Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-09-14

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΔΕΘ
  • [02] ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Η Α.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
  • [03] ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ ΓΙΑ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
  • [04] ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ 4ΗΜΕΡΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΟΥ ΙΝΚΑ
  • [05] ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ
  • [06] ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΑΛΒΑΝΟ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
  • [07] ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΑΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
  • [08] ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ
  • [09] ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ζ' ΣΥΝΟΔΟΥ
  • [10] ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ CHIPITA ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
  • [11] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΦΩΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
  • [12] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΗΡΘΕ Ο ΜΠΡΑΝΤΚΕ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ
  • [13] ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ ΑΤΥΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • [14] ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
  • [15] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ 100 μ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΙ
  • [16] ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΕ
  • [17] ΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ Ν.Α. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΓΚΑΝΙΑΣΕ Ο Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
  • [18] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΘΗΝΑ 2004"
  • [19] ΤΟ ΙΝΚΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑ.Μ.Ε.
  • [20] ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1: O MOΝΤΟΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
  • [21] ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ
  • [22] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
  • [23] ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
  • [24] ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

  • [01] Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ ΔΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (14:27 UTC+2)

    ΕΜΠΑΡΓΚΟ

    ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

    ΩΡΑ 20:00

    Η αλήθεια είναι ότι η χώρα βαδίζει χωρίς πυξίδα και συγκεκριμένο προορισμό, τονίζει ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, στην αποψινή του ομιλία προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, στο επίσημο δείπνο της ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Ο κ. Καραμανλής εξαπολύει οξύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας και την κατηγορεί πως παρά το γεγονός ότι διαχειρίστηκε τόσα πολλά κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Κράτησε την Ελλάδα στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών και επέμεινε στην ονομαστική σύγκλιση.

    Με βάση τους σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν 80 χρόνια για την πραγματική σύγκλιση με τον μέρο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ολόκληρη η ομιλία του κ. Καραμανλή έχει ως εξής:

    "Γνωρίζετε όλοι ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά κάθε φορά που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, κάθε φορά που μιλώ από το βήμα της ΔΕΘ. Η συνάντησή μας αυτή, γίνεται σε μια στιγμή που οι εθνικές υποθέσεις μας βρίσκονται σε φάση μείζονος σημασίας. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες: Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γειτονικούς λαούς και ενθαρρύνουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους. Στηρίζουμε την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και τη διεύρυνση της Ένωσης. Είναι, όμως, σαφές ότι διεύρυνση χωρίς την Κύπρο δεν μπορεί να γίνει. Την άνοιξη του 2003, στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας, ολόκληρη η Κύπρος να ενταχθεί στην Ε.Ε. Είναι απόφαση των ''15'' και δεν μπορεί ούτε να ματαιωθεί, ούτε να αναβληθεί από την αντίδραση οιουδήποτε τρίτου. Η ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας προσφέρει ευκαιρία συμβολής στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και αναβάθμισης του κύρους της χώρας μας. Βεβαίως, η Προεδρία έχει καθορισμένους στόχους. Πέρα, όμως, από τη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων, πρέπει να αναδείξουμε την αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης και να αναλάβουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την κοινωνική διάσταση της Ευρώπης. Ιδίως, μάλιστα, για την τόνωση της απασχόλησης. Είναι χρέος μας να συμβάλουμε αποφασιστικά στη διαμόρφωση μιας νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που δεν θα αγνοεί τα καινούρια δεδομένα, αλλά θα προάγει και τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου της Πατρίδας μας. Πρέπει, παράλληλα, να προωθήσουμε αποφάσεις, όπως η ίδρυση ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της Ένωσης, μια ιδέα που εμείς καταθέσαμε και βρήκε, ήδη, θετική ανταπόκριση. Κυρίως, όμως, να συμβάλουμε στην προώθηση της ΚΕΠΠΑ. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Γιατί, σε μία εποχή κρίσιμων διεθνών εξελίξεων, δεν μπορεί η Ε.Ε να εμφανίζεται, για μία ακόμη φορά, χωρίς φωνή ή με πολυδιασπασμένες απόψεις. Πιστεύω ότι η Ελληνική Προεδρία προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες, που δεν πρέπει, επ΄ ουδενί, να χαθούν. Δεν κρύβω ότι η έως τώρα κυβερνητική απραξία, μάς ανησυχεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, σε εθνικές προσπάθειες είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη.

    Έντονο προβληματισμό μάς προκαλεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία. Ακόμη περισσότερο μας ανησυχεί η δεινή θέση στην οποία βρίσκονται η κοινωνία, η ελληνική οικογένεια, οι πολίτες. Ο Πρωθυπουργός διατείνεται ότι όλα λειτουργούν άψογα στην Κυβέρνηση και το κράτος. Ότι πάει καλά η οικονομία και κανένας δεν μπορεί να έχει παράπονο.

    - Γίνεται, όμως, η αυταρέσκειά του δεκτή από τους πολίτες;

    - Στηρίζεται στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα;

    - Υπάρχει σήμερα η δυναμική που μπορούσε και θα άξιζε να έχει η χώρα μας;

    - Με άλλα λόγια, είναι άραγε - αυτή η αλήθεια;

    Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση κινήθηκε, κατά την τελευταία οκταετία, σ' ένα διεθνές περιβάλλον, με τον πιο μικρό πληθωρισμό, τις πιο φθηνές πρώτες ύλες, τα πιο χαμηλά διεθνή επιτόκια. Είχε την πιο ευνοϊκή διεθνή συγκυρία. Είχε τεράστιες κοινοτικές εισροές. Διαχειρίστηκε περίπου 100 τρισ. δρχ. Τόσα όσα δεν είχαν, όλες μαζί, οι κυβερνήσεις της μεταπολεμικής περιόδου. Προσανατολίστηκε, όμως, αποκλειστικά και μόνο στην ονομαστική σύγκλιση. Στηρίχθηκε κατά βάση στους φόρους και την πώληση δημόσιας περιουσίας. Και επειδή, ούτε αυτό ήταν αρκετό, επιστράτευσε και τη λεγόμενη ''δημιουργική λογιστική''. Ακολούθησε ένα μείγμα πολιτικής που κράτησε τη χώρα στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών. Δεν τόλμησε - όπως έγινε αλλού στην Ευρώπη ούτε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ούτε πολιτικές για την προσέλκυση επενδύσεων. Αγνόησε τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας. Περιφρόνησε τον πολίτη. Και οι συνέπειες είναι πλέον ορατές.

    Από τις εκλογές και μετά, το λάθος έγινε ακόμα μεγαλύτερο. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο, παρά μόνο αυτοσχεδιασμοί. Μια απεγνωσμένη προσπάθεια διαχείρισης των εντυπώσεων και του πολιτικού χρόνου, σε βάρος της Οικονομίας. Η χώρα βαδίζει χωρίς πυξίδα και συγκεκριμένο προορισμό. Αυτή είναι η αλήθεια.

    Διακηρύσσει, βέβαια, ο Πρωθυπουργός, σαν βασικό στόχο της Κυβέρνησής του, την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση. Δυστυχώς, όμως, μεγέθη όπως ο πληθωρισμός και το δημόσιο χρέος, αποκλίνουν, αντί να συγκλίνουν με τον κοινοτικό μέσο όρο. Υποσκάπτουν ακόμη περισσότερο την ήδη χαμηλή ανταγωνιστικότητα και υπονομεύουν την πραγματική σύγκλιση. Ισχυρίζεται ακόμη ο Πρωθυπουργός ότι καταρτίζει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και ότι μειώνεται το δημόσιο χρέος. Δυστυχώς ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο. Αντιθέτως μάλιστα! Οι προϋπολογισμοί αποδεικνύονται ελλειμματικοί και κατ' επέκταση πλασματικοί. Την περασμένη χρονιά, (σύμφωνα με την έκθεση της Τ.τ.Ε. σελ. 207) το έλλειμμα έφτασε το 4,5% του ΑΕΠ. Πλασματικό (επειδή έκρυβαν τεράστια χρέη) αποδεικνύεται και το μέγεθος του δημόσιου χρέους, που ως πρόσφατα παρουσίαζαν. Μόλις πρόσφατα, κάτω από την πίεση της Ε.Ε, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τα κρυφά χρέη από προμέτοχα και τιτλοποιήσεις και να αναθεωρήσει το δημόσιο χρέος, από το χαλκευμένο 99,6%,στο 105% του ΑΕΠ. Δεν είναι, όμως, μόνον αυτά. Εάν συνυπολογιστούν όλα όσα κρύβονται, το δημόσιο χρέος φτάνει στο 110% του ΑΕΠ. Είναι, δηλαδή, το υψηλότερο στην Ευρωζώνη και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από την εκτίναξη του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και από τα νέα χρέη της Ολυμπιακής, των νοσοκομείων, των προβληματικών επιχειρήσεων του κράτους. Οι πιο έγκυροι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί επισημαίνουν μαύρες τρύπες στους λογαριασμούς του Δημοσίου και παραχάραξη στοιχείων της οικονομίας. Καυτηριάζουν (όπως και πρώην αρμόδιος υπουργός) την αδυναμία της Κυβέρνησης ''να προωθήσει τομές και μεταρρυθμίσεις''. Αμφισβητούν ευθέως (όπως και ο πρώην διοικητής της Τ.τ.Ε) την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Επιβεβαιώνουν την άποψή μας ότι τα κρυφά χρέη είναι νάρκη στην πορεία της οικονομίας μας. Και, με όλα αυτά, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει δημοσιονομική φαντασία. Δεν έχει, όμως, και δημοσιονομική πολιτική. Πρώην υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ προβλέπει ότι, με αυτήν την πολιτική, ''θα υπάρχει κρίση μετά το 2005'' και μέμφεται τους ''αεριτζήδες'', τη διαφθορά και την έλλειψη οράματος.

    Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός βρίσκεται στο διπλάσιο του κοινοτικού μέσου όρου. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η ακρίβεια σε βασικά είδη κατανάλωσης, που φέρνει σε απόγνωση τους οικονομικά αδύνατους. Προειδοποιήσαμε έγκαιρα την Κυβέρνηση, αλλά ο Πρωθυπουργός (αποκομμένος από την πραγματικότητα και απομακρυσμένος από τα προβλήματα των πολιτών) απαντούσε ειρωνικά. Τώρα προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στους παραγωγούς και τον επιχειρηματικό κόσμο.

    - Ποιος, όμως, άνοιξε τον χορό των ανατιμήσεων; Το ίδιο το κράτος και οι δημόσιες επιχειρήσεις.

    - Τέλη κυκλοφορίας, 11%.

    - ΔΕΗ, 4%.

    - Πάγιο ΟΤΕ, 21%.

    Η Κυβέρνηση οφείλει τώρα- όχι αύριο -να άρει τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Και επιπλέον, ας ακούσει επιτέλους τις θέσεις μας:

    1ον Γνήσιες αποκρατικοποιήσεις.

    2ον Ανταγωνισμός σε όλες τις αγορές με την απελευθέρωσή τους.

    3ον Κράτος ικανό να επιβάλλει τον υγιή ανταγωνισμό.

    Είναι ακριβές ότι η Ελλάδα καταγράφει σήμερα αύξηση του ΑΕΠ πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο. Όμως: Πρώτον: Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η αύξηση αυτή, οφείλεται, κυρίως, στις κοινοτικές εισροές και τη μείωση των επιτοκίων διεθνώς; Δεύτερον: Τί θα γίνει όταν αύριο σταματήσουν οι πόροι των κοινοτικών ταμείων; Τρίτον: Πώς κατανέμεται η αύξηση αυτή στην κοινωνία; Τι φτάνει στον πολίτη; Και Τέταρτον: Με τους σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης, πόσα χρόνια χρειάζονται για την πραγματική σύγκλιση;

    Οι απαντήσεις βρίσκονται σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ, της Τ.τ.Ε. Και είναι αυτές οι διαπιστώσεις, που αναδεικνύουν τις μεγάλες διαφορές της δικής μας πολιτικής απ' αυτήν που ακολουθεί η Κυβέρνηση.

    Διαπίστωση 1η:

    Κατά την τελευταία οκταετία, ο μέσος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ ήταν 3,1% στη χώρα μας

    και 2,5% για τους ''15''.Απλά μαθηματικά καταδεικνύουν ότι, με αυτούς τους ρυθμούς, η πραγματική σύγκλιση στη χώρα μας θα απαιτήσει 80 χρόνια!! Αυτή είναι η αλήθεια! Στην ίδια περίοδο, η Ιρλανδία - το παράδειγμα της οποίας απορρίπτει ο πρωθυπουργός κατόρθωσε να ανεβάσει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, από το 83,5% του μέσου όρου των 15, στο 116%.

    Για να πετύχουμε πραγματική σύγκλιση σε μία δεκαετία, οι ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει να ξεπερνούν κατά τέσσερις (4) ποσοστιαίες μονάδες τον κοινοτικό μέσο όρο. Και αν αυτό είναι αδύνατο για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, για μας είναι το βέβαιο προϊόν του προγράμματός μας. Υπενθυμίζω ότι, μόλις πρόσφατα, ο ΟΟΣΑ υπογράμμιζε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας μας θα μπορούσε να επιταχυνθεί κατά 11 έως12 ποσοστιαίες μονάδες, αν είχαμε γνήσιες αποκρατικοποιήσεις και απελευθέρωση των μονοπωλιακών κλάδων. Αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα εάν εφαρμοζόταν το πρόγραμμά μας. Δεν έγιναν όμως οι μεταρρυθμίσεις αυτές. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησαν έως σήμερα και δεν μπορούν τώρα. Εμείς και θέλουμε και μπορούμε. Αυτό το πρόγραμμα έχουμε. Και είναι μεγάλης σημασίας η διαφορά μας αυτή.

    Διαπίστωση 2η:

    Η δημιουργική λογιστική και το άγχος εξεύρεσης προσωρινών εσόδων είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Ομως! Οι πρακτικές αυτές, όχι μόνο δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως υπονομεύουν και τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς. Η δήθεν φορολογική ''μεταρρύθμιση'', αλλά και η δήθεν ''λύση'' του ασφαλιστικού εκφυλίστηκαν σε επικοινωνιακά εργαλεία. Οι μεγάλες κοινωνικές υποχρεώσεις του κράτους καλύπτονται με δανεικά και τραπεζικές ρυθμίσεις.

    - Χαρακτηριστικά παραδείγματα;

    · Το γεγονός ότι αρνούνταν ν' ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του κράτους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, και δημιούργησαν τεράστια χρέη, τα οποία μετέθεσαν στις επόμενες κυβερνήσεις.

    · Το γεγονός ότι, προτού προλάβουν να ρυθμίσουν τα χρέη των νοσοκομείων (ύψους 330 δις. δρχ) άρχισαν να δημιουργούνται νέοι απλήρωτοι λογαριασμοί, που ήδη έφτασαν τα 210 δις. δρχ. Και αυτό τη στιγμή που οι λίστες αναμονής στα νοσοκομεία κρατούν μήνες, ενώ οι ουρές στα εξωτερικά ιατρεία προσβάλλουν τον άνθρωπο και τον πολιτισμό μας.

    Την ίδια στιγμή, η χρηματοδότηση του Γ' ΚΠΣ, παρά τα αντιθέτως υποστηριζόμενα από την Κυβέρνηση, δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί. Οι δημόσιες επιχειρήσεις εξακολουθούν να δημιουργούν ελλείμματα και να συσσωρεύουν χρέη. Η Ολυμπιακή (χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν της Κυβέρνησης), αφού κατασπατάλησε περισσότερα από 1000 δισ. δρχ. απαξιώθηκε εμπορικά και δεν βρίσκει αγοραστή. Η Αγροτική Τράπεζα, λειτουργεί περισσότερο σαν κομματικό ταμείο, παρά ως ειδικός πιστωτικός οργανισμός, στον αγροτικό τομέα. Τα σιδηροδρομικά δίκτυα (ΟΣΕ),και οι κρατικές εταιρείες μέσων μαζικής μεταφοράς(ΟΟΣΑ κλπ), νοσούν βαρύτατα. Όπως επίσης και το νέο αεροδρόμιο και το Αττικό Μετρό. Δείγμα της διαχειριστικής ανικανότητάς τους είναι και η πώληση κρατικών επιχειρήσεων (όπως των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της Σόφτεξ),με ένα τρόπο που μόνο σκάνδαλα θυμίζει. Είναι ακόμη, ο ΟΤΕ των διαπλεκόμενων συμβάσεων. Είναι, προπάντων, ο Κηφισός, από τον οποίο ξεχειλίζει η κυβερνητική ανευθυνότητα και αποκαλύπτονται, μέσα από το δράμα των πολιτών, τα προβλήματα στη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. Είναι ακόμη τα μεγάλα έργα (όπως η ΠΑΘΕ, η Εγνατία, το Κτηματολόγιο) με τις τεράστιες καθυστερήσεις, τις κακοτεχνίες και τον υπερδιπλασιασμό του κόστους. Στο Κτηματολόγιο η αδιαφάνεια στις διαδικασίες και οι υπερβάσεις των προϋπολογισμών ήταν τέτοιες που οδήγησαν την Ε.Επιτροπή στην απόφαση να επιβάλει πρόστιμο 19,5 δις. δρχ. στη χώρα μας, αλλά και να θέσει ουσιαστικά τη συνέχιση του έργου υπό την εποπτεία της. Η Εγνατία κατασκευαζόταν, για αρκετά χρόνια, με ρυθμό 22 χιλιόμετρα το χρόνο και πολλαπλάσιο κόστος. Η ΠΑΘΕ, που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν δύο χρόνια, είναι ακόμη σε φάση εκτέλεσης ενώ ο προϋπολογισμός του έργου, από τα 500 δις. δρχ. φτάνει το ένα τρισεκατομμύριο. Και όλα αυτά δεν τα λέμε μόνον εμείς. Ο αρμόδιος Κοινοτικός Επίτροπος, (στις πρόσφατες επιστολές του προς την Κυβέρνηση) καταγγέλλει απευθείας αναθέσεις και αφήνει να αιωρείται η απειλή περικοπής πόρων. Το Ελεγκτικό Συνέδριο (στην τελευταία έκθεσή του) επισημαίνει σοβαρές παρανομίες. Αποκαλύπτεται τελικά - και επιβεβαιώνεται ότι το σαθρό καθεστώς της ανάθεσης έργων και προμηθειών του Δημοσίου εκτινάσσει το κόστος τους και εκτρέφει τη διαφθορά. Και είναι υπεύθυνη η Κυβέρνηση. Είναι υπεύθυνος ο Πρωθυπουργός. Αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις. Και οι αποφάσεις αυτές επιβαρύνουν την οικονομία, την κοινωνία, τον πολίτη. - Με τόσα δισεκατομμύρια που χάνονται, πόσες κοινωνικές υποδομές μπορούσε να γίνουν; - Πόσοι φόροι αντιστοιχούν στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά;

    Διαπίστωση 3η:

    Σε μία εποχή που το κρίσιμο στοιχείο της οικονομίας βρίσκεται στην έννοια ''ανταγωνιστικότητα'', η χώρα μας αναδεικνύεται ουραγός των ''15''. Φέτος, μάλιστα (σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Institute for Management Development) σημείωσε νέα πτώση, κατά 6 θέσεις έναντι του 2001. Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε σε σημείο που μας πάει εννιά χρόνια πίσω. Οι εξαγωγές μας είναι λιγότερες από εκείνες του Λουξεμβούργου. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν την τελευταία 5ετία, πέραν του 30%. Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 68%, σε σχέση με το 1999. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις είναι καθηλωμένες κοντά στο μηδέν. Υπάρχει έλλειψη πολιτικών αποφάσεων και περίσσευμα υποκρισίας και παρακμής. Πρόσφατη μελέτη του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων εντοπίζει το αρνητικό επενδυτικό κλίμα στην πολυνομία, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά. - Και τι έκανε η Κυβέρνηση; Αντί να πάρει μέτρα εξυγίανσης, απέλυσε τον πρόεδρο του ΕΛΚΕ. Πήρε θέση στην πλευρά της διαφθοράς. Εμείς είμαστε απέναντι. Μετωπικά αντίθετοι! Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι συνώνυμη του κράτους δικαίου και του σεβασμού των νόμων, όποια συμφέροντα ή συντεχνίες κι αν ενοχλούνται.

    Τελική διαπίστωση: Όλα αυτά - οι πολιτικές επιλογές και τα παρακμιακά φαινόμενα, οι δείκτες και οι αριθμοί σημαίνουν επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνία, τα νοικοκυριά, τον κάθε πολίτη. Η ελληνική οικονομία παραμένει η φτωχότερη της Ε.Ε. Η χώρα όπως αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία χαρακτηρίζεται από έντονες κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες. Τρεις από τις επτά πιο φτωχές περιφέρειες της Ε.Ε. είναι ελληνικές. Το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων προσδιορίζεται στο 67% του μέσου όρου των ''15''. - Το μέσο εισόδημα του 20% των πλουσιότερων νοικοκυριών είναι 6,5 φορές μεγαλύτερο από το μέσο εισόδημα του 20% των πιο φτωχών. Περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από το έγκλημα της Σοφοκλέους- για το οποίο φέρει τεράστια ευθύνη ο Πρωθυπουργός οι αποταμιεύσεις των μικροεπενδυτών υπέστησαν δραματική μείωση. Χιλιάδες αγρότες, μετά τις καταστροφές και τα ληστρικά πανωτόκια, είναι καταχρεωμένοι στην ΑΤΕ. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις χρωστούν στις τράπεζες περίπου 6 φορές περισσότερα απ' ό,τι πριν έξι χρόνια. Τα δάνεια από πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν κατά 51%, τον τελευταίο χρόνο. Οι επιταγές και οι συναλλαγματικές κυκλοφορούν ακάλυπτες σε ολοένα και μεγαλύτερη έκταση. Οι προσδοκίες των νοικοκυριών εξανεμίστηκαν. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διαθέτει ελάχιστα στην Παιδεία και την Υγεία. Είμαστε στις τελευταίες θέσεις των ''15'' σε ό,τι αφορά στις δημόσιες δαπάνες. Και οι συνέπειες είναι βαρειές στην κοινωνία. Οι ελληνικές οικογένειες αναγκάζονται να δαπανούν τρεις φορές περισσότερα απ΄ ό,τι οι άλλοι Ευρωπαίοι, για την μόρφωση των παιδιών τους και δύο φορές περισσότερα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να κάνει τώρα σύνθημά του την έννοια «ασφάλεια».Αυτό είναι τώρα το ζητούμενο; Όσα έλεγε ως χθες τί απέγιναν; Η αλήθεια είναι ότι κάθε πολίτης αισθάνεται σήμερα ανασφάλεια. Για να το πω απλά: Δεν ξέρει τι του ξημερώνει! Αισθάνεται ανασφάλεια για το αν θα έχει αύριο δουλειά. Αν είναι νέος για το αν θα βρει δουλειά. Γονείς και νέοι αισθάνονται ανασφάλεια για το αν η Παιδεία προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια, σε ένα σκληρά ανταγωνιστικό κόσμο. Ανασφάλεια αισθάνονται όσοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του ΕΣΥ κι ακόμα περισσότερο οι κάτοικοι της ορεινής και της νησιωτικής Ελλάδας. Ανασφάλεια αισθάνεται η πλειοψηφία των Ελλήνων και κυρίως οι μισθωτοί.

    Ανασφάλεια αισθάνονται όσοι ζητούν στήριξη και προστασία από το κράτος. Η εμπειρία των κατοίκων γύρω από τον Κηφισό είναι χαρακτηριστική. Τι ασφάλεια να αισθανθούν οι άνθρωποι αυτοί, που τρεις φορές, σε ελάχιστο διάστημα, πνίγηκαν με τις πρώτες βροχές; Ανασφάλεια αισθάνονται οι πολίτες για το ποια νέα βασανιστική ταλαιπωρία τους περιμένει στην καθημερινή τους ζωή. Ανασφάλεια αισθάνεται ο επιχειρηματίας όταν έχει απέναντί του ένα κράτος που δεν τηρεί ούτε τον νόμο, ούτε τους κανόνες του παιχνιδιού.

    Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δεν κερδίζεται με πυροτεχνήματα και ευχολόγια. Κερδίζεται μόνο με σκληρή, επίπονη προσπάθεια, βήμα βήμα, βελτιώνοντας τη λειτουργία ενός κρατικού μηχανισμού που είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης. Κερδίζεται με μια κυβέρνηση που βρίσκεται κοντά στις καθημερινές αγωνίες των πολιτών.

    Αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι και η ανεργία. Και αυτό για μας είναι το πιο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

    Είμαστε (σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurostat) πρώτοι στην ανεργία των νέων. Είμαστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε., στην οποία, την τελευταία 5ετία, αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας και μειώθηκε ακόμη περισσότερο ο αριθμός των απασχολούμενων. Φαίνεται δηλαδή, ότι πέρα από τα κρυφά χρέη, η Κυβέρνηση αυτή θα μας αφήσει και μια, απροσδιόριστης έκτασης, κρυφή ανεργία. Εμείς, λοιπόν, δεν συμβιβαζόμαστε μ' αυτήν την γκρίζα πραγματικότητα. Οι δικές μας προτεραιότητες εδώ βρίσκονται. Οι θέσεις μας για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος συνοψίζονται στο τρίπτυχο: ''εκπαίδευση ανάπτυξη απασχόληση''. Παράλληλα, όμως, θεωρούμε αναγκαία:

    1ον Την εισαγωγή μεγαλύτερης ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την καταπολέμηση της μαύρης αγοράς εργασίας.

    2ον Την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας σε περιοχές υψηλής ανεργίας. Και

    3ον Τη βελτίωση των προγραμμάτων και των επιδοτήσεων κατάρτισης.

    Ακούσαμε πολλές φορές να λένε ότι ''για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία''. Κι ας κυβερνούν 20 ολόκληρα χρόνια. Οσο, χειρότερα κυβερνούν, όσο πιο πολλά προβλήματα δημιουργούν, όσο πιο αναξιόπιστοι γίνονται, τόσο πιο πολύ θα φταίει η Νέα Δημοκρατία. Και αυτό το ξέρουμε. Και αυτό το περιμένουμε. Δεν πειράζει. Είναι δικό τους πρόβλημα, αν δεν καταλαβαίνουν ότι προκαλούν θυμηδία. Εμείς, λοιπόν, δεν αλλάζουμε θέση κάθε τετραετία. Πιστεύουμε στο δυναμισμό του ιδιωτικού τομέα, την ελευθερία της αγοράς και τον ανταγωνισμό, στις δημιουργικές ικανότητες των Ελλήνων. Πιστεύουμε στις δυνατότητες της οικονομίας και της χώρας. Πιστεύουμε στην ανοικτή και ελεύθερη οικονομία, που συνδυάζεται με κοινωνική δικαιοσύνη και κράτος δικαίου. Μόνο η ελεύθερη οικονομία δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνικό μέρισμα για άσκηση υγιούς κοινωνικής πολιτικής. Πάντοτε τα πιστεύαμε. Είμαστε αυθεντικοί εκφραστές, και όχι όψιμοι θιασώτες, της φιλελεύθερης επιλογής. Πιέζουμε για να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και να ενισχυθεί η Οικονομία. Η οικονομική πολιτική μας στοχεύει στο τρίπτυχο: ''ανάπτυξη πραγματική σύγκλιση κοινωνική συνοχή''. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και πάγιες.

    1ον: Γνήσια δημοσιονομική εξυγίανση με ανακατανομή των δαπανών υπέρ της Παιδείας, της υγείας, των υποδομών, των νέων τεχνολογιών και του περιβάλλοντος. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ε.Ε., θα προχωρήσει, αμέσως μετά τις εκλογές, σε πλήρη δημοσιονομική απογραφή, για να καταγραφούν όλα τα κρυφά ελλείμματα και χρέη. Η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να βασίζεται σε πλάνες. Η πολιτική απάτη δεν βοηθά κανένα. Βλάπτει τον τόπο. Μας χωρίζει άβυσσος

    από τις πρακτικές αυτές της σημερινής κυβέρνησης.

    2ον: Γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, που να εντάσσεται σε ένα γενικότερο δημοσιονομικό σχεδιασμό, με βασικούς στόχους:

    - Την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

    - Τη φορολογική ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

    - Την περιστολή της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της παραοικονομίας.

    - Τον εκσυγχρονισμό, την αντικειμενοποίηση και την απροσωποποίηση του συστήματος,

    ώστε να σταματήσουν οι εκβιασμοί και οι συναλλαγές.

    - Τη σταθερότητα, ώστε οι οικονομικοί φορείς να προγραμματίζουν τη δράση τους, χωρίς αιφνιδιασμούς.

    3ον: Ανοιγμα όλων των αγορών στον ανταγωνισμό.

    - Προώθηση (με πλήρη διαφάνεια)γνήσιων αποκρατικοποιήσεων, που δεν θα περιορίζονται σε εισπρακτικούς στόχους, αλλά θα αποβλέπουν στην αναδιάρθρωση μονοπωλιακών κλάδων.

    - Αναβάθμιση της λειτουργίας των εποπτικών αρχών και ιδιαίτερα των Επιτροπών Ανταγωνισμού και Κεφαλαιαγοράς.

    4ον: Ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που δημιουργούν 7 στις 10 νέες θέσεις εργασίας. Θυμίζω ότι η συνολική ανεργία είναι ένας επιπλέον εργαζόμενος ανά επιχείρηση. Οι επιμέρους θέσεις μας (πέρα από τη μείωση και την απλοποίηση της φορολογίας), αφορούν:

    1ον: Την εφαρμογή ενός απλού και ξεκάθαρου νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων.

    2ον: Την απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση αδειών.

    3ον Τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για συγχωνεύσεις.

    4ον Τη δημιουργία Εγγυητικού Κεφαλαίου

    για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις τράπεζες.

    Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στους κρίσιμους, για την ελληνική περιφέρεια, τομείς του Τουρισμού και της Γεωργίας. Σήμερα ο αγροτικός τομέας βρίσκεται σε κρίση, οι αγρότες σε απόγνωση και η ύπαιθρος ερημώνει. Υπάρχει αύξηση του κόστους, πτώση της παραγωγής, συνεχής μείωση του γεωργικού εισοδήματος. Ο Πρωθυπουργός έλειψε απ' όλες τις μάχες για τα προϊόντα μας στις Βρυξέλλες, και η κυβέρνησή του χαρακτηρίζεται από την ανυπαρξία συγκροτημένης πολιτικής. Οι δικές μας θέσεις αφορούν:

    - Τη μείωση του κόστους παραγωγής.

    - Τα έργα υποδομής.

    - Τη στροφή σε νέες καλλιέργειες.

    - Τη μετατροπή του αγρότη σε σύγχρονο επιχειρηματία.

    - Την ποιότητα, την τυποποίηση, την παραγωγή και τη διάθεση προϊόντων με ονομασία προέλευσης.

    Εξίσου εμφανείς είναι οι συνέπειες της ανυπαρξίας επιτελικού σχεδιασμού στον Τουρισμό.

    Ένας από τους ισχυρότερους κλάδους της οικονομίας μας (με σημαντική συμμετοχή στη διαμόρφωση του εθνικού εισοδήματος και της απασχόλησης) θα εμφανίσει φέτος, για πρώτη φορά στη μεταπολεμική περίοδο, σημαντική υστέρηση εισροών. Δύο χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες η διαπίστωση αυτή επιβάλλει συναγερμό. Σχεδιάζουμε και προτείνουμε:

    1ον Την ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού.

    2ον Την πιστοποίηση του τουριστικού προϊόντος και κυρίως την προβολή, τη διαφήμιση σε διεθνές επίπεδο.

    3ον Τη βελτίωση των αναγκαίων υποδομών.

    4ον Τη σύνδεση με τον Πολιτισμό και την υλοποίηση σχεδίου αξιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    5ον Την παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και την επέκταση της τουριστικής βιομηχανίας μας σε νέες περιοχές.

    Η νέα πολιτική που εκφράζουμε και φιλοδοξούμε να εφαρμόσουμε έχει ως κεντρικό σημείο την επανίδρυση του κράτους. Πιστεύουμε ότι ένα σύγχρονο κράτος δεν μπορεί να λείπει

    όταν το χρειάζονται οι πολίτες κι ούτε προπάντων να γίνεται αιτία κινδύνων για τη ζωή και την περιουσία τους. Δεν μπορεί να είναι εστία παρακμιακών φαινομένων. Δεν μπορεί να είναι ο ''Βαλκάνιος Ασθενής''. Κατέχουμε (σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας), πανευρωπαϊκή πρωτιά στην έκταση της διαφθοράς και υποβιβαζόμαστε, κάθε χρόνο, στη διεθνή κατάταξη. Έχουμε τις πιο χρονοβόρες και πιο ακριβές γραφειοκρατικές διαδικασίες στην ίδρυση νέων εταιρειών. Μ' αυτήν την πραγματικότητα δεν συμβιβαζόμαστε. Μας χωρίζει άβυσσος από τις πρακτικές της κυβέρνησης και του κατεστημένου. Είμαστε αντίθετοι στον έντονο κρατικό παρεμβατισμό, που δεν υπηρετεί, παρά μόνο κατεστημένα συμφέροντα. Είμαστε αντίθετοι στα συνδικάτα της εξουσίας και τον απροκάλυπτο κομματισμό, που είναι συνώνυμος με την αναξιοκρατία. Γιατί, σε τελική ανάλυση, κομματισμός και αναξιοκρατία είναι (και τα δύο μαζί) εκτροφείο της συναλλαγής και της διαφθοράς. Θεωρούμε πρόκληση το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ενώ ομολογεί την έξαρση των παραβιάσεων της νομιμότητας, την ίδια στιγμή παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή και καλεί όποιον έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα. Πιστεύουμε ότι ο τόπος χρειάζεται ένα άλλο κράτος. Υπεύθυνο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό. Ένα κράτος δικαίου, που να εμπνέει εμπιστοσύνη και να στηρίζει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία.

    Οι βασικές θέσεις μας είναι:

    1. Αναπροσδιορισμός των ορίων του δημόσιου τομέα, με κατεύθυνση μικρότερο κράτος στην Οικονομία, καλύτερο και αποτελεσματικότερο σε υπηρεσίες και υποδομές για την κοινωνία.

    2. Απαρέγκλιτη τήρηση της αρχής της αξιοκρατίας, αξιολόγηση όλων, σε όλα τα επίπεδα και εισαγωγή κινήτρων παραγωγικότητας. Αποκατάσταση της ιεραρχίας.

    3. Αποκέντρωση της κρατικής μηχανής. Η επιτελική εξουσία στο κέντρο και η εκτελεστική στην Περιφέρεια.

    4. Ενδυνάμωση και κατοχύρωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ξεκάθαρες αρμοδιότητες, οικονομική αυτοδυναμία και αυτοτέλεια.

    5. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Δηλαδή: γενικευμένη χρήση και αξιοποίηση της πληροφορικής τεχνολογίας, ώστε να αναβαθμισθεί η λειτουργία της Διοίκησης και να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

    6. Νομοθετική σεισάχθεια, με απλούστευση και κωδικοποίηση της Νομοθεσίας.

    7. Σύγχρονο management.

    8. Σύνταξη χάρτη δικαιωμάτων του πολίτη.

    9. Πάταξη της γραφειοκρατίας.

    10. Μια νέα σχέση κράτους πολίτη. Σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να υπάρχουν υποχρεώσεις δύο ταχυτήτων. Το κράτος θα καταβάλλει τόκο για το χρόνο καθυστέρησης καταβολής των οφειλομένων όσο και ο ιδιώτης.

    11. Πάταξη της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της διαπλοκής που διαβρώνουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας. Άφησα τελευταίο το ζήτημα αυτό, ακριβώς γιατί σ' αυτό αποδίδουμε μείζονα σημασία. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εμπιστευτεί ο πολίτης τη δημόσια διοίκηση και την πολιτική. Για το σκοπό αυτό, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει αμέσως στη σύσταση ανεξάρτητης αρχής για τις μεγάλες συμβάσεις έργων και προμηθειών του Δημοσίου. Ταυτόχρονα θα εισάγουμε όλα τα αναγκαία μέτρα- και είναι γνωστές οι θέσεις μας - ώστε να υπάρξει συστηματικός έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών.

    Όλα αυτά αποτελούν βασικά ιδεολογικά προτάγματα του προγράμματός μας, που σηματοδοτούν καίριας σημασίας διαφορές μας από τη σημερινή πολιτική, τη σημερινή Κυβέρνηση, το σημερινό τέλμα. Επιτρέψτέ μου, όμως, στο σημείο αυτό, ν' αναφερθώ στους πιο βασικούς οδηγούς σκέψης μας, τους οδηγούς, που καθορίζουν την πολιτική μας για μια νέα διακυβέρνηση:

    Οδηγός πρώτος: Η αξιοποίηση του χρόνου. Στη νέα εποχή, ο χρόνος είναι παράγοντας πρωταρχικής σημασίας, τόσο για την αποτελεσματικότητα των δράσεών μας, όσο και για την ποιότητα ζωής. Η αδυναμία έγκαιρης λήψης και ταχείας προώθησης αναγκαίων αποφάσεων, η ολιγωρία και η αναβλητικότητα κοστίζουν ακριβά. Το μέλλον ανήκει στις κοινωνίες, τους λαούς και τα κράτη που βγαίνουν μπροστά από τα γεγονότα. Και αυτό δεν συμβαίνει στον τόπο μας. Αντιθέτως μάλιστα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Τεσσεράμισι χρόνια από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ε.Ε., εδώ δεν υπάρχουν παρά μόνο σχέδια επί χάρτου. Ο τόπος στερείται επενδύσεων πολλών δισ., το ενεργειακό έλλειμμα μεγαλώνει, οι αγρότες αναγκάζονται να αρδεύουν τη νύχτα, οι διακοπές ρεύματος πληθαίνουν και ο κίνδυνος ''μπλακ άουτ'' γίνεται εξαιρετικά σοβαρός. Παράδειγμα δεύτερον; Η Ολυμπιακή Προετοιμασία. Πέντε χρόνια από την ανάθεση και 699 ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων, ο προϋπολογισμός έχει τριπλασιαστεί, η διαδικασία υλοποίησης των έργων έχει γελοιοποιήσει κάθε έννοια διαφάνειας και το εθνικό στοίχημα κινδυνεύει να μεταβληθεί σε εθνικό άγχος. Παράδειγμα τρίτον; Τα μεγάλα έργα υποδομής. Τα έργα που εξαγγέλλει ο Πρωθυπουργός, (κάθε χρόνο εδώ και μία οκταετία) εδώ στη Θεσσαλονίκη. Έργα που άλλα καρκινοβατούν και άλλα δεν έχουν καν ξεκινήσει, όπως για παράδειγμα η υποθαλάσσια αρτηρία, αλλά και το ΜΕΤΡΟ, που συνθλίβεται στις μυλόπετρες της αδιαφάνειας και της διαφθοράς. Ένα έργο που, ενώ έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διάνοιξη ούτε ενός μέτρου. Και αυτό εξαιτίας ύποπτων, εξαιτίας σκανδαλωδών μεθοδεύσεων. Σε κάθε περίπτωση, αντίπαλός μας στον αγώνα με το χρόνο είναι η έλλειψη διορατικότητας, διαφάνειας, σχεδίου και ευθύνης. Είναι το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που βολεύεται στο συντηρητισμό και μάχεται για τη διαιώνισή του. Είναι τα άτυπα κομματικά συνδικάτα των ''κολλητών'' που έκατσαν στο σβέρκο ολόκληρης της κοινωνίας και δεν την αφήνουν να τραβήξει μπροστά. Είναι η σκουριασμένη κρατική μηχανή που χρειάζεται λάδωμα για να κινηθεί, που θέλει μέσο, μίζα και γρηγορόσημο, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Έτσι όμως, δεν κερδίζεται η νέα εποχή. Και η Ελλάδα δεν μπορεί να χάνει άλλο τον καιρό της. Μπορούμε να αλλάξουμε τους ρυθμούς της πορείας μας. Μπορούμε να κάνουμε πέρα τα βαρίδια της παρακμής.

    Οδηγός δεύτερος: Η παραγωγική διάθεση των πόρων. Η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος έχει προσλάβει εγκληματικές διαστάσεις. Το ελληνικό κράτος (η Κυβέρνηση δηλαδή για λογαριασμό των πολιτών) αγοράζει στις ψηλότερες και πουλά στις χαμηλότερες τιμές. Οι δημόσιες υπηρεσίες χαρακτηρίζονται από χαμηλή παραγωγικότητα και υψηλό κόστος. Εκατοντάδες οργανισμοί, γραμματείες και ειδικές υπηρεσίες, σπαταλούν τεράστιους πόρους, χωρίς να έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Υπάρχει με μια φράση αντιπαραγωγική διαχείριση και εξωφρενική κατασπατάληση των εθνικών και κοινοτικών πόρων. Και όλα αυτά σημαίνουν περισσότερους φόρους και λιγότερες κοινωνικές παροχές. Έχουν συνέπειες στον καθένα. Συνιστούν πρόκληση της εξουσίας σε κάθε πολίτη. Και η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Δεν μπορεί να συνεχίζεται. Επιβάλλεται, επιτέλους, ένας άλλος τρόπος αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων. Με σχέδιο και στόχευση. Με μετρήσιμη αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα. Με διαφάνεια και σεβασμό στον πολίτη.

    Οδηγός τρίτος: Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας. Η Ελλάδα έχει μπροστά της

    σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες. Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο που μπορεί - και πρέπει - να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Β. Ελλάδα, ως Πύλη της ΝΑ Ευρώπης. Ό,τι έγινε ως σήμερα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Το πρόγραμμα για την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων καρκινοβατεί. Οι διασυνοριακές συνδέσεις και οι κάθετοι άξονες, είτε λιμνάζουν, είτε βρίσκονται ακόμη στα χαρτιά. Είναι ανάγκη να πάρουν θέση τις προτεραιότητές μας. Και όχι μόνο στα λόγια. Παράλληλα, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην υλοποίηση μιας Εθνικής Στρατηγικής Περιφερειακής Ανάπτυξης. Σχεδιάζουμε για το σκοπό αυτό τη συγκρότηση Αναπτυξιακών Οργανισμών Περιφέρειας για την υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τον εθνικό πλούτο και το εισόδημα των νοικοκυριών αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και δίνοντας σε όλους τους Έλληνες τη δυνατότητα μετοχής στην ανάπτυξη και τους καρπούς της. Θέλουμε να υπάρχει ανάπτυξη παντού. Ανάπτυξη για όλους. Θέλουμε μια κοινωνία που δεν θα αγωνιά στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, αλλά θα προχωρά στο μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

    Οδηγός τέταρτος (και πλέον βασικός): Πολιτισμός, Παιδεία, Ποιότητα. Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός λειτουργεί ως δύναμη συνοχής και ανάτασης. Προωθεί την ειρήνη, την προσέγγιση και τη δημιουργία. Συνιστά κρίσιμη παράμετρο παραγωγής ιδεών και ποιοτικής αναβάθμισης. Πιστεύουμε ότι η νέα μεγάλη προσφορά του Ελληνισμού στην Ευρώπη και στον κόσμο βρίσκεται στην ανάδειξη πολιτισμικών προτύπων, αρχών και αξιών. Επενδύουμε στην ποιότητα και το ανθρώπινο δυναμικό μας. Ποιότητα στη Δημοκρατία και το δημόσιο βίο. Ποιότητα στο κράτος και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ποιότητα στην παραγωγή και την προσφορά υπηρεσιών. Ποιότητα στις συμπεριφορές μας. Ο δρόμος αυτός ξεκινά από την Παιδεία. Ο φαύλος κύκλος των μεταρρυθμίσεων και των αντιμεταρρυθμίσεων, πρέπει να κλείσει οριστικά. Δεν μπορεί η δήθεν δωρεάν Παιδεία να κοστίζει 1,5 εκατ. δρχ. τον χρόνο για κάθε παιδί στο Λύκειο! Δεν μπορεί 60 χιλιάδες οικογένειες να αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό, (με τεράστιο κόστος για τις ίδιες και για την οικονομία μας),και η Κυβέρνηση να επιμένει στο κρατικό μονοπώλιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. - Γιατί να είμαστε πρώτοι σ' ολόκληρη την Ευρώπη στην εξαγωγή φοιτητών και συναλλάγματος; - Γιατί η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια πέρα από τα σύνορά μας (στα Βαλκάνια, για παράδειγμα) αλλά δεν δέχεται τη λειτουργία τους στη χώρα μας; Εμείς έχουμε άλλη άποψη. Αντίθετη θέση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την Πατρίδα μας κέντρο Παιδείας για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Εμείς να παράγουμε Παιδεία. Εμείς να παράγουμε Πολιτισμό. Εδώ να τονώσουμε την απασχόληση. Να δώσουμε σε κάθε οικογένεια, σε κάθε νέα και νέο, ίσες ευκαιρίες μόρφωσης, δημιουργίας, προόδου. Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Υπενθυμίζω κυρίως: 1ον: Τη θεσμοθέτηση εθνικού διαλόγου με ευρεία συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας. 2ον: Τη σταδιακή αύξηση των δαπανών στο 5% του ΑΕΠ. 3ον: Τη δημιουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. 4ον: Τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.5ον: Τη συνεχή αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών και όλων των μονάδων του συστήματος. 6ον Την εξασφάλιση πρόσβασης όλων των μαθητών και σπουδαστών στις νέες τεχνολογίες, με τη θέσπιση κατάλληλων χρηματοδοτήσεων. 7ον Την αναμόρφωση των προγραμμάτων και των βιβλίων στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση

    Η συντήρηση του σημερινού γραφειοκρατικού και αντιπαραγωγικού μοντέλου οικονομικής πολιτικής, είναι επιλογή μιας κομματικής συντεχνίας κρατικοδίαιτων συμφερόντων. Το μοντέλο αυτό, παρωχημένο, πανάκριβο, προκλητικό και εν τέλει ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό δεν ταιριάζει στους Έλληνες. Δεν χωρά στη νέα εποχή. Φράζει το δρόμο των υγιών παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων. Υπονομεύει την πρόοδο του λαού. Εξάντλησε τα όριά του και μάχεται(με επικεφαλής την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό) να εξασφαλίσει λίγο ακόμη πολιτικό χρόνο. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Αυτό το κεφάλαιο τελειώνει εδώ. Είναι, επιτέλους, καιρός να ξεφύγει ο τόπος από το φαύλο κύκλο του παρασιτισμού, της ήσσονος προσπάθειας και της παρακμής. Κάθε πολίτης, κάθε Έλληνας

    έχει δικαίωμα στην ελπίδα. Και είναι το δικό μας χρέος, το δικό μας στοίχημα με την ιστορία, να ανοίξουμε το δρόμο για την ελπίδα. Για μια κοινωνία ευκαιριών για όλους. Μια κοινωνία πολλαπλών επιλογών. Μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

    Είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε το σύνολο των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας. Να σηκώσουμε τον πήχυ ψηλά. Οι νέοι καιροί απαιτούν δυναμική φυγή προς τα εμπρός. Απαιτούν μία πολιτική ικανή να ελευθερώσει τις πολλές δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να στηρίξει τον αγώνα τους. Η νέα εποχή απαιτεί νέες ιδέες, νέους ανθρώπους, νέα δυναμική. Απαιτεί γνώση, τολμηρές πρωτοβουλίες και όραμα. Εμείς επιλέγουμε τις ριζοσπαστικές τομές. Προχωρούμε σταθερά, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Φέρνουμε μια νέα πολιτική Εμπιστοσύνης και Συμμετοχής. Αυτές είναι οι έννοιες κλειδιά στη νέα διακυβέρνηση: Εμπιστοσύνη στον πολίτη, τον παραγωγό. Εμπιστοσύνη στην κοινωνία και τη δύναμή της. Εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Χωρίς υποσχέσεις, μεγάλα λόγια και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αλλά με δουλειά, με έμπνευση, με Συμμετοχή. Γιατί τίποτα μεγάλο δεν γίνεται από έναν ή από λίγους. Γιατί κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος, αν πιστέψουμε και εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον. Εμείς στοχεύουμε ψηλά. Οραματιζόμαστε και φιλοδοξούμε για τον τόπο μας. Γιατί ξέρουμε τις δυνατότητες του Έλληνα. Γιατί πιστεύουμε όλους τους Έλληνες και αισιοδοξούμε για το καλύτερο. Γιατί όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα στην ελπίδα, στην προοπτική, στο αύριο".

    [02] ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Η Α.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (10:01 UTC+2)

    Στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα προκειμένου να απολογηθεί η Αγγελική Σωτηροπούλου, που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη".

    Η 40χρονη Σωτηροπούλου κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής κατά συναυτουργία. Ολες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος.

    Η σύντροφος του Δημήτρη Κουφοντίνα και πρώην σύζυγος του Σάββα Ξηρού, που συνελήφθη μετά την εύρεση αποτυπώματός της στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως, αρνήθηκε τα πάντα γύρω από τις κατηγορίες που της προσάπτουν οι αρχές.

    [03] ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ ΓΙΑ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    Καράτσι, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (08:18 UTC+2)

    Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός από τους βασικούς υπόπτους για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη.

    Πρόκειται για τον Ραμζι Μπιναλσιμπ, από την Υεμένη και ο οποίος σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, είχε άμεση ανάμειξη στην οργάνωση των επιθέσεων. Η σύλληψη του, έγινε μετά από μάχη στο Καράτσι του Πακιστάν.

    [04] ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ 4ΗΜΕΡΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΟΥ ΙΝΚΑ

    Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (10:02 UTC+2)

    Σε νέο μποϊκοτάζ, που αυτή τη φορά θα γίνει αποκλειστικά στον κλάδο των οπωροκηπευτικών και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, καλεί τους καταναλωτές το ΙΝΚΑ, μετά τη θεαματική αύξηση τιμών σε φρούτα και λαχανικά.

    Μάλιστα, το Ινστιτούτο Καταναλωτών προειδοποιεί ότι, εάν δεν υπάρξει εκλογίκευση των τιμών, το μποϊκοτάζ, που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από τη Δευτέρα έως και τις 19 Σεπτεμβρίου, θα επιμηκυνθεί χρονικά.

    Η απόφαση για το νέο μποϊκοτάζ, που έρχεται να συμπληρώσει τις επιτυχημένες -από άποψη αποχής των καταναλωτών- κινητοποιήσεις της 3ης Σεπτεμβρίου, ελήφθη μετά τη διαπίστωση ότι οι ανατιμήσεις καλά κρατούν, παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

    Οι τιμές των οπωροκηπευτικών εμφανίζονται αυξημένες μέχρι και κατά 50% εν συγκρίσει με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ κατά περιπτώσεις οι ανατιμήσεις ξεπερνούν το 90% σε σχέση με πέρυσι.

    Σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα αίτια των ανατιμήσεων-φωτιά, παράγοντες του υπουργείου Aνάπτυξης υποστηρίζουν ότι για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά οπωροκηπευτικών ευθύνεται κυρίως η κακοκαιρία. Επίσης, αυξητική επίδραση στις τιμές είχαν και οι αυθαίρετες «στρογγυλοποιήσεις», μετά την αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ στα πορτοφόλια των Ελλήνων._

    [05] ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (20:51 UTC+2)

    Ντεμπούτο με νίκη πραγματοποίησε ο Νίκος Αναστόπουλος στον πάγκο της Καλλιθέας, στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γκέκας που με τα δύο προσωπικά γκολ που σημείωσε συνέβαλε αποφασιστικά στην επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με 3-2 στην Τούμπα.

    Τα τέρματα από την Καλλιθέα σημείωσαν οι Γκέκας στο 17` και 90`, καθώς και ο Τάτσης στο 72`, ενώ ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Γεωργιάδη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι, όσο και του δεύτερου με δυνατό σουτ.

    Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν φλύαρος και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ομως δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει σε αντίθεση με την Καλλιθέα που με αντεπιθέσεις πολλές φορές έκανε την ζωή των παικτών του ΠΑΟΚ δύσκολη.

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσαγκαράκης του συνδέσμου Χανίων. Κίτρινες κάρτες έδειξε στους Τσιπλίδη, Δημητρίου, Στρακόσια, Τσαλίκη, Γόγολο και Κιουκέλκα

    ΠΑΟΚ: Μάινταν, Φουτσίνι, Κούτσης, Μάρκος, Γεωργιάδης, Φρούσος, Kοζμίνσκι (46` Κουτσόπουλος), Κιουκέλκα, Οκκάς, Καφές (75΄ Γιασεμή), Χασιώτης (68΄ Φοφανά).

    Καλλιθέα: Στρακόσια, Μπασκάκης, Τσιμπλίδης (85΄ Αγγελόπουλος), Κόλα (68΄ Ντραγκίσεβιτς), Γκέκας, Δημητρίου, Τσαλίκης, Σαββίδης, Τάτσης, Γόγολος, Κυριάκος (75΄ Γκεοργκίεφ).

    [06] ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΑΛΒΑΝΟ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (20:49 UTC+2)

    Ενας Αλβανός ένοπλος σκοτώθηκε τα ξημερώματα στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με άνδρες της αστυνομίας της ΠΓΔΜ. Το επεισόδιο σημειώθηκε μία ημέρα πριν από τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές εκλογές της χώρας.

    Στη διάρκεια του επεισοδίου, που έγινε στο χωριό Τσέλοπεκ της περιφέρειας Τετόβου τραυματίστηκαν άλλοι δύο ένοπλοι Αλβανοί. Η συμπλοκή ξεκίνησε, όταν έξι Αλβανοί επιχείρησαν να επιτεθούν εναντίον αστυνομικών, αλλά συνελήφθησαν οι δύο από αυτούς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν μετά το επεισόδιο τρεις ένοπλους άνδρες να κινούνται με το όχημά τους στους δρόμους του χωριού. Αστυνομικοί που προσπάθησαν να τους σταματήσουν για να τους κάνουν έλεγχο δέχθηκαν πυρά. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ένας ένοπλος άνδρας και να τραυματιστούν οι άλλοι δύο.

    Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι δράστες της επίθεσης είναι μέλη οργάνωσης που δρα στην περιοχή τον τελευταίο καιρό, με στόχο την αποσταθεροποίηση και την υπονόμευση των ειρηνευτικών προσπαθειών.

    [07] ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΑΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Τα εγκαίνια της νέας μονάδας εμφιάλωσης νερού της επιχείρησης ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ, στον ομώνυμο οικισμό του νομού Θεσσαλονίκης, τέλεσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος.

    "Πρόκειται για μια επένδυση, ύψους 12 εκατ. ευρώ, η οποία πληροί τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το προϊόν που παράγει είναι όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα", επεσήμανε ο κ. Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας ότι "η επιχείρηση έχει μια επιτυχή πορεία στα ανθρακούχα ιαματικά πόσιμα νερά, κατέχοντας το 44% της ελληνικής αγοράς".

    Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση της επιχείρησης είναι άξια συγχαρητηρίων, δεδομένου ότι "παρόλο που η εταιρία ξεκίνησε τη λειτουργία της τη δεκαετία του 1980 ως κοινοτική επιχείρηση, κατόρθωσε σε 12 χρόνια να την καταστήσει μια δυναμική ΑΕ".

    Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γεώργιος Λώλας, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι "το 1988 που ξεκίνησε τη λειτουργία της η εταιρία, στόχος ήταν να την καταστήσουμε το perier της Ελλάδος, τώρα σκοπός μας είναι να κατέχει αυτόν τον τίτλο σε παγκόσμιο επίπεδο".

    Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, Ηλίας Λιακόπουλος, οι υποψήφιοι Νομάρχες του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Χατζησάββας, της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Γιαννόπουλος.

    [08] ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (20:36 UTC+2)

    Μέτρια εμφάνιση έκανε ο Εθνικός στο διεθνές τουρνουά πόλο που ολοκληρώθηκε στη Νάπολη. Συγκεκριμένα η ομάδα του Πειραιά γνώρισε την ήττα δύο φορές, ενώ κέρδισε μία. Ηττήθηκε με 5-6 από την Γιαντράν και με 2-6 από την ιταλική Ποσίλιπο, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη 8-8 με την γαλλική Μαρσέιγ.

    Ωστόσο τα αποτελέσματα για την τεχνική ηγεσία του Εθνικού είναι ενθαρρυντικά τη στιγμή που απουσίαζαν οι τρεις νέοι παίκτες (Αντώνης Βλοντάκης, Μάκης Βολτυράκης, Τεό Λοράντος).

    Το βράδυ θα μεταβεί στο Μπάρι, όπου θα συμμετάσχει σε ένα τουρνουά πόλο μαζί με την Καμόλι, την κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και την ιταλική Προ Ρέκο.

    [09] ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ζ' ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ "ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ"

    Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (19:45 UTC+2)

    "Η Βουλή των Ελλήνων δεν πρόκειται να επικυρώσει οποιαδήποτε συνθήκη διεύρυνσης, αν δεν περιλαμβάνει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση", τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης καλωσορίζοντας ξεχωριστά τους "έφηβους βουλευτές" από την Κύπρο, διαβεβαιώνοντας τους παράλληλα ότι "ο Ελληνισμός θα συνεχίσει να αγωνίζεται έως την τελική δικαίωση, με την αποκατάσταση της ενιαίας, ελεύθερης και ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας".

    Ο κ. Κακλαμάνης κατά τη συνεδρίαση υποδοχής των μελών της φετινής Ζ' Συνόδου της "Βουλής των Εφήβων" αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της τρομοκρατίας, που, όπως είπε, "ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία για 27 ολόκληρα χρόνια και διέσυρε διεθνώς τη χώρα διευκολύνοντας επίσης με τη δράση της ξένες χώρες να ασκούν πιέσεις και εκβιασμούς, πρόσφατα μάλιστα με πρόσχημα της ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σε βάρος της χώρας μας και των εθνικών μας συμφερόντων".

    Δεν υπάρχει καμία λογική στην τυφλή βία και την τρομοκρατία", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής. "Καμία ιδεολογία και κανένα πολιτικό επιχείρημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει δολοφονικές πράξεις, γι αυτό και δεν υπάρχει περιθώριο δημοκρατικού διαλόγου με τις δυνάμεις της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Με όσους αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές και απορφάνισαν οικογένειες σπέρνοντας το θάνατο στο όνομα του λαού. Πότε τους έδωσε τέτοια εντολή ο λαός;".

    Ο κ. Κακλαμάνης αναφερόμενος στους δημοκρατικούς θεσμούς και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία τόνισε χαρακτηριστικά: "Πολλοί αυτόκλητοι προφήτες βιάστηκαν να προαναγγείλουν ότι στην εποχή μας ζούμε το τέλος της ιστορίας, το τέλος των ιδεολογιών, το τέλος της πολιτικής. Σε πολλές χώρες, αλλά και στην Ελλάδα, παρακολουθούμε μάλιστα μία συνεχή προσπάθεια, στην οποία πρωτοστατούν ΜΜΕ που ελέγχονται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με στόχο την απαξίωση της πολιτικής και του Κοινοβουλίου. Δεν ενημερώνουν για τις εργασίες και τη λειτουργία του, αλλά αναδείχνουν και μεγιστοποιούν την αρνητική εικόνα και συμπεριφορά, ακόμα και τη γραφικότητα, εκείνων των πολιτικών που χαρακτηρίζονται από έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας ή και από ιδιοτέλεια, χωρίς όμως να τους κατονομάζουν, για να βοηθήσουν το λαό στις σωστές επιλογές του, αλλά γενικεύουν εφαρμόζοντας τη φασιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης σε βάρος ολόκληρου του πολιτικού κόσμου και των θεσμών της δημοκρατίας, όπως είναι η Βουλή και τα κόμματα".

    "Προφανής στόχος όλων αυτών", ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης, "είναι να αποδεχθούμε τις αρνητικές πλευρές της σύγχρονης πραγματικότητας ως νομοτέλεια και να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση ή την ανατροπή τους. Να αναθέσουμε σε κάποιους λίγους και ισχυρούς τις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας και το μέλλον μας".

    Μιλώντας επίσης για τα προβλήματα των νέων, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε: "Είναι γεγονός ότι "οι καιροί είναι δύσκολοι" για τους νέους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε είναι πιο σύνθετα και πιο δυσεπίλυτα από αυτά του χθες. Το πρόβλημα των σπουδών και το αβέβαιο, συχνά, επαγγελματικό σας μέλλον, η ανεργία, τα ναρκωτικά, το AIDS, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου και οι ανθρώπινες σχέσεις, η απαξίωση και η απουσία οραμάτων, η αβεβαιότητα για το αύριο σας απασχολούν συνεχώς, χωρίς να παίρνετε ικανοποιητικές απαντήσεις στις ερωτήσεις, και, κυρίως λύσεις στα προβλήματά σας".

    Κλείνοντας ο κ. Κακλαμάνης τόνισε όμως ότι πέραν του συντονισμού και των δράσεων της κοινωνίας και της Πολιτείας για την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα αυτά, είναι αναγκαία και η υπεύθυνη συμμετοχή των νέων στην προσπάθεια αυτή.

    [10] ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ CHIPITA ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

    Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (19:33 UTC+2)

    Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της Chipita International, παρουσία, μεταξύ άλλων, ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, παραγόντων του πολιτικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Ο όμιλος εταιριών, με την επωνυμία Eldi και Krasnoselskaya, εξαγοράστηκε από την Chipita τον περασμένο χρόνο και έχει σαν κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διακίνηση ειδών τροφίμων στη ρωσική αγορά.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά το περασμένο οικονομικό έτος, η Chipita συγκέντρωσε από τις δραστηριότητές της στις αγορές της ανατολικής Ευρώπης το ποσό των 76 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικότερα από τις πωλήσεις στην αγορά της Ρωσίας, τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στο ποσό άνω των 9,5 εκατ. ευρώ.

    Αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2001, οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν σε ποσοστό 8,2%, ενώ στον αντίποδα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ανήλθαν σε 20,11 εκατ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 5,0% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2001.Πτωτικά κινήθηκαν και τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, τα οποία υποχώρησαν σε ποσοστό 20,9% και ανήλθαν σε ευρώ 5,49 εκατ., όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής».

    Σε επίπεδο μητρικής εταιρίας, τα καθαρά κέρδη προ φόρων, ενισχύθηκαν σε ποσοστό 53,6% και ανήλθαν σε 4,12 εκατ. ευρώ, από 2,68 εκατ. ευρώ το 2001.

    Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, η διοίκηση του ομίλου διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις θα αυξηθούν κατά περίπου 8% σε σχέση με το 2001 και τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, αναμένεται να ενισχυθούν σε ποσοστό 20% περίπου.

    [11] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΦΩΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (19:32 UTC+2)

    Σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου πέτυχε ο Φωστήρας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β` Εθνικής. Μεγάλη σε έκταση νίκη πέτυχε η Χαλκηδόνα με 4-0 επί του Πατραϊκού.

    Αύριο θα ολοκληρωθεί η 3η αγωνιστική με τα παιχνίδια:

    Κασσάνδρα-Καλαμάτα

    Κέρκυρα-Παναιγιάλειος

    Εθνικός Αστέρας-Πανηλειακός

    Καβάλα-Αθηναϊκός

    Ολυμπιακός Βόλου-Καλαμαριά

    Απόλλων-Πανσερραϊκός.

    Η βαθμολογία: Φωστήρας 7, Ατρόμητος 6, Χαλκηδόνα 6, Κέρκυρα 4, Καλαμάτα 4, Πανσερραϊκός 4, Ολυμπιακός Βόλου 3, Καλαμαριά 3, Απόλλων 3, Πανηλειακός, Κασσάνδρα 2, Πατραϊκός 2, Εθνικός Αστέρας 1, Αθηναϊκός 1, Καβάλα 0, Παναγιάλειος 0.

    [12] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΗΡΘΕ Ο ΜΠΡΑΝΤΚΕ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (19:29 UTC+2)

    Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, Αυστραλός Μαρκ Μπράντκε βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα συνοδευόμενος από την οικογένειά του. Κατά την άφιξή του ζήτησε να πάει στο κλειστό του Κορυδαλλού για να γνωρίσει την νέα του ομάδα, τους παίκτες και τον προπονητή, Λευτέρη Σούμποτιτς.

    «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Ανυπομονώ να παίξω με τη νέα μου ομάδα», τόνισε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Μπράντκε και συνέχισε: «Μίλησα με τον Γκέιζ και ο Αντριου μου είπε να έρθω. Ξέρω ότι οι φίλοι της ομάδας είναι συνέχεια δίπλα στους παίκτες. Θεωρώ ότι όλοι μαζί θα κυνηγήσουμε να κάνουμε το καλύτερο».

    [13] ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ ΑΤΥΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

    Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (19:28 UTC+2)

    Ο ορισμός του πρόσφυγα και άλλων προσώπων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, η εκπόνηση Κοινού Προγράμματος Επιστροφής βάσει των προτάσεων Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Πράσινη Βίβλος), η ενσωμάτωση υπηκόων τρίτων χωρών, η διεύρυνση της Ε.Ε. και το Σένγκεν, καθώς και η αντιμετώπιση των ναρκωτικών και της τρομοκρατίας απασχόλησαν τις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στην Κοπεγχάγη.

    Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος και Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε το διασυνοριακό χαρακτήρα της καταπολέμησης των ναρκωτικών και τόνισε την ανάγκη της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης εναρμόνισης των νομοθεσιών των κρατών - μελών, χωρίς να παραγνωρίζονται οι εθνικές ιδιαιτερότητες.

    "Η Ευρωπαϊκή Ενωση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετσάλνικος, "θα πρέπει να "εξάγει" την πολιτική της στην καταπολέμηση των ναρκωτικών όχι μόνο στις υποψήφιες χώρες, όπως έχει ήδη κάνει, αλλά και σε τρίτες χώρες, ιδίως σε χώρες - κλειδιά (παραγωγής και διακίνησης).

    Ειδικότερα από ελληνικής πλευράς επισημάνθηκε η ανάγκη επέκτασης των δράσεων στο χώρο των Βαλκανίων.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στο πρόβλημα των ναρκωτικών ανακοίνωσε τη διοργάνωση κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. δύο διεθνών εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τα ναρκωτικά (εκπόνηση κοινού εγχειριδίου βέλτιστων πρακτικών για ενίσχυση ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα και καινοτόμων μεθόδων για την πρόληψη της τοξικομανίας μεταξύ των εφήβων).

    Για την τρομοκρατία η Δανική προεδρία ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της αμερικανικής πλευράς και της Europol για συνεργασία που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο του περασμένου Δεκεμβρίου. Επίσης προχωρούν οι ενέργειες για σύναψη συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Eurojust και των ΗΠΑ, καθώς και το θέμα της σύναψης συμφωνίας δικαστικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ (έκδοσης και αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής).

    Στη συνεδρίαση προσκλήθηκε να συμμετάσχει ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ, ο οποίος στην παρέμβασή του ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη συμπαράσταση της και για τη συμμετοχή της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    Ο κ. Ασκροφτ ζήτησε συνεργασία στον τομέα της πληροφόρησης για να είναι πιο αποτελεσματική η μάχη κατά της τρομοκρατίας σε επίπεδο πρόληψης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ στον τομέα της δικαστικής συνεργασίας και ειδικότερα στην έκδοση και την αμοιβαία δικαστική συνδρομή.

    Κατά τη διάρκεια του γεύματος της πρώτης ημέρας οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για το ζήτημα του Καλίνιγκραντ και το αίτημα των Ρώσων για ελεύθερη επικοινωνία μέσω του μελλοντικού κοινοτικού εδάφους (Λιθουανία ή Πολωνία).

    Οι υπουργοί χαιρέτισαν την επιστολή του Ρώσου προέδρου, στην οποία γίνεται αναφορά σε ένα συνολικό πλαίσιο συνεργασίας Ε.Ε. και Ρωσίας στον τομέα του ελέγχου των συνόρων, της επανεισδοχής και των θεωρήσεων επισημαίνοντας ότι θα γίνει προσπάθεια στο πλαίσιο του κεκτημένου Σένγκεν για διευκόλυνση της επικοινωνίας των Ρώσων υπηκόων, αλλά οι ρωσικές προτάσεις για ελεύθερη επικοινωνία χωρίς θεώρηση μεταξύ χώρου Σένγκεν και Ρωσίας θεωρήθηκαν πολύ πρόωρες.

    Εκτεταμένη συζήτηση έγινε επίσης κατά τη διάρκεια του ίδιου γεύματος για το θέμα της επικείμενης αναθεώρησης του κανονισμού (539/01) για τις θεωρήσεις (κατάλογος χωρών που δεν χρειάζονται θεώρηση να εισέλθουν στην Ενωση) και εκφράσθηκε σοβαρός προβληματισμός από ορισμένα κράτη - μέλη ειδικά για την περίπτωση της Ρουμανίας, οι υπήκοοι της οποίας συστηματικώς υπερβαίνουν το νόμιμο διάστημα παραμονής χωρίς θεώρηση στο χώρο Σένγκεν.

    [14] ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (19:23 UTC+2)

    Σε νοσοκομείο των Αθηνών νοσηλεύεται ένας οπαδός της ΑΕΚ, που τραυματίστηκε σοβαρά, πριν από την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ - Παναθηναϊκού, όταν έπεσε στο έδαφος από τα κιγκλιδώματα του γηπέδου «Νίκος Γκούμας».

    Σημειώνεται ότι λίγο πιο μπροστά υπήρξε ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

    [15] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ 100 μ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΙ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (19:13 UTC+2)

    Εκλεψε την παράσταση ο Τιμ Μοντγκόμερι στο Γκραν Πρι του στίβου που διεξάγεται στο Παρίσι. Ο Αμερικανός σπρίντερ με το εκπληκτικό 9.78 (θετικό άνεμο 2.0m/sec) σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. καταρρίπτοντας τα 9.79 του Μόρις Γκριν που είχε πετύχει στα Τσικλητήρεια το 1999.

    Και όλα αυτά την στιγμή που όλα τα βλέμματα στρέφονταν στους τέσσερις νικητές του Golden League, Μάριον Τζόουνς, Χισάμ Ελ Γκερούζ, Φέλιξ Σάντσεζ και Ανα Γκεβάρα.

    Ο παγκόσμιος- πλέον- ρέκορντμαν πριν αρχίσει ο τελικός των Grand Prix, είχε υποστηρίξει ότι ήθελε να αποδείξει σε όλους πως είναι ο κορυφαίος σπρίντερ στον κόσμο στα 100μ. Και με την επίδοση 9.78 το έδειξε περίτρανα...

    [16] ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΕ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (19:10 UTC+2)

    Τα εθνικά θέματα και προγράμματα του ΣΑΕ όπως το Ιατρικό, το Εθνικό Ταμείο Ομογενών, Υιοθεσίας εκκλησιών, μικροεπιχειρήσεων κ.α. ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του προεδρείου του ΣΑΕ στα γραφεία της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη.

    Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΕ Αντρέας Αθενς τόλμη και καινοτομία είναι οι δύο λέξεις, που χαρακτηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τις δραστηριότητες του ΣΑΕ για το 2002.

    Σταθερός στόχος των δραστηριοτήτων είναι η ενεργοποίηση των ομογενών και η δημιουργία νέων δεσμών που ενώνουν τους απανταχού Ελληνες. Στα εθνικά θέματα καταβάλλονται συνεχείς και επίμονες προσπάθειες για τη διατήρηση της προσοχής της Αμερικανικής κυβέρνησης για την εύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

    Για το 2003 στρατηγικός στόχος του ΣΑΕ είναι η ολοκλήρωση και λειτουργία όλων των Ιατρικών Κέντρων, των προγραμμάτων επισκέψεων νοσοκόμων και Ανθρωπιστικής βοήθειας για τις ελληνικές κοινότητες στην Αλβανία και τις χώρες της τέως Σοβιετικής Ενωσης.

    Το φθινόπωρο θα γίνουν τα εγκαίνια του Ιατρικού Κέντρου που θα λειτουργήσει το ΣΑΕ σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αλβανίας στους Γεωργουτσάτες, ενώ η Καπνική ΑΕ έχει παραχωρήσει στην Κορυτσά κτήριο για τη στέγαση ενός δεύτερου ιατρικού κέντρου του ΣΑΕ στην Αλβανία.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος μικροεπιχειρήσεων έχει ολοκληρωθεί η αρχική συμφωνία με την Εμπορικής Τράπεζα της Ελλάδας στην Τιφλίδα για το συντονισμό της δανειοδότησης ομογενών μικροεπιχειρηματιών της Γεωργίας και εξετάζεται η επέκταση του προγράμματος στην Ουκρανία.

    Σε ότι αφορά στο Εθνικό Ταμείο Ομογενών (ΕΤΟ), που έχει ως στόχο την επίτευξης οικονομικής αυτοδυναμίας έχει ως στόχο την επίτευξης οικονομικής αυτοδυναμίας του ΣΑΕ. Το προεδρείο του ΣΑΕ θέτει ως άμεσο στόχο την πλατειά ενημέρωση των μελών του ΣΑΕ μέσα από τα περιφερειακά συνέδρια και την εγγραφή στο ΕΤΟ όλων των μελών ως το τέλος του χρόνου, ενώ σε δεύτερη φάση μέχρι το φθινόπωρο του 2003 να εγγραφούν περίπου 60.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

    Για το πρόγραμμα Υιοθεσίας κειμηλίων, εκκλησιών και μνημείων του απόδημου ελληνισμού αποφασίστηκε να γίνουν ολοκληρωμένες προμελέτες για τουλάχιστον πέντε ναούς με προτεραιότητα στη Γεωργία, στη Βουλγαρία, στην Αλβανία, στην Ίμβρο και στην Αλεξάνδρεια. Η πρόταση της επιτροπής του προγράμματος, στην οποία συμμετέχουν οι Αρχιεπίσκοποι Αμερικής και Αλβανίας κ.κ. Δημήτριος και Αναστάσιος, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ζηζιούλας και ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χατζηνικολάου, θα κατατεθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του προεδρείου του ΣΑΕ, ενώ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από χορηγούς από το χώρο της ομογένειας, την εκκλησία και ιδιώτες.

    Στη συνεδρίαση του προεδρείου του ΣΑΕ παρίσταται ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Δόλλης, ο Προεδρικός Επίτροπος της Κύπρου για θέματα Αποδήμων Μανώλης Χριστοφίδης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό Παναγιώτης Σκανδαλάκης και στελέχη της ΓΓΑΕ.

    Δ.Ρ.

    [17] ΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ Ν.Α. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΓΚΑΝΙΑΣΕ Ο Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

    Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (19:00 UTC+2)

    Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας εγκαινίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης παρουσία των υπουργών Υγείας και Γεωργίας Κώστα Στεφανή και Γιώργου Δρυ.

    Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε επανάσταση στη δημόσια διοίκηση τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα οποία, όπως είπε, θα αναβαθμίσουν αποφασιστικά την καθημερινότητα των πολιτών.

    Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που οδήγησε στη δημιουργία των ΚΕΠ και στα προβλήματα που αυτά θα επιλύσουν υπογραμμίζοντας ότι με τη λειτουργία των Κέντρων ενδυναμώνεται η αποκέντρωση και καταφέρεται ένα γερό χτύπημα στην καρδιά της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Τόνισε ακόμη ότι στο τέλος του 2003 θα λειτουργούν πάνω από 1.000 ΚΕΠ σε όλη τη χώρα.

    [18] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΘΗΝΑ 2004"

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (18:59 UTC+2)

    Για όλα τα θέματα των Ολυμπιακών Αγώνων και τις υπηρεσίες που θα προσφερθούν στους δημοσιογράφους το 2004 ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του «Αθήνα 2004» οι περίπου 100 εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ που βρίσκονται στην Αθήνα.

    Οι ξένοι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν όλα τα Ολυμπιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Ο εντεταλμένος σύμβουλος του «Αθήνα 2004», Σπύρος Καπράλος τόνισε στους ξένους εκπροσώπους του Τύπου: «Είμαστε έτοιμοι και κάθε μέρα που περνάει αναδεικνύουμε το νέο πρόσωπο της Ελλάδας. Τα έργα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Και αυτό το βλέπουν και οι εκπρόσωποι του Τύπου. Η ενημέρωση αυτή κρίνεται αναγκαία, για να δουν οι ξένοι δημοσιογράφοι την πορεία της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων».

    [19] ΤΟ ΙΝΚΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑ.Μ.Ε.

    Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (18:56 UTC+2)

    Πρόγραμμα συμμετοχικής χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων (Car Pooling), οργανώνει το ΙΝΚΑ, με την επωνυμία ΠΑ.Μ.Ε. (Παίρνω Μαζί Επιβάτες), με σκοπό την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση της ρύπανσης και της ηχορύπανσης και την εξοικονόμηση χρημάτων (καύσιμα, parking, κ.α.) για τους συμμετέχοντες.

    Το Πρόγραμμα ΠΑ.Μ.Ε. απευθύνεται κυρίως, σε εργαζόμενους με κοινό περίπου τόπο κατοικίας και εργασίας και ίδιο περίπου ωράριο.

    Σχηματίζονται ομάδες (3, 4 ή 5 ατόμων) με κατά το δυνατόν ταυτότητα ηλικίας, φύλλου, συνηθειών (π.χ. μη καπνιστές) και χρησιμοποιούν εκ περιτροπής τα αυτοκίνητά τους. Το ΙΝΚΑ, με ειδικό πρόγραμμα, επεξεργάζεται τα στοιχεία των ενδιαφερομένων και τους φέρνει σε επαφή μεταξύ τους.

    [20] ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1: O MOΝΤΟΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (18:53 UTC+2)

    Ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια με την Williams-BMW πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά του γκραν πρι της Μόντσα και έτσι αύριο θα λάβει θέση στην πρώτη γραμμή εκκίνησης. Με αυτό τον τρόπο ο Μοντόγια χάλασε το... πάρτι που ήθελαν να κάνουν οι οδηγοί της Φεράρι. Το γκραν πρι της Μόντσα είναι ο 15ος στη σειρά αγώνας της Φόρμουλα 1, ενώ απομένουν τα γκραν πρι της Ινδιανάπολις (ΗΠΑ-29/9) και της Σουζούκα (Ιαπωνία-17/10).

    Η σειρά εκκίνησης στον αυριανό αγώνα είναι:

    1.Χουάν Πάμπλο Μοντόγια (Κολομβία/Williams-BMW) 1:20.264

    2.Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία.Φεράρι) 1:20.521

    3.Ραλφ Σουμάχερ (Γερμανία/Williams-BMW) 1:20.542

    4.Ρούμπενς Μπαριτσέλο (Βραζιλία/Φεράρι) 1:20.706

    5.Κίμι Ραϊκόνεν (Φιλανδία/ΜακΛάρεν-Μαρτσέντες) 1:21.163

    6.Εντι Ιρβάιν (Βρετανία/Τζάγκουαρ-Κόσγουορθ) 1:21.606

    7.Ντέιβιντ Κούλχαρντ (Βρετανία/ΜακΛάρεν-Μερτσέντες) 1:21.803

    8.Πέδρο ντε λα Ρόσα (Ισπανία/Τζάγκουαρ Κόσγουορθ) 1:21.960

    9.Ζακ Βιλνέβ (Καναδάς/BAR-Χόντα) 1:22.126

    10.Μίκα Σάλο (Φιλανδία/Τογιότα) 1:22.318.

    [21] ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (18:52 UTC+2)

    "Οι φορείς της πόλης ενωμένοι διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει, ό,τι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης", τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σε ομιλία του στην πανελλήνια σύσκεψη των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" της ΔΕΘ.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργόπουλος τόνισε: "Οι φορείς της πόλης, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενωμένοι διεκδικούν αποφασιστικά την προώθηση των μεγάλων έργων που καθυστερούν αδικαιολόγητα. Η κεντρική εξουσία οφείλει να τα χρηματοδοτήσει και να τα επισπεύσει όπως υποσχέθηκε. Στο γενικότερο πλαίσιο των διεκδικήσεων μας, όσον αφορά στη ΔΕΘ, προτείναμε να αγοράσουμε το πακέτο των μετοχών ως Δήμος Θεσσαλονίκης και παραμένουμε ανυποχώρητοι στο αίτημα μας για τη συμμετοχή των φορέων της πόλης μας και βέβαια των Βιοτεχνών, των Επαγγελματιών και των Εμπόρων, στη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα μας", συμπλήρωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

    Αναφερόμενος στην ακρίβεια των προϊόντων επισήμανε: "Στις ημέρες μας κλιμακώνεται η άδικη επίθεση σε όλες τις βαθμίδες της παραγωγής και, μάλιστα, από το ίδιο το κράτος. Το κράτος είναι υπεύθυνο για την ακρίβεια. Οι απαράδεκτες ανατιμήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ τινάζουν στα ύψη το κόστος παραγωγής και, σε συνδυασμό, με τη βαριά φορολογία και τις πολιτικές ελάχιστων αυξήσεων σε μισθωτούς και συνταξιούχους μειώνουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών".

    "Τώρα επιβάλλεται", πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος "να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης, να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να αντιμετωπιστεί το ασφαλιστικό, να υλοποιηθούν τα έργα του Γ' ΚΠΣ και να εφαρμοσθεί στην πράξη και όχι στα λόγια και στις εξαγγελίες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ισόρροπης ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας."

    [22] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

    Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (18:50 UTC+2)

    "Επί 27 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία υπήρξε θύμα των δολοφονικών χτυπημάτων της τρομοκρατίας και ουδέποτε έπαψε να αποτελεί στόχο της. Επί 27 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία με τόλμη, συνέπεια και χωρίς συμβιβασμούς έδωσε και δίνει τη μάχη για το οριστικό ξερίζωμα της τρομοκρατίας από τον τόπο μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Πρωτόπαπα.

    "Μόλις πριν ένα χρόνο, η Νέα Δημοκρατία επέβαλε στη Βουλή την ψήφιση του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου, αφού η Κυβέρνηση δεν μπορούσε να πείσει τους Βουλευτές της να τον ψηφίσουν", τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος προσθέτοντας ότι "όλα αυτά, βεβαίως, θέλουν να τα ξεχνούν ο κ. Πρωτόπαπας και η Κυβέρνηση που εκπροσωπεί".

    "Το δυστύχημα γι' αυτούς είναι ότι ο ελληνικός λαός και τα γνωρίζει και τα θυμάται", υπογράμμισε και σημείωσε:

    "Γι' αυτό και η επιχείρηση της Κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί για μικροκομματικό όφελος μια μείζονα εθνική υπόθεση πέφτει στο κενό. Το μόνο που πετυχαίνει είναι να αποδεικνύει, για μία ακόμη φορά, την πολιτική της μικροψυχία και την επικίνδυνη για τον τόπο ανευθυνότητά της".

    [23] ΕΠΙΣΚΕΨΗ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (18:42 UTC+2)

    Στη λαϊκή αγορά της 25ης Μαρτίου περιόδευσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του Συνδυασμού "Αναγέννηση" Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους.

    Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι οι τιμές όλων των προϊόντων αυξήθηκαν δραματικά

    για το μέσο Ελληνα, γεγονός για το οποίο ευθύνεται, όπως τόνισε, η αδυναμία επιβολής ελέγχων από την κεντρική εξουσία.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος διαπίστωσε ακόμη ότι από την πλευρά των παραγωγών και μικροπωλητών καταβάλλεται προσπάθεια να παταχθεί η αισχροκέρδεια, κάτι που επισήμανε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Λαϊκών Αγορών Νόμου Θεσσαλονίκης "Η Ομόνοια" Κωνσταντίνος Μανίκας.

    "Πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στηρίζει τις λαϊκές αγορές και εμείς στηρίζουμε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης" τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μανίκας αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στη λαϊκή αγορά της 25ης Μαρτίου. Από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργόπουλος ευχαρίστησε τον κ Μανίκα τονίζοντας ότι ο Δήμος ήταν και θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό τους.

    [24] ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2002 (18:41 UTC+2)

    Στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο μεταφέρθηκε στις 6 το απόγευμα η Αγγελική Σωτηροπούλου προκειμένου να απολογηθεί.

    Η σύντροφος του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα, αλλά θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κ. Ζερβομπεάκου αρνούμενη όλες τις κατηγορίες που τη βαρύνουν.

    Η Αγγελική Σωτηροπούλου κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής κατά συναυτουργία. Ολες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος.

    Στο εφετείο βρίσκεται και η δικηγόρος της Ιωάννα Κούρτοβικ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 14 September 2002 - 18:13:43 UTC