Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 98-10-07

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 1998

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

Γεια σας. Ακούω τις ερωτήσεις σας.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Ποιοι είναι οι λόγοι που αποφασίστηκε άλλη ημερομηνία του ΚΥΣΕΑ, αντί για την Παρασκευή;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν είχε ανακοινωθεί ότι θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ την Παρασκευή. Είναι κάτι για το οποίο επιφυλαχθήκαμε να το οριστικοποιήσουμε και θα το ανακοινώσουμε όταν ληφθεί η τελική απόφαση.

ΦΙΛΗΣ: Πριν από τις εκλογές;

ΡΕΠΠΑΣ: Πριν από τις εκλογές του 2000!

ΚΙΑΟΣ: Μπορείτε να προσδιορίσετε την ωρίμανση του αντικειμένου, όπως λέγατε και χθες τον όρο, χρονικά;

ΡΕΠΠΑΣ: Ακούστε, γιατί είδα και στη δική σας εφημερίδα ότι έχει γίνει μεγάλο θέμα και μου προξενεί εντύπωση: Από την πρώτη ημέρα, από τη Δευτέρα, μιλώντας για το πρόγραμμα της εβδομάδας είπα, ότι όσον αφορά τη συνεδρίαση κυβερνητικού οργάνου την Παρασκευή, θα επιφυλαχθώ να σας ενημερώσω τις επόμενες ημέρες. Μπορούσα να σταματήσω εκεί. Απλά -για τη διευκόλυνσή σας, για να έχετε έναν προσανατολισμό, μία ιδέα- είπα ότι το ΚΥΣΕΑ είναι το όργανο που μπορεί να συνεδριάσει την Παρασκευή, εφόσον συνεδριάσει κυβερνητικό όργανο. Αλλά, αυτό, είπα ότι θα σας το ανακοινώσω, τις επόμενες ημέρες. Επαναφέρατε το θέμα χθες και σας είπα ότι δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ωρίμασε;

ΡΕΠΠΑΣ: Με συγχωρείτε πολύ. Πρώτα απ` όλα δεν υπάρχει ώριμο ή ανώριμο αντικείμενο. Μίλησα για μία κατάσταση. Οσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα συνεδρίασης, θα αποφασιστεί, αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος συνεργασιών του Πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του. Δεν το είπα αυτό από την πρώτη ημέρα; Και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έγινε θέμα ή αντιλαμβάνομαι γιατί έγινε θέμα, αλλά πάντως δεν πρέπει με αυτό τον τρόπο να βγάζετε ένα πολιτικό συμπέρασμα, για το ποια σκοπιμότητα κρύβεται, δήθεν, πίσω από τέτοιες ενέργειες, γιατί δεν υπάρχει οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Δεν κρύβεται απολύτως τίποτα.

ΚΙΑΟΣ: Αν μπορείτε να διευκρινίσετε "αν και πράγματι αντιλαμβάνομαι, γιατί έγινε θέμα", τι εννοείτε; Τι αντιλαμβάνεστε;

ΡΕΠΠΑΣ: Είδα την εφημερίδα σας και μόνο σ` αυτή έγινε μεγάλο θέμα η συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου, χωρίς να υπάρχει λόγος. Γιατί είναι μία πρακτική που ακολουθούμε, εδώ και πολύ καιρό, ορισμένες συνεδριάσεις κυβερνητικών οργάνων να μην ανακοινώνονται από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, αλλά τις επόμενες ημέρες. Αυτό θα γίνει και για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Αν μένατε σ` αυτό, δεν θα υπήρχε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση. Προκλήθηκε μία συζήτηση άνευ αντικειμένου, κατά την άποψή μου.

ΚΙΑΟΣ: Επιμένω να μου διευκρινίσετε αυτό που είπατε εσείς "αντιλαμβάνομαι γιατί έγινε"...

ΡΕΠΠΑΣ: Γιατί θέλατε, κ. Κιάο, που είσαστε παρών εδώ και θέσατε ερωτήσεις, όπως φαίνεται από το χθεσινό κείμενο της πολιτικής ενημέρωσης, να αναδείξετε ένα θέμα που κατά τη γνώμη σας κάτι κρύβει. Σας λέω, λοιπόν, κατηγορηματικά και σας διαβεβαιώνω ότι δεν υποκρύπτεται απολύτως τίποτα. Εσείς έχετε μία άλλη άποψη και θέλατε αυτή να προβάλετε και σας λέω, λοιπόν, ότι δεν έχετε δίκιο. Και επιμένω σ` αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

ΚΙΑΟΣ: Αυτό είναι μία έμμεση μομφή...

ΡΕΠΠΑΣ: Καμία μομφή.

ΚΙΑΟΣ: Γιατί προκαταβολικά έρχεστε να κάνετε θέμα...

ΡΕΠΠΑΣ: Οχι, κ. Κιάο. Εσείς αναδεικνύετε τα θέματα, που νομίζετε ότι έχουν μία σπουδαιότητα και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εγώ από την πλευρά μου σας λέω ότι δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεν κρύβει οποιαδήποτε σκοπιμότητα αυτός ο χειρισμός. Είναι χειρισμός, ο οποίος έχει γίνει κατ` επανάληψη. Το γνωρίζετε πολύ καλά, εσείς ιδιαιτέρως που είστε από τους μόνιμους, θα έλεγα, είστε συνεχώς παρών εδώ, σ` αυτή την αίθουσα, άρα δεν δικαιολογείται εξαγωγή άλλων συμπερασμάτων. Γιατί, δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, δεν θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ την Παρασκευή. Ποιο όργανο θα συνεδριάσει;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω απαντήσει από τη Δευτέρα για το θέμα αυτό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα συνεδριάσει κανένα όργανο την Παρασκευή;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν δικαιούται μία Κυβέρνηση που κάθε Παρασκευή συνεδριάζει κάποιο όργανό της, μία Παρασκευή, ενδεχομένως, να μη συνεδριάσει κυβερνητικό όργανο; Δεν το επιτρέπετε αυτό, σε μία Κυβέρνηση η οποία έχει πρωτοπορήσει για τα ελληνικά δεδομένα και έχει δείξει μία τέτοια επιμέλεια και τάξη στις συνεδριάσεις των οργάνων της, ώστε να δικαιούται δύο ημέρες πριν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να εφαρμόσει την εξαίρεση αυτού του κανόνα;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ όλα τα επιτρέπω.

ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό είναι γνωστό σε μένα, εδώ και αρκετό καιρό, από πείρα προσωπική. Τα επιτρέπετε όλα και τα επιτρέπετε, δυστυχώς, πολλές φορές και στον εαυτό σας. Αυτό είναι το λάθος.

ΦΑΣΟΥΛΑΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον κ. Σολάνα; Θα έρθει κανονικά στην Ελλάδα, την Παρασκευή, όπως είχατε ανακοινώσει;

ΡΕΠΠΑΣ: Η επίσκεψη του κ. Σολάνα αναβλήθηκε. Δεν θα έρθει στην Ελλάδα, την Παρασκευή και εξ αυτού του λόγου δεν θα γίνει και η κατ` αρχήν προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Οπως επίσης -ως εκ περισσού το αναφέρω- δεν πρόκειται να γίνει η συνεργασία που αρχικώς επρόκειτο να γίνει στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή της κας Ολμπράιτ και Υπουργών από τις άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Μια ανάλογη συνεργασία θα λάβει χώρα το Σάββατο, όπως φαίνεται, στις Βρυξέλλες. Δεν είναι γνωστό, αυτή την ώρα που συζητούμε, ποιοι θα λάβουν μέρος σ` αυτή.

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, κάπου άκουσα χθες το βράδυ, ότι ο Πρωθυπουργός θα πάει στο εκλογικό κέντρο της κας Δαμανάκη αύριο ή μεθαύριο. Ισχύει αυτό;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει τίποτα προς ανακοίνωση αυτή την ώρα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με το πρόγραμμα, το οποίο σας έχω ανακοινώσει.

ΣΟΥΡΜΕΛΗ: Εχετε κάποια αντίδραση μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κόσσοβο;

ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η θέση μας, όπως έχει ανακοινωθεί, παραμένει η ίδια. Εμείς μέχρι την τελευταία στιγμή θα επιδιώξουμε να πείσουμε για την ορθότητα των θέσεών μας. Εχουμε επιχειρήματα, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τους πάντες, περί της ανάγκης να επιδιωχθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, με συνεννόηση και διάλογο. Δεν έχουμε άλλη αντίδραση αυτή την ώρα, δοθέντος ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων, προκειμένου να αποφασίσει η Διεθνής Κοινότητα πώς θα χειριστεί την κρίση που έχει εκδηλωθεί στο Κοσσυφοπέδιο.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Για το ίδιο θέμα: Υπάρχει ένα C-130 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να πάει να φέρει τους Ελληνες που κάθονται στην Πρίστινα; Ξέρετε κάτι, αν έχει δώσει τέτοια εντολή η Κυβέρνηση;

ΡΕΠΠΑΣ: Η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει οποιαδήποτε εντολή. Οι διπλωματικές αρχές είναι στη διάθεση των Ελλήνων που διαβιούν εκεί, προκειμένου -αν εκείνοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα- να προσφέρει βοήθεια σ` αυτή την κατεύθυνση. Είναι κάτι όμως, για το οποίο την απόφαση πρέπει να λάβουν οι ίδιοι, οι αμέσως ενδιαφερόμενοι. Η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει τέτοια εντολή. Εμείς δεν επιθυμούμε να δημιουργηθεί ένα κλίμα πανικού, να δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας καταιγίδας. Οι πολίτες που ζουν εκεί, θα αποφασίσουν για το τι θα πράξουν. Οι διπλωματικές αρχές είναι κοντά τους, προκειμένου να τους προσφέρουν κάθε βοήθεια.

ΣΟΥΡΜΕΛΗ: Πόσοι είναι;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Εχουν ζητηθεί κάποιες διευκολύνσεις από το ΝΑΤΟ για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης;

ΡΕΠΠΑΣ: Εχω απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις τις προηγούμενες ημέρες. Εχω πει σε πολύ γενικές γραμμές -και επαναλαμβάνω- ότι η θέση μας παραμένει αυτή που γνωρίζετε. Βεβαίως, είμαστε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά η επιφύλαξη που έχουμε διατυπώσει παραμένει στο ακέραιο.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Η συνάντηση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας θα εξαντληθεί μόνο στα θέματα των εξοπλισμών ή θα επεκταθεί και εφ` όλης της ύλης; Γνωρίζετε;

ΡΕΠΠΑΣ: Η συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας θα έχει σχέση με τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργού Αμυνας. Και βεβαίως, πάντα σ` αυτές τις περιπτώσεις, δίνεται η ευκαιρία στους δύο πολιτικούς άνδρες να συζητήσουν γενικότερα θέματα.

Τ. ΜΠΕΡΜΠΕΡΑΚΗΣ: Υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με πιθανή συνάντηση του Πρωθυπουργού με το Ρώσο Υπουργό Αμυνας;

ΡΕΠΠΑΣ: Δεν προβλέπεται τέτοια συνάντηση.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Κύριε Υπουργέ, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών της Κυριακής, κυβερνητικά στελέχη θα πάνε στις Περιφέρειες που το κόμμα έχει κρίνει ότι κινδυνεύουν να χάσουν τις έδρες ή τους Δήμους;

ΡΕΠΠΑΣ: Τα κυβερνητικά στελέχη είναι και κομματικά στελέχη. Εχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους πολίτες στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγονται. Αλλά, βεβαίως, η παρουσία τους είναι θέμα δικής τους επιλογής, πρωτίστως, και πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε διάφορες περιοχές της χώρας. Και επειδή μιλάτε για κινδύνους, πρέπει να πω σε σχέση με αυτό, ότι είδα σήμερα πάλι να γίνεται θέμα -και σε κάποιες περιπτώσεις προβάλλεται πρωτοσέλιδα μάλιστα- μια άποψη περί του ότι δεν θα καμφθεί η Κυβέρνηση από τις αναλύσεις και ερμηνείες των εκλογικών αποτελεσμάτων. Τα ίδια ακριβώς τα οποία σήμερα προβάλλονται τόσο έντονα, μετά τη χθεσινή μας συζήτηση εδώ, τα είχα πει και προχθές, με τις ίδιες σχεδόν λέξεις. Αλλά, φαίνεται πέρασαν απαρατήρητα την πρώτη ημέρα ή δεν υπήρχε λόγος να προβληθούν χθες στα έντυπα, ενώ σήμερα προβάλλονται, χωρίς να έχει προκύψει κάτι νέο. Αρα δεν έχουμε μια είδηση η οποία οδήγησε στην ανάδειξη ενός νέου θέματος. Εχουμε κάποιο λόγο που οδήγησε στην ανάδειξη θεμάτων, τα οποία υφίστανται πολύ πριν κάποιοι τα προβάλουν με τον τρόπο με τον οποίο τα προβάλουν σήμερα. Αυτό μόνο, ως παρατήρηση.

ΚΙΑΟΣ: Συγνώμη, μήπως έχετε διδάξει ποτέ σε σχολές δημοσιογραφίας και έρχεστε και μας λέτε αυτά τα πράγματα;

ΡΕΠΠΑΣ: Καθόλου. Απλώς κάνω μια παρατήρηση, την οποία δικαιούμαι να κάνω, για την αξιοπιστία της ενημέρωσης.

ΚΙΑΟΣ: Από καθ' έδρας παρατήρηση πότε θα γράφουμε και πότε να μην γράφουμε; Προς Θεού, δηλαδή, ούτε ο Διευθυντής μιας εφημερίδας δεν κάνει τέτοια παρατήρηση. Αν σας ενοχλεί...

ΡΕΠΠΑΣ: Δικό σας θέμα είναι πότε θα γράφετε. Αν υπάρχει, κ. Κιάο, κάποιος εξ υμών ή όποιος άλλος, ο οποίος μπορεί να ισχυριστεί ότι παρενέβην σε εφημερίδα, εγώ ή όποιος άλλος εκ μέρους μου, για να εκδηλώσει ενόχληση για κάτι που γράφτηκε ή για κάτι που ειπώθηκε ή προβλήθηκε ή παρενέβην σε εφημερίδα για να υποδείξω τί θέμα θα προβληθεί, τον προκαλώ να το πει δημοσίως. Δεν το έκανα ποτέ.

ΚΙΑΟΣ: Αλλο πράγμα είπατε τώρα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και άλλο πράγμα είπατε πριν.

ΡΕΠΠΑΣ: Παρακαλώ. Από κει και πέρα, ως κοινός νους, και όλοι όσοι είμαστε εδώ έχουμε τον κοινό νου, διερωτώμαι πως αυτό το οποίο είπα προχθές δεν αποτελεί είδηση -και μάλιστα αφού το είπα για πρώτη φορά- και αυτό το οποίο είπα χθες, που είναι ίδιο με αυτό που είπα προχθές, αποτελεί σήμερα είδηση. Εχω εδώ τα πρακτικά των δύο ημερών. Μπορώ να τα διαβάσω για να δείτε ότι είναι πανομοιότυπα, αυτά που είπα χθες με αυτά που είπα προχθές. Λοιπόν, από κει και πέρα, βεβαίως, είναι θέμα δικό σας πώς θα τα προβάλετε.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλη φορά να μας το επισημαίνετε την ίδια μέρα. Να μας λέτε "αυτό να γράψετε, αυτό να προβάλετε".

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Σταματόπουλε, εσείς, επί του θέματος αυτού έχετε λάβει θέση και μάλιστα είσαστε κατηγορηματικός. Εχετε πει εδώ και έχει καταγραφεί ότι "εμείς γράφουμε ό, τι θέλουμε". Βεβαίως, γράφετε ό, τι θέλετε. Ασφαλώς γράφετε ό, τι θέλετε, αυτό όμως πρέπει να το γνωρίζει και ο ελληνικός λαός.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο, τι θέλουμε, από την επικαιρότητα. Εντάξει;

ΡΕΠΠΑΣ: Γι` αυτό φαίνεται η επικαιρότητα είναι πάντοτε αυτό το οποίο είναι "μπαγιάτικο", για σας. Γιατί η επικαιρότητα υπήρχε από τη Δευτέρα. Αλλά το ανακαλύψατε χθες. Είναι η αντίληψη περί επικαιρότητας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί, δεν το είπατε χθες;

ΡΕΠΠΑΣ: Λοιπόν, κ. Καψαμπέλη, έχετε το λόγο.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Τι λέτε, κ. Υπουργέ, για τη σημερινή αποκάλυψη, για την εμπλοκή του κ. Λαζαρίδη σε αγοραπωλησίες οπλικών συστημάτων, παραμονές των εκλογών;

ΡΕΠΠΑΣ: Για όλα αυτά τα θέματα θα δώσει ισχυρές απαντήσεις ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου αυτή την ώρα. Αρκούμαι μόνο να πω ότι το ψεύδος και οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί που χρησιμοποιούνται από τους αντίπαλους του κ. Λαζαρίδη, αποδεικνύουν την αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν με τον κ. Λαζαρίδη, σε επίπεδο πολιτικού προγραμματικού λόγου. Αυτά τα φαινόμενα δεν είναι νέα στην Ελλάδα. Τα έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν και ιδιαιτέρως στις προεκλογικές περιόδους. Πιστεύω ότι δεν τιμά αυτούς οι οποίοι εμπνεύστηκαν ένα τέτοιο σχέδιο εναντίον του κ. Λαζαρίδη, να διατυπώνουν τέτοιες κατηγορίες, όταν δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Για όλα αυτά τα θέματα, ο ελληνικός λαός θα ενημερωθεί από τον άμεσα θιγόμενο και ενδιαφερόμενο υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον κ. Λαζαρίδη, μέσω της συνέντευξης που παραχωρεί αυτή την ώρα.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Θέλετε να πείτε ότι όσον αφορά την Κυβέρνηση δεν υφίσταται κανενός είδους πολιτικό θέμα;

ΡΕΠΠΑΣ: Εδωσα απάντηση πριν και ήμουν περισσότερο από σαφής και κατηγορηματικός. Δεν μπορούσα να γίνω περισσότερο σαφής.

ΦΙΛΗΣ: Υπό τύπο παράκλησης θέτω την ερώτηση: Για να μην επαναληφθεί και αύριο ο σημερινός διάλογος, ότι επαναλαμβάνουμε επαναλήψεις ή και ανακαλύπτουμε για δεύτερη ημέρα πράγματα που ειπώθηκαν την πρώτη, δεν "πετάτε" μια επισήμανση ποιές είναι οι σημερινές επαναλήψεις, να τις ξέρουμε για αύριο;

ΡΕΠΠΑΣ: Κύριε Φίλη, θα το έκανα ευχαρίστως αν συνέβαιναν δύο πράγματα: Πρώτον ότι δεν διαβάζετε το briefing, αλλά γνωρίζω ότι το διαβάζετε, πολύ περισσότερο που είστε και παρών συνήθως εδώ. Και δεύτερον, αν θεωρούσα ότι δεν είστε αρκετά ευφυής, ώστε να μη γνωρίζετε πώς θα χρησιμοποιήσετε -για να ικανοποιήσετε τους λόγους που σας οδηγούν στο να γράφετε, όπως γράφετε- αυτά τα οποία έχετε στη διάθεσή σας για να επιτύχετε τους στόχους που επιδιώκετε. Επειδή, λοιπόν, είστε ικανός να το κάνετε αυτό, μπορείτε μόνος σας να επιλέγετε αυτό που κάθε φορά εξυπηρετεί αυτή την επιδίωξή σας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να το κάνω. Αν δεν συνέβαινε κανένα από αυτά τα δύο, θα μπορούσα να το κάνω για να σας διευκολύνω. Αλλά, δεν έχετε καν ανάγκη διευκόλυνσης.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, μπορείτε να μου φέρετε το briefing της Δευτέρας, που λέτε τη λέξη "κάμψη" μέσα;

ΡΕΠΠΑΣ: Μάλιστα. Ευχαριστώ κ. Σταματόπουλε. Το διαβάζω. Briefing, Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, σελίδα 4, σε σχετική ερώτηση του κ. Παπαχρήστου, μεταξύ των άλλων ο ομιλών στην απάντησή του λέει: "Η Κυβέρνηση πάντοτε εκφράζει ικανοποίηση όταν τα αποτελέσματα, το είπα πριν άλλωστε, οδηγούν στην επικράτηση συνδυασμών που έχουν ένα πρόγραμμα με προοδευτικό προσανατολισμό για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα κάθε περιοχής. Από κει και πέρα, βεβαίως, δεν κάμπτεται η Κυβέρνηση στην προσπάθειά της αυτή, επειδή κάποιοι θα ερμηνεύσουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα με έναν τέτοιο τρόπο, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, θα υποδηλώνει και αμφισβήτηση της Κυβέρνησης". Αυτά από το briefing της Δευτέρας. Τα ίδια επανέλαβα χθες, όπως περίτρανα αποδεικνύουν τα γραπτά κείμενα. Αυτά λοιπόν, τα θεωρήσατε χθες είδηση, ενώ προχθές που τα είχα πει για πρώτη φορά δεν τα θεωρήσατε είδηση. Είναι η επικαιρότητα, που λέει ο κ. Σταματόπουλος!

Σας ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 7 October 1998 - 15:27:10 UTC