Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-03-18

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Ριζικές αλλαγές στον τομέα της υγείας, προβλέπει το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Υγειονομικων Υπηρεσιων, που παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Κωστας Γείτονας. Το νομοσχέδιο προβλέπει την καθιέρωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού, ενω παράλληλα καθιερωνονται τα δίκτυα πρωτοβάθμιας φροντίδας, που θα συμβάλλουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιων στις αστικές και ημιαστικές περιοχές της χωρας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην οργάνωση και το συντονισμό των παρεχομένων υπηρεσιων υγείας, με ορθολογική κατανομή της σύγχρονης τεχνολογίας, σε όλα τα νοσοκομεία της χωρας. Θεσπίζεται επίσης όργανο προστασίας των δικαιωμάτων του ασθενή, δημιουργούνται υπηρεσίες δημόσιας υγείας και καθιερωνεται ο θεσμός της σχολικής υγείας, εκσυγχρονίζονται τα δημόσια νοσοκομεία με την εισαγωγή του θεσμού του γενικού διευθυντή - συμβούλου - μάνατζερ, τη μηχανοργάνωσή τους και την επιβολή νοσοκομειακού συνταγολογίου. Επίσης, καθιερωνεται η λειτουργία απογευματινων ιατρειων, χειρουργείων και εργαστηρίων υψηλής βιοϊατρικής τεχνολογίας, στα δημόσια νοσοκομεία. Στο νομοσχέδιο προβλέπονται ακόμη ρυθμίσεις για την καλύτερη στελέχωση των γιατρων και του νοσηλευτικού προσωπικού. Ετσι, καθιερωνεται νέο σύστημα πρόσληψης, κρίσης και εξέλιξης των γιατρων ωστε να διασφαλίζεται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η αξιοκρατία. Οπως είπε ο κ. Γείτονας το κόστος για την υλοποίηση του νομοσχεδίου φθάνει τα 110 δις δρχ.

Παρά τη σχετική ηρεμία που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στην Αλβανία, η κατάσταση παραμένει αβέβαιη, καθως ο Σαλί Μπερίσα εμμένει στην απόφασή του να μην παραιτηθεί, ενω οι εξεγερμένοι του Νότου, του έστειλαν τελεσίγραφο να αποχωρήσει μέχρι την Πέμπτη, γιατί διαφορετικά θα εισβάλλουν με άρματα μάχης στα Τίρανα. Ο Αλβανός πρόεδρος φαίνεται να περιθωριοποιείται, τόσο στο εσωτερικό της Αλβανίας όσο και από τη διεθνή κοινότητα, η οποία πλέον έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Μπασκίμ Φίνο. Την ίδια ωρα συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την εκτόνωση της έντασης και ήδη στα Τίρανα βρίσκεται αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενω επίσκεψη στο λιμάνι του Δυρραχίου, πραγματοποιεί επιτροπή συμβούλων του ΟΑΣΕ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αλβανία αυτή τη στιγμή, είναι η έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, που άρχισε να γίνεται σε όλη τη χωρα. Οι Αλβανικές αρχές απηύθυναν έκκληση για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθως κατά τη διάρκεια της κρίσης λεηλατήθηκαν όλες οι κρατικές αποθήκες τροφίμων. Το Αργυρόκαστρο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Μπασκίμ Φίνο, ενω στην πόλη αυτή του νότου της Αλβανίας βρίσκεται ήδη και ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικων, Γιάννος Κρανιδιωτης, ο οποίος θα έχει συνομιλίες τόσο με τον Αλβανό πρωθυπουργό, όσο και με εκπροσωπους της μειονότητας και των εξεγερμένων.

Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ, ο οποίος τον ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στη νότια Αλβανία. Ο κ. Εβερτ διαπίστωσε σύμπτωση απόψεων, αναφορικά με τον τρόπο που η Ελλάδα χειρίστηκε το θέμα της αλβανικής κρίσης. Σε γραπτή δήλωσή του ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η χωρα μας έχει συγκεκριμένη πολιτική και τάσσεται υπέρ της αντιμετωπισής της κρίσης με πολιτικά και ειρηνικά μέσα και σε συνεργασία με διεθνείς πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΟΑΣΕ. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Αλβανία ζήτησε από Ελλάδα και Ιταλία να αναλάβουν την αναδιάρθρωση του αλβανικού στρατού. Πρόσθεσε επίσης ότι σχετικό αίτημα αναμένεται να υποβληθεί επίσημα τις προσεχείς ημέρες. Από τη Θεσσαλονίκη ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι οι εξελίξεις στην Αλβανία αποτελούν σκληρό μάθημα που μας διδάσκει ότι η εισαγωγή στην ελεύθερη οικονομία της αγοράς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε ότι η Εθνική Τράπεζα θα χορηγήσει στην Αλβανία δάνειο ύψους 20 δις δρχ, με ευνοϊκούς όρους για να διατεθεί στη μερική αποζημίωση όσων έχασαν τις αποταμιεύσεις τους στις παρατράπεζες. Μήνυμα αλληλεγγύης στο σοσιαλιστή ηγέτη Φατός Νάνο, απέστειλε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενω το ΚΚΕ επαναλαμβάνει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη γειτονική χωρα. Κατά τον Αντωνη Σαμαρά η κυβέρνηση είναι απούσα στις εξελίξεις στην Αλβανία, ενω καθυστερεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους βορειοηπειρωτες.

Τις προτάσεις της για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης, λόγω της δίμηνης απεργίας των καθηγητων, παρουσίασε σήμερα η ΟΛΜΕ. Η Ομοσπονδία προτείνει κατάργηση, για φέτος μόνο, των προαγωγικων και απολυτηρίων εξετάσεων γυμνασίων και λυκείων. Η προαγωγή θα γίνει με βάση την προφορική βαθμολογία του πρωτου και τρίτου τριμήνου. Προτείνει επίσης παράταση του σχολικού έτους μέχρι τις 20 Ιουνίου και όχι στις 6 του ίδιου μήνα που προτείνει το υπουργείο. Περικοπή της ύλης των γενικων εξετάσεων, γιατί, όπως παραδέχεται, είναι αδύνατο να καλυφθεί ουσιαστικά και σε βάθος. Να μη γίνουν μαθήματα τα Σάββατα και να μην υπολογισθούν οι απουσίες των μαθητων κατά τη διάρκεια της απεργίας. Επίσης προτείνει οι δύο πρωτες εβδομάδες της νέας σχολικής χρονιάς, που θ'αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου ν'αφιερωθούν για την κάλυψη της διδακτέας ύλης στις δύο πρωτες τάξεις γυμνασίου και λυκείου. Η ΟΛΜΕ ζητά επίσης την άμεση πρόσληψη πέντε χιλιάδων καθηγητων για να καλύψουν κενές θέσεις.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλήγμα στην ρωσική πολιτική αεροπορία, η αξιοποστία της οποίας δοκιμάζεται απανωτά τον τελευταίο χρόνο, αποτελεί η συντριβή του ρωσικού Αντόνοφ-24, από την οποία σκοτωθηκαν το πενταμελές πλήρωμα και οι 41 επιβάτες. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Σταυρούπολη της νότιας Ρωσίας με προορισμό την Τραπεζούντα της Τουρκίας και συνετρίβη 37 λεπτά μετά την απογείωσή του. Ολοι οι επιβαίνοντες ήταν Ρωσοι, ενω άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια. Η Ρωσία κατέχει ένα από τα πιο θλιβερά ρεκόρ στον κόσμο, καθως όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Ροσίσκαγια Γκαζέτα, τον περασμένο χρόνο σημειωθηκαν στη χωρα 43 αεροπορικά δυστυχήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 219 άτομα.

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Βίαια επεισόδια σημειωνονται την ωρα αυτή μεταξύ ισραηλινων στρατιωτων και Παλαιστινίων στο αραβικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, όπου άρχισαν το απόγευμα οι εργασίες ανέγερσης του νέου εβραϊκού οικισμού. Μέλος της παλαιστινιακής ηγεσίας που ηγείται της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έχει οργανωθεί επί τόπου από το πρωί, δήλωσε οτι η έναρξη των εργασίων δεν αφήνει άλλη επιλογή στους Παλαιστινίους, από το να κατέβουν στους δρόμους. Από την πλευρά της, η φανατική ισλαμική οργάνωση ΧΑΜΑΣ, κάλεσε τον παλαιστινιακό πληθυσμό να εξεγερθεί, ενω ο Γιάσερ Αραφάτ από τη Γάζα, ζήτησε από τους Παλαιστινίους να μην προσφύγουν στη βία.

Ετοιμος για την επίμαχη συνάντηση κορυφής ΗΠΑ-Ρωσία, στο Ελσίνκι την Πέμπτη και την Παρασκευή, φέρεται ο πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν, μία μέρα μετά την έγκριση της νέας ρωσικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η Μόσχα εκφράζει την ελπίδα οτι η διάσταση απόψεων με την Ουάσιγκτον για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, μπορεί να ξεπερασθεί. Επίσης ο Μπόρις Γιέλτσιν κάλεσε τους βουλευτές της Δούμα να επικυρωσουν την διεθνή συνθήκη για την απαγόρευση των χημικων όπλων που υπεγράφη το 1992 στο Παρίσι. Στην προσπάθεια δημιουργίας της έξωθεν καλής εικόνας της χωρας, συντελεί και ο υπουργός Αμυνας, Ιγκόρ Ροντιόνοφ, ο οποίος σήμερα δήλωσε οτι σύντομα θα απομακρυνθούν από τον στρατό στρατηγοί με την κατηγορία της διαφθοράς, απέφυγε ωστόσο να αναφέρει ονόματα.

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που παίρνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τζον Μεϊτζορ, για την γνωμη που έχει ο βρετανικός λαός σχετικά με την διακυβέρνηση της χωρας. Μία μέρα μετά την δήλωσή του οτι οι γενικές εκλογές θα διενεργηθούν την 1η Μαϊου, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο ΝΟΡ, φέρει τους συντηρητικούς να υπολείπονται 25 εκατοστιαίες μονάδες από το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης. Αλλα όπως λέει και η παροιμία, ενός κακού μύρια έπονται. Εκτός από την μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, τωρα οι Συντηρητικοί βλέπουν να χάνουν και την υποστήριξη παραδοσιακά δικων τους εφημερίδων, όπως η ΣΑΝ, η οποία σήμερα βγήκε με τίτλο:η ΣΑΝ στηρίζει τον Μπλερ, τον ηγέτη των Εργατικων!. Οπως φαίνεται ακόμα και οι ίδιοι οι υποστηρικτές τους, κουράσθηκαν μετά από 18 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικων και προτιμούν κάτι άλλο για αλλαγή.

Συνεχίζεται η προέλαση των ανταρτων στο Ζαϊρ. Ο αρχηγός τους Λοράν Καμπιλά μιλωντας ενωπιον 10. 000 συγκεντρωμένων στην πόλη Γκόμα, ανατολικά του Ζαϊρ, δήλωσε οτι οι δυνάμεις του θα φθάσουν έως την πρωτεύουσα Κινσάσα. Την ίδια ωρα, ο πρόεδρος της χωρας Μομπούτου Σέσε Σέκο που νοσηλεύεται σε κλινική του Μονακό με καρκίνο του προστάτη, έστειλε τα μέλη της οικογένειάς του στο γειτονικό Κονγκό.

Τρία ισλαμικά ιδιωτικά σχολεία έκλεισε το κυβερνείο της Αγκυρας, σε μία πρωτη εφαρμογή σειράς μέτρων που επιβλήθηκαν από τους στρατιωτικούς στην κυβέρνηση, στον αγωνα κατά της επέκτασης του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού. Τα μέτρα αυτά προβλέπουν μεταξύ άλλων, το κλείσιμο ορισμένων ισλαμικων ιδιωτικων σχολείων που έχουν ξεφύγει από τον κυβερνητικό έλεγχο και την απαγόρευση κάθε προπαγάνδας υπέρ του νόμου του Κορανίου, από ισλαμικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία 24-ωρα από την έναρξη των εργασίων του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, και οι κύριοι Εβερτ, Σουφλιάς, Καραμανλής και Πολύδωρας, εντείνουν τις επαφές τους με κομματικά στελέχη. Παράλληλα σχεδιάζουν και την επικοινωνιακή τακτική που θα ακολουθήσουν τις τελευταίες ημέρες. Ο Στέφανος Μάνος, σε νέα του συνέντευξη, σήμερα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, επανέρχεται στο ενδεχόμενο διάσπασης, ενω από τις άλλες πλευρές εκδηλωνονται αντιδράσεις. Ο πρωην υπουργός, σημειωνει ότι αν δεν εκλεγεί ο κ. Σουφλιάς, θα το σκεφθεί αν θα μείνει στο κόμμα. Η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη στην ίδια εφημερίδα, επισημαίνει ότι κανένας δεν επιδιωκει τη διάσπασή, αλλά διευκρινίζει ότι είναι υπαρκτό το πολιτικό πρόβλημα μέσα στην παράταξη.

Νέες κατηγορίες κατά της Τουρκίας ότι προωθεί σενάρια διχοτόμησης του Αιγαίου και μάλιστα τα έχει θέσει στη φάση του προγραμματισμού, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικων Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλωντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε την Αγκυρα να επιλέξει μεταξύ του δρόμου προς την ευρωπαϊκή προοπτική, που σημαίνει διεύρυνση της δημοκρατίας και του ηγεμονισμού, που σημαίνει εμμονή στις επεκτατικές της βλέψεις κατά της Ελλάδας. Ο υπουργός Εξωτερικων επανέλαβε ότι η Τουρκία έχει τα πολιτιστικά δεδομένα για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθίσει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο εντείνονται οι εδαφικές διεκδικήσεις. Στο μεταξύ, η Αγκυρα προχωρησε σήμερα σε νέες προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, καθως τουλάχιστον 20 μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χωρο ανάμεσα στη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο. Σε όλες τις περιπτωσεις τα ξένα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Την εκτίμηση ότι η χωρα μας εισήλθε πλέον σε περίοδο χαμηλων δημοσιονομικων ελλειμμάτων, χαμηλού πληθωρισμού και υψηλοτέρων ρυθμων ανάπτυξης, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, σημειωνοντας ότι το 1996 ήταν ο πρωτος χρόνος πραγματικής σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με τις ευρωπαϊκές. Μιλωντας σε συνέδριο με θέμα "Ελλάδα και Βαλκάνια" ο κ. Παπαντωνίου προέβλεψε ότι το 1997 θα επιτευχθεί η ολοκλήρωση της σταθεροποίησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, το δημόσιο έλλειμμα θα μειωθεί στο 4,2% του Ακαθάριστου Εγχωριου Προϊόντος, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα φθάσει στο 3,5%, ενω ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους θα κυμανθεί γύρω στο 4,5%.

Στο Βουκουρέστι μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κωστας για διήμερη επίσημη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Ρουμανίας, για διμερή θέματα, αλλά και για την κατάσταση στη Βαλκανική. Ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με το Ρουμάνο ομόλογό του κ. Τσόρμπεα και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Ρουμανίας Εμίλ Κονσταντινέσκου.

Στη δημιουργία πέντε ιατρικων διαγνωστικων κέντρων σε ισάριθμες πρωτεύουσες των Βαλκανίων, προχωρούν απο κοινού το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, το Ιδρυμα Ερρίκος Ντυνάν του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Ομιλος Λάτση. Η αρχή γίνεται από το Βουκουρέστι, όπου είναι σχεδόν όλα ετοιμα για να ξεκινήσει η λειτουργία του πρωτου Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου. Αντίστοιχα διαγνωστικά κέντρα, θα δημιουργηθούν στην Ποντγκορίτσα του Μαυροβουνίου, στα Σκόπια, στη Σόφια και το Βελιγράδι. Στα πέντε αυτά διαγνωστικά κέντρα, θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία και σταθμοί πρωτων βοηθειων. Στην επένδυση, ύψους 15 εκατ. δολαρίων, συμμετέχουν ο Ομιλος Επιχειρήσεων Γιωργου Αποστολόπουλου κατά 50%, ο Ελληνικός Εευρθός Σταυρός μέσω του ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν κατά 30% καθως και ο Ομιλος Επιχειρήσεων Λάτση, μέσω του Balcan Fund, κατά 20%. Της προσπάθειας θα ηγείται ο αρχιεπίσκοπος πρωην Αμερικής, Ιάκωβος.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στο Πέραμα, διοργανωνουν το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Δραπετσωνας οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζωνη.

Σε 24-ωρη απεργία στο τέλος Μαρτίου και 48-ωρη το πρωτο δεκαήμερο του Απριλίου, προχωρεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σε ασφαλή όρμο της Σκύρου έχει αγκυροβολίσει το φορτηγό Αγία Ευφροσύνη, το οποίο το πρωί, ενω βρισκόταν πέντε ναυτικά μίλια βορανατολικά του ακρωτηρίου Πουριά, εξέπεμψε σήμα κινδύνου, επειδή άλλαξε το κέντρο βάρους από μετατόπιση του φορτίου λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής. Αμέσως έσπευσαν γιά παροχή βοήθειας το παραπλέον δεξαμενόπλοιο Μακεδονία και η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού Αδρίας, καθως και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας. Το φορτηγό, στο οποίο επιβαίνουν εφτά Ελληνες ναυτικοί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, είχε αποπλεύσει-φορτωμένο με λιπάσματα- από την Καβάλα με προορισμό την Πάτρα.

Σημερα αναμένεται η μεταφορά της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ από το λιμάνιο της Σάμου στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπου θα γίνει και ο απεγλωβισμός των πτωμάτων των τεσσάρων υπαξιωματικων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοικτό θεωρεί τον μεθαυριανό αγωνα της Παρί Σεν Ζερμέν στη Νέα Φιλαδέλφεια γιά τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρωπης, ο αρχηγός της γαλλικής ομάδας Ραϊ. Ο Βραζιλιάνος διεθνής μέσος δήλωσε ότι η ομάδα του έχει τα περιθωρια πρόκρισης στα ημιτελικά, τόνισε, όμως, ότι η ΑΕΚ είναι ένα ισχυρό συγκρότημα και θα πρέπει η Παρί να παίξει με πάθος και στα 90 λεπτά της συνάντησης προκειμένου να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι Ελληνες διαθέτουν πολύ καλή ομάδα και είναι καλά οργανωμένοι, είπε ο Ραϊ αναφερόμενος στην ΑΕΚ και συνέχισε τονίζοντας πως θα έχουν και πάλι πολλούς παίκτες στην μεσαία γραμμή. Θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από την απόδοση μας στο δεύτερο ημίχρονο του αγωνα με την Λυων και είναι πολύ σημαντικό να μην επηρεαστούμε από την κερκίδα.

Στο πλαίσιο της 25-ης αγωνιστικής για την Α1 κατηγορία στο μπάσκετ, διεξάγεται αυτή την ωρα η συνάντηση του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή. Το παιχνίδι μεταδίδει ο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ο Τζον Αμίτσι, πού βρίσκεται σε κόντρα με τον προπονητή των πρωταθλητων Ευρωπης, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Ο Αγγλος παίκτης, δεν πήρε μέρος σε δύο προπονήσεις των πρασίνων, δίνοντας ουσιασικά τέλος στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Η διοίκηση της ομάδας τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα, το χειρισμό του οποίου έχει ο προπονητής.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης τιμων έκλεισε ενισχυμένος σε ποσοστό 0,73%, στις 1300,76 μονάδες, λόγω κυρίως του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τραπεζικές μετοχές. Η αξία των συναλλαγων διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα φθάνοντας τα 9,8 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 1,25%, Ασφάλειες πτωση 0,59%, Λήζινγκ άνοδος 0,52%, Επενδύσεις άνοδος 0,03%, Κατασκευές πτωση 0,81%, Βιομηχανίες άνοδος 0,53%, Διάφορες άνοδος 0,42%, Συμμετοχων άνοδος 0,42%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς υποχωρησε σε ποσοστό 0,67%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφωσεις κατά τόπους αυξημένες και ασθενείς βροχές τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι ως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και στ'ανατολικά βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειωσει και νέα πτωση και στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 13 βαθμούς, στα δυτικά 2 με 17 και στην υπόλοιπη χωρα 4 με 15 βαθμούς Κελσίου. Νεφωσεις που προς το βράδυ θα πυκνωσουν, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 14 και 1 με 13 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Wednesday, 19 March 1997 - 2:04:09 UTC