Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-03-17

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Σχετική ηρεμία στην Αλβανία, άρχισαν να παραδίδονται όπλα, χιλιάδες όμως παραμένουν στους εξεγερθέντες. Αποφασισμένος να ξαναμπεί στην πολιτική ζωή ο Φάτος Νάνο.
  • Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικων και Αμύνης για το Αλβανικό. Αύριο η συνάντηση Σημίτη - Εβερτ.
  • Επιμένει ο Γεράσιμος Αρσένης ν'αρχίσουν οι γενικές εξετάσεις 25 Ιουνίου, αλλά αφήνει ανοιχτή την ημερομηνία λήξης του διδακτικού έτους.
  • Αρχισαν τα συντροφικά μαχαιρωματα στη ΝΔ, τέσσερις μέρες πριν το συνέδριο. Δηλωσεις και συνεντεύξεις από όλες τις πλευρές.
  • Οχι Πάγκαλου στην προσπάθεια του Κλάους Κίνκελ να αρθεί το ελληνικό βέτο για χρηματοδότηση της Τουρκίας.
  • Ερωτικό έγκλημα στα Βριλήσια. Γαλλοκαναδός σκοτωνει την Ελληνίδα σύζυγό του, έγκυο στον 7ο μήνα.
  • Νέκρωσε το Πέραμα από την απεργία για την αιματηρή έκρηξη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζωνη.
  • Βγήκαν και πάλι οι μπουλντόζες στον Κηφισό.
  • Ενέκρινε τη δομή της νέας ρωσικής κυβέρνησης ο Μπόρις Γιέλτσιν.
  • Την 1η Μαϊου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία. Αισιόδοξος για την επανεκλογή του δηλωνει ο Τζον Μέιτζορ.
  • Ανακρούει πρύμνα ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, ο οποίος τωρα διαβεβαιωνει ότι το σύστημα ελέγχου των πυρηνικων όπλων της χωρας είναι αξιόπιστο.
  • Παραιτήθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Δεν έγινε όμως δεκτή η παραίτησή του.
  • Ανοδος 1,82% στο Χρηματιστήριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Αλβανία ξαναβρίσκει σιγά-σιγά τους ρυθμούς της κανονικής ζωής, μετά από δυό εβδομάδες βίας, ενω ο σοσιαλιστής ηγέτης Φάτος Νάνο, που αμνηστεύτηκε από το καθεστως, επιστρέφει στην πολιτική, ζητωντας την παραίτηση του προέδρου Μπερίσα. Το σοσιαλιστικό κόμμα φαίνεται ότι αρχίζει να οργανωνει το λαό και εκστρατεία προπαγάνδας, ενω ήδη ο Φάτος Νάνο, εκδήλωσε την πρόθεση να είναι παρων σε όλες τις προσεχείς εκλογές. Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης επισκέπτεται τα Τίρανα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες των αλβανικων αρχων ως προς την αποκατάσταση της τάξης και την επαναλειτουργία των οικονομικων και διοικητικων θεσμων. Την ίδια ωρα οι Αλβανοί άρχισαν να παραδίδουν τα κλεμμένα όπλα, αλλά παραμένουν ακόμη πάρα πολλά στα χέρια των πολιτων. Στα Τίρανα η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται σταδιακά, καθως οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της κυβέρνησης και επέστρεψαν στις εργασίες τους μετά από τη χαωδη κατάσταση των πέντε τελευταίων ημερων. Τα λεωφορεία κυκλοφόρησαν και πάλι στους δρόμους, οι κυβερνητικές υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά, τα καταστήματα άνοιξαν, ενω σχολεία και Πανεπιστήμια ετοιμάζονται να επαναλειτουργήσουν.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη του πρωθυπουργού με τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικων και Αμυνας, όπου εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στην Αλβανία. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης της κρίσης είναι η πολιτική λύση και τάχθηκε υπέρ της αποστολής μιας αστυνομικής και όχι στρατιωτικής δύναμης, για να βοηθήσει την αλβανική κυβέρνηση να επιβάλλει την τάξη και την ειρήνη. Σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη δύναμη αυτή αν αποφασιστεί. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει κύμα προσφύγων προς την Ελλάδα, σημείωσε όμως ότι αν υπάρξει δεν μπορούμε να πούμε όχι. Από την πλευρά τους οι κύριοι Πάγκαλος και Τσοχατζόπουλος τόνισαν ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Αλβανία στη δύσκολη φάση που διανύει και διέψευσαν κατηγορηματικά τα περί διαφωνιων τους στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το Αλβανικό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρέχει πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση του Μπασκίμ Φίνο, η οποία, όπως τόνισε, μπορεί να αποκαταστήσει την ομαλότητα και να οδηγήσει τη χωρα σε αδιάβλητες εκλογές. Αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Μιλτιάδη Εβερτ, ο οποίος θα τον ενημερωσει για το πρόσφατο ταξίδι του στη νότιο Αλβανία. Την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, με τρόφιμα και φάρμακα, στην Αλβανία, ζητά ο Αντωνης Σαμαράς από την κυβέρνηση και την καλεί να οργανωσει ανάλογη προσπάθεια μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι γενικές εξετάσεις θ'αρχίσουν στις 25 Ιουνίου, όπως είχε ανακοινωθεί, με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικων ωρων, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, απαντωντας ουσιαστικά στις διαφωνίες των καθηγητων ως προς το θέμα αυτό. Αναφορικά με την παράταση του διδακτικού έτους μέχρι τις 6 Ιουνίου, ο κ. Αρσένης δήλωσε ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να αλλάξει, σύμφωνα με τις προτάσεις των καθηγητων. Σε έκτακτη συνέντευξή του ο κ. Αρσένης δεν έκανε κανένα σχόλιο για τον τερματισμό της απεργίας των καθηγητων, οι οποίοι την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ματαιωθούν οι προαγωγικές εξετάσεις, καθως το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό, εφόσον το προτείνουν οι καθηγητές.

Τέσσερις μόλις ημέρες πριν από το κρίσιμο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το κλίμα φαίνεται να φορτίζεται, καθως άρχισαν τα συντροφικά μαχαιρωματα, μέσω συνεντεύξεων, δηλωσεων και αντιδηλωσεων στελεχων που πρόσκεινται στους τέσσερις υποψήφιους. Σε συνέντευξή του στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρει ότι το συνέδριο είναι η τελευταία ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να ξεκαθαρίσει τη φυσιογνωμία της. Τονίζει επίσης ότι πρέπει να εκλέξει ως πρόεδρο αυτόν που μπορεί να εξασφαλίσει την ενότητα και την προοπτική του κόμματος και θα το οδηγήσει σε νίκη στις προσεχείς εκλογές. Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, ο Στέφανος Μάνος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος, μετά το συνέδριο, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ένας από τους κυρίους Εβερτ και Καραμανλή. Τέλος, σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Γεωργιος Ράλλης, σημειωνει ότι η πορεία της Νέας Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσουν ο νικητής και οι ηττημένοι, μετά το Συνέδριο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την έγκριση του στην δομή της νέας κυβέρνησης, έδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Μπόρις Γιέλτσιν. Στη θέση του πρωτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, δίπλα στον Ανατόλι Τσουμπάις, τοποθετήθηκε ο 37χρονος Μπορίς Νεμτσόφ. Ο Νεμτσόφ, πρωην μεταρρυθμιστής κυβερνήτης της περιφέρειας Νίζνι- Νόβγκοροντ, θα επιβλέπει το σύνολο των κοινωνικων θεμάτων, τη διαχείριση των μεγάλων μονοπολίων και τις περιφέρειες. Από την πλευρά του, ο Ανατόλι Τσουμπάις, διορίσθηκε επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικων, αναλαμβάνοντας έτσι επίσημα υπό τον έλεγχό του το ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο των δημοσίων οικονομικων.

Την 1η Μαϊου θα διεξαχθούν οι γενικές εκλογές στην Βρετανία και το Κοινοβούλιο θα διαλυθεί στις αρχές Απριλίου. Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός της χωρας, Τζον Μέιτζορ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του οτι η κυβέρνηση θα είναι και πάλι στην εξουσία. Την αισιοδοξία όμως αυτή δεν συμμερίζεται η πλειονότητα του πολιτικού κόσμου της Βρετανίας, καθως σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Συντηρητικοί που είναι στην εξουσία από το 1979, βρίσκονται 20 μονάδες πίσω από το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης.

Την διαβεβαίωση οτι το σύστημα ελέγχου των πυρηνικων όπλων της Ρωσίας είναι αξιόπιστο, έδωσε ο υπουργός άμυνας της χωρας, Ιγκόρ Ροντιόνοφ, στον πρόεδρο Μπόρις Γιέλτσιν. Η διαβεβαίωση αυτή γίνεται μετά από δημοσίευμα εφημερίδας το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το οποίο, είναι πιθανό να γίνει από λάθος πυραυλική επίθεση εξαιτίας της μη αξιοπιστίας των συστημάτων ελέγχου των πυραύλων.

Τουλάχιστον είκοσι έξι άτομα, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά, σκοτωθηκαν και άλλα εννιά τραυματίσθηκαν τις πρωτες πρωινές ωρες στο Αζερμπαϊτζάν, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, έπεσε σε ποταμό από γέφυρα ύψους 15 μέτρων. Σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες, τα φρένα του λεωφορείου, το οποίο εκτελούσε τη γραμμή Μπακού-Μπολνίσι, δεν λειτούργησαν, με αποτέλεσμα το όχημα να ξεφύγει από την πορεία του.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, θα έχει αργά απόψε στο πέρασμα Ερέζ, ο παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η ένταση που έχει προκληθεί στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρων, μετά την απόφαση του Ισραήλ να δημιουργήσει νέους εβραϊκούς οικισμούς στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Νωρίτερα, ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ σε δηλωσεις του, συνέστησε στον Νετανιάχου να παραιτηθεί, τονίζοντας οτι η ειρήνη θα επέλθει με ή χωρίς αυτόν.

Απαγόρευση εξόδου από τη χωρα, επέβαλαν οι αρχές της Βουλγαρίας στον πρωην σοσιαλιστή πρωθυπουργό, Ζαν Βίντενοφ, κατά την περίοδο διεξαγωγής της έρευνας για τυχόν ευθύνες του στις ελλείψεις σε σιτηρά που σημειωθηκαν στη χωρα. Οπως μετέδωσε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικων ανακοίνωσε ότι η έρευνα στο υπουργείο του έδειξε ότι ο Ζαν Βίντενοφ εγνωριζε πως απειλείται το εμπορικό ισοζύγιο εισαγωγων-εξαγωγων στον τομέα των σιτηρων, αλλά δεν έλαβε μέτρα για να διορθωσει την κατάσταση.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα ηχηρό όχι ήταν η απάντηση του Θεόδωρου Πάγκαλου, στην προσπάθεια του Γερμανού υπουργού Εξωτερικων, Κλάους Κίνκελ, να άρει η Ελλάδα τις αντιρρήσεις της για την κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας. Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν ήρθε σε ρήξη, για το θέμα αυτό, με την Ευρωπαϊκή Ενωση, την οποία κάλεσε να είναι συνεπής σε θέσεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν και πρόσθεσε ότι η χωρα μας δεν συζητά θέματα σχετικά με τα κυριαρχικά της δικαιωματα. Ο κ. Ρέππας δήλωσε επίσης ότι οι συζητήσεις για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου θ'αρχίσουν κανονικά, καθως αυτό αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο και όχι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Υπέρ της άνευ όρων ένταξης της Κύπρου στην Κοινότητα τάχθηκε η ευρωβουλευτής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Πολίν Γκριν, που έφθασε στη Λευκωσία. Η κυρία Γκριν, η οποία συμμετέχει στη μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κύπρου - Ευρωπαϊκής Ενωσης, χαρακτήρισε κρίσιμες για την πορεία της Κύπρου, προς την Ευρωπη, τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Μάιο στη Βρετανία. Ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, χαρακτήρισε τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται τον τελευταίο καιρό, για επίλυση του Κυπριακού, ως τις σημαντικότερες μετά το 1974.

Το ερωτικό πάθος οδήγησε στο έγκλημα έναν Γαλλοκαναδό, που δεν δίστασε να σκοτωσει τη σύζυγό του, παρά το γεγονός οτι βρισκόταν στον 7ο μήνα εγκυμοσύνης. Δράστης είναι ο Ζοζέφ Πουχέιζ και θύμα η Μαρία Τσίρου, 32 ετων. Το έγκλημα έγινε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, στα Βριλήσια. Ο δράστης πλησίασε στο αυτοκίνητο όπου βρισκόταν η γυναίκα του και της ζήτησε να ξαναφτιάξουν τη σχέση τους, αυτή όμως δεν συμφωνούσε. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός και η γυναίκα κατέβηκε απο το αυτοκίνητό της και προσπάθησε να διαφύγει. Ο σύζυγός της έβγαλε απο το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του ένα περίστροφο και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Ο δράστης, μετά την πράξη του, αυτοπυροβολήθηκε στα πόδια. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ενταση και μικροεπεισόδια το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου κατέληξε η πορεία των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζωνη του Περάματος. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για το θανατηφόρο δυστύχημα του Σαββάτου στο πλοίο Ευγενία όπου ένα άτομο έχασε τη ζωή του και άλλα επτά τραυματίστηκαν. Επίσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας, παραμένουν σήμερα κλειστά στο Πέραμα, το δημαρχείο και τα καταστήματα της περιοχής.

Συνεχίστηκε και σήμερα στον Κόκκινο Μύλο η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στην κοίτη του Κηφισού. Τα συνεργεία της νομαρχίας Αθηνων κατεδάφισαν βοηθητικούς χωρους ενός εργαστηρίου μαραμάρων, ενω έδωσαν παράταση εως την Παρασκευή στον ιδιοκτήτη μιάς άλλης βοηθητικής μονάδας για να απομακρύνει τα μηχανήματα του.

Σε κάθειρξη 15 ετων καταδικάστηκε ο κύπριος φοιτητής Μάριος Γεωργίου για την δολοφονία της 80-χρονης Αργυρός Θάνου, το 1996, στο Κουκάκι. Ο Γεωργίου, που από την ωρα της σύλληψής του αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του στο έγκλημα, δέχθηκε την απόφαση με ψυχραιμία, τονίζοντας ότι τα λόγια είναι περιττά και ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα λάμψει η αλήθεια. Εχω καθαρή τη συνείδηση μου. Μακάρι καθαρή να την είχαν και όλοι οι άλλοι, είπε. Εντονα διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση, οι συγγενείς του κατηγορουμένου και ιδιαίτερα ο πατέρας του, ο οποίος υποστήριξε ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να βρει δικαίωση ο γιός του.

Στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας ρυμουλκείται η πυραυλάκατος Κωστάκος μετά την ανέλκυσή της από τη θαλάσσια περιοχή της Σάμου. Στη Σαλαμίνα θα αρχίσουν οι εργασίες κοπής των λαμαρινων και απεγκλωβισμού των σορων των τεσσάρων υπαξιωματικων, οι οποίες εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του ναυαγίου.

Συνάντηση με τον υπουργό Κωστα Σημίτη και τον πρόεδρο της βουλής, Απόστολος Κακλαμάνη, είχαν οι 40 δημοσιογράφοι ελληνικής καταγωγής, που εργάζονται σε ξένα μέσα ενημέρωσης, και οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του υπουργείου Τύπου και της ΕΣΗΕΑ. Οι δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν την Ακρόπολη και θα έχουν ενημερωτική συνάντηση με την Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακων Αγωνων του 2004, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικων, Γιωργου Παπανδρέου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η προτομή του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, βρίσκεται απο σήμερα, στην πλατεία Δεξαμενής, στο κέντρο της Αθήνας, ένα χρόνο μετά το θάνατο του ποιητή, ωστε να θυμίζει στις επερχόμενες γενιές τη φυσική παρουσία του ποιητή, όπως επεσήμανε η σύντροφός του, Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Το μεσημέρι έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης, Γιάννης Παπάς, στενός φίλος του ποιητή. Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, Αντωνης Σαμαράς, ο Ζυλ Ντασσέν, ο Νίκος Κούνδουρος και πολλοί άλλοι.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κροάτης προπονητής του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς, υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιωργο Βαρδινογιάννη, μετά την εκτός έδρας ήττα στον Πύργο από τον Πανηλειακό, η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Ο Ζάετς πείστηκε από τον πρόεδρο των πρασίνων να παραμείνει στη θέση του. Σε συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή την εβδομάδα για την ομάδα του, καθως αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για μέτρα, κάτι που όμως δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν μεσούσης της περιόδου.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και ο γενικός δείκτης τιμων αυξήθηκε σε ποσοστό 1,82% κλείνοντας στις 1291,28 μονάδες. Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρωθηκε κυρίως σε μετοχές τραπεζων και σε μετοχές των εταιριων Λήζινγκ. Η αξία των συναλλαγων κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και έφθασε τα 10,4 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 2,74%, Ασφάλειες άνοδος 0,56%, Λήζινγκ άνοδος 8,00%, Επενδύσεις άνοδος 1,78%, Κατασκευές πτωση 0, 03%, Βιομηχανίες άνοδος 1,06%, Διάφορες άνοδος 0,82%, Συμμετοχων άνοδος 0, 05%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με απωλειες 0,45%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η βαθμιαία πτωση της θερμοκρασίας και οι ισχυροί βοριάδες, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού, ο οποίος θα είναι άστατος με νεφωσεις και σποραδικές βροχές, γρήγορα όμως θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 1 με 10 βαθμούς, στα δυτικά 4 με 17 και στην υπόλοιπη χωρα 6 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφωσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 14 και 6 με 10 αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Monday, 17 March 1997 - 20:37:11 UTC