Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-08-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/08/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Οικονομία
  • [04] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [05] Μετανάστες
  • [06] ΠΑΣΟΚ-Σημίτης
  • [07] Θάνατος Δωρόθεου
  • [08] Εορτασμός Κοιμήσεως Θεοτόκου
  • [09] Στρατιωτικός εξοπλισμός
  • [10] ΝΔ
  • [11] ΠΓΔΜ - Ελλάδα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/08/2001

    Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και τη Μέση Ανατολή και η πορεία της οικονομίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πως θα αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Και 2η σύνταξη από το ΙΚΑ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συντάξεις με εθελουσία έξοδο στα 50 χρόνια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εμφύλιος στη Ρηγίλλης. Γιατί ο Σουφλιάς "άδειασε" το Μεϊμαράκη

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βρέθηκε το γονίδιο που προκαλεί το μελάνωμα.

    ΕΘΝΟΣ: Αλλάζουν τον χάρτη οι 850.000 μετανάστες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χριστόδουλος. Αρχιεπισκοπική τορπίλη από την Τήνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δηλώσεις του Α. Ρόντου: Φοβούνται συγκρούσεις με την Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βάσεις: Ανατροπές και στις 4 Δέσμες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φάκα για 1 τρις. σε 1.600 οφειλέτες.

    ΕΣΤΙΑ: Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Ποιοί πληρώνουν περισσότερους φόρους.

    Espresso: Κορομηλά-Μενεγάκη. Ο πόλεμος των 12 δις. Καυτός Σεπτέμβρης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ευρω-ρεκόρ ανάσα για καύσιμα-πληθωρισμό-χρέος.

    Η ΧΩΡΑ: Τριπλό έγκλημα:Εν ψυχρώ εκτέλεση γιατί τον έτρωγε η ζήλια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΑΠΘ: Οι φοιτητές εναντίον γιατρών.

    [03] Οικονομία

    Τα ΝΕΑ γράφουν οτι "Ρεκόρ πενταμήνου πραγματοποίησε χθες το ευρώ έναντι του δολαρίου, ξεπερνώντας τα 91 σεντς. Το γεγονός χάρισε χαμόγελα ικανοποίησης στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αφού η πτώση του δολαρίου διευκολύνει τη μείωση των τιμών των καυσίμων και την υποχώρηση του πληθωρισμού, που είχε παραμείνει στάσιμος σε υψηλά επίπεδα τους δυο τελευταίους μήνες".

    [04] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει οτι "Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή των παλαιών υποψηφίων, που διαγωνίστηκαν με το σύστημα των Δεσμών, στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Τα πρώτα συμπεράσματα από την επεξεργασία των στοιχείων δείχνουν οτι θα πρέπει να αναμένεται άνοδος των βάσεων στις Β', Γ' και Δ' Δέσμες και πτώση στην Α' Δέσμη. Η άνοδος προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη στις σχολές που πέρσι είχαν χαμηλότερες βάσεις. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους αποφοίτους του Ενιαίου Λυκείου αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου".

    [05] Μετανάστες

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της εισροής μεταναστών στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι φιλοξενεί πάνω από 850.000 αλλοδαπούς, που αλλάζουν τον πληθυσμιακό χάρτη της χώρας μας. Η κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το θέμα της ομαλής ένταξης τους στην κοινωνία. Προωθεί τη νομιμοποίηση όσων πληρούν τις προϋποθέσεις, την ασφάλιση τους, την περίθαλψη και την εκπαίδευση τους. Διαμορφώνεται το νέο πλαίσιο για την υποδοχή μεταναστών".

    [06] ΠΑΣΟΚ-Σημίτης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "Η παρουσία του και οι εξαγγελίες του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 7 Σεπτεμβρίου θα απασχολήσουν τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αμέσως μετά την επιστροφή του, τη Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός ωστόσο, από τη Σίφνο επιστρέφει αύριο Παρασκευή αντί της Κυριακής που είχε αρχικώς προγραμματίσει και το Σαββατοκύριακό του θα το περάσει στους Αγίους Θεοδώρους. Στο πλαίσιο λοιπόν της προετοιμασίας για τη ΔΕΘ θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας την Τρίτη 21 Αυγούστου στην Αθήνα και θα ενημερωθεί για τις θέσεις του Συνδέσμου σχετικά με την οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "Οι κινήσεις των εσωκομματικών του αντιπάλων, οι συζητήσεις που έχουν ανοίξει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με το νέο καταστατικό αλλά και οι πρωτοβουλίες που ο ίδιος πρέπει να αναλάβει το επόμενο διάστημα, προκειμένου να εξασφαλίσει πλεονεκτήματα ενόψει του Συνεδρίου, αποτελούν σημεία στα οποία ο κ.Σημίτης επικεντρώνει αυτό το διάστημα την προσοχή του".

    [07] Θάνατος Δωρόθεου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "Τον εορτασμό της Παναγίας σκίασε φέτος η κοίμηση του Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου Δωρόθεου. Ο μητροπολίτης εκοιμήθη τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 88 ετών. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 16.00 από τον ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στην Ερμούπολη, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Χριστόδουλου".

    [08] Εορτασμός Κοιμήσεως Θεοτόκου

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι όπου και αν γύριζε κανείς χθές, θα έβλεπε κόσμο, πολύ κόσμο. Κάθε Έλληνας έχει τη δική του Παναγία. Δεν είναι ψέμα και δεν είναι κακό! Είναι η Παναγιά για όλους μας και για τον καθένα ξεχωριστά! Μοναστήρια, εκκλησιές αλλά ακόμα και ξωκλήσια αφιερωμένα στη χάρτη Της ζωντάνεψαν χθές απ' άκρου εις άκρον την πατρίδα μας. Εκατομμύρια Έλληνες προσκύνησαν ανήμερα στις 15 Αυγούστου τη Μάνα του Χριστού. Από την Ευαγγελίστρια στην Τήνο, στη Σουμελά στο Βέρμιο και από εκεί οπουδήποτε. Στη Χαζοβιώτισσα, στην Αμοργό, στη Φανερωμένη στη Σαλαμίνα, στην Ακρωτηριανή στο Λασίθι, στην Βροντιανή στη Σάμο και την Ικαρία, στην Παντοβλεπούσα στη Θάσο".

    [09] Στρατιωτικός εξοπλισμός

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "Στην τελική ευθεία εισέρχεται σύντομα το πρόγραμμα απόκτησης των 80 αμφίβιων οχημάτων του Ελληνικού Στρατού. Τα οχήματα αυτά αναμένεται να αυξήσουν θεαματικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, η οποία θα κληθεί -εάν ποτέ χρειαστεί- να επιφέρει το "ισοδύναμο τετελεσμένο" και την ``ευέλικτη ανταπόδοση".

    [10] ΝΔ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει οτι "Ανοιχτή ρήξη με απροσδιόριστες συνέπειες για το μέλλον της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες στην Νέα Δημοκρατία. Η υπόθεση ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των Γραμματέων των επί μέρους τομέων του Κόμματος προκειμένου να αποφασιστεί η "γραμμή πλεύσης" που θα τηρήσει το κόμμα κατά τις επόμενες εβδομάδες εν όψει και των εργασιών τής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι "Το κάλεσμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή από την Τήνο να γυρίσουμε την πλάτη σε όλα εκείνα που δίχασαν και πλήγωσαν τους Έλληνες στο παρελθόν και να σφυρηλατήσουμε πραγματική εθνική και λαϊκή "ομοψυχία" θα είναι ο πυρήνας της πολιτικής του, εν όψει της παρουσίας του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η ομιλία του στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και των επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας, πέρα από την τεκμηριωμένη αντιπολιτευτική κριτική, θα έχει ως κεντρικό μήνυμα το μεγάλο όχι στο παρελθόν, σε ό,τι δίχασε και πλήγωσε τον Ελληνισμό, σε αντίθεση με τη ρητορική του πρωθυπουργού, η οποία παραπέμπει στο παρελθόν, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα του παρόντος".

    [11] ΠΓΔΜ - Ελλάδα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "Κρίσιμα εικοσιτετράωρα χαρακτηρίζονται οι επόμενες ώρες από τους ανώτατους επιτελείς του Ελληνικού Πενταγώνου, καθώς το σκοπιανό ζήτημα διέρχεται πλέον σε μία νέα φάση. Ανώτατοι στρατιωτικοί κύκλοι σημείωσαν χθες στην εφημερίδα ότι η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στις νατοϊκές δραστηριότητες και συνεπώς δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμμετάσχει σε -δια της βίας-αφοπλισμό των Αλβανών εξτρεμιστών (UCK)".

    Η ESPRESSO υπογραμμίζει οτι "Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Ελλάδα ασκεί πιέσεις ώστε να καταστεί σαφές οτι απαιτούνται εγγυήσεις για την τήρηση των όρων της συμφωνίας πριν την ανάπτυξη των δυνάμεων και ότι η αποστολή τους θα περιοριστεί αποκλειστικά και μόνο στην συλλογή του οπλισμού των αλβανόφωνων εξτρεμιστών. Το βασικό πρόβλημα που απασχολεί το ελληνικό Πεντάγωνο είναι η επιλογή της σωστής χρονικής στιγμής της αποστολής του ελληνικού Τάγματος από τη στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως από τη Συμμαχία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "Σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου, η ΕΛΔΥΣ, όπως λέγεται η νέα ελληνική στρατιωτική δύναμη των Σκοπίων, θα αναλάβει τομέα στα νότια της χώρας για ευνόητους λόγους.

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει οτι "Η ελληνική πολιτική ηγεσία εχαιρέτισε την συμφωνία Σλάβων και Αλβανών των Σκοπίων. Εν τούτοις έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε δυσαρεστημένοι και ανήσυχοι. Η συμφωνία εμπεριέχει όλα τα

    στοιχεία τα οποία στο μέλλον θα επενεργήσουν κατά τρόπο διαλυτικό. Στο μέτρο δε που εξαιρούμενη από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, αλλά και από την Ελλάδα - περιβάλλεται την αίγλη του "υποδείγματος" η συμφωνία αποτελεί κίνδυνο για ολόκληρη την περιοχή".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Saturday, 18 August 2001 - 20:05:50 UTC