Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-10-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/10/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τουρκία- Σύλληψη Ελλήνων δημοσιογράφων
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [05] Κυπριακό
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] ΝΔ- Σαμαράς
  • [08] Αυθαίρετα
  • [09] Εθνική Τράπεζα
  • [10] Σημίτης-ΑΕΙ
  • [11] Διαφθορά
  • [12] Ντόρα Μπακογιάννη
  • [13] Δίκη 17Ν
  • [14] Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [15] Υποπτος-Αλ Κάιντα
  • [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [17] Εθνική Τράπεζα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/10/2003

    Οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα, η μείωση της συμμετοχής του κράτους στην Εθνική Τράπεζα κατά 10%, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, η δίκη της 17Ν , η θέση της ΝΔ για το νέο προϋπολογισμό και η αυριανή σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 25.000 θέσεις για γυναίκες, νέους και μακροχρόνια άνεργους. Εξαγγελίες Σημίτη στον ΟΑΕΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προϋπολογισμός ''μαϊμού''. Η ΝΔ αποκαλύπτει την απάτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στραβό-γυαλούροι των αυθαιρέτων. ''Μετακινούν'' και τον αιγιαλό για να σώσουν βίλες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νόμιμα όλα τα αυθαίρετα με μία αίτηση. Προεκλογική λύση-εξπρές για ρεύμα και νερό αλλά με τη σφραγίδα των δήμων.

    Η ΑΥΓΗ: Ψηφοθηρικός τραγέλαφος με τα αυθαίρετα. Η εγκύκλιος έγινε... επιστολή και το νομοσχέδιο καθυστερεί.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα αυθαίρετα που παίρνουν φως και νερό. Τέλος στην αγωνία 300.000 ιδιοκτητών. Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έξι φαμίλιες της Αθήνας ελέγχουν το οργανωμένο έγκλημα. Το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Οι τέσσερις διακόπτες για φως και νερό. Τα δικαιολογητικά που προβλέπει η εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΘΝΟΣ: 4 κινήσεις για φως-νερό σε όλα τα αυθαίρετα. Τι προβλέπει η εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕ που στάλθηκε στους Δήμους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα... σταυρώσω τους εχθρούς μας, δηλώνει ο Ιουδαίος Σαρόν. Ενισχυμένος από τις δηλώσεις του Πλανητάρχη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεσάλωσε εντελώς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εθνική χρεοκοπία. Μετά την πώληση του χρυσού ξεπουλάνε και το 10% της Εθνικής Τράπεζας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ψηφοθηρική ''μαγκιά'' με τα αυθαίρετα. ΥΠΕΧΩΔΕ: Σε ομηρία μέχρι τις εκλογές χιλιάδες ιδιοκτήτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αυθαίρετα: Τι δηλώνεις πως το σώζεις. Αεροφωτογραφίσεις, ''Ράμπο'' και νέα απόφαση για κατεδαφίσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Καρκίνωμα στο Δημόσιο. Χρειάζεται γενικό ξήλωμα υπηρεσιών και υπουργείων.

    Espresso: Αποκαλύψεις για τις ροζ βιντεοκασέτες. Καταθέσεις που ρίχνουν φως στη δίκη που αρχίζει.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρώτοι σε διαφθορά στην ΕΕ. Η Ελλάδα μακριά από τους εταίρους της ''ισοβαθμεί'' με Κόστα Ρίκα και Ν. Κορέα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αλλαγές στον τραπεζικό χάρτη. Πωλείται το 10% της Εθνικής και το 6,7% της Πειραιώς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με... Εθνοκάρτα εξοφλούν τις παροχές. Το Δημόσιο πουλάει το 10% της Εθνικής Τράπεζας.

    ΝΙΚΗ: Νέα προγράμματα κατά της ανεργίας. 73 κέντρα απασχόλησης σε όλη τη χώρα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κίνητρα στους λίγους, μισή ζωή για τους πολλούς. Το κυβερνητικό όραμα περιέχεται σε 3 λέξεις: ''Απασχολήσιμοι οι πάντες''.

    Traffic News: Ελλη Κοκκίνου: ''Δεν έχω σχέση με τον Χούτο''. Βγάζει κόκκινη κάρτα σε όσους καλλιεργούν έναν ανύπαρκτο δεσμό.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: Από σήμερα αιτήσεις για ρεύμα και νερό. Νέα εγκύκλιος για τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης.

    City Press: Μεγάλες αλλαγές στις Τράπεζες. Προς πώληση το 10% της Εθνικής. Ανακατατάξεις και σε Εμπορική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Γενική Τράπεζα.

    MetroRAMA: Αλλάζει ο τραπεζικός χάρτης της χώρας. Ραγδαίες εξελίξεις σηματοδοτεί η πώληση ''πακέτων'' Εθνικής-Πειραιώς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Προσπάθησαν να κάψουν το Σέιχ Σου. Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των εμπρηστών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Φως, νερό σε 300.000 αυθαίρετα. Από σήμερα σε ισχύ η εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εμπρηστές ''χτύπησαν'' πάλι το Σέιχ Σου. Κινδύνεψε ο μοναδικός πνεύμονας της Θεσσαλονίκης.

    [03] Τουρκία- Σύλληψη Ελλήνων δημοσιογράφων

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ''κρατούμενοι σε στρατόπεδο της Τουρκίας βρίσκονταν μέχρι και αργά χτες το βράδυ δυο δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού ''Μέγκα'' και δυο ποντιακής καταγωγής συνοδοί τους''.

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''στα 4,6 δισ ευρώ θα φτάσει το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δήλωσε χθες Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Πάχτας. Ο υφυπουργός υπενθύμισε οτι με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιούνται πολλά έργα υποδομής σε ολόκληρη την Ελλάδα τα οποία θα ''μείνουν '' τη λήξη των Αγώνων. Επίσης πολλές εγκαταστάσεις θα αλλάξουν χρήσεις με αποτέλεσμα και μετά τους Αγώνες, σύμφωνα με την κυβέρνηση, να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη''.

    [05] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''προκαλεί και πάλι ο Ντενκτάς καθώς επιδιώκει ανοικτά την αλλοίωση του αποτελέσματος των ψευδοεκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο και ταυτόχρονα διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση οτι θα χρησιμοποιήσει την προεδρική του εξουσία προκειμένου να απορριφθεί το σχέδιο Αναν''.

    [06] ΠΑΣΟΚ

    H TRAFFIC NEWS τονίζει ότι ''το στίγμα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης αλλά και τη στρατηγική που θα επιλέξει για να μειώσει και περαιτέρω τη διαφορά που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ αναμένεται να δώσει κατά την αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης''.

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι ''με ''σημαία '' τη Χάρτα Σύγκλισης ο Κώστας Σημίτης συγκαλεί το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, Στόχος του πρωθυπουργού είναι να ζητήσει απ΄όλα τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη τη συστράτευση και κυρίως την ενεργοποίησή τους προκειμένου τα οφέλη από τις πρωτοβουλίες του να διαφημιστούν πόρτα - πόρτα στους πολίτες''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι ''ντιμπέιτ Σημίτη με τους κοινωνικούς εταίρους παρουσία μέσων ενημέρωσης για τη Χάρτα Σύγκλισης; Ναι-μέσα στον Νοέμβριο. Στην κίνηση αυτή, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες - και παρά τους αρχικούς δισταγμούς του - πρόκειται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αντιγράφοντας τρόπον τινά τον αντίστοιχο διάλογο που είχε επιλέξει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας του''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι ''η νέα στρατηγική του Κώστα Σημίτη, την οποία εγκαινιάζει αύριο με ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο επαναφέρει πάλι στο προσκήνιο την προσφιλή τακτική των εκβιαστικών διλημμάτων στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με την παλαιά αλλά μετεξελιγμένη πλέον συνταγή του μπαμπούλα της Δεξιάς''.

    [07] ΝΔ- Σαμαράς

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''η αποχώρηση του επιτίμου προέδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την ενεργό δράση ανοίγει το δρόμο για την επάνοδο του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ είτε μέσα από τα ψηφοδέλτια της φιλελεύθερης παράταξης (πράγμα δύσκολο για την ώρα) είτε μέσω αξιοποίησης του, από την κυβέρνηση της ΝΔ''.

    [08] Αυθαίρετα

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''σε ισχύ τίθενται από σήμερα οι εγκύκλιες οδηγίες του ΥΠΕΧΩΔΕ για την παροχή ρεύματος και νερού σε αυθαίρετα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στους δήμους όλης της χώρας και να παραλαμβάνουν το σχετικό έγγραφο, προκειμένου να επιτύχουν την τριετή σύνδεσή των οικημάτων τους με τα δίκτυα ρευματοδότησης και υδροδότησης. Για ευτελισμό των θεσμών και απώλεια της κυβερνητικής αξιοπιστίας κάνει λόγο η ΝΔ η οποία αμφισβητεί τις ενέργειες του ΥΠΕΧΩΔΕ''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''τέλος παίρνει η αγωνία για χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καθώς από σήμερα θα μπορούν να καταθέτουν στους δήμους όλης της χώρας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να συνδεθούν με τα δίκτυα της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, κάτι που αναμένεται να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι ''την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προχωράει με συνοπτικές διαδικασίες στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση δεκάδων χιλιάδων αυθαιρέτων στη χώρα, οι επιδόσεις της στην αποκατάσταση της νομιμότητας αποδεικνύονται τουλάχιστον προβληματικές. Οι προσπάθειες κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών στην παραλία από την Περιφέρεια Αττικής συνεχίζονταν και χθες με τρόπο τραγελαφικό αποδεικνύοντας την αδυναμία της πολιτείας να επαναφέρει στην τάξη τον ...εαυτό της''.

    [09] Εθνική Τράπεζα

    Η City Press υπογραμμίζει ότι ''η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση πακέτου του 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, αποτελεί πρωτοβουλία για επιτάχυνση της απελευθέρωσης της τραπεζικής αγοράς και σταδιακή μείωση του ρόλου του Δημοσίου σε αυτήν. Αναμένεται να ακολουθήσουν ανάλογες κινήσεις σε Εμπορική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική Τράπεζα''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι ''σε επίπεδο αρχής, η χθεσινή απόφασις της Κυβερνήσεως να προχωρήση στην εκποίηση του 10% των μετοχών της Εθνικής Τραπέζης που ανήκουν στο δημόσιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Πέραν όμως της γενικής αυτής αρχής, είναι επιβεβλημένο να τονισθή οτι η χρονική στιγμή που επέλεξε η Κυβέρνησις για να ρευστοποιήση την περιουσία αυτή του Δημοσίου είναι η χειρότερη δυνατή''.

    Το metroRAMA σημειώνει ότι ''εναρκτήριο λάκτισμα'' για τις σημαντικές αλλαγές που επίκεινται στο επόμενο διάστημα στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό χάρτη έδωσε η χθεσινή ανακοίνωση για διάθεση - μέσω της ΔΕΚΑ- του 10% της Εθνικής Τράπεζας σε θεσμικούς επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδος''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ''σε ιδιώτες θεσμικούς επενδυτές περνάει η πλειοψηφία των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας μετά τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει το 10% που κατέχει μέσω της ΔΕΚΑ. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι της Εθνικής εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και ζητούν από την κυβέρνηση να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της τράπεζας''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''στα λόγια η ΝΔ είναι το κόμμα των αποκρατικοποιήσεων. Μάλιστα, η Ρηγίλλης επικαλείται την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, για να αποδείξει ότι τολμά να κάνει ιδιωτικοποιήσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Τα έργα όμως άλλα δείχνουν. Όποτε η κυβέρνηση θέλησε να προχωρήσει σε πωλήσεις, μετοχοποιήσεις ή συγχωνεύσεις επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, βρήκε τη ΝΔ απέναντι είτε επρόκειτο για την Ολυμπιακή είτε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά''.

    [10] Σημίτης-ΑΕΙ

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "με επιστολή του προς τους πρυτάνεις όλων των ΑΕΙ παρενέβη χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης στην κρίση που παραλύει επί έναν μήνα την ανώτατη εκπαίδευση. Η επιστολή του Πρωθυπουργού διαβιβάστηκε στα γραφεία των πρυτάνεων όλων των ΑΕΙ, που προσέρχονται σύντομα σε διάλογο μαζί του για τα θεσμικά προβλήματα των πανεπιστημίων. Όσο για τα μισθολογικά του κλάδου, όπως ξεκαθαρίζεται από τον Πρωθυπουργό, "έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες για την αντιμετώπιση των συναφών προβλημάτων στους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι και τα χειρίζονται". Ο κ. Σημίτης αναφέρει μάλιστα οτι, όπως πληροφορήθηκε, η τελευταία συνάντηση πρυτάνεων και υπουργού Οικονομικών έληξε θετικά".

    [11] Διαφθορά

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι "στη χώρα της διαφθοράς και του κρατικού παραλογισμού μετακινείται ακόμα και ο αιγιαλός, όταν χρειαστεί, για να προστατευθούν αυθαίρετες βίλες. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Μποτσουάνα, όπως προκύπτει και από την έκθεση της "Διεθνούς της Διαφάνειας".

    [12] Ντόρα Μπακογιάννη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει οτι "πρωτοποριακές ιδέες για μια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη Αυτοδιοίκηση, που θα είναι κοντά στον πολίτη και θα αντιμετωπίζει τα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, όπως τα ναρκωτικά, με σύγχρονες και προπαντός εφαρμοστέες λύσεις, παρουσίασε χθες η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Αποδεικνύοντας οτι διαθέτει πνεύμα αντίληψης που προηγείται της εποχής μας, τάχθηκε υπέρ του αιρετού περιφερειάρχη και του εκλεγμένου περιφερειακού συμβουλίου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "το θέμα της κατάργησης των νομαρχιών και της αντικατάστασής τους από τους περιφερειάρχες επανέφερε χθες η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου, όπως τονίζει, η Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση να μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην αναπτυξιακή πολιτική και την αποκέντρωση. Η κ. Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια χθεσινού γεύματος με δημοσιογράφους, καλούμενη να σχολιάσει το θέμα της μετεξέλιξης του θεσμού της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ των απόψεων που διατυπώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, η οποία πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ".

    [13] Δίκη 17Ν

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "εκτενή αναφορά σε βασανιστήρια, σε ψυχολογικές πιέσεις και σε απειλές που -σύμφωνα με τον ίδιο- υπέστησαν οι κατηγορούμενοι από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έκανε χθες στην αγόρευσή του ο Ιπποκράτης Μυλωνάς, στην προσπάθειά του να ενισχύσει τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του πελάτη του. Παράλληλα έβαλε κατά του εισαγγελέα της έδρας λέγοντας μεταξύ άλλων: "Τα τανκς υπήρχαν όταν εσείς μπήκατε στο εισαγγελικό σώμα. Όχι τώρα". Ο συνήγορος του Βασίλης Τζωρτζάτου κ. Μυλωνάς μίλησε σχεδόν για όλους τους κατηγορούμενους".

    [14] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά οτι "ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ" απέναντι στους απεργούς και με αιχμή του δόρατος την οικονομία, η ΝΔ επιτίθεται στην κυβέρνηση προσδοκώντας σε εμφανή εκλογικά οφέλη. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, η στρατηγική της μέχρι τώρα ήταν ακριβώς η έλλειψη στρατηγικής".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει οτι "στην δίνη των απεργιακών κινητοποιήσεων παραμένει η χώρα ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των συνδικαλιστών. Εκκληση προς όλες τις κοινωνικές ομάδες να επιδείξουν ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο απηύθυνε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έπειτα από συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη".

    [15] Υποπτος-Αλ Κάιντα

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι "σε εξέλιξη βρίσκονταν οι έρευνες μέχρι αργά το βράδυ, για πιθανή συμμετοχή στην Αλ Κάιντα πολίτη αραβικής καταγωγής που συνελήφθη στην Αθήνα για δουλεμπόριο. Το ζήτημα είναι σοβαρό, επισήμανε ο Χρ. Πρωτόπαπας, επιφυλασσόμενος για την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης".

    [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Εισπρακτικές κινήσεις...Διάθεση πακέτων μετοχών από Εθνική και Πειραιώς".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Τι σημαίνει η πώληση του 10% της Εθνικής. Γενναίο βήμα αποκρατικοποίησης".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Φεύγει το κράτος από την Εθνική. Έντονο ενδιαφέρον από τους ξένους και για το 6,7% της Πειραιώς".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Εθνική: Το 25,5% σε ξένους και μόλις το 11% στο Δημόσιο. Πωλείται πακέτο μετοχών με προσδοκίες 460 εκατ. ευρώ".

    [17] Εθνική Τράπεζα

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "σταδιακή αποχώρηση του κράτους από την Εθνική Τράπεζα επιχειρείται με τη χθεσινή , αιφνιδιαστική ως προς το χρόνο, απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή της στην Εθνική κατά 10%".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 8 October 2003 - 16:01:41 UTC