οτι δεν προκειται να χαθει ο παικτης, ο οποιος αναμενεται οτι θα τιμωρηθει με προστιμο.

Ενας ακομη μπασκετμπολιστας υπεγραψε σε ιταλικη ομαδα. Προκειται για τον Γιωργο Μασλαρινο του ΒΑΟ, ο οποιος υπεγραψε στην ιταλικη Φορλι, οπου θα ειναι και ο Μακης Δρελιωζης του Πανιωνιου. Ακομη ο Κωστας Παταβουκας του Παναθηναικου θα παιζει με τα χρωματα της Μπακλερ Μπολονια οπως και ο Μπανε Πρελεβιτς του ΠΑΟΚ.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με μικρη ανοδο 0,25% εκλεισε ο γενικος δεικτης τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και διαμορφωθηκε στις 963,94 μοναδες, ενω σε εβδομαδιαια βαση σημειωσε ανοδο 0,60%. Κατακορυφη ανοδο παρουσιασε ο ογκος των συναλλαγων λογω διακινησης πακετων στο χωρο των τραπεζων και η αξια τους εφθασε στα 17 δισεκατομμυρια δραχμες. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,41%, Ασφαλειες ανοδος 1,04%, Ληζινγκ ανοδος 0,29% , Επενδυσεις ανοδος 0,11%, Κατασκευες ανοδος 2,02%, Βιομηχανιες πτωση 0,03%, Διαφορες ανοδος 0,06%, Συμμετοχων ανοδος 0,34%. Ο δεικτης της Παραλληλης Αγορας εκλεισε με ανοδο 0,49%.

ΚΑΙΡΟΣ

Καλοκαιρια αναμενεται για το Σαββατοκυριακο σ'ολοκληρη σχεδον τη χωρα, συμφωνα με τις προβλεψεις της Μετεωρολογικης Υπηρεσιας. Οι ανεμοι θα πνεουν δυτικοι βορειοδυτικοι ασθενεις και τοπικα μετριοι, ενω η θερμοκρασια θα κυμανθει στα βορεια απο 14 ως 25 βαθμους στα υπολοιπα ηπειρωτικα 16 με 28 και στα νησια 18 με 27 βαθμους Κελσιου. Αιθριο καιρο με βορειοδυτικους ανεμους και θερμοκρασια 18 με 28 και 15 με 25 βαθμους αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.

(Κ.Δ.) ΑΠΕ 20/09 19:08


Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Saturday, 21 September 1996 - 0:35:55