Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

BRIEFING 24-06-96

Greek Government Press Release Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://web.ariadne-t.gr/> - email: pegasus@compulink.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 24.6.96

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να συμφωνήσετε και εσείς, αυτές τις τρεις ημέρες, να μη γίνει ενημέρωση στην Αίθουσα Τύπου. Οποια θέματα τυχόν προκύψουν, θα τα αντιμετωπίσουμε με ανακοινώσεις που θα εκδώσουμε εμείς, εφόσον είναι τόσο σημαντικά θέματα. 'Η με τη διαδικασία των γραπτών ερωτήσεων και απαντήσεων που θα δοθούν στις ερωτήσεις αυτές, εφόσον θεωρείτε ότι υπάρχουν κάποια θέματα.

Απλά, με την ευκαιρία της συνάντησής μας, θα ήθελα να σχολιάσω - για να μη μείνουμε βουβοί - λέγοντας λίγα πράγματα με αφορμή το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν οριοθέτησε απλά μία πολιτική περίοδο. Η πολιτική του παρουσία προσδιόρισε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα για αρκετές δεκαετίες.

Αυτός ο ιστορικός ηγέτης ενέπνευσε και καθοδήγησε ένα ανεπανάληπτο λαϊκό κίνημα. Ο θάνατός του δεν είναι μόνο εθνική απώλεια. Είναι απώλεια εξατομικευμένη για τον καθένα μας, αφού χθες με την προσωπικότητά του, τώρα με τη μνήμη του, ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι στοιχείο της προσωπικής ζωής του καθενός μας.

Αυτή η ώρα, νοιώθουμε ότι είναι ώρα εθνικής αυτογνωσίας και εθνικού θάρρους, κοινωνικής ευαισθησίας και κοινωνικών πρωτοβουλιών, προσωπικής ευθύνης και προσωπικής συνέπειας. Αυτή την ώρα, που καθώς φαίνεται, η Ιστορία υποκλίνεται στο μέγεθος του Ανδρέα Παπανδρέου και γυρίζει σελίδα, έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών. Ιδιαιτέρως, όσοι μετέχουμε στην Κυβέρνηση και ανήκουμε στην πολιτική παράταξη που κυβερνά, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Να εργασθούμε δηλαδή, για όλα όσα ο Ανδρέας Παπανδρέου οραματίσθηκε, για το μεγάλο και ενιαίο ΠΑΣΟΚ, για μία Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής.

Κλείνοντας, θα ήθελα και πάλι να πω, ότι θα είμαι στη διάθεσή σας όλες τις ώρες που είναι ώρες εργασίας για σας, θα βρίσκομαι στο Γραφείο μου, για ό,τι θέμα προκύψει και θεωρείτε ότι είναι μείζον, ώστε να χρειάζεται σχολιασμό ή δημιουργεί ερωτήματα ώστε να χρειάζεται απάντηση, θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οπότε, θα τα ξαναπούμε την Πέμπτη, κανονικά.

ΡΕΠΠΑΣ: Κανονικά την Πέμπτη, που ξεκινάει το Συνέδριό μας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα έρθετε εδώ να γίνει η ενημέρωση ή στο χώρο του Συνεδρίου;

ΡΕΠΠΑΣ: Εγώ, για δική σας ευκολία, θα πρότεινα να ερχόμαστε εδώ, στις 13.00.
Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Release Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.03 run on Tuesday, 25 June 1996 - 12:05:01