Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-12-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/12/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Τουρκία-Παραβιάσεις εναέριου χώρου
  • [05] Ασυμβίβαστο βουλευτών
  • [06] Ελληνική οικονομία
  • [07] Τρομοκρατία
  • [08] Τουρκία-Ντενκτάς
  • [09] Δημοσκόπηση-Τέως
  • [10] Ολυμπιακή
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [12] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/12/2002

    Η Σύνοδος Κορυφής της Κοπεγχάγης και η υποψηφιότητα ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ολυμπιακή Αεροπορία και οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Λευκή απεργία αστυνομικών. Από σήμερα και επ' αόριστον. Ανικανοποίητα όλα τα αιτήματά τους απο την κυβέρνηση. Ερμαιο των κακοποιών η Ελλάδα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι ''τρελοί'' και οι... λογικοί. Ραντεβού με την Ιστορία στην Κοπεγχάγη.

    Η ΑΥΓΗ: Η Κύπρος αντιμέτωπη με την ''ευρω-διχοτόμηση''. Ενώ η Τουρκία συνεχίζει το παζάρι με τις πλάτες του Μπους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 7 φορές πιο πολλοί δημ. υπάλληλοι στην... Ψωροκώσταινα απο την Γερμανία. Ο κοσμάκης πληρώνει 500.000 υπαλλήλους και 400.000 συνταξιούχους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το δείπνο της αγωνίας. Ολα κρίνονται απόψε στην Κοπεγχάγη. Σήμερα το πρωί η συνάντηση του κ. Σημίτη με τον κ. Ερντογάν. Τι ζητούν οι Κύπριοι, τι περιμένουν οι Τούρκοι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Λευκή απεργία Σωμάτων Ασφαλείας. Ξεκινά απο σήμερα σε όλη τη χώρα.

    ΕΘΝΟΣ: Κερδίστε χρήματα με 30 κινήσεις. Φορολογικές δηλώσεις: Τι πρέπει να κάνουμε πριν φύγει το 2002.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή ...χωρίς Ανάσταση! Στον Γολγοθά της Κοπεγχάγης, σήμερα η Κύπρος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μιχαλόπουλου): Πολλά ταξίδια, αρρώστιες, πιέσεις, Αμερικές, Δανίες, Αγγλίες, μήπως όλα είναι... Καμουφλάζ σε τελειωμένη δουλειά το Σχέδιο Αννάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέο ρεζιλίκι με την ''Ολυμπιακή'' Βαριά καταδίκη της Ελλάδας απο την Κομισιόν για παράβαση των νόμων και παράνομη χρηματοδότηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Αγκυρα αποφασίζει και... η Αθήνα ακολουθεί. Κυπριακό: Η Τουρκία κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κύπρος, μέσα. Λύση, στον διάδρομο. Κοπεγχάγη: Πυρετός για διεύρυνση και σχέδιο Αννάν.

    ΕΣΤΙΑ: Μονομερής υποχώρησις. Το ''ναί'' της Ελλάδος στην τουρκική ένταξη.

    Espresso: Η γυναίκα του έδωσε την εντολή να δολοφονήσουν τον αρχιμαφιόζο. Θέλησε να τον εκδικηθεί για τη σχέση του με τη Μις Ρωσία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ενταξη της Κύπρου, ''όχι'' ΕΕ για Τουρκία. Αντίδραση των ''15'' στην παρέμβαση Μπους υπέρ Αγκύρας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η αλεπού δεν πάει στο... παζάρι. Σε νοσοκομείο της Τουρκίας λόγω υγείας ο Ντενκτάς και όχι στην Κοπεγχάγη. Αισιόδοξοι και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο Κληρίδης και Σημίτης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα ρέστα του παίζει ο Ερντογάν. Ο μεγάλος εκβιασμός στην Κοπεγχάγη.

    ΝΙΚΗ: Οχι στον Μπους απο ΕΕ για την ένταξη της Τουρκίας. Οι ''15'' απέρριψαν τη... διαμεσολάβηση των ΗΠΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σήμερα διαδηλώνουμε. Αρχίζει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη.

    Traffic news: Το άγνωστο παρελθόν της Ασπας. Ολη η αλήθεια για την ερωτική ζωή και την προσωπικότητα του πιο πολυσυζητημένου προσώπου της τηλεόρασης.

    Η ΧΩΡΑ: Η αστυνομία κατεβάζει τα ρολά. 40.000 αστυνομικοί σε λευκή απεργία. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις άθλιες συνθήκες εργασίας τους και τους μισθούς πείνας, ενώ η εγκληματικότητα φουντώνει.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ναι για Κύπρο γιοκ στην Τουρκία. Κοπεγχάγη: Σκληρό παζάρι στη σύνοδο κορυφής.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Προσγείωση: Η Ολυμπιακή κλείνει. Αξεπέραστο το εμπόδιο των 194 εκατ. ευρώ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σταθμός: Η μεγαλύτερη απόφαση για την Κύπρο. Πρωταγωνιστές: ΗΠΑ-ΕΕ. Συναγωνιστές: Κύπρος-Ελλάδα. Υπερ-πρωταγωνιστής: Τουρκία.

    [03] Κυπριακό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''αρχίζει σήμερα στην Κοπεγχάγη η κρισιμότερη σύνοδος της ΕΕ των τελευταίων ετών, όπου αποφασίζεται η διεύρυνσή της με 10 νέες χώρες μεταξύ των οποίων θα είναι όπως προεξοφλεί η ελληνική κυβέρνηση και όπως διαβεβαίωσε χθες βράδυ και η δανική προεδρία, η Κύπρος χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη η σύνδεση της ένταξής της με το πολιτικό πρόβλημα της νήσου, το οποίο κατά τα φαινόμενα δεν θα επιλυθεί στο περιθώριο της συνόδου. Η Κύπρος θα ενταχθεί ενιαία με πρόβλεψη ότι το κοινοτικό κεκτημένο θα ισχύσει στο σύνολο της νήσου, όταν θα έχει επιλυθεί και το πολιτικό πρόβλημα κατά τα πρότυπα του καθεστώτος που ίσχυσε στην περίπτωση της Ανατολικής Γερμανίας''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι ''αποφασισμένος αλλά και έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Κοπεγχάγη μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για ένα τριήμερο στο οποίο καλείται να παίξει το σκληρότερο πόκερ της ζωής του. Ο κ. Σημίτης αν και θεωρεί ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς προσκόμματα είναι μάλλον δεδομένη εν τούτοις ως την τελευταία στιγμή δεν πρόκειται να επαναπαυθεί ενώ για τη λύση του Κυπριακού το παιχνίδι παραμένει ανοικτό ως και το Σάββατο''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''όπου κι αν πάω, βρίσκω πάντα το Κυπριακό μπροστά μου''. Η διαπίστωση αυτή ανήκει στον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία Ρ. Ερντογάν και έγινε κατά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Ουάσιγκτον , το βράδυ της Τρίτης. Ο Ερντογάν αποσύνδεσε λύση Κυπριακού και ένταξη Τουρκίας στην ΕΕ''.

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι ''τα ρέστα του παίζει ο ηγέτης της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που αρχίζει σήμερα στην Κοπεγχάγη. Εκβιάζει τους ''15'' -ενθαρρυμένος και από τις πιέσεις που ασκεί στους ευρωπαίους ηγέτες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζ. Μπους. Πάντως ήδη Γάλλοι και Γερμανοί απορρίπτουν τις τουρκικές αξιώσεις τοποθετώντας την έναρξη διαπραγματεύσεων της Τουρκίας το 2005''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι είναι ''σίγουρη η ένταξη της Κύπρου '' και επικρατεί ''αισιοδοξία στο ελληνοκυπριακό στρατόπεδο λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη. Πρόθυμος ο Κληρίδης να υπογράψει το αναθεωρημένο σχέδιο Αννάν''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ''το φάσμα της ''ευρω-διχοτόμησης'' αντιμετωπίζει η Κύπρος εφόσον δεν προκύψει συμφωνία στις παράλληλες διαπραγματεύσεις Κληρίδη με τον Τουρκοκύπριο εκπρόσωπο στην Κοπεγχάγη. Σε αυτή την περίπτωση θα ενταχθεί στην ΕΕ κατά όνομα όλη η Κύπρος, αλλά ουσιαστικά μόνο το 60% του νησιού, το ελεύθερο τμήμα της, καθώς θα εξαιρεθεί από την ένταξη ολόκληρο το υπό ''τουρκοκυπριακή διοίκηση'' βόρειο τμήμα. ήδη σχετική αναφορά έκαναν χθες κύκλοι προσκείμενοι στον Γερμανό καγκελάριο''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''ζητούμενο της κρίσιμης αυτής διπλωματικής αναμέτρησης, ήταν και παραμένει η ένταξη ολόκληρης της Κύπρου χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Αθήνα και Λευκωσία παρ΄ότι διατηρούν σοβαρές ενστάσεις σε σχέση με το προτεινόμενο σχέδιο του γγ του ΟΗΕ αναλογιζόμενοι τις συνέπειες που θα μπορούσε να προκαλέσει η παράγραφος 9Β της Συμφωνίας του Ελσίνκι στην προσπάθεια ένταξης του νησιού στην ΕΕ αποφεύγουν να τις διατυπώσουν, δηλώνοντας διατεθειμένες να διαπραγματευθούν επί του σχεδίου. Στόχος τους, να μην παράσχουν ικανά επιχειρήματα στον Ερντογάν ή στον Ντενκτάς προκειμένου να καλυφθούν πίσω από τις ελληνικές αντιρρήσεις''.

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''η προοπτική με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι δυσοίωνη. Και θα ήταν ευχής έργο να μπορούσε να αποτραπή με την σαφέστατη θέση που διετύπωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου μετά την χθεσινή πολύωρη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''θα ήταν τρέλλα η απόρριψη του σχεδίου Αννάν κατά τον πρόεδρο Κληρίδη , ο οποίος μέσα από μια ρηξικέλευθη δήλωσή του χθες πριν αναχωρήσει για την Κοπεγχάγη ξεκαθάρισε ότι η απόρριψη δεν είναι στις προθέσεις του''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι ''σχετικά ικανοποιημένη είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά αναφορικά με το αναθεωρημένο σχέδιο του Κόφι Αννάν. Το νέο σχέδιο χαρακτηρίζεται πιο λειτουργικό με αρκετά σημεία του να έχουν τροποποιηθεί κατά τρόπο θετικό, μη αποβλέποντας στην ουσία στην ίδρυση νέου κράτους αλλά στη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''άκρως αντιφατικά είναι τα μηνύματα που φθάνουν από την Αγκυρα, και την τουρκοκυπριακή πλευρά. Οι απαντήσεις που έδιναν ανώτατοι Τούρκοι αξιωματούχοι καθ΄όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας θόλωναν το τοπίο έως ότου παρενέβη τηλεφωνικά σε μεγάλο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς. ''Δεν είμαστε σε θέση να υπογράψουμε το έγγραφο'', είπε χαρακτηριστικά για τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν στην Κοπεγχάγη''.¨

    Η Traffic News τονίζει ότι ''να μην αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς από τον Ραούφ Ντενκτάς ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις του στο τουρκικό δίκτυο NTV από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονταν για επίσκεψη''.

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι ''η Ευρωπαϊκή Ενωση αποκρούει τις, απροκάλυπτες πλέον, πιέσεις του Αμερικανού προέδρου Τζόρτζ Μπους για παροχή ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Αγκυρα, καθιστώντας παράλληλα σαφές οτι δεν πρόκειται να υιοθετήσει στάση προνομιακής μεταχείρισης της Τουρκίας όπως ευθέως απαίτησε ο πλανητάρχης''.

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,''κοινή πορεία πλεύσης με την κυβέρνηση έχει η ηγεσία της ΝΔ η οποία στηρίζει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ''πάση θυσία'', δηλαδή και με την αποδοχή του ''σχεδίου Αννάν''.

    [04] Τουρκία-Παραβιάσεις εναέριου χώρου

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "κύμα μαζικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου μας στο Αιγαίο, πραγματοποίησαν και χθες τουρκικά μαχητικά, εκτελώντας χαμηλές πτήσεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ήταν πλήρως οπλισμένα και δημιούργησαν επικίνδυνες εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν. Τα ραντάρ μάλιστα που τα εντόπισαν δεν... προλάβαιναν να καταγράφουν τα ίχνη τους αφού οι Τούρκοι πιλότοι εισέρχονταν παράνομα σε όλο σχεδόν το μήκος του Αιγαίου Πελάγους".

    [05] Ασυμβίβαστο βουλευτών

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει οτι "με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει την ερχόμενη Τετάρτη το νόμο για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών, την ώρα που οργιάζουν στους διαδρόμους της Βουλής οι φήμες για παραιτήσεις μελών της εθνικής αντιπροσωπίας. Τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές, οι κ. Κρεμαστινός, Παπαγεωργίου, Λιντζέρης και Ασκητής, αφήνουν να εννοηθεί οτι θα εγκαταλείψουν τη Βουλή, ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί τους απο τη ΝΔ, οι κ. Σαλμάς και Κωνσταντόπουλος, χαρακτηρίζουν το ασυμβίβαστο ιστορικό λάθος, αφού η ελληνική Βουλή θα απαρτίζεται στο μέλλον απο τζάκια και διαπλεκόμενους".

    [06] Ελληνική οικονομία

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά οτι "τρία "αγκάθια" που καθιστούν πιο δύσβατο τον μελλοντικό δρόμο της ελληνικής οικονομίας, εντοπίζει η αντιπρόεδρος του διεθνούς οίκου Moody's, Σάρα Μπερτίν-Λεβέκ, όπως προέκυψε απο χθεσινή ομιλία της στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου. Το πρώτο αγκάθι είναι η παραμονή του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα, που υπερβαίνουν τον μέσο όρο των "15", ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με το υψηλό έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Τέλος, το τρίτο αφορά στη "φούσκα" που δημιουργείται στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα".

    [07] Τρομοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Μιχαλόπουλου) γράφει οτι "σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία συνεχίζει πυρετωδώς τις έρευνες για την εξάρθρωση των υπολοίπων τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες η έκδοση του βουλεύματος για την παραπομπή ή όχι όσων κατηγορούνται για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "η έκδοση του βουλεύματος θεωρείται κομβικό σημείο και θα αποτελέσει την αφετηρία για τις έρευνες, τις προσαγωγές ή ακόμα και τις συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται είτε για κάποιας μορφής συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη είτε για άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται οτι "οκτώ προκηρύξεις, που έχουν σταλεί κατά τη διάρκεια της δράσης της "17Ν" απο το 1975 δεν έχουν γραφτεί απο την οργάνωση, ενώ οι 6 απο αυτές χαρακτηρίζονται ως κατασκευάσματα των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με επιστολή που φέρεται οτι υπογράφει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, Από τις φυλακές Κορυδαλλού".

    [08] Τουρκία-Ντενκτάς

    Η Espresso σημειώνει οτι "κύκλοι των βιομηχάνων (TUSIAD), που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ένταξη της τουρκικής οικονομίας στην ευρωπαϊκή, αλλά και παράγοντες του κόμματος "Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης" στην Αγκυρα πιστεύουν οτι το Κυπριακό "θα πρέπει να λυθεί και να πάψει να δημιουργεί προβλήματα στην Τουρκία". Διαπιστώνουν όμως οτι το "ιστορικό πρόβλημα" έχει όνομα. Και λέγεται "Ραούφ Ντενκτάς"! Εχουν λοιπόν πειστεί οτι έφτασε η ώρα της τιμητικής απόσυρσης για λόγους υγείας".

    [09] Δημοσκόπηση-Τέως

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει οτι "ανάμεσα σε όσους συμφωνούν με την επιστροφή και τη μόνιμη εγκατάσταση του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα ως απλού πολίτη, υπάρχουν πολλοί που εκτιμούν οτι επιδιώκει να παίξει πολιτικό ρόλο. Αυτό αποδεικνύει μέτρηση της MWG Alco που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Για τη στάση του Κωνσταντίνου το 49% των ερωτηθέντων απαντά οτι ήταν "μη ειλικρινής" (ποσοστό που ανέρχεται στο 72,5% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ)".

    [10] Ολυμπιακή

    Το ΒΗΜΑ τονίζει οτι "σε εξέλιξη βρίσκεται άγριο παιχνίδι συμφερόντων με στόχο την Ολυμπιακή Αεροπορία και πιθανότατα με απώτερο σκοπό να οδηγηθεί σε πτώχευση. Χθες ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επιβολή προστίμου στον εθνικό αερομεταφορέα με την αιτιολογία οτι δόθηκαν, απο το 1998 και μετά, παράνομες κρατικές ενισχύσεις που της επέτρεψαν να υπόκειται σε προνομιακή μεταχείριση έναντι των ανταγωνιστών της".

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Σκληρό πόκερ για την Κύπρο στην Κοπεγχάγη. ''Οχι'' του Δανού πρωθυπουργού στις πιέσεις Μπους για την Τουρκία''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Ολυμπιακή τραγωδία με 5.000 απολύσεις. Στις Μακεδονικές Αερογραμμές θα περάσουν περιουσιακά στοιχεία και 2.000 υπάλληλοι της ΟΑ''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Μάχη Βερελή-Παλάθιο για 153 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση αμφισβητεί τους υπολογισμούς της ΚΟΜΙΣΙΟΝ''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''400 εκ. ευρώ σε 18 ημέρες ζητούν υπουργεία και ΝΠΔΔ. Απειλείται διεύρυνση του ελλείμματος''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Επιχείρηση'' ανάκαμψης με ελλοχεύοντες κινδύνους στο ΧΑ. Συντονισμένες προσπάθειες τραπεζών και θεσμικών''.

    [12] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ γράφει ότι "αποφασισμένοι να προχωρήσουν με συντονισμένες κινήσεις σε ενίσχυση των τιμών τους στο ταμπλό φέρονται τράπεζες και θεσμικά χαρτοφυλάκια μέχρι το τέλος του έτους. ήδη από χθες αναφέρουν χρηματιστηριακοί κύκλοι, τράπεζες αλλά και θεσμικά χαρτοφυλάκια προχώρησαν σε τοποθετήσεις, ενώ ενεργοποίησαν αποφάσεις επαναγοράς μετοχών σε θυγατρικές τους με στόχο στο τέλος του έτους να διαγράψουν μέρος των ζημιών από συμμετοχές τους".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 12 December 2002 - 15:53:10 UTC