Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-08-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/08/2001
  • [02] Θρήσκευμα στις ταυτότητες
  • [03] Προσλήψεις
  • [04] Ελληνικά πετρέλαια
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/08/2001

    Η αντιπαράθεση εκκλησίας-κυβέρνησης για θρήσκευμα στις ταυτότητες, οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας, οι προσφορές για εξαγορά του 30% των ΕΛΠΕ και η κρίση στη Μέση Ανατολή είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Σύνταξη στα 65 στους δημοσίους υπαλλήλους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Ημέρα της κρίσεως. "Δημοψήφισμα" εκκλησίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βροχή δις. στη μάχη για τηλεθέαση.

    Η ΑΥΓΗ: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ειρήνη στη Μ. Ανατολή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διάλογος τώρα η μόνη λύση. Να τα βρουν Χριστόδουλος-Σημίτης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δεξιός ψάλτης ο κ. Καραμανλής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το ΣΔΟΕ ψάχνει για μίζες από φάρμακα σε γιατρούς.

    ΕΘΝΟΣ: 80.909 υποψήφιοι για τις 4.326 προσλήψεις στην υγεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πρώτο "κόμμα" ο πιστός λαός του Θεού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βόμβα Καραμανλή. Για το θρήσκευμα και τις ταυτότητες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 4.452 προσλήψεις στο δημόσιο το Σεπτέμβριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξορκίζουν τη Νέα Θεοκρατία.

    ΕΣΤΙΑ: 3.010.000 οι υπογραφές. Ανακοινώνει σήμερα η Εκκλησία.

    Espresso: Ευαγγελάτος-Στεφανίδου τέλος από τον ALPHA.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Γιγάντια συμφωνία Ρώσων-Ομίλου Λάτση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προβλήματα που ζητούν λύση. Στη διυπουργική μια σειρά ζητήματα

    ΤΑ ΝΕΑ: Ως και 3 χρόνια η νέα περίοδος χάριτος για ασφαλισμένους.

    ΝΙΚΗ: Τα ράσα πάνε στη ΝΔ. Χέρι χέρι Καραμανλής-Χριστόδουλος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νατοϊκή επέμβαση: "Θεατρική συγκομιδή" με πρώτο θύμα.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Καραμανλής-Χριστόδουλος. Μίλησες σαν δεξιός ψάλτης.

    Η ΧΩΡΑ: Του παίρνουν τη ταυτότητα του Ορθόδοξου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αυξήσεις 7-10% στα ασφάλιστρα των ΙΧ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εγγυήσεις Σημίτη ζητεί το ΠΑΣΟΚ για τα έργα Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δεν "παραιτείται" ο πρόεδρος για τις ταυτότητες.

    [02] Θρήσκευμα στις ταυτότητες

    Το ΒΗΜΑ γράφει οτι "Ο κ. Κ. Καραμανλής αποφάσισε ξαφνικά χθες να παίξει ρόλο... δεξιού ψάλτη, την ώρα που η Ιερά Σύνοδος συνεδρίαζε για το θέμα των ταυτοτήτων. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Κ. Σημίτη οτι "στρέφεται κατά της Εκκλησίας και δεν διστάζει να διχάσει την κοινωνία", ενώ ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο βασικό σχόλιο της αναφέρει ότι "Έσπευσε χθες ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Καραμανλής να στηρίξει τη Νέα Θεοκρατία, εν όψει της αυριανής πανηγυρικής ανακοίνωσης από τον αρχιεπίσκοπο των αποτελεσμάτων της σταυροφορίας συλλογής υπογραφών με αίτημα τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τις ταυτότητες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "Έφτασε η ιστορική ημέρα της ανακοινώσεως του αποτελέσματος της δημοψηφισματικής πρωτοβουλίας της Εκκλησίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Ε.Τ", οι υπογραφές υπερβαίνουν τα 3.000.000. Η ανακοίνωση γίνεται σήμερα στις 11 το πρωί. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ι.Συνόδου, σεβ.Σπάρτης κ.Ευστάθιος , πρόκειται για συγκλονιστικό αποτέλεσμα και μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "Η πεισματική άρνηση έφερε την οργή. Και οι ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας μπορεί να μην δημοσιοποίησαν το μένος τους για την άρνηση του πρωθυπουργού να τους δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Σπάρτης δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός, αλλά τόνισαν ότι ο ανένδοτος αγώνας για τις ταυτότητες θα συνεχιστεί μέχρι τέλους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΉ επισημαίνει ότι "Σκληραίνει η "κόντρα" μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ανακοινώνει σήμερα το αποτέλεσμα της δημοψηφισματικής πρωτοβουλίας της Εκκλησίας και αύριο, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, για να παραδώσει τον αριθμό των υπογραφών και να ζητήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "Το θέμα των ταυτοτήτων μονοπώλησε το ενδιαφέρον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδρίασε χθες. Η Σύνοδος περιμένει από τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη να ανταποκριθεί στο αίτημά της για συνάντηση με την τριμελή αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας".

    Η ΕΣΤΙΑ για το ίδιο θέμα προσθέτει ότι "Σε 3.010.000 ανέρχονται οι υπογραφές που συνέλεξε η Εκκλησία για τις ταυτότητες. Η επίσημη ανακοίνωσις γίνεται σήμερα από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, ενώ αύριο ο Αρχιεπίσκοπος πρόκειται να επισκεφθή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

    [03] Προσλήψεις

    Το ΕΘΝΟΣ γραφεί ότι "Μεγάλη ήταν η προσέλευση των ενδιαφερομένων για την κάλυψη των 4.326 θέσεων εργασίας, που έχουν προκηρυχθεί για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλων των διοικητικών περιφερειών. Στον αριθμό 80.909 φτάνουν οι αιτήσεις που κατατέθηκαν. από αυτές οι 18.186 υποβλήθηκαν στην Αττική.Οι πιθανότητες επιτυχίας υπολογίζονται γύρω στο 1/19 κατά μέσο όρο".

    [04] Ελληνικά πετρέλαια

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γραφεί ότι "Η κρίσιμη διαδικασία αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να ξεκινά με τον διαγωνισμό πώλησης σε στρατηγικό εταίρο του 30% των Ελληνικών Πετρελαίων, το οποίο διεκδικούν με αξιώσεις, όπως προέκυψε από το άνοιγμα χθες το απόγευμα των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ο Όμιλος Λάτση με σύμμαχο τη μεγάλη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil,η επίσης ρωσική Yukos Oil Company και η αυστριακή OMV Aktiengesellschaft".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "Μεγάλοι πετρελαϊκοί όμιλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους πάνω από το φιλέτο των "Ελληνικών Πετρελαίων", στο τραπέζι που "έστρωσε" η κυβέρνηση, η οποία παραδίδει ακόμα 30% της εταιρίας σε ιδιώτες".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "Τρεις τελικά είναι οι "μνηστήρες" για την εξαγορά ποσοστού έως 305 ( δεν περιλαμβάνεται το μάνατζμεντ) των Ελληνικών Πετρελαίων, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει τη θρυαλλίδα ανακατατάξεων στην αγορά πετρελαίου στη χώρα μας".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι "Κορυφώνεται η αγωνία στο κυβερνών κόμμα καθώς , όπως όλα δείχνουν, έχει αρχίσει η αντιστροφή μέτρηση. Ο προσυνεδριακός πυρετός ανεβαίνει μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο. Η χθεσινή μαραθώνια κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΓ , η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αφενός έδωσε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να ανιχνεύσει τις προθέσεις των κορυφαίων στελεχών του κόμματος και, αφετέρου, οι τελευταίοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζος) για το ίδιο θέμα σημειώνει ότι "Με εκατέρωθεν απειλές, άλλοτε έμμεσες και σε κάποιες περιπτώσεις άμεσες, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και συντροφικά μαχαιρώματα περνά το κυβερνών κόμμα σε μία από τις πλέον κρίσιμες φάσεις της προσυνεδριακής περιόδου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "Συμφώνησαν διαφωνώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, καθώς μια ιδιαίτερα κρίσιμή εβδομάδα ξεκίνησε χθες για το Κίνημα. Μια εβδομάδα που κατά πολλούς θεωρείται ως το ``μισό Συνέδριο".

    Το Καρφί προσθέτει ότι "Η αρχή έγινε με "καλή διάθεση" ( όπως έσπευσαν όλοι να δηλώσουν), πλούσιο προβληματισμό (που κατέθεσαν όλοι) και πολλά αδιευκρίνιστα σημεία για τις προθέσεις όλων των εμπλεκόμενων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "Με τις τοποθετήσεις όλων των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και-φυσικά τις όποιες αντιθέσεις τους στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική έκλεισε η χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου την οποία θα διαδεχθεί αυτή της Τετάρτης".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "Σε σύνθεση οδηγούνται, όπως φαίνεται, οι διαδικασίες προς το Συνέδριο του Οκτωβρίου, αφού, από αυτά που έγιναν γνωστά για τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, οι λεγόμενοι κορυφαίοι δεν επιθυμούν να συγκρουσθούν σ`αυτήν τη φάση και θα τοποθετηθούν μετά την ομιλία Σημίτη στη ΔΕΘ".

    Η ESPRESSO υπογραμμίζει ότι "Τελικά, μόνον ο Θεόδωρος Τσουκάτος , αν και απών, βγήκε κερδισμένος από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Ύστερα από ένα χρόνο η πρότασή του για εγγυημένο κατώτατο εισόδημα πέρασε μετ`επαίνων. Απ`όλους και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που πέρυσι την είχε απορρίψει".

    [06] Ασφαλιστικό

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "Με "διαρροές" η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει το 65ο έτος ως όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων , αδιακρίτως φύλου. όλες οι ευεργετικές διατάξεις για τις εργαζόμενες γυναίκες στο Δημόσιο θα καταργηθούν με πρόσχημα την ισότητα".

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "Έως και 3 χρόνια νέα περίοδο χάριτος σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση στους ασφαλισμένους με το νέο πακέτο για την κοινωνική ασφάλιση που ετοιμάζει. Αυτό σημαίνει ότι θα ευνοηθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα που βρίσκονται κοντά στην έξοδο για σύνταξη. Ο διάλογος για το Ασφαλιστικό θα αρχίσει μετά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από μηδενική βάση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "Το θέμα της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα έρχεται για άλλη μια φορά στο φως της δημοσιότητας, ενόψει των εξαγγελιών που κάνει κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Για άλλη μία φορά ο κ.Σημίτης θα υποσχεθεί τα "συνηθισμένα", τα οποία όμως δεν θα υλοποιηθούν ποτέ, όπως έγινε και πέρσι".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 28 August 2001 - 21:17:18 UTC