Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-07-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΟ CNN ΠΑΡΟΥΣIAZEI ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣFYROM
  • [02] ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο "ΑΛΕΚΟΣ"
  • [03] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ 17Ν
  • [04] ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "17 Ν"
  • [05] ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΙΚΟ-Ο ΝΑΝΟ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ
  • [06] "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ": ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ MyCosmos ΑΠΟ ΤΗΝ COSMOTE
  • [07] ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
  • [08] Ο Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΝΔ
  • [09] ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ"
  • [10] ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΦΥΤΟΑΡΩΜΑ!
  • [11] ΟΡΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΚ
  • [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
  • [13] ΣΙΟΥΦΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
  • [14] ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
  • [15] ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ Π. ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΟΙ Χ. ΞΗΡΟΣ ΚΑΙ Β.
  • [16] ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ 18 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ
  • [17] ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 23 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ"
  • [18] O ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ ΚΟΥΣΤΩ ΣΤΗΝ "ΑΘΗΝΑ 2004"
  • [19] ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • [20] ΤΟ ΕΔΑΔ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΟΝ
  • [21] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΔΕΕ
  • [22] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ
  • [23] ΕΠΑΦΕΣ ΝΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • [24] NEΑ ΕΡΓΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΣ INTRACOM ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
  • [25] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

  • [01] ΤΟ CNN ΠΑΡΟΥΣIAZEI ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣFYROM

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουλίου 2002 (17:56 UTC+2)

    Γκάφα ολκής από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Το οποίο, στην ηλεκτρονική του διεύθυνση στο διαδίκτυο, ( http://www.cnn.com/WORLD/europe/sites.html), δεν φτάνει που αναφέρει ως «Μακεδονία» τα Σκόπια, αλλά προκλητικά παρουσιάζει ως πρωτεύουσα του κράτους αυτού τηνΠέλλα, παραβιάζοντας βάναυσα τους κανόνες της δεοντολογίας και του διεθνούς δικαίου.

    Σε επιστολή του προς τον διευθυντή του CNN, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κ. Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, αφού χαρακτηρίζει ανιστόρητους και αγεωγράφητους τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας αυτού του παγκοσμίας εμβέλειας τηλεοπτικού δικτύου, τονίζει ότι αν τα ιστορικά γεγονότα και ο ιστορικός χρόνος είναι υλικά εύπλαστα στην κρίση του καθενός, η γεωγραφική πραγματικότητα ούτε εύπλαστη είναι και πολύ περισσότερο δεν επιδέχεται παρερμηνείες και παρεξηγήσεις. Τέλος προτρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τους Έλληνες οι υπεύθυνοι του δικτύου και να πάψουν αμέσως να εμφανίζουν το όνομα της Πέλλας ως πρωτεύουσας της FYROM.

    Η επιστολή του κ. Παρασκευόπουλου στη Διεύθυνση του CNN, έχει ως εξής:

    «Προς τον διευθυντή του CNN

    Αγαπητέ κύριε,

    Με έκπληξη είδα στο site του CNN στο ιντερνετ http://www.cnn.com/WORLD/europe/sites.html να αναφέρεται η πόλη Πέλλα, η οποία είναι ελληνική, ως πρωτεύουσα του κράτους της FYROM. Μαζί με την έκπληξή μου δε σας κρύβω και την απογοήτευσή μου για το κανάλι σας που ως κανάλι παγκόσμιας εμβέλειας θα περίμενε κανείς να τηρεί με ευλάβεια τους κανόνες δεοντολογίας και να παίρνει υπόψη του το διεθνές δίκαιο. Εάν θέλετε να είστε συνεπείς με τις αρχές και τους κανόνες του ΟΗΕ οφείλετε στη θέση του κράτους της Μακεδονίας να υπάρχει ο τίτλος FYROM, αλλά επί αυτού δεν θα αντιδικήσουμε διότι διεθνώς δεν υπάρχει ενιαία πρακτική. Πάντως το να παρουσιάζεται η Πέλλα ως πρωτεύουσα της FYROM, εάν δεν υπάρχει σκοπιμότητα, θα υπέθετα ότι οι υπεύθυνοι επιμέλειας της σελίδας είναι τουλάχιστον ανιστόρητοι και αγεωγράφητοι. Αλλά και για την ιστορικότητα δεν θα αντιδικήσουμε, μια και η ιστορία στην εποχή μας ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Αλλά αν τα ιστορικά γεγονότα και ο ιστορικός χρόνος είναι υλικά εύπλαστα στην κρίση του καθενός, η γεωγραφική πραγματικότητα ούτε εύπλαστη είναι και πολύ περισσότερο δεν επιδέχεται παρερμηνείες και παρεξηγήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα στιγμιαίο λάθος ενός συνεργάτη σας κι όχι για πολιτική εκ μέρους του οργανισμού σας. Πάντως όποια κι αν είναι η ερμηνεία του λάθους οφείλετε άμεσα να αποσύρετε το όνομα της Πέλλα ως πρωτεύουσας της FYROM και βεβαίως θα ήταν αντάξιο του κύρους του δικτύου σας και δεοντολογικά σωστό να ζητήσετε συγνώμη από τους Έλληνες. Ευελπιστώ να αντιμετωπίσετε με τη δέουσα προσοχή την επιστολή μου και παρακαλώ να συνυπολογίσετε ότι ο υπογράφων ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου διέθεσε πολύ από το χρόνο του και πήρε πρωτοβουλίες ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες με στόχο τη συνεργασία και τη φιλία με την γειτονική χώρα FYROM.

    Με εκτίμηση

    Π.Παρασκευόπουλος

    Πρώην Βουλευτής Επικρατείας

    Πρόεδρος του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (mpa@mpa.gr)

    [02] ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο "ΑΛΕΚΟΣ"

    Αθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (13:33 UTC+2)

    Στην περιοχή του Ελληνικού, στη νότια Αττική συνελήφθη το μέλος της «17 Νοέμβρη» με τα ψευδώνυμα «Αλέκος» ή «ταινίας».

    Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον 42χρονο Πάτροκλο Τσελέντη ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση από το 1983 και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Αλέκος» ανήκε στο επιχειρησιακό στέλεχος της οργάνωσης και στην ιεραρχία βρισκόταν αμέσως μετά τον Κουφοντίνα.

    [03] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ 17Ν

    Αθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (10:52 UTC+2)

    Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα», η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρξαν εσωτερικές εκκαθαρίσεις στη 17 Νοέμβρη την περίοδο του 1990 και για το λόγο αυτό ανασύρει από το αρχείο τους φακέλους τριών ατόμων: του Κανέλλου Ζαμπούφλου, φερόμενου ως στρατολόγου της οργάνωσης, και των θεωρούμενων ως εκτελεστών Γιάννη Σκανδάλη και Οζτούρκ Γιαβούζ.

    Ο Σκανδάλης, με το ψευδώνυμο «Κόμης», σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 1994 στην Πελοπόννησο· ο Γιαβούζ, με το όνομα «Αποστόλης», πέθανε από καρδιακή ανακοπή και ο Ζαμπούφλος, πρώην συγκάτοικος του Χριστόδουλου Ξηρού, πέθανε από πνευμονικό οίδημα σε ηλικία 33 ετών.

    Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ύποπτη -αλλά διακεκριμένη ως προς τις παραπάνω- περίπτωση εκείνη της Βαρβάρας Κουκλάκη, πρώην φίλης του Βασίλη Ξηρού, η οποία πέθανε πρόσφατα από αναρρόφηση στον ύπνο της.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η αντιτρομοκρατική υπηρεσία υποστηρίζει ότι διαθέτει μία πλήρη εικόνα της πενταμελούς σύνθεσης της «17 Νοέμβρη» κατά την περίοδο 1975 1983, προαναγγέλλοντας τη σύλληψη των λεγόμενων «παππούδων» της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς, το 1975, συμμετείχαν τρία τουλάχιστον άτομα τα οποία διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στις επιθέσεις της οργάνωσης κατά την τελευταία 20ετία. Ανάμεσα σε αυτά, περιλαμβάνονταν ο 31χρονος τότε Αλέκος Γιωτόπουλος και ο 19χρονος Παύλος Σερίφης («Νικήτας») που συνελήφθη την Τετάρτη στο Ανθηρό Καρδίτσας.

    Επίσης, το αμέσως αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να συλληφθεί η λεγόμενη «πρώτη κυρία» της 17Ν, η οποία έδωσε το παρών στη δολοφονία του Γουέλς.

    Κύριο μέλημα της αντιτρομοκρατικής αυτή τη στιγμή είναι να συγκεντρώσει τα επιβαρυντικά στοιχεία κατά των ατόμων αυτών, κυρίως από τα ευρήματα στις δύο γιάφκες της οργάνωσης, στις οδούς Πάτμου και Δαμάρεως.

    Παράλληλα, από τα στοιχεία που προκύπτουν από τα έγγραφα που βρέθηκαν το 1977 στην Πάρνηθα, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι στη δολοφονία Γουέλς ήταν πιθανό να συμμετείχε ο Χρήστος Κασσίμης που σκοτώθηκε το ίδιο έτος σε συμπλοκή με αστυνομικούς, στην προσπάθειά του να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της AEG στο Ρέντη.

    Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θεωρούν ότι οι δύο επόμενοι άξονες της 17Ν ήταν η ομάδα Τζωρτζάτου - Ξηρού, με άτυπο προϊστάμενο τον Δ.Κουφοντίνα, και η ομάδα του Μορφίου (Κωστάρης, Καρατσώλης) με οργανωτή τον Παύλο Σερίφη.

    [04] ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "17 Ν"

    Ουάσινγκτον, 24 Ιουλίου 2002 (23:56 UTC+2)

    Τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές για τη δράση που έχουν αναλάβει εναντίον της "17 Νοέμβρη" απέδωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Σον Μακόρμακ και δήλωσε ότι αυτό είναι ένα μόνο μέρος των σημαντικών προσπαθειών που καταβάλει η Ελλάδα στο πόλεμο εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας.

    Επανέλαβε την πολύ καλή συνεργασία που προσφέρει η χώρα μας στο πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας.

    Τόνισε ακόμη ότι οι συλλήψεις στη χώρα μας είναι πολύ σημαντικές, για το γεγονός ότι στέλνουν το μήνυμα στους τρομοκράτες και σε όσους υποθάλπουν τρομοκράτες σε όλο τον πλανήτη, ότι δεν έχει σημασία πόσο καιρό πριν έγινε η τρομοκρατική ενέργεια, αλλά ότι η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσει να κυνηγά, να βρίσκει και να οδηγεί ενώπιον της δικαιοσύνης τους τρομοκράτες.

    [05] ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΙΚΟ-Ο ΝΑΝΟ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ

    Τίρανα, 25 Ιουλίου 2002 (15:45 UTC+2)

    O πρωθυπουργός της Αλβανίας Παντελί Μάικο υπέβαλε την παραίτηση του σήμερα το μεσημέρι μετά την απόφαση του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος να άρει το ασυμβίβαστο μεταξύ του αξιώματος του προέδρου του κόμματος και αυτό του πρωθυπουργού.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, ο Μάικο δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι ανέλαβε την ηγεσία της κυβέρνησης για να συμβάλει στην εκτόνωση της πολιτικής κατάστασης στην Αλβανία και εγκαταλείπει την εξουσία για τους ίδιους λόγους.

    Ο Μάικο διορίστηκε πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο του 2002, μετά την εξώθηση σε παραίτηση του προκατόχου του Ιλίρ Μέτα από τον Φάτος Νάνο.

    Ο πρόεδρος της χώρας Αλφρεντ Μοϊσίου υπέγραψε διάταγμα με το οποίο γίνεται δεκτή η παραίτηση του Μάικο και ανέθεσε στον Φάτος Νάνο τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

    Ο κ. Νάνο, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος από τον Ιούνιο του 1991, έχει διατελέσει τρεις φορές πρωθυπουργός το 1990, το 1991 και το 1997.

    Ο.Κ.

    [06] "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ": ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ MyCosmos ΑΠΟ ΤΗΝ COSMOTE

    Αθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Για τα πολιτιστικά δρώμενα στη χώρα μας θα μπορούν να ενημερώνονται από το κινητό τους τηλέφωνο οι πελάτες της COSMOTE, μέσω της νέας υπηρεσίας που ανέπτυξε η ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας σε συνεργασία με το πολιτιστικό τμήμα του Flash.gr.

    Η νέα υπηρεσία "Πολιτιστικές Εκδηλώσεις" της COSMOTE, έχει στόχο να προσφέρει άμεση και έγκυρη ενημέρωση στο σύνολο της συνδρομητικής βάσης της εταιρίας και είναι ιδιαίτερα απλή στη χρήση και πρακτική, καθώς παρέχει τις παρακάτω πληροφορίες:

    - Το πρόγραμμα των παραστάσεων και συναυλιών της Επιδαύρου και του Ηρωδείου

    - Το πρόγραμμα για τις πιο σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    Στις πληροφορίες που μπορούν να αντλήσουν οι συνδρομητές της COSMOTE συγκαταλέγονται όλες οι βασικές πληροφορίες για κάθε πολιτιστική εκδήλωση, όπως η ημερομηνία, ο τόπος και η ώρα έναρξης της εκδήλωσης, η τιμή των εισιτηρίων και οι αριθμοί τηλεφώνου για την αγορά ή την κράτησή τους.

    Η πρόσβαση στη νέα υπηρεσία είναι όπως πάντα εφικτή μέσω πολλαπλών τρόπων, δηλαδή μέσω γραπτού μηνύματος SMS, με πλοήγηση μέσω WAP, καθώς και από το μενού της κάρτας SIM MyCosmos, ενώ η χρέωσή της ακολουθεί την υφιστάμενη φιλοσοφία των χρεώσεων για τις υπηρεσίες MyCosmos.

    [07] ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουλίου 2002 (20:36 UTC+2)

    «Θα συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία της ΔΕΘ και να μην αμφιβάλει κανείς ότι και στη Θεσσαλονίκη θα την κρατήσουμε και θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της ΔΕΘ. Από τη μια, η Εκθεση απομακρύνθηκε από το μόνιμο εκθεσιακό της κέντρο των Αθηνών και από την άλλη δεν της δίδονται καινούργιες εγκαταστάσεις στο Ελληνικό. Επίσης της απαγορεύτηκε να πάρει μέρος στο διαγωνισμό για το εκθεσιακό κέντρο του Ελληνικού. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι της ζητήθηκε να συμβάλλει οικονομικά ή να παραχωρήσει τις κλαδικές εκθέσεις της στον ιδιώτη, που θα διαχειριστεί το εκθεσιακό κέντρο του Ελληνικού», υπογράμμισε.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισήμανε ότι οι υποψήφιοι νομάρχες Θεσσαλονίκης συμπαρατάσσονται στην προσπάθεια του δήμου Θεσσαλονίκης για τη σωτηρία της ΔΕΘ.

    [08] Ο Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΝΔ

    Αθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (20:34 UTC+2)

    Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή συναντήθηκαν το μεσημέρι ο υποψήφιος του κόμματος για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά Γιάννης Τζανετάκος, ο υποψήφιος για τη νομαρχία Αθηνών Θανάσης Βεζυργιάννης και η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Μαρία Τσανάκη.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κοινωνία, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης και κομματικής προτίμησης θα στηρίξει τις επιλογές αυτές της Ν.Δ. Πρόσθεσε, δε, ότι οι επιλογές στοχεύουν σε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση και σε μια καλύτερη Αττική.

    Ο κ. Τζανετάκος δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο το γεγονός ότι επελέγη ως υποψήφιος υπερνομάρχης, ενώ πρόσθεσε ότι η υποψηφιότητα του είναι μη κομματική. "Η τοπική αυτοδιοίκηση δύναται να διεκδικήσει αποτελεσματικά και να συμβάλλει στην επίλυση ζωτικών προβλημάτων. Σε αυτό θα αναλωθούμε όλοι μας. Η αγωνιστική παρουσία μας συνιστά μια εγγύηση", πρόσθεσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζανετάκος ήταν προσωπική επιλογή του πρόεδρου της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή

    Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη νομάρχη Αθήνας Ελένη Μπεσμπέα και συναντήθηκε με τον νυν υπερνομάρχη Θεόδωρο Κατριβάνο, τον οποίο ευχαρίστησε, εκ μέρους του Κώστα Καραμανλή, για τη μέχρι τώρα συνεργασία και προσφορά του.

    [09] ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ" ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο Γ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ

    Αθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (20:30 UTC+2)

    Στο Ζεφύρι βρέθηκαν σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιoς για θέματα αθλητισμού Γιάννης Κουράκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Νίκος Εξαρχος για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του προγράμματος "Αθλητισμός για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες", που χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

    Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη το τελευταίο δεκαήμερο και όπως ανακοίνωσαν χθες η παγκόσμια πρωταθλήτριά μας Αννα Βερούλη και η ολυμπιονίκης μας Νίκη Μπακογιάννη έχει ήδη απασχολήσει 246 παιδιά την πρώτη εβδομάδα και περίπου 170 παιδιά τη δεύτερη.

    Οι κ.κ. Κουράκης και Εξαρχος εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια και να στηρίξουν τα εξειδικευμένα προγράμματα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

    Απόδειξη της ευαισθητοποίησης της αθλητικής ηγεσίας "στη διάδοση του αθλητικού πνεύματος στις κοινότητες των τσιγγάνων και στην προετοιμασία των παιδιών για τη συμμετοχή τους στο μαζικό αθλητισμό, αλλά και στην ανάπτυξη του αγωνιστικού αθλητισμού", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Κουράκης, είναι η αγορά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έκτασης στο Δήμο Μενιδίου με προοπτική κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου των τσιγγάνων.

    "Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής (Μενιδίου και Ζεφυρίου) θα αγοράσει μία έκταση 27 στρεμμάτων για να δημιουργήσει το Αθλητικό Κέντρο των τσιγγάνων, που θα περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου και γήπεδα άλλων αθλοπαιδιών. Ηδη το ποσό των 322.000 ευρώ έχει εγκριθεί και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η κατασκευή του μεγάλου αυτού αθλητικού κέντρου για τους τσιγγάνους", δήλωσε ο υφυπουργός.

    Ιδιαίτερα ενθουσιώδης είναι η υποδοχή του προγράμματος από την κοινότητα των τσιγγάνων του Δήμου Ζεφυρίου, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Φιλικής Εταιρίας Ελλήνων τσιγγάνων Ευθύμιος Δημητρίου. "Το πρόγραμμα αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά μας να ξεφύγουν από την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό", είπε και ευχαρίστησε τους κ.κ. Κουράκη και Εξαρχο για την παρέμβασή τους.

    Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για τη συνέχιση του προγράμματος και την επέκτασή του και σε άλλους δήμους και κατέληξε: "Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα συνεχίσει τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις της προς την κατεύθυνση της ισότιμης ένταξης των τσιγγάνων στην ελληνική κοινωνία".

    [10] ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΦΥΤΟΑΡΩΜΑ!

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουλίου 2002 (20:24 UTC+2)

    Δύο πρωτοποριακά προϊόντα, τα αυγά «Ωμέγα-3» και το κρέας κοτόπουλου με φυτοάρωμα, «εκκολάφθηκαν» προσφάτως στα εργαστήρια της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Τα δύο νέα προϊόντα, που προς το παρόν παράγονται σε μικρές ποσότητες, μόνο σε πτηνοτροφεία της Βόρειας Ελλάδας, έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα στο χώρο των τροφίμων ζωικής προέλευσης. Μάλιστα, η ζήτηση για αυτά είναι μεγάλη, καθώς η έλευσή τους στην αγορά συμπίπτει με τη σταδιακή αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων, οι οποίοι στρέφονται προς πιο υγιεινά και ποιοτικά προϊόντα, ενσωματώνοντας τις διεθνείς τάσεις περί ευ ζην.

    Τα μεν αυγά «Ωμέγα-3», που έχουν αυξημένη ποσότητα του ομώνυμου πολυακόρεστου λιπαρού οξέως, περιέχουν πολύ λιγότερη χοληστερίνη, σε σχέση με τα συνηθισμένα (180 mg, έναντι 220 στα «συμβατικά» αυγά). Δεν πρόκειται για γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, αφού η παραγωγή τους επιτυγχάνεται χάρη στις τροφές που καταναλώνουν οι όρνιθες.

    Όπως εξηγεί ο καθηγητής Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. Αθανάσιος Γιαννακόπουλος, «οι κότες που παράγουν τα συγκεκριμένα αυγά τρέφονται με ένα μείγμα λιναρόσπορου και θυμαριού. Ο λιναρόσπορος έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3-οξέα, ενώ το θυμάρι και τα άλλα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούνται, εκτός από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, δίνουν στο αυγό ένα ευχάριστο άρωμα. Παράλληλα, το θυμάρι έχει επίδραση στο βασικό μεταβολισμό των κυττάρων και συνιστάται σε όσους πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα».

    Ο ίδιος, που σε συνεργασία με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Αγγελική Τσερβένη-Γούση και ομάδα επιστημόνων δημιούργησαν το συγκεκριμένο προϊόν, διευκρινίζει ότι κάθε αυγό «Ωμέγα-3» περιέχει 500 έως 600 mg του ομώνυμου πολυακόρεστου λιπαρού οξέως (δηλαδή γύρω στο μισό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης), τη στιγμή που τα συνηθισμένα μόλις και μετά βίας προσεγγίζουν τα 40 mg (και περιέχουν αυξημένες ποσότητες της βλαβερής Ωμέγα-6).

    Οι ευεργετικές επιπτώσεις των νέων αυγών στον ανθρώπινο οργανισμό διαπιστώθηκαν κατόπιν ερευνών, που έγιναν σε εθελοντές, από ομάδα ερευνητών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε, όχι μόνο μειώθηκε η κακή χοληστερόλη όσων πήραν μέρος στην έρευνα, αλλά αυξήθηκε η καλή. Σημειώνεται ότι τα αυγά «Ωμέγα-3» έχουν κατοχυρωθεί με σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

    Μυρωδάτο κοτόπουλο

    Εκτός από τα αυγά, η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. δημιούργησε στο εργαστήριο και το κοτόπουλο «Φυτοάρωμα», το οποίο επίσης κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), με αριθμό πατένταςς GR1003646/2001. Η έρευνα για την παραγωγή του μυρωδάτου κοτόπουλου διήρκησε αρκετά χρόνια και έγινε στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος (Επιτροπή Ερευνών Α.Π.Θ., κωδικός έργου 09920).

    Το κοτόπουλο αυτό διατρέφεται με μείγμα τροφών, αποκλειστικά φυτικής προέλευσης, στο οποίο περιλαμβάνεται πρόσμειγμα αρωματικών φυτών, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της γεύσης του. Με τον τρόπο αυτό, το κρέας του κοτόπουλου απαλλάσσεται από τη χαρακτηριστική και κάποτε δυσάρεστη- μυρωδιά, που συνήθως φέρει.

    Το κοτόπουλο «Φυτοάρωμα» έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του συνηθισμένου, αλλά, επιπλέον, περισσότερα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Παράλληλα, η περιεκτικότητά του σε λίπος είναι χαμηλότερη, ικανοποιώντας τις σύγχρονες διαιτητικές απαιτήσεις.

    Το νέο προϊόν έγινε αμέσως αποδεκτό από τον καταναλωτή, όπως άλλωστε απέδειξαν σχετικές έρευνες (έρευνα καταναλωτή, δοκιμές γευστικότητας), τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν σε διεθνή συνέδρια και έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

    Ενδεικτικό είναι το γεγονός, που προέκυψε από έρευνα σε δείγμα 94 ατόμων, ηλικίας 30-60 ετών, ότι το 81,8% των ερωτηθέντων που διαμένουν στην επαρχία βρήκε το νέο κρέας πιο γευστικό, ενώ την ίδια απάντηση έδωσε το 60% των καταναλωτών-κατοίκων αστικού κέντρου. Παράλληλα, το 63,8% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα αγοράζει συχνότερα το νέου τύπου κοτόπουλο, λόγω της καλύτερης γεύσης του. Η έρευνα διεξήχθη από τους Α. Λ. Γιαννακόπουλο, Α.Σ. Τσερβένη-Γούση και Π.Δ. Φορτομάρη.

    Σημειώνεται ότι το κοτόπουλο «Φυτοάρωμα) πιστοποιήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών, διαμέσου της ερευνητικής ομάδας του Α.Π.Θ. και από τον Οργανισμό Επίβλεψης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ-AGROCERT).

    Πάντως, οι στόχοι της ερευνητικής ομάδας του Α.Π.Θ. δεν αναλώνονται στην παραγωγή των συγκεκριμένων δύο ειδών, αλλά επεκτείνονται και στη δημιουργία νέων, ακόμη πιο βελτιωμένων προϊόντων. Για παράδειγμα, κατά την παρούσα φάση, η ομάδα πειραματίζεται επάνω στα τρόφιμα δεύτερης γενιάς, τα οποία κατά κάποιον τρόπο θα «εμβολιάζουν» τον άνθρωπο, μέσω του εμπλουτισμού τους με επιπλέον βιταμίνες.

    [11] ΟΡΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΚ

    Λευκωσία, 25 Ιουλίου 2002 (20:12 UTC+2)

    Οριακή πτώση σε ποσοστό 0,43% κατέγραψε η χρηματαγορά της Κύπρου στη σημερινή συνάντηση, παρά το γεγονός ότι αρχικά κινήθηκε ανοδικά. Ο Γενικός Δείκτης, δεχόμενος και σήμερα πιέσεις από τους τραπεζικούς τίτλους, υποχώρησε στις 84,05 μονάδες, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 519 χιλιάδες λίρες.

    Εξάλλου, ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών σημείωσε σημαντική πτώση σε ποσοστό 1,05%, υποχωρώντας στις 350, 76 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει πτώση της τάξης του 1,74%.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [12] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

    Λευκωσία, 25 Ιουλίου 2002 (20:11 UTC+2)

    Συνάντηση μεταξύ του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) και του τουρκοκυπριακού επιμελητηρίου παρουσία του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., Λέοπολντ Μάουρερ, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 το πρωί στο Λήδρα Πάλας.

    Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση θα υποβληθούν για εξέταση σχέδια για κοινά προγράμματα ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των δύο κοινοτήτων, για τα οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει εγκρίνει κονδύλι ύψους 1,5 ευρώ.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [13] ΣΙΟΥΦΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

    Αθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (20:08 UTC+2)

    "Μετά από 20 χρόνια στην εξουσία και ενώ ο ίδιος ξεκίνησε από τη θέση του υπουργού Γεωργίας, ο πρωθυπουργός ανακάλυψε, μόλις σήμερα, ότι ο αγρότης "είναι ένας παραγωγικός πολίτης" και υπόσχεται ότι η κυβέρνησή του θα αγωνιστεί, κάποια στιγμή, για τη διασφάλιση των αγροτικών συμφερόντων", τόνισε ο ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σιούφας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σημίτη μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    "Αυτή και μόνο η υπόσχεση μελλοντικών αγώνων αποτελεί πρόκληση για κάθε αγρότη. Πολύ περισσότερο, όταν διατυπώνεται σε μια στιγμή κατά την οποία επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση, είτε εμπαίζει συστηματικά και ασύστολα τον αγροτικό κόσμο, είτε είναι παντελώς ανίκανη να υπηρετήσει τα συμφέροντά του", επισήμανε ο κ. Σιούφας.

    "Πέρσι τον Απρίλιο αγνοώντας τις επιφυλάξεις των αγροτών και τις επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας - πανηγύριζε για το νέο κοινοτικό κανονισμό σ' ό,τι αφορά τη βαμβακοκαλλιέργεια. Λίγο αργότερα προσπαθούσε να πείσει τους παραγωγούς ότι πρέπει να αφήσουν ακαλλιέργητες σημαντικές εκτάσεις στις οποίες είχαν προγραμματίσει την καλλιέργεια βαμβακιού, χωρίς, ωστόσο, να λαμβάνει κανένα μέτρο για τη στροφή σε άλλες καλλιέργειες, πράγμα που βεβαίως δεν μπορεί να γίνει ούτε την τελευταία στιγμή, ούτε χωρίς την κατάλληλη κρατική αρωγή. Στη συνέχεια προσπαθούσε να εμφανίσει μειωμένες τις παραχθείσες ποσότητες βαμβακιού και παρουσίαζε στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. ανακριβή στοιχεία. Στη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων η ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας, με έγκριση του Πρωθυπουργού, διαβεβαίωνε τους βαμβακοπαραγωγούς, ότι θα εισπράξουν πρόσθετο ποσό 50 δραχμών για κάθε κιλό. Τώρα πληροφορούν τους αγρότες ότι θα πάρουν μόνο 8-12 δρχ. επιπλέον για κάθε κιλό. Και βεβαίως χιλιάδες παραγωγοί θα μείνουν μόνο με την εμπορική τιμή του βαμβακιού", σημείωσε.

    Ο κ. Σιούφας τόνισε ότι "η κυβέρνηση ομολογεί, ότι οι παραγωγοί θα χάσουν δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές, με αποτέλεσμα να υποστούν νέα σοβαρή ζημιά, αντί να αποκομίσουν κέρδος από τις καλλιέργειές τους", προσθέτοντας ότι "η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στο εισόδημα του αγροτικού κόσμου, επιβεβαιώνει την ανυπαρξία υπεύθυνης πολιτικής και αναδεικνύει την ανάγκη μιας νέας επιθετικής αγροτικής πολιτικής, όπως επίμονα υποδεικνύει η Νέα Δημοκρατία".

    "Οι ευθύνες της ηγεσίας της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ όλων εκείνων που προσπάθησαν να εμπαίξουν τον αγροτικό κόσμο- είναι τεράστιες. Οφείλουν όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι εξαντλήθηκε η αντοχή και η ανοχή των αγροτών μας και να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις με χειροπιαστά αποτελέσματα. Ας μη λησμονούν ότι τα χρέη χιλιάδων αγροτών μαζί με τα πανωτόκια της Αγροτικής το άγος αυτό του λεγόμενου εκσυγχρονισμού- έχουν φέρει τον κόσμο σε αδιέξοδο και απόγνωση. Αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση της χρεοκοπίας του γεωργικού κόσμου και της ερήμωσης της Περιφέρειας", επισήμανε.

    [14] ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

    Ιερουσαλήμ, 25 Ιουλίου 2002 (19:52 UTC+2)

    Ραβίνος πυροβολήθηκε θανάσιμα κοντά σε εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Οχθη ενώ συνεχώς ενισχύονται οι φόβοι για νέο κύμα βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας στο Ισραήλ ως αντίποινα στην αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, η οποία στοίχισε τη ζωή 15 ανθρώπων.

    Όπως μετέδωσε το ΒΒC, o ραβίνος Ελιμελέχ Σαπίρα επέβαινε στο όχημά του όταν έπεσε θύμα ενέδρας κοντά στον οικισμό, Αλέι Ζαβάβ. Ο συνεπιβάτης του τραυματίστηκε.

    Λίγες ώρες νωρίτερα ο διπλωματικός εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στον ΟΗΕ είχε εισηγηθεί την προσαγωγή του Ισραήλ στο νεοσύστατο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ κατηγορούμενο για την πολύνεκρη επιδρομή στη Γάζα.

    Μιλώντας ενώπιον των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος, Νασέρ Αλ Κιντουά, υπογράμμισε ότι η επιδρομή στη Γάζα είναι το πρώτο έγκλημα πολέμου, το οποίο διαπράχθηκε μετά την 1η Ιουλίου, την ημερομηνία σύστασης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

    Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των κρατών του αραβικού κόσμου απηύθυναν προς το Συμβούλιο Ασφαλείας έκκληση για τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου με αφορμή και θέμα συζήτησης τη τελευταία αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων.

    Σε μια νέα προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, ανακοίνωσε ότι η ηγεσία προτίθεται να αποδεσμεύσει έσοδα από φόρους προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

    Επιπλέον, ο Ισραηλινός υπουργός επεσήμανε ότι μέρος των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων πρόκειται να αποχωρήσει από τις υπό παλαιστινιακή διοίκηση περιοχές της Δυτικής Όχθης με την προϋπόθεση ότι θα έχει αποκατασταθεί σε αυτές η ηρεμία.

    Τέλος, ο Σιμόν Πέρες, αφού χαρακτήρισε ως "λάθος" την αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, τόνισε ότι "το λάθος αυτό θα το πληρώσουν δυστυχώς αθώοι άνθρωποι".

    [15] ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ Π. ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΟΙ Χ. ΞΗΡΟΣ ΚΑΙ Β. ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ

    Αθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (19:48 UTC+2)

    Σε σειρά δολοφονικών επιθέσεων και ληστειών της «17 Νοέμβρη», φέρεται να συμμετείχε ο Πάτροκλος Τσελέντης, σύμφωνα με τις απολογίες των Χριστόδουλου Ξηρού και Βασίλη Τζωρτζάτου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός αναφέρει στην προανακριτική του απολογία ότι ο Πάτροκλος Τσελέντης πήρε μέρος στην απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού λοχία Ρόμπερτ Τσαντ το 1985, στη ληστεία μετά φόνου στην Εθνική Τράπεζα Πετραλώνων, όπου σκοτώθηκε ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης, στις δολοφονίες του εκδότη της «Απογευματινής» Νίκου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη (στην υπόθεση αυτή για συμμετοχή του Τσελέντη κάνει λόγο και ο Βασίλης Τζωρτζάτος), του βιομηχάνου Δημήτρη Αγγελόπουλου, του Αμερικανού πλοίαρχου Γουίλιαμ Νορντίν το 1988 στο Κεφαλάρι και στην επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα. Στην επίθεση αυτή φέρεται να εμπλέκει τον Πάτροκλο Τσελέντη και ο Βασίλης Τζωρζάτος.

    Σύμφωνα με την απολογία του Χριστόδουλο Ξηρού ο Τσελέντης φέρεται να συμμετείχε επίσης στην επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή του Ρέντη και σε τρεις ληστείες (στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» στους Αμπελόκηπους το 1985, σε αυτήν στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Δροσοπούλου το 1986, και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Πατησίων το 1988).

    Στην προανακριτική του απολογία ο Βασίλης Τζωρτζάτος φέρεται να αναφέρει για τον Πάτροκλο Τσελέντη ότι πήρε μέρος στη δολοφονική απόπειρα κατά του χειρουργού Ζαχαρία Καψαλάκη το 1987 στο Κολωνάκι.

    [16] ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ 18 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΜΙΡ

    Νέο Δελχί, 25 Ιουλίου 2002 (19:24 UTC+2)

    Ένας νεκρός και 18 τραυματίες είναι ο απολογισμός από έκρηξη χειροβομβίδας σε πολυσύχναστη περιοχή του Κασμίρ.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόυτερς, αυτονομιστές αντάρτες έριξαν χειροβομβίδα εναντίον φυλακίου στην πόλη Σριναγκάρ στη θερινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ αλλά αυτή δεν βρήκε τον στόχο της με αποτέλεσμα να πέσει σε λεωφορείο γεμάτο με επιβάτες.

    Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη δυο ημέρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στην περιοχή σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης Ινδίας - Πακιστάν.

    [17] ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 23 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ"

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουλίου 2002 (19:22 UTC+2)

    Τα πρώτα 23 ονόματα των στελεχών που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Μαζί για τη Νέαπολη" γνωστοποίησε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Καρακουλάκης.

    Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι:

    Εμμανουήλ Αρσένης, δημοτικός σύμβουλος, διευθυντής Δημοτικής Επιχείρησης, μαθηματικός, Γιάννης Αστεριάδης: επιχειρηματίας, Αθανάσιος Βουκουρεσλής: υπάλληλος ΤΕΒΕ, Δημήτρης Ζιγκερίδης: δημοτικός σύμβουλος - ορκωτός λογιστής/ελεγκτής, Πέτρος Ηλκος: οδοντίατρος, Γιώργος Καλπάκογλου: γεωπόνος, Βασίλης Κατάκαλος: πολιτικός μηχανικός - εργολήπτης, Χρήστος Μήττας: αρχιτέκτων - εργολήπτης, Αντώνης Μπαξεβάνης: φυσικός, Φώτης Ρουμελιώτης: έμπορος, Απόστολος Σαββουλίδης: δημοτικός σύμβουλος - έμπορος, Κωνσταντίνος Σταθάκης: επιχειρηματίας, Ανδρέας Σταυρίδης: διοικητικός υπάλληλος Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Τσιλώνης: γιατρός, Δήμος Τσουματίδης: οφθαλμίατρος, Κυριάκος Χαραλαμπίδης: επιχειρηματίας, Στέλλα - Ευθαλία Αναστασιάδου: πρ. Ποντιακής Εστίας Νεάπολης, Ασπασία Γαλεάδου: επιχειρηματίας, Κική Καρολίδου: επιχειρηματίας, Ελσα Λυμπέρη: καθηγήτρια, Βάσω Νάνου: οικονομολόγος - νομικός, πρ. Οικονομικού Επιμελητηρίου, Αναστασία Παπαδημητρίου: έμπορος, Στέλλα Σπυρίδου: βιόλογος.

    Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων δήλωσε ότι το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού είναι αντιπροσωπευτικό και ανοικτό σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. "Απαρτίζεται από άτομα καταξιωμένα στο χώρο που δραστηριοποιούνται, με βαθιά γνώση των προβλημάτων της Νεάπολης, με εμπειρία και διάθεση να προσφέρουν στον τόπο μας", τόνισε.

    [18] O ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ ΚΟΥΣΤΩ ΣΤΗΝ "ΑΘΗΝΑ 2004"

    Αθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (19:01 UTC+2)

    Την Εδρα της "Αθήνα 2004" επισκέφθηκε σήμερα ο Ζαν Μισέλ Κουστό διακεκριμένος ερευνητής του θαλασσίου περιβάλλοντος και μέλος του παγκόσμιου περιβαλλοντικού κινήματος. Τον κ. Κουστό συνόδευσε ο Τόνι Διαμαντίδης πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού "ATHENS ENVIRONMENTAL FOUNDATION", μέλος του Δ.Σ. του οποίου είναι και ο κ. Κουστό. O Μη Κυβερνητικός αυτός Οργανισμός έχει Εδρα τις Η.Π.Α. και στόχο την προώθηση της προστασίας του Περιβάλλοντος με αφορμή την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Οι Εκπρόσωποι του ATHENS ENVIRONMENTAL FOUNDATION συναντήθηκαν με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της "Αθήνα 2004", Σ. Καπράλο και το Διευθυντή Περιβάλλοντος Γ. Καζαντζόπουλο, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τις περιβαλλοντικές δράσεις που έχει αναλάβει η "Αθήνα 2004" ενόψει των Αγώνων.

    Ο κ. Καπράλος, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: "Ως Οργανωτική Επιτροπή, είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, οι οποίες συμπληρώνουν το έργο που είτε η "Αθήνα 2004", είτε η Κυβέρνηση, έχουν αναλάβει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το περιβάλλον είναι μία από τις προτεραιότητες των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, και γι' αυτό μας ενδιαφέρει κάθε ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση."

    Από την πλευρά του, ο κ. Καζαντζόπουλος δήλωσε: "Ο Ζαν Μισέλ Κουστό αποτελεί ένα διακεκριμένο μέλος της επιστημονικής και περιβαλλοντικής κοινότητας. Δύναται με την ουσιαστική συμβολή του να βοηθήσει από την πλευρά του στη ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής παιδείας και της προστασίας του περιβάλλοντος, η οποία άλλωστε αποτελεί έναν από τους Πυλώνες του Ολυμπισμού".

    Ο κ. Κουστό δήλωσε: "Μας καθησυχάζει το γεγονός ότι η "Αθήνα 2004" δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για να βελτιώσει το περιβάλλον, όπως φαίνεται και από την εκφύτευση των ελαιοδέντρων στο Ιππικό Κέντρο του Μαρκόπουλου αλλά και από τις πρόνοιες για το θαλάσσιο περιβάλλον που λαμβάνονται εν όψει της Προολυμπιακής Διοργάνωσης Ιστιοπλοΐας. Το πλέον σημαντικό όμως είναι το ότι υπάρχει και η πρόβλεψη για μετά το 2004 όπως για παράδειγμα η δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στο Σχινιά, θα βοηθήσει τους νέους να κατανοήσουν τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος".

    Ο Ζαν Μισέλ Κουστό, γιος του διάσημου ωκεανολόγου Ζακ Ιβ Κουστό, ήταν ένας εκ των οκτώ προσωπικοτήτων που κρατούσαν τη σημαία με τους Ολυμπιακούς κύκλους στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Salt Lake City.

    [19] ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

    Αθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (18:48 UTC+2)

    Η δραματική μείωση κατά 16% του αριθμού των μαθητών Λυκείων και ΤΕΕ, την τελευταία τετραετία, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, καταδείχνει την παταγώδη αποτυχία των διαφόρων μεταρρυθμίσεων και των μαθητευόμενων μάγων της παιδείας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΔΗΚΚΙ.

    "Ταυτόχρονα αποδυναμώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής παιδείας και της παραπαιδείας εντείνοντας έτσι την ταξικότητα του συστήματος", τονίζει το ΔΗΚΚΙ και επικρίνει την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της παιδείας υπογραμμίζοντας ότι "η κυβέρνηση δέσμια της νεοφιλελεύθερης λογικής της αγοράς βλέπει και την παιδεία σαν εμπορεύσιμο είδος με τη συγχορδία και της Ν.Δ.".

    [20] ΤΟ ΕΔΑΔ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΟΝ

    Παρίσι, 25 Ιουλίου 2002 (18:45 UTC+2)

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι τα γαλλικά δικαστήρια περιόρισαν το δικαίωμα του συνεργάτη των Ναζί Μορίς Παπόν για μια δίκαιη δίκη.

    Το δικαστήριο έκρινε ότι η Γαλλία κακώς δεν επέτρεψε στον 91χρονο Παπόν, διοικητή της επαρχίας του Βισί στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στη Γαλλία, να ασκήσει έφεση στην δικαστική απόφαση του 1998 με την οποία καταδικάσθηκε σε 10ετή κάθειρξη γιατί συνέβαλε στην αποστολή 1.560 Εβραίων σε στρατόπεδα θανάτου κατά την περίοδο 1942-1944.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θεωρεί ότι με τη στάση της αυτή η Γαλλία παραβίασε τη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    [21] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΔΕΕ

    Αθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (18:39 UTC+2)

    Με το νέο προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) συναντήθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

    «Είμαστε ευτυχείς γιατί μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 6 χρόνια με δουλειά και μόχθο συναδέλφων ομογενών πολιτικών από τις 5 ηπείρους έφτασε σ' ένα εξαιρετικά σημαντικό σταθμό», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης υποδεχόμενος το νέο προεδρείο.

    «Η συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με τα μέλη της Παγκόσμιας Οργάνωσης και πέρα απ' αυτήν με τα Κοινοβούλια σ' όλο τον κόσμο θα προχωρήσει επ' ωφελεία της συνεργασίας των χωρών μας, των Ελλήνων ομογενών που είναι διάσπαρτοι σ' όλο τον κόσμο, των ιδεών, των αρχών και των στόχων του ελληνισμού, που είναι η διεθνής συνεργασία και σταθερότητα, η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και η ειρηνική επίλυση των διαφορών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

    Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ, βουλευτής από τις ΗΠΑ Δημήτρης Γιάνναρος επισήμανε ότι «η συνάντηση για πρώτη φορά των 85 συναδέλφων απ' όλο τον κόσμο στο ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν μια ιστορική στιγμή». «Είμαστε όλοι βουλευτές Ελληνες του εξωτερικού και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την ελληνική Βουλή για την προώθηση των στόχων μας», πρόσθεσε.

    Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ενωση του Ελληνισμού ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των εργασιών της στην Αθήνα και θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 85 ομογενών βουλευτών απ' όλο τον κόσμο.

    Το νέο προεδρείο αποτελείται από τους :Δημήτρη Γιάνναρο, πρόεδρο (ΗΠΑ), Χρήστο Σύρρο, α' αντιπρόεδρο (Καναδά), Νικ Μπόλκους, β' αντιπρόεδρο (Αυστραλία) και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Τεό Θεοφανόπουλο (Αυστραλία), Λεωνίδα Ραπτάκη (ΗΠΑ), Μαρία Μπουτρογιάννη (Καναδά), Νικ Παπαδόπουλο (από τα μέλη που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση) και Κονσταντίν Οφίλντι (από τα μέλη των ευρωπαϊκών χωρών εκτός ΕΕ).

    [22] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ

    Ιερουσαλήμ, 25 Ιουλίου 2002 (18:26 UTC+2)

    Οι αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν έναν αστυνόμο με την υποψία της ανάμειξης σε κύκλωμα παράνομης πώλησης πυρομαχικών σε Παλαιστινίους.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόυτερς, πρόκειται για τον Εραν Μουλάι ο οποίος συνελήφθη σε εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Οχθη ενώ εργαζόταν σε αστυνομικό τμήμα στη Χεβρώνα.

    Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα με την κατηγορία της πώλησης 60.000 πυρομαχικών που έκλεψαν από τον στρατό σε Παλαιστίνιους μαχητές και συγκεκριμένα στην στρατιωτική οργάνωση Tanzim που ευθύνεται για σειρά επιθέσεων εναντίον εβραϊκών στόχων.

    Εν τω μεταξύ έχυν συλληφθεί και δυο Παλαιστίνιοι με την κατηγορία της παράνομης αγοράς πυρομαχικών από Ισραηλινούς.

    Οι αστυνομικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι συνεχίζονται οι έρευνες ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον των συλληφθέντων.

    [23] ΕΠΑΦΕΣ ΝΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Τίρανα, 25 Ιουλίου 2002 (18:16 UTC+2)

    Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας Φάτος Νάνο, άρχισε τις επαφές με στελέχη κομμάτων για να καταλήξει στον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης μετά από την εντολή που του ανατέθηκε σήμερα από τον πρόεδρο της χώρας Αλφρεντ Μοϊσίου.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, ο κ. Νάνο συναντήθηκε το απόγευμα με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Στέφαν Τσίπα, τον υπουργό αρμόδιο για ένταξη της χώρας στην ΕΕ, Μάρκο Μπέλο και τον υποψήφιο για το υπουργείο Οικονομικών Αντριαν Φουλάνι για να τους συμβουλευθεί για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

    Μέχρι στιγμής δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις από τις παραπάνω συναντήσεις και ο κ. Νάνο θα έχει συνομιλίες και με άλλα στελέχη κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού για να συζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Ο κ. Νάνο, 50 ετών έλαβε εντολή το μεσημέρι να σχηματίσει κυβέρνηση μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Παντελί Μάικο.

    Ο.Κ.

    [24] NEΑ ΕΡΓΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΣ INTRACOM ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

    Αθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (18:15 UTC+2)

    Με δυναμικότητα προωθεί ο Όμιλος Intracom στο εξωτερικό τις δοκιμασμένες λύσεις που προσφέρει στο χώρο της μηχανογράφησης ιδρυμάτων του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα, σημειώνοντας νέες μεγάλες επιτυχίες.

    Τον Απρίλιο του 2002, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, κατακυρώθηκε στην Intracom, μέσω της θυγατρικής της Intrasoft Jordan, η υλοποίηση 9 περιφερειακών συστημάτων Data Warehouse για λογαριασμό της Arab Bank.

    Μέσα στον Ιούλιο ξεκίνησε επίσημα η πλήρης παραγωγική λειτουργία του νέου πληροφοριακού συστήματος της APS Bank της Μάλτας, το οποίο εγκαταστάθηκε από την Intracom και βασίζεται στο τραπεζικό της προϊόν PROFITS.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intracom βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμφωνίας με νέα Ελληνική Τράπεζα για την επιλογή του PROFITS στην υλοποίηση ενός νέου ολοκληρωμένου τραπεζικού πληροφοριακού συστήματος της δεύτερης στο εξωτερικό.

    Το PROFITS, το μοναδικό Ελληνικό Τραπεζικό Πληροφοριακό Σύστημα που έχει αναπτυχθεί εξ' ολοκλήρου στην χώρα μας, αποτελεί ένα on-line real-time πελατοκεντρικό και πολυνομισματικό περιβάλλον λειτουργίας για τα καταστήματα, κεντρικές υπηρεσίες και εναλλακτικά κανάλια διανομής μιας Τράπεζας (τηλέφωνο, διαδίκτυο, κλπ.) εξασφαλίζοντας 24ώρη real-time επεξεργασία τραπεζικών συναλλαγών.

    [25] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

    Aθήνα, 25 Ιουλίου 2002 (18:08 UTC+2)

    Ο Υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας την δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρή Ρουσόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι "η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης από κανέναν", τόνισε: "Επιτέλους, το κατάλαβαν". 


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 25 July 2002 - 18:13:52 UTC