Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-07-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/07/2003
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων:
  • [03] Αντιμετώπιση ανεργίας
  • [04] Πόθεν έσχες
  • [05] Γ'ΚΠΣ
  • [06] Αγορά - Ανταγωνισμός
  • [07] Εκλογικός νόμος
  • [08] Επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/07/2003
  • [10] Αγορά

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/07/2003

    Τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, οι έλεγχοι για ομαλοποίηση της αγοράς, η πορεία απορρόφησης των κονδυλίων του Γ'ΚΠΣ, το ''πόθεν έσχες'' των βουλευτών, οι θέσεις των κομμάτων για τον υπό συζήτηση νέο εκλογικό νόμο και η 29η επέτειος αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Δημόσιο: Πότε θα γίνουν 30.000 προσλήψεις μερικής απασχόλησης. Σχέδιο δράσης 10 σημείων κατά της ανεργίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 30.000 αλλοδαπές αιχμάλωτες της πορνείας. Ηλικίας 15-23 ετών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο άγνωστος διάλογος Καραμανλή-Κωνσταντίνου. Ο Μιχάλης Λιάπης ήταν παρών και αποκαλύπτει, 29 χρόνια μετά, τι ειπώθηκε τη δραματική νύχτα της 23ης Ιουλίου 1974.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η οργή των αμνών του ΠΑΣΟΚ. Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    Η ΑΥΓΗ: Η Βουλή μπορεί να ελέγξει τους κωδικούς των βουλευτών. Νέα τροπή ύστερα από γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκλογές το Νοέμβριο με το Χρηματιστήριο στις 4.000 μονάδες. Ενώ αναμένεται μπαράζ φιλολαϊκών μέτρων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κίνητρα για προσλήψεις. Απαλλαγή από τις εργοδοτικές εισφορές. Οι προτάσεις του υπουργείου Εργασίας σε εργοδότες και ΓΣΕΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Υπολογίστε με ακρίβεια το ποσό της σύνταξης που θα πάρετε από το ΙΚΑ. Ηλεκτρονικό βοήθημα για να βρείτε εύκολα τι σας συμφέρει.

    ΕΘΝΟΣ: Η μαύρη λίστα της ακρίβειας. Τα 10 προϊόντα και υπηρεσίες που αδειάζουν το πορτοφόλι μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Επέτειος για... μάσες και χάψες σε όλα τα επίπεδα. Πατώντας πάνω στην έρημη την Δημοκρατία, πλείστοι όσοι ...αντιστασιακοί μάγκες την βολεύουν, επί 29 ολόκληρα χρόνια, μια χαρά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σπρώχνουν τον Γιωργάκη. Το γεύμα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχε για κύριο πιάτο τον... Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πτώχευση: Η Ολυμπιακή κλείνει τα φτερά της. Κακοδιαχείριση: Ο ''αιφνίδιος θάνατος'' τινάζει στον αέρα το εγχείρημα της νέας ΟΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διπλή ασπίδα για τις γυναίκες. Ανεργία: Κίνητρα και προστασία στο πακέτο Ρέππα.

    ΕΣΤΙΑ: Σύνταγμα Σκανδαλίδη! Πότε εφαρμόζεται ο εκλογικός νόμος.

    Espresso: Αγριος βιασμός τραγουδίστριας από 2 επιχειρηματίες και ποδοσφαιριστή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κοινό ελληνογαλλικό πτυχίο. Από το Μετσόβιο και την Ecole Ponts ανοίγει νέους ορίζοντες για τα ελληνικά πανεπιστήμια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εκλογικές... διαφωνίες. Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αδιαπραγμάτευτο το ΚΚΕ για απλή και ανόθευτη αναλογική.

    ΤΑ ΝΕΑ: Θησαυρίζουν 7 παράνομες λαχαναγορές. Νυχτερινές μάχες με τη Μαφία του τελάρου.

    ΝΙΚΗ: Χτύπημα στην ανεργία. Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ''Φέσι'' δεκάδων δισ. στην ''Αττικό Μετρό''. Σκάνδαλο κυβερνητικών μεθοδεύσεων.

    Traffic News: Αν θέλαμε αγοράζαμε και τον Χατζηνικολάου. Αλαζονικός και αισιόδοξος ο σούπερ-μπος του ALPHA Στ. Θεοδωράκης ανάβει φωτιές μέσα και έξω στο κανάλι.

    Η ΧΩΡΑ: Γιάφκα Γιώργου το υπουργείο Εξωτερικών. Το γεύμα σε βουλευτές δρομολογεί τη διαδοχή στο Κίνημα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φοιτητές στον τόπο τους. Θεσσαλονίκη: Το 80% θέλει να σπουδάσει εδώ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κουβάρι η ανεργία στην Ελλάδα. Απογοητευτικά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ζούμε σε Ελλάδα παρακμής και σε σάπια δημοκρατία. 29 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    [03] Αντιμετώπιση ανεργίας

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι ''πακέτο μέτρων που θα καθιστά ελκυστικότερη για τις επιχειρήσεις την πρόσληψη προσωπικού σχεδιάζει η κυβέρνηση. Εξετάζεται συγκεκριμένα η δυνατότητα απαλλαγής των επιχειρήσεων από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για διάστημα 2-3 ετών, εφόσον προσλαμβάνουν γυναίκες ή νέους''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι ''ενισχυμένα κίνητρα απασχόλησης γυναικών βρίσκονται στον πυρήνα της Χάρτας Κοινωνικής Σύγκλισης. Οι εργοδότες θα απαλλάσσονται των εισφορών υπέρ ΙΚΑ για δύο χρόνια για κάθε νεοπροσλαμβανόμενη γυναίκα, ενώ οι απολυμένες, κατ' εξαίρεση, θα εντάσσονται στο Δημόσιο με μερική απασχόληση. Η ανεργία των γυναικών ξεπερνά το 16%, ενώ στους άνδρες άνω των 25 ετών έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη (5,2%). Η ρύθμιση ''πιάνει'' και τον ''Πάλκο''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι ''η κυβέρνηση κινείται σταθερά προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της μερικής απασχόλησης, κυρίως στον δημόσιο τομέα και εκεί θα μεταφέρει το ενδιαφέρον της κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να καλύψει κατά το δυνατόν το πλήθος των απαιτήσεων των εκλογέων''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει οτι ''με την πρόσληψη 30.000 ατόμων σε θέσεις μερικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα και ειδικότερα στο δίκτυο υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα θα επιχειρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση να απαντήσει στο οξύ πρόβλημα της ανεργίας αλλά και να αποκομίσει οφέλη από την προεκλογική συγκυρία''

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει οτι ''με ισχυρισμούς όπως οτι ''η ανεργία δε συνδέεται με τη φτώχεια'' (!) κι οτι η ευημερία του τόπου κινδυνεύει από τους νέους, τις γυναίκες και τους γέροντες, που αρνούνται να δουλέψουν ή να παρατείνουν τον εργάσιμο βίο τους, η κυβέρνηση έβαλε μπροστά χθες το νέο ''Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση''. Στόχος, η αντικατάσταση της πλήρους και σταθερής εργασίας από θέσεις μερικής απασχόλησης''.

    [04] Πόθεν έσχες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά οτι ''ρύθμιση με την οποία θα απαγορεύεται σε όλα τα πρόσωπα εξουσίας, με την ευρεία έννοια του όρου, να παίζουν στο Χρηματιστήριο ή να συμμετέχουν σε off shore εταιρείες προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Η σχετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για το ''πόθεν έσχες''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει οτι ''έπειτα από γνωμάτευση των δικαστικών που μετέχουν στην Επιτροπή ''Πόθεν Εσχες'' της Βουλής, αποκαλύφθηκε χθες οτι η Επιτροπή αυτή έχει τη δυνατότητα αναδρομικού ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όλων των βουλευτών και ευρωβουλευτών και μάλιστα με αναδρομική άρση του χρηματιστηριακού, τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι ''στον κάλαθο των αχρήστων πέταξε χθες η Επιτροπή ''πόθεν έσχες'' της Βουλής την εξαγγελία Σημίτη για έλεγχο των χρηματιστηριακών συναλλαγών με την ειδική γραπτή ''φόρμουλα την οποία καλούνται να συμπληρώσουν οι 157 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει οτι ''εκτίθεται ανεπανόρθωτα η Κυβέρνησις και προσωπικώς ο Πρωθυπουργός με την γνωμοδότηση οτι η Επιτροπή ''Πόθεν Εσχες'' της Βουλής έχει αρμοδιότητα να ζητήση άρση του χρηματιστηριακού τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου των βουλευτών! Το ζήτημα είχαν εγείρει προχθές βουλευτές μέλη της Επιτροπής και χθες εξεδόθη η σχετική γνωμοδότησις των τριών δικαστικών μελών της ιδίας Επιτροπής''.

    [05] Γ'ΚΠΣ

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει οτι ''με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν τα περισσότερα και πιο κρίσιμα προγράμματα του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου μετείχε στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχε ο πρωθυπουργός με υπουργούς και συνεργάστηκε κατ' ιδίαν με τον κ. Σημίτη, τόνισε οτι στόχος της Κυβέρνησης είναι στο τέλος του έτους να έχει επιτευχθεί ο στόχος για ρυθμό ανάπτυξης 3,8* των κοινοτικών πόρων που αντιστοιχούν στην εξαετία''.

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ ''η απορρόφηση μέχρι το τέλος του χρόνου του 25% των κοινοτικών κονδυλίων που συγχρηματοδοτούν τα έργα του Γ'ΚΠΣ τέθηκε χθες ως στόχος κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης του πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη με έξι υπουργούς της κυβέρνησης για την πορεία υλοποίησης του Γ'ΚΠΣ''.

    Η Espresso υποστηρίζει οτι ''κόκκινο συναγερμό στους υπουργούς του επιβάλλει πλέον ο Κώστας Σημίτης, προκειμένου η απορροφητικότητα των κονδυλίων του Γ'ΚΠΣ να αυξηθεί και να προλάβουν όλοι να υλοποιήσουν τις κυβερνητικές δεσμεύσεις. Χθες την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης που σχετίζονται με τα παραγωγικά υπουργεία και σε όλους η φράση του πρωθυπουργού ήταν χαρακτηριστική: ''να βάλουμε φουλ τις μηχανές να δουλέψουν''.

    [06] Αγορά - Ανταγωνισμός

    Η Traffic News αναφέρει ότι ''η ενίσχυση της λειτουργίας της αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού και όχι η αστυνόμευσή της είναι ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Κίμων Κουλούρης, στον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Δρακούλη Φουντουκάκο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης''.

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''η 'μαφία του τελάρου' διακινεί το 40% των οπωροκηπευτικών στην Αττική, με ετήσιο τζίρο 1 τρισ. δραχμές. Το κύκλωμα των παράνομων εμπόρων θησαυρίζει από τις 7 κρυφές λαχαναγορές και δίνει μάχες κάθε νύχτα για να διατηρεί την ακρίβεια''.

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ''φωτιά βάζουν οι τιμές 10 προϊόντων και υπηρεσιών που οδηγούν τον τιμάριθμό στα ύψη. Οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Δεν πάνε πίσω όμως η συντήρηση και επισκευή των αυτοκινήτων, τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά, ενώ και οι Δήμοι με τις αποφάσεις τους πυροδοτούν την ακρίβεια''.

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ '''ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη μάχη της ακρίβειας μοιάζει με κυνήγι μαγισσών και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με παιχνίδια επικοινωνιακών εντυπώσεων', τόνισε ο Κώστας Καραμανλής εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών στην αγορά στη χώρα μας και οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους''.

    [07] Εκλογικός νόμος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι '''Οχι' είπε και επίσημα το ΚΚΕ στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στον διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν στον Περισσό η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης. Ενημερώνοντας για τη συνάντηση αυτή τους δημοσιογράφους, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον διάλογο, αφού επιμένει στη θέσπιση απλής αναλογικής και κατάργηση του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι ''σε μείζον θέμα εξελίσσεται πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το θέμα του εκλογικού νόμου και ο πρωθυπουργός αναμένεται να αντιμετωπίσει σύντομα το ενδεχόμενο σφοδρών αντιδράσεων, που ενδεχομένως να πάρουν μορφή ... χιονοστιβάδας. Περισσότεροι από 100 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που εκλέγονται στην Περιφέρεια, απειλούν με ανταρσία, αρνούμενοι να αποδεχθούν τη διαδικασία της κομματικής συμμόρφωσης που πιθανόν να επιβάλλει ο πρωθυπουργός για τη μονομερώς προώθηση του εκλογικού νόμου στη Βουλή. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο και απασχολεί έντονα τον πρωθυπουργό''.

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι ''επιμένει στην απλή αναλογική ο ΣΥΝ και σε περίπτωση που η πρότασή του απορριφθεί, όπως είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, θα πάει στη διαδικασία διαλόγου που ετοιμάζει η κυβέρνηση όπου απλώς 'θα πούμε την άποψή μας και θα καταγραφεί η διαφωνία μας'''.

    [08] Επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι '''Προχωράμε μπροστά αφήνοντας πίσω τις όποιες παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος. Ο εκσυγχρονισμός της χώρας είναι μονόδρομος. Αγγίζει όλες τις μορφές του δημόσιου βίου και γι΄ αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες διαλόγου τέτοιες που οδηγούν στη νέα εποχή. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Οποιος αρνείται, μένει πίσω, στο παρελθόν, στη συντήρηση και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου'. Αυτά τονίζει σε μήνυμά του για την 29η επέτειο της αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι ''η 29η επέτειος για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας αναδεικνύει ως μείζονα την επιταγή για συνένωση των δυνάμεων και των προσπαθειών όλων των Ελλήνων σε κοινούς εθνικούς σκοπούς, κοινούς αγώνες, κοινές αξίες και ιδανικά τόνισε ο Κ. Καραμανλής στο μήνυμά του. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες απαιτούν ειλικρίνεια, αξιοπιστία, συνέπεια, αρετή και τόλμη. Και πρόσθεσε:'να σκεφθούμε σοβαρά και υπεύθυνα με μόνο γνώμονα το συμφέρον και την προοπτική του τόπου'''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''στο μήνυμά του το ΚΚΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:'Είκοσι εννέα χρόνια μετά την κατάρρευση της αμερικανο-νατοϊκής στρατιωτικής δικτατορίας 1967-74, τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων καρατομούνται, ενώ το αντιλαϊκό πολιτικό σύστημα θωρακίζεται ακόμη περισσότερο, για να εξυπηρετηθεί η πλουτοκρατία και η εξουσία της. Η δημοκρατία που βιώνουμε είναι υποκριτική'''. Στην ίδια εφημερίδα επισημαίνεται ότι "ο Συνασπισμός χαιρετίζει την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας και όλους όσοι αγωνίσθηκαν κατά της επτάχρονης δικτατορίας. Της επετείου αυτής προηγήθηκαν τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου με το διπλό έγκλημα του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολης".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/07/2003

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Στόχος η "ολίγη" εργασία. Με τη μερική απασχόληση προσπαθεί να μειώσει την ανεργία η κυβέρνηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Δέκα μέτρα για αύξηση της απασχόλησης. Εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Μήνυμα στην αγορά από την Εθνική Τράπεζα. Θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών τα αποτελέσματα 6μηνου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Το σχέδιο φθινοπωρινής... επίθεσης στις ανατιμήσεις. Επικοινωνιακή πολιτική κόντρα στις πληθωριστικές πιέσεις".

    Σημείωση:Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [10] Αγορά

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Συντονισμένα θα επιχειρήσει το φθινόπωρο η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του πληθωρισμού και της ακρίβειας, η οποία προκαλεί κοινωνική δυσφορία και παράλληλα έχει επιπτώσεις στη γενικότερη οικονομική πολιτική. Προς το σκοπό αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα επικοινωνιακής πολιτικής "για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων", στόχος του οποίου θα είναι η διαφώτιση της κοινής γνώμης για την αγοραστική αξία των υποδιαιρέσεων του ευρώ, αλλά και των νέων συστημάτων ενημέρωσης που θα επιλεγούν".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 24 July 2003 - 19:27:22 UTC