Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-09-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/09/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ
  • [04] Τρομοκρατικό χτύπημα - Ελλάδα
  • [05] Τρομοκρατική χτύπημα – οικονομία
  • [06] Νέα σχολική χρονιά
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/09/2001

    Το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, οι δηλώσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι Πύργοι της Κολάσεως.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κόλαση! Πέρλ Χάρμπορ η Νέα Υόρκη. Φρίκη! Εμοιαζε με 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συντέλεια με χιλιάδες νεκρούς. Αόρατος εχθρός κήρυξε τον πόλεμο στις ΗΠΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Ασύλληπτη καταστροφή. Χιλιάδες τα θύματα της πρωτοφανούς βαρβαρότητας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κατεδάφισαν τον "μύθο" των ΗΠΑ μια χούφτα τρομοκράτες. Με το αίμα χιλιάδων αθώων οι Αμερικανοί πλήρωσαν τις αμαρτίες τους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Μπους ετοιμάζει εκδίκηση. Τρόμος στην Αμερική, αγωνία σε όλον τον κόσμο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πέρλ Χάρμπορ Νο 2. Αρμαγεδών.

    ΕΘΝΟΣ: Παγκόσμιος εφιάλτης. Χιλιάδες νεκροί στην καρδιά της Ν. Υόρκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ιδού το νέο Πέρλ - Χάρμπορ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απίστευτο. Χτύπησαν στην καρδιά την Αμερική. Παγκόσμιο σοκ -ξημερώνουν άλλες μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γ΄ Παγκόσμιος Τρομο-πόλεμος. ΗΠΑ: Πάνω από 10.000 νεκροί στο πολλαπλό χτύπημα που αλλάζει την ιστορία του πλανήτη.

    ΕΣΤΙΑ: Απίστευτες εικόνες από την τραγωδία. Αφωνη τις παρακολούθησε ολόκληρη η Ανθρωπότης.

    Espresso: Ο Μπίν Λάντεν κήρυξε τον πόλεμο στη Δύση. Ποιά θα είναι η επόμενη μέρα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κατάσταση πολέμου στις ΗΠΑ. Αντεπίθεση κατά τρομοκρατίας - Φλέγεται η Καμπούλ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αλλάζει η μοίρα της ανθρωπότητας. Ατμόσφαιρα πολέμου - Οι ΗΠΑ υπό καθεστώς τρομοκρατίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρόμος πάνω από τον κόσμο.

    ΝΙΚΗ: Το τέλος του ονείρου! "Ο Βασιλιάς ήταν γυμνός...". Νέα σελίδα στην παγκόσμια Ιστορία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απίστευτο μακελειό στην καρδιά του ιμπεριαλισμού. Χιλιάδες οι νεκροί στη Νέα Υόρκη.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Οργή Θεού!

    Η ΧΩΡΑ: Πέρλ Χάρμπορ 2. Κατάσταση πολιορκίας και πανικού στις ΗΠΑ. Διέλυσαν τη βιτρίνα της παγκόσμιας υπερδύναμης. Πάνω από 10.000 νεκροί!

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ολοκαύτωμα σοκ στις ΗΠΑ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πέρλ Χάρμπορ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η χθεσινή πρωτοφανής επίθεση μέσα στην Αμερική αλλάζει τον κόσμο. Ανάξιος των περιστάσεων ο πρόεδρος Μπους.

    [03] Τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "όταν η ανθρωπότητα ξεσπούσε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς υποδεχόμενη την τρίτη χιλιετία, ελάχιστοι ίσως φαντάζονταν πως η πρώτη της δεκαετία θα σημαδευόταν από αυτό που συνέβη χθες. Σε αντίθεση με τους δύο μεγάλους πολέμους τους 20ου αιώνα, που ξεκίνησαν στην καρδιά της Ευρώπης, ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι "για πρώτη φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται οι ίδιες τόσο οδυνηρά - και σε τέτοια πρωτοφανή έκταση - στο στόχαστρο συντονισμένης τρομοκρατικής επίθεσης ... Για πρώτη φορά συγκλονίζονται - όπως και ο κόσμος ολόκληρος - από πλήγματα που προκάλεσαν εκατόμβες αθώων θυμάτων στο μητροπολιτικό κέντρο της...".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "με μια επιτελικά οργανωμένη επιχείρηση, που ξεπερνά ακόμη και την πιο προχωρημένη χολιγουντιανή φαντασία, άγνωστοι τρομοκράτες έπληξαν χθες καίρια τις ΗΠΑ, χτυπώντας τα κέντρα οικονομικής, στρατιωτικής και πολιτικής ισχύος, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες χιλιάδες θύματα και πολλαπλάσια κύματα φόβου, αγωνίας και αβεβαιότητας για το μέλλον του κόσμου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "την κτηνώδη εν ψυχρώ χιλιάδων(σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις) αθώων ανθρώπων διαδέχθηκαν η οδύνη και η αγωνία για τη συνέχεια. Θα τιμωρηθούν αμείλικτα οι "ανώνυμοι δειλοί, υπαίτιοι των επιθέσεων εις βάρος του αμερικανικού έθνους", δήλωσε ο πρόεδρος Μπούς μετά τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά πλήγματα που δέχθηκε χθες η υπερδύναμη στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "όλοι συμφωνούν ότι ένα τέτοιο τρομοκρατικό κτύπημα θα μπορούσε να συλλάβει, οργανώσει και εκτελέσει μόνο ο Μπιν Λάντεν. Πέρα όμως από τις υποθέσεις αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι το Πεντάγωνο, το σύμβολο της στρατιωτικής κυριαρχίας και το "παγκόσμιο μάτι" των ΗΠΑ τυλίχθηκε στις φλόγες".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι " μέχρι χθες κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψη τις εικόνες που επρόκειτο να αντικρίσουν τα μάτια του. Μόνον σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας τις έβλεπε. "Αρμαγεδδών", "Πόλεμος των Αστρων" και στην προφητική ταινία "Ημέρα Ανεξαρτησίας", όπου εξωγήινοι επετέθησαν στη Νέα Υόρκη".

    Κατά το ΚΑΡΦΙ, "αδιανόητο! Ούτε η διεστραμμένη φαντασίωση σεναριογράφων που ειδικεύονται σε ταινίες καταστροφής δεν το είχε συλλάβει. Αγνωστοι τρομοκράτες, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές, χτυπούν τη μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη εκεί που πονάει περισσότερο: στο κύρος της!".

    [04] Τρομοκρατικό χτύπημα - Ελλάδα

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "η επόμενη ημέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών προβληματίζει και ανησυχεί έντονα την ελληνική κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης όρισε για σήμερα το μεσημέρι έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ενώ ο ίδιος επρόκειτο να τοποθετηθεί σήμερα μετά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "η Βουλή, η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα καταδίκασαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι στη χώρα μας έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για όλες τις ξένες αποστολές και βρίσκονται σε συνεργασία όλοι οι υπουργοί και τα κόμματα".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας καταδίκασε τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ και εξέφρασε τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά του προς τον αμερικανικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων. Αργά το βράδυ, ενημερώθηκε εκτάκτως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "τη θλίψη τους και τον αποτροπιασμό τους για την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση εναντίον των ΗΠΑ εξέφρασαν ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών, εκ μέρους της κυβερνήσεως και οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής".

    [05] Τρομοκρατική χτύπημα – οικονομία

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "την ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας κήρυξαν χθες οι πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες που έπληξαν την καρδιά της αμερικανικής αυτοκρατορίας, ενώ η Wall Street και οι αγορές εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και του Σικάγου διέκοψαν τις συνεδριάσεις τους, δίνοντας το μήνυμα της αναστολής κάθε διαπραγμάτευσης των αγορών σε όλο τον κόσμο , αρχής γενομένης από την Ευρώπη, όπου τα Χρηματιστήρια ανέστειλαν τη λειτουργίας τους μετά το κλείσιμο της μεγαλύτερης αγοράς του κόσμου".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "εντυπωσιακή άνοδο πραγματοποίησαν χθες ο χρυσός και τα κρατικά ευρωομόλογα, σε αντίθεση με τις μετοχές οι οποίες βυθίστηκαν σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συντριβή των αεροσκαφών στους δίδυμους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι "σε μαύρη Τρίτη των διεθνών αγορών εξελίχθηκε η χθεσινή μέρα αμέσως μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό στη μητρόπολη της Οικονομίας τη Νέα Υόρκη. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπως ήταν αναμενόμενο , δεν λειτούργησε. Την ίδια ώρα όμως οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, των οποίων η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη την ώρα που συνέβησαν τα τραγικά γεγονότα, καταποντίστηκαν αμέσως μόλις συνειδητοποιήθηκε ότι τρομοκράτες χτύπησαν τις ΗΠΑ."

    [06] Νέα σχολική χρονιά

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο σχόλιό του γράφει ότι "μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιά η χτεσινή και περίσσεψαν και πάλι οι υποσχέσεις και τα 'θα' από την πλευρά της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τη βαθιά ταξική πολιτική της που βιώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "κατηγορηματικός ότι μέχρι το 2004 οι μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα ήταν χθες ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, από το 1ο Λύκειο Μπραχαμίου όπου παρακολούθησε τον καθιερωμένο αγιασμό με την έναρξη της σχολικής χρονιάς".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι καθηγητές και οι μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου θα έχουν ενημερωθεί για τη διδακτέα και εξεταστέα ύλη όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας, μετά την τελετή αγιασμού του 1ου Λυκείου Μπραχαμίου. Παράλληλα, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι μέχρι το 2004 δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα".

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε χθες το πρωί, τα πρωτάκια μπήκαν στις αυλές γεμάτα δέος για αυτόν τον θαυμαστό νέο κόσμο και οι γονείς τους παρατηρούσαν με συγκίνηση τα πρώτα χαμόγελα, την πρώτη αμηχανία...".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς χθες για δεκάδες χιλιάδες μαθητές που ξαναγέμισαν τα προαύλια και μια μεγάλη στιγμή για τα 'πρωτάκια'. Δυστυχώς και αυτή η χρονιά δεν ξεκινά με καλούς οιωνούς. Παρά τα μεγάλα λόγια του υπουργού Παιδείας

    ότι 'η Ελλάδα είναι πάνω από το μέσο όρο τον ευρωπαϊκό σε όλους τους βασικούς δείκτες', είναι βέβαιο ότι και αυτή η σχολική χρονιά αρχίζει με τεράστια προβλήματα σε κτιριακή υποδομή, διδακτικό προσωπικό αλλά και ελλείψεις σε βιβλία'".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει ότι "μιζέρια, άγχος, αγωνία και προβλήματα 'μοιράζει' απλόχερα στους μαθητές το υπουργείο Παιδείας, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς! Οι τυχεροί-άτυχοι που κατέλαβαν τη δική τους θέση στα θρανία χθες για πρώτη μέρα, ήρθαν αντιμέτωποι με τις τραγικές ελλείψεις σε βιβλία, το ανύπαρκτο εκπαιδευτικό προσωπικό και τις αδειανές από τεχνικό εξοπλισμό αίθουσες διδασκαλίας".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής: ΕΞΠΡΕΣ: "Συγκλονίστηκε ο κόσμος όλος! Απίστευτη τρομοκρατική ενέργεια στην καρδιά των ΗΠΑ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "World Terror Center. Με 4 αεροπλάνα οι "αόρατοι" τρομοκράτες έπληξαν την παγκόσμια ισορροπία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πέρλ Χάρμπορ στην καρδιά της Αμερικής. Τυφλή που αλλάζει τα πάντα στην "αγορά των αγορών".

    [08] Τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "τα κτυπήματα που άλλαξαν τη φυσική όψη της Νέας Υόρκης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι χθες, θα μείνουν στην ιστορία ως η μεγαλύτερη επίθεση κατά της παγκόσμιας τάξης στις διεθνείς πολιτικές σχέσεις αλλά και στις διεθνείς αγορές".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 12 September 2001 - 15:15:40 UTC