Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/12/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΝΔ
  • [04] Συνέντευξη Κωνσταντόπουλου
  • [05] Κυπριακό
  • [06] 17Ν
  • [07] Ελληνική Εκκλησία  Οικ. Πατριαρχείο
  • [08] Αυθαίρετα
  • [09] ΠΑΣΟΚ
  • [10] Μάρμαρα Παρθενώνα
  • [11] Εξοπλισμοί
  • [12] Ελλάδα-Συρία
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14] Αύξηση ΑΕΠ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/12/2003

    Οι σχολιασμοί και οι εκτιμήσεις για την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, οι αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία για τις δηλώσεις Μητσοτάκη, το Κυπριακό και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις: Νέα προγράμματα για πολύ μικρές επιχειρήσεις. Από το έκτακτο αποθεματικό λόγω αναθεώρησης του Γ'ΚΠΣ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μεγάλο κύκλωμα σατανιστών στην Αθήνα. Προσηλύτιζαν ανήλικους... βαμπίρ και σατανάδες!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κάνετε λάθος κύριε Μητσοτάκη. Παρέμβαση της ''Α'' με αφορμή τις δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Γιώργος έτοιμος για όλα! Αρχηγική περιοδεία με ειδική οργάνωση στο Νομό Μαγνησίας.

    Η ΑΥΓΗ: Βάζουν στο αρχείο τη σκευωρία κατά του διαδηλωτή! Πρόκληση στη λογική - Αμφισβητούν βίντεο και φωτογραφίες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκτακτο συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ η μόνη λύση για σίγουρη νίκη στις εκλογές. Πανδημοκρατικό νικηφόρο προσκλητήριο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σταθερές οι σχέσεις Σημίτη-Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ σκέπτεται, προβληματίζεται αλλά δεν ανησυχεί. Ποιές εξελίξεις τρομάζουν τη Νέα Δημοκρατία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αύξηση 40% στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ. Από την 1η Ιανουαρίου του 2004.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ογδόντα παλληκάρια από την... Σημιτιά! Απεγνωσμένα 80 φιλοσημιτικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να φρενάρουν την σεναριολογία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μετανοώ όπως ο εσταυρωμένος ληστής του Ευαγγελίου. Δημόσια συγγνώμη του Σάββα λίγο πριν από το οριστικό τέλος.

    ΕΘΝΟΣ: Πυρετός γρίπης και στη χώρα μας. Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στο νοσοκομείο Παίδων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ερχονται οι ''Ράμπο'' για την ασφάλεια του 2004. Αποκλειστικό: Ειδική άσκηση στην Αθήνα με 420 Αμερικανούς στρατιώτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σάββας: Μετανοώ. Την ύστατη ώρα με αναφορές στον Θεό. ''Το δικαστήριο έχασε την ευκαιρία για μια κατάθεση χωρίς καταδόσεις και σκουπίδια...''

    ΕΣΤΙΑ: Δύο τρόποι αλλαγής ηγεσίας. Κοινοβουλευτική Ομάδα ή Κομματικό Συνέδριο.

    Espresso: Μαφιόζικο χτύπημα: Πυροβόλησαν επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πυρετώδης αναμονή στο κλονισμένο ΠΑΣΟΚ. Ολοι περιμένουν την αντίδραση του κ. Σημίτη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Αποκρούει'' τα σενάρια διαδοχής η κυβέρνηση. Επιμένει η φημολογία παρά τις διαβεβαιώσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: 7 μέλη της 17Ν αναζητεί τώρα η ΕΛΑΣ. Κλειδί τα αποτυπώματα.

    ΝΙΚΗ: Πολιτική λιτότητας με ''βούλα'' Ρηγίλλης. Δεν αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Μητσοτάκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προεκλογικό όχημα προπαγάνδας της κυβέρνησης. Αποκαλυπτική ''ομολογία'' της ΕΡΤ.

    Traffic News: Παράνομα στοιχήματα εκατομμυρίων για το ''SURVIVOR''. Χοντρό παιχνίδι στους ''Μπουκ''. Ολα τα λεφτά στην Ευαγγελία.

    Η ΧΩΡΑ: Ο ψηλός βάζει βούτυρο στο ψωμί του Γιωργάκη. Πως ''μαγειρεύεται'' αλλαγή ατμόσφαιρας σε βάρος του Καραμανλή.

    City Press: Φως, νερό σε όλα τα αυθαίρετα. Η ρύθμιση που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή νομιμοποιεί, υπό προϋποθέσεις, όσους έχτισαν αυθαίρετα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2003.

    MetroRAMA: Βάζουν στο ''ψυγείο'' τα σενάρια διαδοχής. ''Αναταράξεις'' και στη ΝΔ από τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Από κόσκινο 8.500 γιατροί του ΙΚΑ. Για 24 εκατομμύρια συνταγές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Που συμφέρει να αγοράσετε ακίνητο. Τι λέει ειδική μελέτη για τη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν τις γιορτές.

    [03] ΝΔ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο βασικό της πρωτοσέλιδο θέμα απευθύνεται στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και γράφει''κάνετε λάθος κύριε Μητσοτάκη όταν επισείετε τον κίνδυνο της λιτότητας από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.Το 2003 δεν είναι 1990. Η ελληνική οικονομία μπορεί να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι , δεν βρίσκεται όμως στα πρόθυρα χρεοκοπίας όπως ήταν μετά την περίοδο της αλόγιστης σπατάλης από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου''.

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι ''από ο,τι φαίνεται βρίσκονται σε εξέλιξη όλα τα σενάρια που έχουν στόχο να ''φρενάρουν'' τον Καραμανλή ή να ''ροκανίσουν'' την παραμονή του στην εξουσία. Και τα σενάρια αυτά πήραν μια νέα ώθηση με τις γνωστές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ο οποίος υποστήριξε σε συνέντευξή του (στο MEGA) ότι από την επόμενη κυβέρνηση θα ληφθούν επώδυνα μέτρα ότι ''θα σφίξει το ζωνάρι του ο Ελληνας '' και ''θα ακολουθηθεί πολιτική περιοριστική''. Κατά γενική εκτίμηση οι δηλώσεις αυτές του επιτίμου που τις υποστήριξε και χθες ''αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του Γιωργάκη'' και όλων εκείνων που επιδιώκουν να μειώσουν το άνοιγμα της ψαλίδας''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''εντόνως ενοχλημένος φέρεται ο κ. Κ. Καραμανλής από τις δηλώσεις του κ. Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να προδικάσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει ''πολιτική λιτότητας με επώδυνα μέτρα''. Την ενόχληση του προέδρου της ΝΔ ενέτειναν και οι νέες παρεμφερείς αναφορές του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος επανήλθε χθες λέγοντας ότι ''η Νέα Δημοκρατία ή όποιο κόμμα κερδίσει τις εκλογές θα πρέπει να ασκήσει περιοριστική πολιτική''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''επιμένει στην άποψη ότι η επόμενη κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει σφικτή οικονομική πολιτική ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και χθες επανήλθε με νέες δηλώσεις που προκάλεσαν πολλές συζητήσεις αλλά και αναταράξεις στη ΝΔ. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να ασκήσει περιοριστική πολιτική''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι '' χάριν διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών, η ηγεσία της ΝΔ απέφυγε και χθες να αποδοκιμάσει ευθέως τις αποκαλύψεις του Κ. Μητσοτάκη ως προς τις μύχιες προθέσεις για επιβολή προγράμματος λιτότητας και λήψης άλλων αντιλαϊκών μέτρων, παρ΄ότι ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε τις απόψεις του''.

    [04] Συνέντευξη Κωνσταντόπουλου

    Σε αποκλειστική του συνέντευξη στη City Press ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος ζητά ''από τους πολίτες θετική ψήφο για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Υποστηρίζει ότι η Αριστερά πρέπει να ξεπεράσει τον κατακερματισμό και να βγει από το μικρόκοσμό της''.

    [05] Κυπριακό

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,''τα βλέμματα στράφηκαν στην Αγκυρα μετά τις ψευδοεκλογές στην κατεχόμενη Κύπρο. Το αποτέλεσμα δείχνει να διαβάζεται κατά πώς συμφέρον τον καθέναν, όμως κοινή συνισταμένη των περισσότερων εμπλεκομένων παραγόντων είναι η αναμονή των επόμενων κινήσεων της Τουρκίας. Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζει ''πρωτοβουλία'' για την επόμενη εβδομάδα''.

    [06] 17Ν

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''σήμερα στις 9 το πρωί πέφτει η αυλαία της δίκης για τη ''17 Νοέμβρη'' και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας θα απαγγείλει τις τελικές ποινές για τους 15 κατηγορουμένους ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Δημήτρης Κουφοντίνας δήλωσαν - μέσω των συνηγόρων τους- ότι δεν ζητούν και δεν περιμένουν τίποτα από το δικαστήριο''.

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι ''αλλάζει και πάλι τακτική ο Σάββας Ξηρός. Μια μέρα πριν από την ανακοίνωση των ποινών επικαλείται τον Χριστό και ζητεί ''δημοσίως μετάνοια'' για τη δράση του στη 17Ν. Αναφέρει ότι ''το δικαστήριο έχασε την ευκαιρία για μια κατάθεση ειλικρινή και χωρίς παρεμβάσεις''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''στη γραπτή του δήλωση ο Σάββας Ξηρός μιλάει λίγες ώρες πριν από την απόφαση του Δικαστηρίου, ως πραγματικά μελλοθάνατος που ετοιμάζεται να φύγει από αυτό τον κόσμο, και αισθάνεται την ανάγκη να εξομολογηθεί να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε και να διακηρύξει ότι αμάρτησε στον ουρανό, τη γη και τον κόσμο''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''ΤΟ 79,6% των πολιτών χαρακτηρίζει μάλλον δίκαιη τη δίκη για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'', σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα της VPRC που έγινε με τη συμμετοχή 1.154 ατόμων και δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία''. Αντίθετα, μόλις το 9% πιστεύει πως η δίκη ήταν άδικη ενώ το 11,5% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ή δεν επιθυμεί να απαντήσει''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''μονόγραψε την αρχή, μονογράφει και το τέλος της υπόθεσης της 17Ν. Ο Σάββας Ξηρός με χειρόγραφη δήλωση που διένειμε η σύντροφός του, από το κελί του στον Κορυδαλλό αναζητεί ''έλεος Θεού'', δηλώνει με χριστιανικό λόγο μετάνοια και ουσιαστικά διαχωρίζει τη θέση του από τη γραμμή ''μη αποδοχής ήττας'' του Δημ. Κουφοντίνα. Μέμφεται το δικαστήριο ότι δεν άκουσε την αλήθεια του και ''νομιμοποιεί'' εμμέσως, το κατά τον ίδιο, έγκλημα του Ευαγγελισμού''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''άλλα επτά άτομα αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή στη 17Ν. Ηδη ύστερα από πολύμηνες έρευνες οι αρμόδιες υπηρεσίες με την αρωγή και ''ξένων αποστολών'' έχουν καταλήξει ''σε επτά αποτυπώματα τα οποία ανήκουν σε άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες''. Τώρα πια όπως εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αυτό που μένει αν και πρόκειται για μια από τις πλέον δύσκολες και επίμονες διαδικασίες είναι η ταυτοποίησή τους''.

    [07] Ελληνική Εκκλησία  Οικ. Πατριαρχείο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι '' μήνυμα για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο Εκκλησιών κομίζει σύμφωνα με πληροφορίες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατ. Θωμάς Συνοδινός''.

    [08] Αυθαίρετα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι ''φως και νερό θα πάρουν στα αυθαίρετα που έχουν βεβαιωμένα χτιστεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2003. Η ρύθμιση αυτή που είχε προαναγγελθεί από το περιβάλλον της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε χθες στη Βουλή από την Β. Παπανδρέου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τις άδειες δόμησης. Απαραίτητη προϋπόθεση όπως διευκρίνισε η Β. Παπανδρέου είναι να πρόκειται για πρώτη κατοικία, το αυθαίρετο κτίσμα να μην είναι κοντά σε δάσος, σε ρέμα ή σε αρχαιολογικό χώρο''.

    [09] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι '' η σεναριολογία των ημερών δεν επηρεάζει τις βασικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ και καθ΄όλες τις ενδείξεις παρέμειναν αδιατάρακτες οι σχέσεις του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου. Εκατέρωθεν μάλιστα εκδηλώνεται δυσφορία για τις ερμηνείες που δόθηκαν στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος έδειξε και χθες ότι δεν επιθυμεί την αποδυνάμωση του πρωθυπουργού ή την αμφισβήτηση των προνομιών του. Παράγοντες που σχετίζονται και με τις δύο πλευρές διαβεβαίωναν χθες οτι ''οι σχέσεις Σημίτη - Παπανδρέου είναι σταθερές ''και εφόσον το κρίνουν αναγκαίο, τις επόμενες ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να το καταστήσουν εκ νέου σαφές''.

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι "να ξεκαθαρίσει πλήρως το πολιτικό σκηνικό, σχετικά με τον τρόπο που θα δώσει την εκλογική μάχη το κυβερνών κόμμα, ζητούν από τον Κώστα Σημίτη πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που "παρών" στη μάχη της διαδοχής δηλώνει και ο υπουργός Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλος".

    Το Metrorama υποστηρίζει οτι "φραγμό στα σενάρια διαδοχής επιχείρησε να βάλει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ μόνο μέσα από ένα έκτακτο Συνέδριο μπορεί να ξεκαθαρίσει οριστικά για να μπορέσει η Παράταξη να βαδίσει συντεταγμένα και μέσα από ένα πανδημοκρατικό προσκλητήριο στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που θα είναι καθοριστικής σημασίας για το λαό και τον τόπο. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση το ΠΑΣΟΚ το γνωρίζουν πολύ καλά τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος και ακόμα περισσότερο η βάση που αγωνιά γιατί φοβάται την επιστροφή της Δεξιάς και τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι "αν δρομολογηθή η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές, οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να πραγματοποιηθή είναι δύο: Ο ένας είναι να παραιτηθή ο κ. Σημίτης και ο δεύτερος είναι να συγκαλέση ο κ. Σημίτης έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Πάντως και οι δύο διαδικασίες ενδέχεται να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ. Αν δρομολογηθούν πριν από τις εκλογές, ίσως πυροδοτήσουν εσωκομματικές αντιδράσεις και αμφισβητήσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ επισημαίνει οτι "περιοδεία που λαμβάνει μορφή ιδιότυπης εσωκομματικής δημοσκόπησης, πραγματοποιεί από σήμερα στη Μαγνησία ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εμμένει στην προχθεσινή του δήλωση, τονίζοντας: "Ο,τι είχα να πω το είπα". Το νέο μήνυμα δεν αφήνει καμία αμφιβολία οτι οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό έχουν πολλές ομοιότητες με το κύμα ψύχους που διατρέχει τη χώρα".

    [10] Μάρμαρα Παρθενώνα

    Η Traffic news σημειώνει οτι "σε νέα βάση έθεσε το θέμα της έκθεσης των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, την περασμένη Δευτέρα, στη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Κώστας Σημίτης επανέλαβε στον Βρετανό πρωθυπουργό την πρόταση μακροχρόνιου δανεισμού των Γλυπτών και την έκθεσή τους σε παράρτημα του Βρετανικού Μουσείου στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, ενώ ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο να μεταβεί άμεσα στο Λονδίνο για νέες συνομιλίες με την ομόλογό του Τέσα Τζόουελ".

    [11] Εξοπλισμοί

    Η Espresso εκτιμά οτι "νέες ισορροπίες στο Αιγαίο δημιουργούν τα 60 αμερικανικά σούπερ αεροσκάφη F-16 BLOCK 52(+) που αποκτά η Πολεμική μας Αεροπορία. Η επίσημη ένταξη των 40 πρώτων ατσάλινων φρουρών του Αρχιπελάγους έγινε χθες παρουσία του Γιάννου Παπαντωνίου. Μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα παραδοθούν και τα υπόλοιπα 20, που σε συνδυασμό με την παραλαβή των νέων γαλλικών Μιράζ 2000-5, αναμένεται να ανατρέψουν την αριθμητική αναλογία των 7:10 που ίσχυε υπέρ της Τουρκίας".

    [12] Ελλάδα-Συρία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι "τα έντονα παράπονά του για την απουσία -έστω και στοιχειώδους- στήριξης της Συρίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης φέρεται να εξέφρασε ο Σύρος πρόεδρος Μπάσαρ αλ Ασαντ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Παράλληλα, ζήτησε από τη χώρα μας να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ Συρίας και ΕΕ προκειμένου να σπάσει η απομόνωση την οποία επιχειρούν να επιβάλουν οι ΗΠΑ στη χώρα".

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Πιέσεις για τα επιτόκια. Από τη Γαλλία και την Ιταλία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Αλμα 5% στην ανάπτυξη. Μεγάλη άνοδος στο γ' τρίμηνο. Αισιοδοξία για αύξηση ΑΕΠ 4,3%-4,5% το 2004".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Εστίες ελλειμμάτων οι Ολυμπιακές υποδομές. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τη μεταολυμπιακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Πάνω οι "καλοί δείκτες" αλλά και οι εισαγωγές. Οι επενδύσεις επιταχύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης".

    [14] Αύξηση ΑΕΠ

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι " η αναπτυξιακή επίδραση από την υλοποίηση του ΚΠΣ και την προετοιμασία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων αποτυπώνεται-όπως είναι αναμενόμενο- στην αύξηση του ΑΕΠ που στο τρίτο τρίμηνο εφέτος, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι αυξήθηκε κατά 5% (με ρυθμό αύξησης 3,6% των αντίστοιχων τριμήνων των ετών 2002 και 2001)".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 17 December 2003 - 16:03:32 UTC