Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-03-14

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Μετ'εμποδίων η επιχείρηση απομάκρυνσης των δυτικων υπηκόων από την Αλβανία. Ολοκληρωθηκε η απομάκρυνση 44 Ελλήνων από τα Τίρανα.
  • Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Βρανίτσκι-Κρανιδιωτη, με τον Αλβανό πρωθυπουργό και τους εξεγερθέντες.
  • Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο ΓΕΕΘΑ, νέα ανθρωπιστική βοήθεια αποστέλλει αύριο η Ελλάδα στην Αλβανία. Βλήμα όλμου εξερράγη σε ελληνικό έδαφος στην Κρυσταλοπηγή.
  • Καταχρηστική η απεργία των καθηγητων σύμφωνα με το δικαστήριο. Νέα συνάντηση με τον Γεράσιμο Αρσένη ζητά η ΟΛΜΕ, που πρότεινε παράταση της απεργίας για 9η εβδομάδα.
  • Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι διαβεβαιωνει ο Γιάννος Παπαντωνίου. Τον Απρίλιο ο διάλογος για απασχόληση, ασφαλιστικό και δημόσια διοίκηση.
  • Πρόστιμο 1,5 δις στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακής.
  • Τη Δευτέρα θα επαναληφθεί η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στην κοίτη του Κηφισού.
  • Στο τελευταίο στάδιο η διαδικασία ανέλκυσης του ΚΩΣΤΑΚΟΣ. Ιδανικές οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
  • Αγνωστη παραμένει η τύχη των 86 επιβατων του ιρανικού C-130 που κατέπεσε βορειοανατολικά στο Ιραν.
  • Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής ΗΠΑ - Ρωσίας την επόμενη εβδομάδα στο Ελσίνκι, διαβεβαιωνει ο Μπιλ Κλίντον.
  • Νέες απειλές της Τανσού Τσιλέρ ότι η ειρήνη θα τεθεί σε κίνδυνο στην Ευρωπη, εάν η χωρα δεν γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • Πτωση 0,78% στο Χρηματιστήριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στρατιωτική επέμβαση για την αντιμετωπιση της κρίσης στην Αλβανία, θα προτείνει στον ΟΑΣΕ ο μεσολαβητής του οργανισμού, Φραντς Βρανίτσκι. Σχετικές δηλωσεις έκανε μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιων που είχε με τον αλβανό πρωθυπουργό και εκπροσωπους των εξεγερμένων, στις οποίες συμμετείχε και ο υφυπουργός εξωτερικων, Γιάννος Κρανιδιωτης. Στην Αθήνα, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις, όπου εξετάζονται όλα τα νέα στοιχεία.

Απο τις πρωινές ωρες σήμερα βρισκόταν σε εξέλιξη επιχειρήσεις δυτικων χωρων για την απομάκρυνση πολιτων από την Αλβανία. Σωοι και ασφαλείς έφθασαν στην Κέρκυρα οι 44 Ελληνες με σκάφος του πολεμικού ναυτικού. Αύριο η Αθήνα αποστέλλει και δεύτερη ανθρωπιστική βοήθεια με μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού. Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο σύγκλησης των πολιτικων αρχηγων, τους οποίους, όπως είπε, είναι έτοιμος να τους ενημερωσει. Ο κ. Σημίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Αλβανός πρωθυπουργός ζήτησε την αποστολή δύναμης 1. 000 ανδρων, για τον έλεγχο της κατάστασης. Ο κ. Βρανίτσκι δήλωσε ότι θα απευθύνει έκκληση στα μέλη του ΟΑΣΕ να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους το αίτημα των Τιράνων για στρατιωτική επέμβαση στην Αλβανία, προκειμένου να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη. Κι ενω οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται ο Σαλί Μπερίσα απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του ή να εγκαταλείψει τη χωρα.

Την ίδια ωρα σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση για την απομάκρυνση των ξένων υπηκόων από την Αλβανία. Από το πρωί ιταλικά μεταγωγικά ελικόπτερα τύπου ΣΙΝΟΥΚ έχουν πραγματοποιήσει τρεις πτήσεις σε γήπεδο των Τιράνων, όπου παρέλαβαν Ιταλούς και Ρωσους πολίτες. Ενα από τα ελικόπτερα εβλήθη από σφαίρα, που πέρασε την καμπίνα, χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμοί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν την απομάκρυνση υπηκόων τους, ύστερα από την ανακοίνωση του Πενταγωνου ότι αμερικανικό ελικόπτερο εβλήθη με πύραυλο. Ανάλογες επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από την Γερμανία και τη Γαλλία, ελικόπτερα των οποίων προσπαθούν να απομακρύνουν πολίτες χωρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το μεσημέρι ολοκληρωθηκε με επιτυχία η παραλαβή 44 Ελλήνων και πέντε Ελβετων υπηκόων, οι οποίοι έφθασαν με κονβόι από τα Τίρανα στο Δυρράχιο. Στο αλβανικό αυτό λιμάνι είχαν αναπτυχθεί Ελληνες πεζοναύτες για την ασφαλή επιβίβαση των Ελλήνων υπηκόοων σε σκάφη του πολεμικού μας ναυτικού, τα οποία τους μεταφέρουν στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το αεροδρόμιο των Τιράνων βρίσκεται υπό τον έλεγχο Αμερικανων πεζοναυτων, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατή η προσγείωση και η απογείωση αεροσκαφων, καθως η κατάσταση στην αλβανική πρωτεύουσα βρίσκεται εκτός ελέγχου. Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζήτησε από την Ελλάδα και την Ιταλία να δεχθούν τους Αλβανούς που θα ζητήσουν καταφύγιο στο έδαφός τους, δηλωνοντας παράλληλα πως είναι διατεθειμένη να βοηθήσει τις κυβερνήσεις των δύο χωρων για την κατασκευή καταυλισμων.

Στην Αθήνα η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τις εξελίξεις και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις σε επίπεδο αρχηγων γενικων επιτελείων, όπου εξετάζονται όλα τα νέα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ελληνοαλβανική μεθόριο έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα στο στράτευμα, ενω σε ετοιμότητα βρίσκεται ένα σύνταγμα για να συμμετάσχει, αν χρειαστεί, σε πολυεθνική δύναμη, εφόσον αποφασισθεί να επέμβει στην Αλβανία. Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση αποστέλλει αύριο και δεύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία με μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού για τα νοσοκομεία των Αγίων Σαράντα, Αργυροκάστρου, Τεπελενίου και Πρεμετής. Το πρωί βλήμα όλμου εξερράγη σε ελληνικό έδαφος σε μικρή απόσταση από το μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλοπηγής, και το οποίο προερχόταν από το αλβανικό έδαφος. Στη βουλή ο πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης απέρριψε το αίτημα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη για σύγκληση των πολιτικων αρχηγων, στη διάθεση των οποίων, όπως είπε, είναι να τους ενημερωσει εφόσον του το ζητήσουν. Ο κ. Σημίτης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τη γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία του εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του κόμματός της στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε πολυεθνική στρατιωτική δύναμη στην Αλβανία.

Καταχρηστική κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνων την απεργία των καθηγητων, κάνοντας δεκτή την αίτηση των τεσσάρων γονέων και διέταξε τη διακοπή της απεργιακής κινητοποίησης. Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ να κηρυχθεί η παράνομη η αγωγή των γονέων, εκτιμωντας ότι οι γονείς νομιμοποιούνται γιατί έχουν πρόδηλο έννομο συμφέρον για την πρόοδο των παιδιων τους. Η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει και πάλι απόψε, για να συζητήσει τις νέες εξελίξεις, ενω έχει ήδη προτείνει παράταση της απεργίας και για ένατη εβδομάδα. Σημειωνεται ότι την απόφαση αυτή πήραν οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη ΝΔ και το Συνασπισμό, καθως τα πέντε μέλη της ΠΑΣΚ πρότειναν την αναστολή της κινητοποίησης. Το μεσημέρι η ΟΛΜΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας πρότεινε και νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να ζητήσουν διατήρηση των τριμήνων, ετήσια επιμόρφωση με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα, μείωση σε 25 του αριθμού των μαθητων ανά τάξη, δέσμευση για πέντε χιλιάδες διορισμούς και κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια ΙΕΚ. Στην απόφαση του δικαστηρίου η ΟΛΜΕ απαντά με συλλαλητήρια τη Δευτέρα στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χωρας. Ο υπουργός Παιδείας απηύθυνε νέα έκκληση στους εκπαιδευτικούς να γυρίσουν στα σχολεία, ενω ο υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος, δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν εναλλακτικά μέτρα, ωστε να αναπληρωθεί η διδακτέα ύλη. Ο κ. Ανθόπουλος αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου, είπε ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της εφαρμογής των νόμων. Στο μεταξύ, μετά την Αχαϊα και οι καθηγητές της Φθιωτιδας αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγνωστη παραμένει η τύχη των 86 επιβατων του ιρανικού μεταγωγικού αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη σε ορεινή περιοχή του βορειοανατολικού Ιράν. Το αεροσκάφος, τύπου C-130, συνετρίβη 39 χιλιόμετρα από το Μασχάντ και όπως μετέδωσε ο κρατικός ραδιοσταθμός της Τεχεράνης, ο πιλότος είχε αναφέρει μηχανική βλάβη, ενω το αεροσκάφος πετούσε κοντά στο Νεϊσαμπούρ, 75 χιλιόμετρα δυτικά του Μασχάντ. Στην περιοχή βρίσκονται σωστικά συνεργεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Η συνάντηση κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως έχει ήδη προγραμματισθεί, την προσεχή εβδομάδα στο Ελσίνκι, παρά τον τραυματισμό του αμερικανού προέδρου, Μπιλ Κλίντον, στο γόνατο για τον οποίο θα υποβληθεί σε εγχείρηση. Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον, ενω επιβιβαζόταν με αναπηρική καρέκλα στο προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο θα τον μετέφερε στην Ουάσιγκτον από το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, εξαιτίας του διατρέμματος που υπέστη στο γόνατο παίζοντας γκολφ.

Με απειλές προσπαθεί η υπουργός εξωτερικων της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, να προκαταβάλει τους Ευρωπαίους ωστε να δεχθούν την χωρα της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αναχωρωντας σήμερα για διήμερη επίσκεψη στη Φιλανδία, χρησιμοποίησε για άλλη μία φορά την προσφιλή της μέθοδο, την κινδυνολογία, υποστηρίζοντας οτι εάν η χωρα της δεν γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η ειρήνη στην περιοχή και την Ευρωπη.

Την ίδια ωρα στην Τουρκία, ο ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικιστικού Κινήματος, Αλπαρσλάν Τουρκές, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ, επισείει τον κίνδυνο εκδήλωσης νέου στρατιωτικού πραξικοπήματος, καθόσον παραμένουν οι ισλαμιστές στην εξουσία. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της χωρας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, προσπαθωντας να διασκεδάσει τις εντυπωσεις σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό για εκδήλωση πραξικοπήματος, δήλωσε οτι οι στρατιωτικοί δεν ανησυχούν για το Ισλάμ αυτό καθεαυτό, αλλά είναι αντίθετοι προς τη χρησιμοποίησή του για πολιτικούς λόγους.

Τουλάχιστον 26 άτομα σκοτωθηκαν και άλλα 38 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις βομβων που σημειωθηκαν σε διαφορετικά σημεία της Ινδίας. Η πρωτη σημειωθηκε έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τζαλαντάρ, στην βόρεια Ινδία και η δεύτερη σε αποθήκη που φυλάσσονταν παράνομα εκρηκτικές ύλες, στο κρατίδιο Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας. Καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Στη μαύρη λίστα των χωρων που καταπατούν τα δικαιωματα των δημοσιογράφων, διωκοντάς τους και παρεμποδίζοντας την εκτέλεση των καθηκόντων τους, βρίσκεται η Τουρκία. Σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στην Ουάσιγκτον, η Τουρκία κατέχει ένα θλιβερό ρεκόρ καθως 78 δημοσιογράφοι κρατήθηκαν πέρυσι στις φυλακές.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων οικονομικων μέτρων, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη διωρη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Κωστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχει προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στη Βουλή και νόμοι που τον στηρίζουν και οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί, πρόσθεσε ο κ. Παπαντωνίου. Ο προϋπολογισμός, υπογράμμισε, θα εκτελεστεί όπως ψηφίστηκε και δεν θα ληφθεί κανένα πρόσθετο μέτρο. Χαρακτήρισε, επίσης, καθαρά συμπτωματική την υστέρηση των δημοσίων εσόδων τον Φεβρουάριο και είπε ότι δεν υπάρχουν, παρά τις αντίθετες φήμες, ιδιαίτερα προβλήματα στην είσπραξη του ΦΠΑ λόγω αλλαγής της νομθεσίας. Σε ερωτηση κατά πόσο θα υπάρξουν φέτος και νέες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, ο υπουργός απάντησε πως αρκετές έχουμε επιβάλλει. Τέλος, ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι εντός του Απριλίου θα ξεκινήσει ο διάλογος της κυβέρνησης με τους εργαζομένους και την εργοδοσία και διευκρίνησε ότι τρείς τομείς θα απασχολήσουν τον κοινωνικό διάλογο. Πρωτον ο τομέας ανάπτυξης, απασχόλησης και ανταγωνιστικότητας, δεύτερον το ασφαλιστικό σύστημα και τρίτον η δημόσια διοίκηση.

Σε εκδήλωση με θέμα την αριστερά μπροστά στις προκλήσεις της Ευρωπης του αύριο, μιλάει σε λίγο ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς Μάσιμο Ντ' Αλέμα, που βρίσκεται απο το μεσημέρι στην Αθήνα. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν και ο πρωθυπουργός, Κωστας Σημίτης και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νικός Κωνσταντόπουλος. Ο Μάσιμο Ντ'Αλέμα παρακάθησε το μεσημέρι σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης, ενω σε δηλωσεις του κατά την άφιξή του στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί στοιχειωδως η τάξη στην Αλβανία γύρω από τη νέα κυβέρνηση και επεσήμανε την ανάγκη να δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια από τη Δύση.

Πρόστιμο συνολικού ύψους 1,5 δις δρχ επέβαλε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακής. Η επιτροπή επέβαλε σε πρωτη φάση πρόστιμο 700 εκατ. δρχ. στον επιχειρηματία Παναγιωτη Τρύφωνα, 600 εκατ. στη ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακή και από 100 εκατ. σε δύο συνεργάτες του κ. Τρύφωνα.

Τη Δευτέρα θα επαναληφθεί η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στην κοίτη του Κηφισού. Σήμερα συνεργεία της Νομαρχίας κατεδάφισαν ένα αυθαίρετο εργαστήριο μαρμάρων. Η επιχείρηση περιλαμβάνει την κατεδάφιση 35 συνολικά αυθαιρέτων κτισμάτων κατά μήκος της κοίτης του ποταμού.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί στη Σάμο εάν ο καιρός παραμείνει αίθριος η ανέλκυση της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ που τις απογευματινές ωρες βρισκόταν σε βάθος 28 μέτρων.

Σαράντα πέντε λαθρομετανάστες, 34 από το Ιράκ και 11 από τη Ρουάντα, εντόπισαν και συνέλαβαν τα ξημερωματα άνδρες του Λιμενικού, στην περιοχή Αγριλιά της Λέσβου. Οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι οδηγούνται στον εισαγγελέα ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Οπως δήλωσαν οι ίδιοι στην περιοχή τους μετέφερε Τούρκος δουλέμπορος, στον οποίο κατέβαλλαν 1. 000 δολάρια το άτομο.

Δεκαπέντε πήλινα αντικείμενα κατείχε ο Στέργιος Σούλτος, 75 ετων, που συνελλήφθη μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στην οδό Αλσους 17 στην Γλυφάδα. Οπως είπαν αρχαιολόγοι που εξέτασαν τα πήλινα ευρύματα είναι όλα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και ανήκουν στους αρχαϊκούς, κλασσικούς και ελληνιστικούς χρόνους, δηλαδή απο το 750 έως το 31 π.Χ. Ο Σούλτος ανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι τα πήλινα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του προέρχονται απο κληρονομιά συγγενικού του προσωπου που έχει πεθάνει. Οι αστυνομικοί πιστεύουν όμως ότι ο Σούλτος ενέχεται σε εμπορία αρχαίων αντικειμένων και με της εις βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στην εισαγγελία.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αγωνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρων με την αντίστοιχη της Βοσνίας, για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, που θα γίνει 2 Απριλίου, στο Σεράγεβο, ξεκίνησε. Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου Κωστας Πολυχρονίου πρόκειται να μεταβεί την προσεχή Τρίτη στο Σεράγεβο, για να δεί το γήπεδο που θα γίνει ο αγωνας και ν' αρχίσει να καταστρωνει τα σχέδιά του.

Παραμένει η ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικων ημερων στον ποδοσφαιριστή του Αρη, Τραϊανό Δέλλα, για εξύβριση του διαιτητή του αγωνα με τον Παναθηναϊκό, αφού η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε σήμερα με ψήφους 4-2 την έφεση της ομάδας της θεσσαλονίκης κατά της σχετικής απόφασης του αθλητικού δικαστή.

Η Ενωση Ρόδου Διαγόρα θα δωσει σε ουδέτερο γήπεδο τους δύο επόμενους εντός έδρας αγωνες της για το νότιο όμιλο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της τρίτης εθνικής κατηγορίας, αφού τιμωρήθηκε, απο τον αθλητικό δικαστή, με αποκλεισμό του γηπέδου της για δύο αγωνιστικές, λόγω των σοβαρων επεισοδίων που έκαναν οπαδοί και ποδοσφαιριστές της στον αγωνα με το Αιγάλεω.

Εκδικάστηκε από τον αθλητικό δικαστή η ένσταση του Αρη κατά του κύρους του αγωνα του με τον Ολυμπιακό για αντικανονική συμμετοχή του Ολλανδού, Χελντ στο μεταξύ τους παιχνίδι, ενω η απόφαση αναμένεται την προσεχή εβδομάδα. Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή του Βόλεϊ που έκρινε νομότυπη τη συμμετοχή του πασαδόρου του Αρη Γιοβάν Μέλκα στο μεταξύ τους παιχνίδι.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Πτωση σε ποσοστό 0,78% παρουσίασε ο γενικός δείκτης τιμων στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και έκλεισε στις 1268,14 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης κατέγραψε σημαντικές απωλειες σε ποσοστό 3,87%. Η αξία των συναλλαγων έφθασε σήμερα τα 12,6 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτωση 0,90%, Ασφάλειες πτωση 0,18%, Λήζινγκ πτωση 1,34%, Επενδύσεις πτωση 1,02%, Κατασκευές πτωση 1,81%, Βιομηχανίες πτωση 1,19%, Διάφορες πτωση 2,26%, Συμμετοχων πτωση 0,13%. Σε ποσοστό 0,46% υποχωρησε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χωρα, εκτός από τα δυτικά που ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χωρα 6 με 19 και στα νησιά 7 με 17 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 18 και 3 με 14 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 14 March 1997 - 23:38:11 UTC